Merhabalar herkese;
Lazer konusunda kendi başımdan geçenlerle sizleri de bilgilendirmek istiyorum.
Bu cihazla ilk olarak yüz bölgesinde tanıştım. Candela olan modeli diye hatırlıyorum. 3 seans yapıldı bana. Evet, yüzümdeki siyah kıllar oldukca inceldi ama maalesef yoğunluğunun arttığını hissettim. O vakitlerde de bulunduğum şehirden taşındım ve İstanbul'a geldim. Lazer hakkında çok fazla bilgim yoktu açıkçası. O zamanlar tedaviden ziyade temizliği düşünüyordum. Bazı merkezlerle görüştüm; bu cihazın ve bu modelin yüz için asla uygun olmayacağını ve ince kılları aktif hale geçirebileceğini söylediler. Bir güzellik merkezinde isebaşka bir markanın üzerine düştüler ancak güven vermedikleri için başlamadım hiç. Bir nedeni de şu: Alexandrite ile epilasyon yaptıran arkadaşlar bilir; epilasyon sonrası ciltte tertemiz bir görüntü oluşur ve kıllar yüzeyden anında temizlenir. Diğer cihazlarda dökülmesini beklemek istemediğim için tercih etmedim. Ağdaya geri döndüm maalesef...
Aradan 2 sene geçti ve yüz kıllarım eski halini aldı. Düğünüme 15 gün kala açıkçası yine sırf temizlik amaçlı Samsun'da bir merkezde Alexandrite cihazı ile tekrar epilasyon yaptırdım. Pek yapmaya yanaşmadılar ama öncesinde de yaptırdığımı belirtince ikna oldular. Düğün balayı derken bu arada vücut kıllarımda uzadı. Eşim neden epilasyon yaptırmıyorsun deyince komple vücut için karar verdim :)
Yaklaşık 10 gün araştırma yaptım, görüşmelere gittim. Yaptırmak istediğim cihaz belliydi, ama yer bulmam zor oldu açıkçası. Aklıma en yatkın yerde yine Alexandrite ile komple vücut lazere başladım. 2. seansım Ekim ayı başında yapıldı. 3. seansım 28 Aralık'ta. Fakat kol ve koltuk altlarım dışında kıllarım henüz çıkmadı.
Gelelim memnuniyete... İlk başlarda çok korktum. Çünkü bu iş artık o kadar ticarete döküldü ki. 8 seans gitmiş olmasına rağmen hala aynı kıllarından yakınanlar, bacaklarında yanıklar olanlar ve daha neler neler duydum. Burda kimseyi karalamak istemiyorum ancak araştırmalarından, görüşmelerimden, arkadaşlarımdan, ailemden duyduğum gördüğüm bir şey var. Lazer işi güzellik merkezlerinde çok güvenilir değil bence. İstisnalar var mıdır? Tabii ki vardır ama o da iyice araştırılıp bulunmalı. Kaldı ki bu işi özel hastanede yaptıran arkadaşlarımdan bile şikayetler duyuyorum. Çok samimi bir arkadaşım 2 sene lazere gitti, kılları tamamen bitmişti. Ama 8 ay gibi kısa bir sürede hepsi yeniden çıktı. Bana gelince... Evet. Ben çok memnunum. Lazer seansıma musmutlu bir şekilde gidiyorum. Çünkü paramı ziyan etmediğimi biliyorum. Kıllarımda şimdiden epey bir incelme, yer yer dökülmeler mevcut. İnşallah bu şekilde devam eder ve tedavim neticelenir. Ama içimi en çok rahatlatan konu gittiğim merkezin çok bilinçli ve net olması. Bendeki değişimi görüp, lazere başlamak isteyen arkadaşlarım oldu. Yanımda onları da götürdüm. Doktor inceledi kıl yapılarını ve komple yaptırmasının gereksiz olduğunu söyledi iki tanesine. Bacaklar, genital ve koltuk altı için uygun olduklarını belirtti. Ben eşimi de omuz bölgesi için götürdüm, ancak abartı bir durum değil, bence başlamayın erkeksiniz sonuçta ama illa isterseniz yaparız dedi. Bu işi para için yapmadıklarına inancımı da kazanmış oldum. Ayrıca lazer yaptıranlara müşteri gözü ile değil, tedaviye gelmiş hasta gözü ile bakıyorlar...
Bir de şöyle bir durum var; her Alexandrite cihazı yapan yerlerinde güvenli olmayacağı bilinmeli. Çünkü cihaz kadar yapan kişiler ve kurumlar da çok önemli.
Gerçekten kıllarla uğraşmak büyük dert. Allah bu konuda hepimize yardımcı olsun. Karşımıza para düşkünü, işi ticarete dökmüş insanları çıkarmasın inşallah.
Benim tedavime gelince, 5 seans sonrasında duruma göre sonlandırılacak. Çok nadir de olsa 6. seansı yaptıkları hastaları varmış. Bacakta ve kolda tek tük tüyler kalabilir, onu da iğneli ile halledebilirsiniz dedi. Kendileri sadece lazer epilasyon yapıyorlar ve bu cihazı kullanıyorlar. İnşallah gerek kalmaz ama olursa da iğneli için arkadaşlarım gittiği ve memnun kaldığı bir yer var zaten.
Herkese çok kolay gelsin :) Lütfen, bol bol araştırın, bilinçlenin, gerekirse devamlı görüşmelere gidin ve en uygun yeri bulun lazer için.
Sevgiyle...