Hamileliğinizi sonlandırırsanız, eşiniz ve siz kalıcı tüp bağlatma operasyonu yaptıracak mısınız ? Eşiniz korunma yöntemlerini yüzde yüz uyguluyor mu ?Merhaba kızlar.
26 yaşında bir anneyim ve 2 oğlum var biri 3 yaşında biri de 10 aylık. 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim (5 haftalık) nasıl oldu anlamadım hiç beklemiyordum ve hiç iyi bir zamanlama değil. 3 yaşındaki oğlum otizimli ve günlerimiz yeterince zor geçiyor onunla.. üstelik 10 aylık bir oğlum daha var ve halen emiyor anne sütü alıyor ve geceleri çok uyanıyor.
Doğurursam aralarında 18 ay olucak çok zor olucak biliyorum nasıl yaparım bilmiyorum.
Eşimle tartıştık zaten 2 oğlumuzla çok zorlanıyoruz görüyorsun diyor bir çocuk daha kaldıramam dedi ve aldırmamı istiyor ama ben günah olduğu için aldırmak istemedim.. çok ağladım çok düşündüm acaba aldırsam mı Allah biliyor içimi onun verdiği canı almak istemiyorum ama otizimli oglumu düşünüyorum 3 yaşında konuşmuyor halen bez takıyor o kadar günah ki.. üstüne 10 aylık diğer oğlum var daha çok küçük.. acaba Allah affeder mi beni aldırsam? Lütfen yardım edin
Yurt dışında yaşıyoruz el hamdulillah maddi durumumuz iyi sorun maddi durum degil. Korunuyorduk zaten ama korunmamiza ragmen oldu bende buna şaşırdım zaten. Cevabınız için teşekkürlerBurası dini konular topiğine dönmeden yorumumu yapayım. Dini boyutunu ayrı tutarak, ülkenin durumu belli çocuk yetiştirme şartları belli. Çocuklarınız küçük ve bakimlara muhtaç. Maddi manevi kendinizi rahat hissediyor musunuz bu önemli. Doğurduktan sonra ihtiyaçlarını karşılayamayacaksanız yazık değil mi?
Bir de niye iyi korunmuyorsunuz ki hep kazayla oluyor zaten aynen bro
Tabiki Allah'tan geldiğini ve onun bizden daha iyi bildiğini biliyorum bizim için bir planı var zaten bu yüzden aldırmak istemedim Allah korkusu var bende ama diğer yandan yaşadığımız şeylere bakıyorum 2 oğlumuzla yeterince zor günler yaşıyoruz bir bebek daha nasıl olur aklım almıyor.bu kadar inançlısınız da gelen çocuğun da Allahtan olduğunu düsünmüyor musunuz? Allah’ın sizin için bir planı olduğundan?
neyse keske daha dikkatli korunsaydınız madem gebe kalınca aldıracak kadar istemiyordunuz. Allah’ın da kimi affedip affetmeyeceğini biz bilemeyiz. ama siz ölene kadar o psikolojiden kurtulamazsınız onu biliyorum
Hamileliğinizi sonlandırırsanız, eşiniz ve siz kalıcı tüp bağlatma operasyonu yaptıracak mısınız ? Eşiniz korunma yöntemlerini yüzde yüz uyguluyor mu ?
Hamileliğinizi sonlandırırsanız, eşiniz ve siz kalıcı tüp bağlatma operasyonu yaptıracak mısınız ? Eşiniz korunma yöntemlerini yüzde yüz uyguluyor mu ?
Bende 3. Ye hamileyim. İstemiyor değildim ama ne gerek var moduna girmiştim. Tek düşündüğüm o da bir can ve kalbi atıyor. Çocuklarımdan bir tanesine bişey olsun ister miyim hayır. O da benim çocuğum olacak. Kıyamazdım. Aldırsanız da siz onu ömrünüz boyunca unutamayacaksınız
Peki benim durumumda olsaydınız bir tane otizimli oğlunuz bir tane de 10 aylık küçük bebeğiniz olsaydı ne düşünürdünüz kararınız ne olurdu ?Bende 3. Ye hamileyim. İstemiyor değildim ama ne gerek var moduna girmiştim. Tek düşündüğüm o da bir can ve kalbi atıyor. Çocuklarımdan bir tanesine bişey olsun ister miyim hayır. O da benim çocuğum olacak. Kıyamazdım. Aldırsanız da siz onu ömrünüz boyunca unutamayacaksınız
Yine de yapamazdım.Peki benim durumumda olsaydınız bir tane otizimli oğlunuz bir tane de 10 aylık küçük bebeğiniz olsaydı ne düşünürdünüz kararınız ne olurdu ?
Kolay bir karar demiyorum. Eşiniz korunma tedbirlerine yüzde yüz uyan bir adam mı ? Başka bebek istemiyorsa, bu sorumluluğu tek başınıza sizin üstünüze yıkmamalı. Erkeklerde de tüp bağlama operasyonu yapılıyor. Eşinize teklif edin; siz gebeliğinizi sonlandıracaksanız, eşiniz de bu operasyonu yaptırmayı düşünür mü ?Peki benim durumumda olsaydınız bir tane otizimli oğlunuz bir tane de 10 aylık küçük bebeğiniz olsaydı ne düşünürdünüz kararınız ne olurdu ?
"Keşke" ler ne fayda ediyor? Ben burda sadece fikir yardım istedim yargı değilEşiniz yaparken iyi eşeğine de sağlam kazığa almamış belli ama bebek olunca başka. Siz de keşke daha da dikkat etseydiniz bu zorlukları düşünüp keşke daha iyi korunabilseydiniz
Peki benim durumumda olsaydınız bir tane otizimli oğlunuz bir tane de 10 aylık küçük bebeğiniz olsaydı ne düşünürdünüz kararınız ne olurdu ?