ALESE BAŞVURU ?

minikbulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
596
232
Arkadaşlar, demin ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİnden başvuru yaptım. Ödeme sayfasında ziraat hesabından ödemeyi yaptıktan sonra başka ne yapmam gerekiyor. Bunlar dışında bir liseye gidip başvuru falan yapmam gerekiyor mu yada ÖSYM bürosuna?

Eğer daha önce herhangi bi sınava başvuruda bulunmuşsanız aday işlemleri sisteminden kendiniz başvuru yapabiliyorsunuz. Başvuruda bulunmuşsanız ve parayı yatırmışsanız tekrar giriş yapıp başvurunuzu güncelleyin ve bilgilerinizi kontrol edin. Başka bi işlem yapmanıza gerek yok.

Eğer daha önce herhangi bi sınava başvuruda bulunmuşsanız aday işlemleri sisteminden kendiniz başvuru yapabiliyorsunuz. Başvuruda bulunmuşsanız ve parayı yatırmışsanız tekrar giriş yapıp başvurunuzu güncelleyin ve bilgilerinizi kontrol edin. Başka bi işlem yapmanıza gerek yok.
Evet 3 yıl önce başvurum olmuştu, sistemde mevcut resmim ve belli bilgilerim falan var. İlginiz için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak sizlere, fotoğrafımın 2016 martta geçerliliği bitiyormuş, 2016 bahar dönemi ALES'e başvururken fotoğraf sorununu nasıl çözeceğim, haber sitesinde fotoğraf yenileme ücreti 10 tl diyordu, bu yenilemeyi bir liseye giderek veya büroya giderek mi yapmam gerekiyor peki, şimdiden öğreneyim dedim, teşekkürler.

Evet 3 yıl önce başvurum olmuştu, sistemde mevcut resmim ve belli bilgilerim falan var. İlginiz için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak sizlere, fotoğrafımın 2016 martta geçerliliği bitiyormuş, 2016 bahar dönemi ALES'e başvururken fotoğraf sorununu nasıl çözeceğim, haber sitesinde fotoğraf yenileme ücreti 10 tl diyordu, bu yenilemeyi bir liseye giderek veya büroya giderek mi yapmam gerekiyor peki, şimdiden öğreneyim dedim, teşekkürler.
Rica ederim. Benim bildiğim kadarıyla bir başvuru merkezine giderek yeniden başvuru yapmanız lazım. Bu başvuru ücreti de en son 2 tl idi. Ücretin değiştiğine dair bir bilgim yok.

Hanımlar merhaba ben mayıstaki sınavdan 69 almıştım (Hiç çalışmadan. Hatta teknik bir geziden gece gelmiştik sabah kalkıp sınava gitmiştim) Şimdi Kasım'daki sınava girip girmemek konusunda kararsızım. Yüksek lisansa başladım zaten. ÖYP için girecektim ama ÖYP de kaldırıldı. Girsem mi girmesem mi kararsızım :KK64: Birde sonbahar ALES zor oluyor diyorlar. Girip de yükseltemezsem boşa girmiş gibi olacağım. Lütfen bana fikir verir misiniz?

X