Alerjik rinit (saman nezlesi)

tualina

batuhan'ım can oğlum...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2007
5.855
3
selam arkadaşlar ne yapmam lazım daha önce geçiren ve tamamen yenen var mı bu rahatsızlığı hapşırmaktan bi hal oldum bitkisel tedavi bilen varsa yazsın lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var canlarım...:a015:

Konu açılmışken bir kez daha hastalıkla ilgili bilgi vermek istedim izninle canım...

Allerjik rinit genel anlamda 3 ayrı kategoride incelenebilir:

Yıl boyu süren allerjik rinit,
Mevsimsel allerjik rinit,
Yıl boyu süren ancak, mevsimsel artışlar gösteren allerjik rinit.

Bu hastalıklarda allerjiyi ortaya çıkaran allerjenler hastalığın görülme zamanını belirler. Örneğin yıl boyu allerjik rinit genel anlamda mite (ev tozu akarı)’ lara bağlıdır; mevsimsel allerjik rinit ise genel anlamda polen (ağaç, ot, yabani ot, hububat poleni)’ lere bağlıdır. Yıl boyu süren mevsimsel artışlı allerjik rinitlerde ise sorumlu allerjen hem mite’lar hem de polenlerdir. Yıl boyu allerjik rinit bazen ev içerisinde yaşayan hayvanlara (kedi, köpek, kuş gibi), bazen yıl boyu polenizasyon yapan bitki polenlerine (parietaria= yağışkan duvar otu), bezan de hamam böceği çıkartılarına bağlı olabilr.

Allerjik rinitte bulguların ortaya çıkabilmesi için allerjenle kontağın olması gerekir demiştik; bu anlamda özellikle ev tozu akarı ile her zaman karşılaşmak mümkündür. Özellikle ev içi ortamda geçirilen akşam ve gece uyku saatleri allerjenle en çok kontakt edilen saatlerdir. Böyle olunca hastalara özellikle sabahları uykudan kalktıklarında allerjik rinit bulguları gösterirler. Oysa polen allerjisi olan hastalar o bitkinin polenizasyon yaptığı mevsimde bulgu verirler.

Bulgular:

Allerjik rinitli hastalarda allerjenle karşılaştıktan sonra dakikalar içerisinde hapşurma, burunda kaşınma, burun akması ve/veya burun tıkanıklığı olur. Bu kişilerde devamlı bir burun çekme, burun kaşıma nedeni ile özel mimikler gelişir (şekil-1). Yine bu kişiler çocukluklarından beri burunlarını avuç içleri ile yukarı doğru sildiklerinden dolayı bu harekete allerji selamı, burun üstünde oluşan yatay çizgiye de allerji çizgisi denilir (şekil-2). Hastalarda özel bir yüz görünümü dahi oluşabilir (şekil-3). Bu hastalarda genelde allerjik konjonktivit (göz nezlesi) te eşlik ettiği için gözlerde yanma, batma, kaşınma, sulanma gibi bulgular da görülebilir. Yine bu hastalarda eğer allerjik sinüzit varsa, geniz akması, baş ağrısı, gece gelen öksürük nöbetleri olabilir. Astımın da birlikte görüldüğü hastalarda, nefes darlığı, hırıltlı solunum, göğüste sıkışma hissi, öksürük gibi bulgular olabilir. Özellikle allerjik rinitli hastalarda antiallerjik (antihistaminik) ilaç aldıktan sonra bulgularda belirgin gerileme olur.

Hastalığın tedavisi:

Allerjik rinit için öncelikle, hastanın mutlaka allerjenle kontağını bitirmesi veya bunu minumum düzeye indirmesi gereklidir (korunma yöntemlerini web sayfamızda bulabilirsiniz). Bunun dışında ilaç olarak öncelikle burun içine uygulanacak veya ağızdan uygulanacak antihistaminiklerden fayda sağlanmaya çalışılır. Hastaların önemli bir kısmında bu ilaçlardan fayda elde edilir. Hekimin uygun gördüğü durumlarda burun içine uygulanan kortizonlu spreylerden de belirgin yarar sağlanır. Bu tür kortizon preparatlarının yan etkisi yok denecek kadar azdır.

İlaçlardan fayda görmeyen, yeteri derecede fayda sağlanamayan hastalarda allerjen immünoterapi (aşı) tedavisi Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’ nün onayladığı bir tedavidir. Etkinliği kesin kanıtlanmış olan bu tedavi yönteminde bu günkü standartlarda yüksek kalitede allerjenler kullanılmaktadır. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki bu tedavi yaklaşık % 85 dolayında fayda sağlıyor. Ancak bu tedavinin özellikle doz artımı döneminde daha da iyisi tedavi boyunca bir allerjist tarafından yapılması ve takip edilmesi uygun olur. Tedavi hastanın verdiği klinik ve laboratuvar sonuçlarına göre 3 veya 5 yıl kadar sürer. Öncelikle birkaç ay süren ve aşının her hafta yapıldığı bir doz artımı rejimi uygulanır. Bu program sonucunda optimum doza (sabit doza) ulaşılınca aşılar önce 15 günde bir daha sonra ayda bir uygulanmaya başlanır. Tedavi süresince yılda bir kez cilt testlerini tekrarlamak hastanın takibi açısından uygun olur. Uygulanan bu allerjen immünoterapi programının allerjik astımdan korumada da belirgin şekilde etkin olduğu kanıtlanmıştır.

Yıllardır çekiyorum allerjil riniti. Toza, polene, kedi-köpek tüyüne allerjim var. İhmal etmeyi bırakıp en kısa sürede tedavi olmam lazım. Biorezonans tedavisini öneririm. Bitkisel tedavi bilmiyorum ama Ester-c kullandığımdan beri şikayetlerim azaldı.

sağol beyhancığım onları sabahtan beri okuyorum ama bitki falan istiyorum ben yada daha önce geçiren var mı falan diye...

sağolasın beyhancığım test yaptıracağım en kısa sürede bi bakıyım neye karşı allerjim var ona göre bi yol çizeceğim canım biorezonansı duymadım hiç bi araştırayım canım çok zor ya ölüyorum sanki ayakta duramıyorum...

benimde başlımda var ve 1,5 senedir çekiyorum
hiç gitmeyeceğini söyledi doktorlar
bünyeden büneyey değişir tabi
birde benim astımımda var ikisi bir olunca çok fena oluyo hemen hemen aynı şeyler zaten

ama bitkisel tedavi denemedim hiç annemin ballı limonlu elmalı ıhlamuru haricinde baya bi rahatlatıyo tabi ama günlük diyebilirim kesin sonuç vermiyor

en son çok iyi bi doktor buldum ve burun sipreyi verdi mükemmel bişey lkullandığımdan beri hapşırık krizlerim öksürmelerim gitti çok memnunum allah razı olsun

çünkü biliriim çok zor bir durum sürekli hapşırmak öksürmek
birde burnun gözün kaşın kıpkırmızı olmuyo mu iyice deli oluyo insan
ihmal etme sende

geçmiş olsun canım

Astımı duyunca üzüldüm doğrusu, çok geçmiş olsun canım. Astım nedenin allerjimi yoksa zaten böyle bir sorun varmı diye sorucam cevaplaman mümkünse?
Benim allerjim de kronik ve astım korkusundan tedaviye başlamak istiyorum
Birde kullandığın burun spreyi Filixonase mı canım??

evet canım ilacımın adı o çok iyi geldi bana

astımın nedeni işimden dolayı olduğu ortaya çıktı kimya teknikeriyim ve bir deterjan fab çalışıyordum işim gereği herşeyi koklayarakk test etmem gerekiyordu yani kokularla kimyasalllarla hşır neşirdim bu yüzden git gide bronşlarımda sorun oluşmaya başlamış ve gitmediğim doktor kalmadı mesleğini bırak dediler bende bıraktım ama hasar aldığı için geçmedi öyle kaldı bunun peşinden bi de alerjik rinit eklendi çok zor bi durum gerçekten

ama doktorlar zamanla geçer diyorlar ama bu ist kirliiliğinde nasıl geçicek bende bilmiyorum

ilk önce astım ilaçları kullandım onlar yüzünden 9 kilo aldım ( sağlık için dedim takmadım kafama ama zor bi problem gerçekten kronik astım ve alerjik rinit çok ihtimam özen istiyo kendinize çok iyi bakın

öyle çamaşır sularıyla falan iç içe olmayın maske kullanın tozlu ortamlara hiç girmeyin hele ki sigaraya asla benden küçük bi tavsiye

eğer bi sorunun varsa lütfen geciktirme belki bronşların hasar almamıştır çok geç olmadan müdahele ederler

sağol arzucuğum umarım benimkide geçer ama çok zor ya...

evet cnaım çok zor hemde çok çok zor ama hapişrmaktan bıktığın zamanlar vardır kesin işte o anlarda daha kötü olanları düşün o zaman teselli oluyo insan bu nedi,r ki diyosun sadece bi hapşırık

inan benim daha kötüydü hem hapişırıyordum hem öksürük hiç kesilmiyo nefes almada zorluk çekiyodum yüzüm falan morarıyordu ancak hastaneye gidip ilaçlı hava aldığımda düzelebiliyordum
allah ıkm o günleri yaşatmasın
ne olursa olsun şükredelim

Benim babamda var yıllardır geçmiyo hiç yazık yaz kış burnu akar nezle olur

ya bende sabahları kalkınca sürekli hapşuruyorum:bbo:
gözlerim sulanıo
burnum akıo
bende mi saman nezlesiyim acaba
bi doktora gitsem ii olacaka.s

geçmiş olsun canım bence git zaman kaybetme dr bana bi sprey ve bir hap verdi geçti şidilik nadir oluyor şikayetlerim, ama allerji testi yaptıracağım cesaret edemiyorum bir türlü...

selam arkadaşlar!öncelikle hepinize geçmiş olsun!
bende alerjik rinit ve astım hastasıyım.hemde 15 yaşımdan beri.ama yıllardır ihmal edip kısa süreli rahatlatan ilaçlarla geçiştiriyordum ama yaş ilerledikçe alerjik astımın ilerleyecegini duyup test yaptırdım.yabani otlara bazı agaçlara ve at tüyüne aşırı alerjim çıktı.ocak ayından bu yana ege üniversitesinde aşı tedavisine başladım.
inanın gözünüzde büyütmeyin ne test yaptırmak nede aşılar acı vermiyor.sadece benim birçok şeye alerjim oldugundan aşı tedavim 5 yılı geçkin sürecek.şimdiden biraz hafifledi.eskisi gibi her gün hapşurmuyorum.nadiren kendimi kötü hissettiğimdede ilacımı,sizinde bahsettiğiniz spreyi ve göz damlamı kullanıyorum.

merhaba benimde çayır polenine alerjim var.Bu mevsimde daha az hissediyorum.Her sabah 10-20 arası hapşırmaktan,burun akıntısından bıkdığım birgün nette yaptığım araştırma sonucunda dooğal bir iki yöntem buldum.Doktorun verdiği bir sprey var mükemmel iyi geliyor birde ağızdan kullanılan bir hap.Düzenli kullanmıyorsun.İlaçı bir gün içtikten sonra 3-4 gün sonra kullanma gereği duyuyorsun.Speyi de sabahları bir kere sıkmak yeterli oluyor.Onuda 2-3 gün ara ile kullanıyrum çünkü ihtiyacım olmuyor.İlaçların adını vermek doğru olur mu bilmiyorum.Bana revir doktoru verdi.Serviste aynı durumdaki bir bayana söyledim oda yazdırdı oda memnun fakat başkasına zararı falan olur diye yazmıyorum.benim hastanede testleri yapıldığı için neye alerjim olduğu belli.

Bu arada doğal olarak geçiren bazı yöntemler var.Bende etkili oldu.Onları söyleyebilirim.Gerçek gül yağı.Sabahları hapşırmaya başladığınızda gül yağını koklayıp burun kenarlarına sürüyorsunuz bir anda hapşırık kesiliyor.Aktarda satılan gül yağı çok etkili değil.Pafüm yapımında kullanılan kilosu çok pahalı sanırım 250 ytl falandı.Ondan 1-2 gram alsanız koklamak için yeter.bana aktarda 3-4 ytl falan satılan da etki gösterdi ama bir daha ki nisan ayına gerçeğini alacağım.Birde bulabilirseniz kış ayından polenli bal yemeniz gerekir.POleni bala karıştırmayacaksınız.Balın içinde doğal olacak.Marketten alma bal olmaz.Köylülerde gerçek bal almak gerekir.KIşdan vücuda verilen polen yüklemesi baharda buna olan alerjiyi hafifletebilir.Birde benim kaşıntım ve vücudumda kabarmalar falan da oluyor.Ürtiker alerji ile birlikte canımı okuyor.Gerek doğal yöntemlerle gerekse doktorun vverdiği ilaçlarla baya rahatladım.

İnternette ısırgan otu ve kırk kilit otu karışımın alerjinin başladı aylarda demleyip 15-20 gün 2 bardak içenlerin bundan kurtulduğunu okumuştum.Kesin bilgi için google dan kırk kilit ısırga yazın deneyin bulamazsanız ben yine bakarım.
Herkese acil şifa diliyorum.

bende 2 hafta önce allerjik rinit oldum. esasında birşeye alerjim falan yoktu önceden ama bilmiyorum birden belirtileri başladı(aşırı hapşırık, burun akıntısı falan...) doktora gittim bana bir hap birde burun spreyi verdi ilaçlarımı düzenli kullandım ve şu anda birşeyim yok. doktor bana eğer şimdiden tedavi edilmezse astıma dönüşür dedi. mümkünse bir an önce iyi bir kbb doktoruna git ve ilaçlarını düzenli kullan. astıma dönüşebilen bir hastalık yani tedavi önemli. sana ilaçlarımın isminide yazayım belki bir işine yarar. hapın ismi Xyzal; burun spreyinin ismi de Dalman. Geçmiş olsun a.s.

önce herkese geçmiş olsun bende aynı şeyleri yaşadım senelerce yaptırdığım allerji testlerindede allerji yok çıkıyodu hep burun damlasıyla dolaşıyodum çünkü burnum tıkanıyo ve ben zor nefes alıyodum çok rahatsız edici bi durum taki bu yıla kadar akdeniz üniversite hastanesine gittim ve kanımda allerji olduğunu öğrendim Filixonase diye bi sprey verdi bana çok iyi geldi şimdi sadece her insan gibi normal hapşuruklarım tabi bende astımda var ve ben hiç ağrı kesici içemiyorum kandaki allerji yüzünden hemen yüzüm gözüm şişiyo kötü oluyo gören herkes korkuyo benden ne oldu diye neyse umarım herkes iyileşir allah daha beterinden korusun

aman diyim siz sakın benim gibi yapmayın ve çok burun damlası kullanmayın bana o da zarar vermiş bunu unutmuşum yazmaya herkese sağlıklı günler

geçmiş olsun :teselli: acaba alerji belirtileriniz yılın her döneminde mi yoksa belli dönemlerde mi kendini gösteriyordu? benimde belli bir şeye alerjim yokta acaba bende de mi kandan kaynaklanıyor olabilir merak ettim :uhm:

evet bendede var ama benimki çokt agır degil.nane limon veya limonu kabugla yiyince biraz daha iyi oluyorum.hava degişimlerine dikkat

bıldırcın yumurtası'nı tavsiye edebilirim

google'a bıldırcın yumurtası yazıp araştırabilirsin kullanımı ve yararlarını

en az 20 gün, sabahları süt ve balla karıştırıp içmek gerekiyor

fayda bulan çok

denemek isteyen olursa araştırsın önerimi

ben genelde her zaman hapşururdum ama yazın daha fazla olurdu ve o sıcak yaz günleri durmadan hapşurmak hiçte hoş olmuyodu doğrusu bi elde mendil bi elde burun damlası allahım deli olurdum geceler bi kabustu çünkü burnum tıkanır ve nefes alamam ağzım kurur şimdi çok şükür hepsi geçti ilaçlarımı kullanıyorum çok rahatım bence bide kan testi yaptır benim testin adı İ E G idi geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…