ALESe Girecek Arkadalar Burda Toplanp Bilgi Aliverii Yapalim..

ya kızlar eşim alesten 81 almıştı 2010 ilkbahar da,,,ama üds de gerekiyo sanırım eşim eğittim matematik mezunu,,,yani tek başına bi işe yaramıyor dimii bu ales

Evet, bende öyle duydum sirf Ales yeterli olmuyormus ya ÜDS ya da KPDS istiyorlar.

Bana fark etmez dedi oradaki görevli....

Ben de sınavı gireceğim. Yüksek lisans yapmamın hiçbir faydası yok. Hemşireyim uzman hemşire ünvanı vermeleri lazım ama 4b'li olduğum için alma hakkım yok. Üniversite de akademisyen olmayı çok istiyorum ama bakalım hayırlısı.

Meslek yüksek okulunda öğretim görevlisi,okutman,araştırma görevlisi olma şartları nelerdir arkadaşlar yardım edermisiniz?
Myo öğretim görevlisi olmak için üds gerekmiyormuş fakat 2 yıl deneyım yada yüksek lisans gerekıyormuş.
Peki bu 2 yıl deneyım lisanstan sonramı şart yanı lisansa tamamladıktan sonra 2 yıl deneyım mı yapmam gerekıyor?
Yüksek lisansı bitirdikten sonramı başvurabilirim meslek yüksek okullarına yoksa puanım diploma notum yeterlıyse başvurup yuksek lisansa devam şartıyla başvuru yapabilirmiyim?

2011 bahar döneminde 93 almıştım ben sözelden.
tekrar girsem de yükseltemem heralde
aleste en önemli şey hızlı çözmek, hızlı okuyan kazanıyor.

Arkadaşlar benm ales hakkında hiç bilgim yok

Aöf iktisat okuyorum 3. sınıfım.. okul bitnce bende yüksek lisans yapabilrmym?? Ayrıca yüksek lisans yapmak için alesden ayrı tez falan yapılıo vs. onlar hakkında da hiç bişi bilmiorum malesef Ayyrıca yüksek lisans mezunlarınn kpss de avantajı oluo mu???

Mesela ben yüksek lisans yaptım yüksek lisans yapınca hangi kurumların sınavlarına gireblrm?? çok soru sordum ama kusura bakmayın gerçekten bu konuda bilgim yok CVP verrsenz çok sevinicemm

Yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorum ama nasıl başvuru yapılır bilgim yok ya , yardımcı olunn :)

arkadaslar bende iibf calısma ekonomısı ve endustrı ılıskılerı bolumu 2. sınıf ogrencısıyım y. lısans yapmak ısıtoyurm yaparsam hangı olanaklardan faydalanırım nolur soleyın bosuna hayal kurmayım bı de yoksa
vede bızım okulun enstıtusunue baktım bı tezlı y. lısans bıde tezsız y. lısans yazıyo
ben hep tezlı dıye bılıyodum bu nedek tezsız o zaman dah ayı degılmı kendımızı kasma derdımız olmaz jurı karsısında
ne dusunuyosunuz bu konu hakkında
ve de ben ortalalamı ne kadar yapmalıyım nerden ogrenebılırım bunu

bırde bı kac ark burdakı paylasımlardan okudugum kadarıyla y.lısans ogrencılerının sınıfları az oluyo demıs ama bızım mesela ısletme dersımıze yabancı bı ark katılıyo y.lısans ıcın ve sınıf ta haylı kalabalık yanı normal ogrencı gıbı bızım vızeyede gırdı hatta
her okula gore degısıyomu acaba ??

cevaplarınızı 4 gozle beklıyorum :18::18::18::18:

kızlar ben son güne kaldım..yarın başvuracağım alese..son gün ya sorun yaşarmıyım diye korkuyorum..29 mart 9 nisan tarihleri verilmiş..yarında başvuru yapabilirim diye düşündüm..bilginiz var mı..

Ben cuma günü başvuru yaptım. Yaklaşık 3 saat kuyrukta bekledim. Erken gidersen sorun yaşamazsın

kızlar bu soruma cevaplarını beklıyorum lutfeeeeeeeeennnnnn :26::26::26::26::26:

tezsiz yapacaksan ileride akademisyen olma gibi bi gayen de yoksa ve çalışıyorsan uygun. ama yok ben akademisyen olmak istiyorum dersen kesinlikle doktora yapabilmen için tezli olanını tercih etmeni öneririm.

tezsiz yapacaksan ileride akademisyen olma gibi bi gayen de yoksa ve çalışıyorsan uygun. ama yok ben akademisyen olmak istiyorum dersen kesinlikle doktora yapabilmen için tezli olanını tercih etmeni öneririm.

akademısyenlık ıstemıyorum ama hayat bu ne olcagı bellı olmaz olursa hayr da demem ama hıoc aklımdan gecmedı
tezsız yaparsam ne bılım bı kaymakamlık sınavına y ada malı musavırlık sınavını kazanırsam rahatca alırlarmı yoksa o cesıt meslekler de de mı tazlı gerekıyo acaba
cunku anlattıgınıza gore tezsız o zaman hıc bı ıse yaramıyo gıbı geldı bana
cunku y.lısans yaptım dıyelım o kadar yok kat etmısım doktora yapıyım dıyebılırım yanı
bu arada ılgınız ıcın tesekkur ederım
ve her okulda tezsız tezlı seklınde ayrılıyomu y. lısans parogramları ??

bu ilkbahar yapılan ales cok zor deıl mıydı sizce de? yoksa bana mı oyle geldı:)

merhabalar, ben size bir soru sormak istiyorum. hem okutman olup okutman olaarak çalışırken yüksek lisans yapılır mı? bir de okutmanlar ne kadar maaş alır? ben de alesten 87 aldım biryer olur diye umut ediyorum ama okutmanlık ve yüksek lisans arasında kaldım ikisini de yapmak mümkn mudur?

ben sonbaharda giricem alese. hangi kaynakları tavsiye ediyorsunuz kızlar?

Ben sözel bölümden gireceğim için Güvender'in konu anlatımlı sözel tek kitabını aldım,ayrıca çıkmış soruların ve onların ayrıntılı çözümlerinin olduğu bir kitap almanızı da özellikle tavsiye ederim,çünkü genelde tarz olarak yakın çıkıyormuş sorular,önceki yılların sorularının mutlaka incelenip çözülmesi tavsiye ediliyor hep.Ben çıkmış sorular ve çözümleri için de İhtiyaç yayınlarının tıpkı basım çek kopar çıkmış sorularını aldım.Tabi ki daha iyi kaynaklar da olabilir,çok kaynak var ortada,benim seçim yapmam da zor oldu zaten.Bir de konuları bitirdikten ve geçmiş yılların sorularını inceleyip çözdükten sonra deneme çözmenizi tavsiye ederim,pratik yapmak ve zamanı yettirebilmek için,bu sınav doğru çözüm dışında hızlı,pratik olmayı da gerektiriyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…