Alevi Sünni evliliği-İkinci evlilik

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
895
243
323
Merhaba arkadaşlar;
Buradan hep güzel fikirler aldığım için yine sizlere danışmak istedim. Benim başımdan kısa süreli bir evlilik geçti, çocuğum yok. Çalışıyorum ve ailemle yaşıyorum. Çok şükür bir sıkıntım yok.
Daha önce de açtığım konulardan bildiğiniz gibi en büyük korkum yalnız kalmak.

Birileriyle tanışıyorum ama ya ben beğenmiyorum ya da hep bir sıkıntı oluyor. Bu kez de yeni biriyle tanıştım. Kültürlü ve eğitimli biri. Dış görünüş olarak da beğendim. O daha önce hiç evlenmemiş. Fakat Alevi.

Yanlış anlama olmasın Alevilere karşı değilim. Alevi olması benim için başlangıç olarak sorun değil çünkü o da inançlı biri. İnanmayan biri değil. Fakat ailem bu durumu sorun eder diye düşünüyorum. Bir de ilerde çocuk falan olunca hangi görüşe mensup olacak diye aramızda sorunlar olur mu? Sizler ne dersiniz?

Fakat bu duruma çok üzüldüm. Çünkü tanıdığım en ileri görüşlü ve en kültürlü kişiydi. Onu kaybetmek istemiyorum ama üzülmekten de korkuyorum. Ayrıca onun üzülmesini de istemiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
İnançlı olduğunu söylüyorsun zaten
Böyle şeyleri sorun görmüyorum ben yeter ki kafalar uyuşsun gönüller bir olsun hepimiz insanız öncelikle insanız ötesi yok ya

Benim dayımın elinde alevi. Çok seviyorlar birbirlerini. Maşallah. En büyük çocukları 16 yaşında. Biraz o geldi biraz dayım ortada buluştular.
Bu konu patlar ama.

İnsan olması benim için daha önemlidir. İnsansa eğer hiç bir şey hiç bir zaman sorun olmaz bir de aşk varsa.

Merhaba arkadaşlar;
Buradan hep güzel fikirler aldığım için yine sizlere danışmak istedim. Benim başımdan kısa süreli bir evlilik geçti, çocuğum yok. Çalışıyorum ve ailemle yaşıyorum. Çok şükür bir sıkıntım yok.

Birileriyle tanışıyorum ama ya ben beğenmiyorum ya da hep bir sıkıntı oluyor. Bu kez de yeni biriyle tanıştım. Kültürlü ve eğitimli biri. Dış görünüş olarak da beğendim. O daha önce hiç evlenmemiş. Fakat Alevi.

Yanlış anlama olmasın Alevilere karşı değilim. Alevi olması benim için başlangıç olarak sorun değil çünkü o da inançlı biri. İnanmayan biri değil. Fakat ailem bu durumu sorun eder diye düşünüyorum. Bir de ilerde çocuk falan olunca hangi görüşe mensup olacak diye aramızda sorunlar olur mu? Sizler ne dersiniz?

Fakat bu duruma çok üzüldüm. Çünkü tanıdığım en ileri görüşlü ve en kültürlü kişiydi. Onu kaybetmek istemiyorum ama üzülmekten de korkuyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Sana değer verip vermediğine bak.Onun dışındaki hiçbirşey önemli değil.Ailenide umursama bu sefer olmaz mı?

İnsan olsun,karakterli olsun oncelik o bence. Cocugun ne olacagina belli bir yasa gelince kendisi karar vermeli. İnsallah cok mutlu olursunuz

Geç bunları ..mutluysan başka şeylerin önemi yok bence ..hepimiz bu ülkede doğduk büyüdük aynıyız hepimiz .siyasi şeyler bunlar .hiç önemi yok ..

Ailesinin ve kendisinin , ve sizin ailenizin bu duruma bakış acısı ne bunu ogrenmelisiniz.
Madem herseyin basindasiniz daha, aşk yok, öyleyse iyice tartmalisiniz.
Sorunsuz evlilik yaşayanlara var, ailelerden dolayı catisanlarda

Çocuk olunca hangi görüşe mensup olacak demenizi anlayamadım inançlı diyosunuz zaten alevilik de islamın bi kolu değil mi?
Sorunlar olabilir ama alevi diye değil farklı kültürlerdensiniz diye olur olursa.Yani önemsenecek bi sey değil bence eger ailenizin aşırı yobaz düşünceleri yok ise.
Ailenizden evvel kendi düşüncenizi önemseyin derim

Merhaba arkadaşlar;

Fakat bu duruma çok üzüldüm. Çünkü tanıdığım en ileri görüşlü ve en kültürlü kişiydi. Onu kaybetmek istemiyorum ama üzülmekten de korkuyorum. Ayrıca onun üzülmesini de istemiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?
'den sonrasını okuma gereği duymadım... Eline beline diline hakim olduktan sonra önemli olan insan olmasıdır, net...

Back
X