Ales e hazırlık....yardım ve fikirlerinize ihtiyacım var.

zuzu88

Kuş konuşsa uçarmıydı?
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
1.597
1
641
36
İstanbul
anadolu üniv. kamu yönetimi bölümü son sınıf öğrencisiyim...bu sene alese hazırlanmak istiyorum...
kendi kendime hazırlanabilirmiyim sizce mutlaka dersaneye gitmelimiyim...
ve alese nasıl hazırlandınız? dikkat etmem gereken şeyler neler?
hangi kaynaklar faydalı?
çok soru sordum sanırım kusura bakmayın...:lepi:

kendi kendine hazırlanabilirsin
piyasa da ktaplar mevcut bikaç tane alsan yeterli olur senin için
ben öyle yapmıştım.kolay gelsin

bence evde çalış farklı yayınların anlatımlı konu kitapları ve çözümlü kitapçıkları var onlardan faydalanarak zaten aöf okuyan bir insan çok alışkın oluyor kitaplardan çalışarak girmeye kendimden biliyorum :) yani yabancılık çekmezsin demek istiyorum kolay gelsin başarılar dileim canımm...

bence evde çalış farklı yayınların anlatımlı konu kitapları ve çözümlü kitapçıkları var onlardan faydalanarak zaten aöf okuyan bir insan çok alışkın oluyor kitaplardan çalışarak girmeye kendimden biliyorum :) yani yabancılık çekmezsin demek istiyorum kolay gelsin başarılar dilerim canımm... :Saruboceq:

benimki henüz bitmedi.bi alanda uzmanlaşıyosun mesleki anlamda işine yarıyor elbet
özelde çalışırsan bi artıdır senin için
devlette yarım artın olur ancak
bi de bi yere yazarken eğitimine y.lisans yazarsın.kendi kendinin pek bi hoşuna gidergamyoncuiremsu

anladım cnm hangi üniversitede ve hangi alanda y.lisans yapıyorsun?
çok zor gibi görünüyor fakat çok istiyorum bende...

alese kendim hazırlandım.....ben girdiğim sene lesti,şimdi ales oldu ama içerik aynı......bir kitapçıya git ama güvenilir, iyi bir yer olsun ve tavsiye iste......yüksek lisansı bitirdiğim de değil de daha okurken kendimi geliştirmenin sevincini yaşadım..mezun olmasam bile bana yeterdi....zaten derslerden çok senin kendini ne kadar geliştirdiğin önemli...bölümün açısından söylüyorum, yüksek lisans yapmanda fayda var....sana katacakları önemli.....ben de biraz dinlenip doktora için alese hazırlanmayı düşünüyorum, belki de hiç başlamam ama şimdilik düşüncem bu yönde...belki aklındadır ama hatırlatmakta fayda var, önceki yıllarda çıkmış soruları mutlaka çöz......eğer bulamazsan ben sana nerden bulabileceğini yazarım, ama bulursun gerçi...

internette geçmiş yıl soruları war...ales çıkmış sorular kitaplarıda war onlardan yararlanıcam...
önce sağlam şekilde konu çalışmalıyım...
birde nasıl seçiyosunuz alanınızı?yalnş bir sormu oldu acaba?
ben kamu yönetimi okuyorum ama bi konu üzerinde uzmanlık yapılıyor sanırım...
ve onu nasıl seçeceğimi bilemiyorum...

canım, zaten senin seçmene gerek yok dermişim ama saçma olacak......zaten enstitüler başvuru koşullarını açıklıyor. orda diyor ki x bölümüne şu bölüm mezunları başvurabilir.........sen de kamu yönetimi bitireceğine göre artık hangi bölümler sizi alıyorsa bunun sayısı 1 olur, 2 olur daha fazla olur..ona göre istediğini seçersin...örneğin ben psikolojik danışmanım ve psikolojik danışmanlıkta yüksek lisans yaptım ama başka bir arkadaşım aile eğitimini, başka birisi özel eğitimi seçti...çünkü bu bölümler bizim alanı bitirenleri alıyordu..sen de buna göre yaparsın...yeterince açıklayıcı olmadım ama başvuru zamanı incelerken ne demek istediğimi anlarsın....örneğin Dokuz Eylül Üniversitesinin yüksek lisans bölümlerini ve hangi mezunları aldığını bir incele

http://www.sbe.deu.edu.tr/tezli/a2.pdf

Son düzenleme:
alese hazırlanan biri olarak benimde sorucak çok sorum var,
örneiğin tezli yüksek lisans için en düşük puan 70 olmalı diyolar,peki bu üniversiteden üniversiteye değişmiyor mu?yani ben 60 aldığım takdirde eni kabul edicek bi üniversite bulabilirmiyim?

cvplar için şimdiden teşekkürler....

bölümüne, seçeceğin üniversiteye göre değişir canım o....enstitüler onu açıklarlar, başvuru zamanı....örneğin kiminde 65 kiminde 70 ama sen tezli için alabildiğinin en iyisini almaya çalış, çünkü ilk değerlendirme ales puanı + diploma notuyla oluyor..sonra yazılı ve mülakat oluyor...sonra hepsinin ortalaması

çamaşır suyu;

yüksek lisansta not ortalaması ne kadar etkili? yani 100 puan üzerinden diploma notu 50 olan birinin şansı yokmudur? sence.birde tezli yüksek lisans ne kadar sürüyor?:uhm:

ben de gecen sene girdim.72 aldım.ama devlet üni.leri yüksek lisansa yabancı dil sınavı ile alıyorlarmış.ingilizcem var ama kazanacağımı sanmıyorum.özellerde de fiyatlar cok yüksek.sınavında gecerlilik süresi var.napcam bilmiom.

2 kez girdim bu sınava.. İlki 2003 yılında 80 üzerinden 79 küsur aldım..geçen sene de 91 aldım...aleste başarılı olan biri olarak sana tavsiyem, bir soru kitabı alıp baştan sona çözmen, hız pratiği kazanman..ben girdiğim ilk sınavda 1 kitabı tam çözmüştüm ve Türkiye 4ncüsü olmuştum sözelde.ikincisinde ise sanıyorum kazandığım o hızın faydası oldu..
başarılar dilerim.

Ben de 16 kasımda Ales'e gireceğim. Şöyle bir yazı okumuştum, Ales sorularını tüm üniversite öğrencileri hatasız hepsini doğru olarak çözebilir. Soruların zorlayıcı bir tarafı yoktur, ancak zaman kısıtlaması sınava giren öğrencileri eleme imkanı vermektedir. O yüzden önemli olan hız kazanmak diye düşünüyorum ki benim en büyük sorunlarımdan birisi de bu...

arkadaşlar acil yardım,alese 13 gün kaldı ve hala benim başvuru evrağım gelmedi,acaba sorun bendemi yoksa sınava giricek arkadaşlardan evrağı gelmeyen varmı???

gayet normal canım benim de henüz belgelerim gelmedi, son 2 güne kadar gelmezse başvuru merkezlerine gidip sınav yerini seçebiliyorsun

cnm çok teşekkür ederim,panik oldum,ilkkez giricem presedür nası işliyor bilmiyorum.peki sınav yerini seçtiğim takdirde bana giriş belgesi veriyorlarmı??

rica ederim canım ne demek ben de ilk kez giriyorum bu sene inşallah güzel geçer, evet sınav yerini seçince sana giriş belgeni veriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…