ALESe Girecek Arkadalar Burda Toplanp Bilgi Aliverii Yapalim..

kızlar ben lese sanıyorum 4 yıl önce girmiştim 45-47 arasında bişey almıştım master bitti çoktan doktora için tekrar alese girmem gerek ama şimdi ALES'den en az 70 almam gerek biraz kendi kendime soru çözeyim dedim matematiği unutmuşum hepimiz biliyoruz sürede büyük sorun o nedenle bugün kursa yazıldım cumartesi günü başlıyorum herkese bol şans :lepi::lepi::lepi:

kızlar nerdesiniz surda sınava ne kaldı..burada toplanalım görüşlerimizi ve aklımıza takılanları paylasıp birbirimize destek olalım

kızlar nerdesiniz surda sınava ne kaldı..burada toplanalım görüşlerimizi ve aklımıza takılanları paylasıp birbirimize destek olalım

meraba.. bende ales hazırlanıyorum işletme mezunuyum bu yıl bitti okul. bayadır çıkmış soruları çözüyorum...fena değilim şimdilik pazar günü görcez bakalım ne yapabilcem...

bi de sistem değişti biliyosunuz dimi kızlar?
sözel 80
sayısal-1 40
sayısal-2 40 soruydu eskiden şimdi her birinde 50şer soru çıkıcak ve zaman 180 dk...

tek korkum zaman Allah hepimize zihin açıklığı versin....

valla kızlar okuldan haziranda mezun oldum bahar döneminde alese girdim hiç bakmamıştım öle şansına girdim çünkü çalışcak vaktim yoktu 74 aldım şuanda yükseklisans yapıyorum baya zorluyorlar. yani sınavdan yeterli puanı almakla bitmio iş ya geriside zor yani :18:

selamlar kızlar,

sınavlar nasıl geçti? benim zaman sorun oldu. en son yaptıklarım da aceleden yanlış olmuş olabilir. yarın soruları verirlerse bakıcaz artık kaç net var.

valla eşimde bende girdik sınava şok olduk çıktık yine haberimiz olmadan sistemimi değiştirmişler. paragraflar gereğinden çok uzundu yoksa kolay bir sınav ancak süre sıkıntısı çektik yine. sözelden başladım mat-1 zamanım kalmadı diyebilirim. bazı sorulardaki cevaplar çok dikkatimi çekti doğrusu. sadece cevap şıkkı koymuş olmak için koyulmuş şıklar vardı. allah cümlemizin yardımcısı olsun

50'şer soru olmuştu sayısal 1 ve sayısal 2. ben de sayısaldan başladım. sözel 1'i bitirdim. geriye sadece yarım saat kalmıştı ve bir sürü boşum vardı. şimdi sorulara bakınca saçma sapan hatalarımı da gördüm. bence ales konusunda ne yapacağına hala karar verememiş durumda ösym.

kesinlikle bende aynı düşüncedeyim hala ne olduğu belli değil. yazıkki bizim gibi uğraşıp didinenlere

bende girdim sınava... bende işletme mezunuyum.. eşit ağırlık yapmam lazımdı..
say1 say2 söz1 ve söz2 olarak 4 bölümden 50 şer sorudan oluşuyodu...

yeni sisteme göre
sözelciler söz1(0.4) söz2(0.4) ve say1(0.2) den yapabilir
sayısalcılar sayı1(0.4) say2(0.4) ve söz1(0.2) den yapabilir
ea cılar söz1(0.4) say1(0.4) ve say2 (0.2) yapabilir..

bende söz1 ve say1 i yaptım say2 den 10 tane anca yapabildim vakit yetmedi..takıldığım soruları bile dönemedim..
umarım hepimiz işimize yarıyacak güzel puanlar alırız

arkadaslar ales mevzusuna biraz uzağım.yüksek lisans icin diploma notumu yüksek tutuyorum,yani bu seneki derslerime göre değişir tabi ama , diploma notum 70 civarı olcak.ales'ten ortalama kaç puan alınması gerekir ? bilişim üzerine yüksek lisans planlıyorum.benim baktığım bölümlerde 55 diploma notu,ve 70 ales sonucu ile girenleri gördüm. alesten 70-80 puan almak , ortalama kaç sorudan kaç net yapmakla eşdeğer ?

Kızlar merabalar..2011 Ales e başvuru ve sınav tarıhlerı nezaman bılen varmı..? Açıklandımı bilen varmı ? Yardıma ıhtıyacım var.2010 donemının 1 sınavı olmuş sanırım aralıkta.Peki diğer sınava girsek olurmu..başvuru yapılabılınırmı..bilgi verirseniz sevinirim arkadaslarr..

az kalmış.. giricez bakalım

sonbaharda sözelden 89 ve 92 yapan arkadaşlarım var..
ben o kadar yapamam gibi.

selam kızlarr
bende hazırlanıyorum alese yine..
umarım bilgilerimizii bu alanda paylaşırızzz
ii gecelerrrrrrrrrr herkese

ösym nin sıtesinden öğrenebilirsiniz

başvurular 7 martta başlıyor........

çok isterdm alese girip sonucunda bi yerlere girebilmeyi.ama sınıf öğretmenliği mezunuyumyani ales bir işime yaramaz.ortadoğu ammenin lisansüstü programları açılmış ona girsem ne elde ederim sonuçta acaba?bilen varmı?

neden ales bi işine yaramasın?
ben de ing. öğretmenliğinden mezun olucam, eğitim bilimlerine başvurmak istiyorum...

Merhaba kizlar,
bende bu dönem alese girecem. Fakat basvuru sirasinda ben Yüksek Lisans degil de Akademik Personel secenegini isaretledim cünkü asil istegim o. Fakat bilemedim bu ne sekilde puanima yansiyacak ya da nasil olacak hic bir fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…