Aldatılmayı affettin mi?

Merhaba kızlar:KK35: dert sayılmaz aslında ama bi kız arkadaşımın başına gelen hadise sonucunda fikirlerinizi almak istedim, merak ettim.
Eşiniz sizi yahut siz eşinizi aldattınız ardından pişman olup affettiniz mi? Nasıl affettirdi/niz? İletişiminiz eskisi gibi ya da daha iyi oldu mu? Sonuçta her şey biz insanlar için. Tabi ki astığım astık kestiğim kestik laflarımız ama yaşayınca öyle olmuyor sanırım. Yoksa nasıl devam edebilsin insan hayatına?
Çok sevdiğim ve isteme arefesinde olduğum adam tarafından aldatıldım ve terkettim 1 seneyi aşkın dil döktü 3 yıl boyunca da haber gönderdi ama ardıma bakmadım bile..
eşim aldattı.. hem de daha beter şekilde çok zor oldu affettim bi şekilde ve bu olay miladımız oldu diyebilirim.. ama adam olumlu gelişmeler gösterdi bende sabırlı davrandım.. 5.yıl bitiyo ve çok şükür mutluyuz.. bu affetme mevzusu kişinin pişmanlığı ve sonrasında sergilediği tavırlarla çok alakalı.. benim bi de evladım vardı bi şans vermemin en büyük sebebidir oğlum

Ben de aynı evin içinde öz ablamla 3 yıl konuşmamış insanım.
Bir elmanın iki yarısı gibisiniz dedikleri en yakın arkadaşımı bir kalemde sildim.
Öyle aman aman bir şey de yapmamıştı, çok bencil olduğunu farkettim ve soğudum.
Yalvardı, yakardı, babamın vefatında baş sağlığına geldi, yine de barışmadım.
Acayip kinci biriyim.

Bir insandan nefret ettim mi, soğudum mu bitmiştir, yalvarsa da

Ama.. Ama evlilikte durum değişti.

Eşimden çok ciddi kazıklar yedim bana göre ama silemedim, çekip gidemedim mesela.

Evlilik bana büyük konuşmamayı ve kinimin herkese işlemediğini öğretti:KK14:

Başakmısın :27:

Konu sahibi gece gece ne içtin ;) ben affedemezdim heralde bide eskisinden iyi olmak derken :oha:

Nişanlıydım... Aldatıldım, affetmedim... 3 sene canıma okundu, hazmedemedim kimseye güvenemedim ama geri dönmeyi tek bir an bile düşünmedim.

Tabi ki aldatılmayan bireyler olarak ben kesin bırakırım, ardıma bakmam vs diyeceğiz. Yani hangimiz aldatılmadan önce 'bana uyar yeaa benim için sorun yok' dedi ki? Hangimiz affedeceğini ya da hazmedeceğini söyledi. Yaşayan için çok zor. Ben aradaki yeniden güven sağlama sürecini merak ettim. Biz kadınlar ilişimiz ters gidince hayatımız mahvoldu sanıyoruz. Halbuki erkekler öyle değil; daha kolay adapte oluyorlar, bizim gibi karamsar değiller. Teselliden fazlasını verip yol gösterebilirim belki dedim, hem de süreç ilgimi çekti. Psikolojik olarak araştırmaya konu olabilecek bi süreç.

Merhaba kızlar:KK35: dert sayılmaz aslında ama bi kız arkadaşımın başına gelen hadise sonucunda fikirlerinizi almak istedim, merak ettim.
Eşiniz sizi yahut siz eşinizi aldattınız ardından pişman olup affettiniz mi? Nasıl affettirdi/niz? İletişiminiz eskisi gibi ya da daha iyi oldu mu? Sonuçta her şey biz insanlar için. Tabi ki astığım astık kestiğim kestik laflarımız ama yaşayınca öyle olmuyor sanırım. Yoksa nasıl devam edebilsin insan hayatına?
Buyuk konusmamak adina yorumsuz kalacagim.. Sadece şuna takildim; 'iletisiminiz daha iyi oldu mu?' derken?? Guven kirilmis bi kere, akabinde saygi da gider.. Daha iyi nasil olur iletisim??

Bittercoffee Bittercoffee nun da bahsettiği gibi pişmanlık sonrası takındığı tavrın aldatma öncesine göre daha ılımlı olması, gelişme göstermesi anlamında

Vallahi burada ve çoğu yerde insanlar affetmem diyor ama gözlemlerim başka oldu benim.

Farklı farklı şehirlerde gördüğüm, tanıdığım her tür kesimden birçok ailede kadınlar eşlerini aldatıyorlar ve eşlerinin kendilerini aldatıp aldatmamasını umursamıyorlar.

Aynı şekilde erkekler de rahat bırakıldıklarından dolayı kendi dünyalarına dalıyorlar, nasılsa karım aldatmaz mantığıyla rahat takılıyorlar.

Şimdiye kadar gördüğüm en istisnai olay şuydu: Kadın ve erkek birbirlerini devamlı aldatıyorlardı. Öyleki bu herkesin dilinde olan birşeydi. Kadın ailecek görüştükleri yine evli olan adamla aldatıyordu eşini.
Koca öğrendi aldatıldığını, sabaha kadar kıyametler koptu. (Komşumuz olur) Silahlar çekildi falan. Nasıl yaparsın nidaları.. Ertesi gün kadın hap içerek intihara teşebbüs etti. Ambülans aldı götürdü. Gidiş o gidiş. 6 ay falan çocuklarla beraber yok oldu kadın. Sonra bir baktım barışmışlar. Sarmaş dolaşlar. Adam zaten tescilli, aldatma rekorunu elinde bulunduruyor, alt komşularının kızına bile sarkıntılık etmiş.

İşin ilginç tarafı birbirlerine çok aşık bir portre çiziyorlar. Onca sorun yaşanıyor, çocuklar okul birincilikleri falan getiriyor.
Valla ben çözemedim nasıl oluyor ama gözlemlerim bu şekilde.

Ha benim başıma şu anda gelse ne yaparım biliyorum ama geçmişte bu konuda çok katıydım. Aldatmayı bırak en ufak bir eğilim dahi ayrılmama sebepti.

Umarım yardımcı olabilmişimdir:süslü:

Burada giderlenenlerin yarısı anca dediğini yapabilir. Bir çok etkene bağlı olarak bu değişir. Erkeğe bağlı, kadına bağlı, 3. kişiye bağlı, durumlara bağlı.

Adam aldatır, sevgiliylemi aldattı farklı, hayat kadınıyla mı aldattı farklı,
Adam aldatır, yüsüzdür bide haklı olur. o dediğim pozisyonu yapmadın der, yemekte onu yapmadın der. hamileydi der.
Adam aldatır, adam yaptım yine yaparım der, kadın hatayı kendinde arar, yetmiyorum der kendini suçlar
Adam aldatır, ilişki uzundur, cocuk vardır, kadının kendi ayaklarının üzerinde durma imkanı yoktur.
Adam aldatır, kadının hayatını parasını eksik etmez, başka evde başka metresten başka cocuğu olur.

Kadın yine affeder. her durum farklı sonuç getirir.

Sürekli bir kuşku sürekli bir tedirginlik yaşanır ki asla unutulmaz.oyüzden hayatı kendime zindan etmem.o da etmesin.ayrılırız ve ne b.k yersek yeriz...

20 yıl 2 çocuk kavgasız gürültüsüz bol sohbetli bir evlilik. Affetmedim. Bir kadının kendine yapacağı en büyük kötülük

hazmetmeye çalışmak.Kadını tüketen bitiren bir süreç.Bu süreci yaşayan asla eskisi gibi olamaz oldum zanneder ama

bir gün yanardağ misali patlar.(çaresizliği ayrı tutuyorum.)

Ben aldatılan arkadaşlarıma şunu öneririm. Mesela herşeyin var.Malın mülkün paran işin asla kimseye muhtaç değilsin

Gelecek kaygın yok. AFFEDERMİYDİN ? ? ? Hep hesap kitap sonra affettim hayır yalnızca KABULLENDİN

Benim inadım pistir
Başıma gelmedi ama
Daha küçükken amcama 1 yıl küsmüşüm neden küstüm hatırlamıyorum
Amcamın oğluna daha uzun süre küsmüştüm, onu hatırlıyorum üstüme çay dökmüştü
Yanık merhemi filan sürdüler
Kindar mıyım bilmem
Bi de 10 yıllık dostumu sildim, beni kandırdığı için.
Silince dönüşüm olmuyo genelde

ahahah cay doktu kismina cok guldum ya gozumde canlandi izi kalmamistir insallah, valla kinciymissin.

20 yıl 2 çocuk kavgasız gürültüsüz bol sohbetli bir evlilik. Affetmedim. Bir kadının kendine yapacağı en büyük kötülük

hazmetmeye çalışmak.Kadını tüketen bitiren bir süreç.Bu süreci yaşayan asla eskisi gibi olamaz oldum zanneder ama

bir gün yanardağ misali patlar.(çaresizliği ayrı tutuyorum.)

Ben aldatılan arkadaşlarıma şunu öneririm. Mesela herşeyin var.Malın mülkün paran işin asla kimseye muhtaç değilsin

Gelecek kaygın yok. AFFEDERMİYDİN ? ? ? Hep hesap kitap sonra affettim hayır yalnızca KABULLENDİN

haklisiniz bencede o durumlarda insanlar bir ofkeleniyor kiziyor falan sonra sakinlesince dusunuyor bu hayati birakirsam neleri kaybederim diye sonrada mutemelen sadece kaybetmeyi goze alamayacagi seyler oldugundan kabulleniyor.

Ben sevgilimde yasadim.
Ilkinde affettim.
Pisman dedim.
10 ay sonra tamda affetmemden 2 gun snra yinw aynisini yaptigimi ogrendim.
Yani pisman degilmis bile hc.
Bende 10 ayima oturup yandim.
2 incisini ogeendigimde intihar zirvalamasindan/ asker olusundan dolayi affettim( ayrildim, intihar etmeye tesebbus ettigi soylenildi babasi tarafindan geri baristim).
Ama 2 ay sonra kabuslar, aglayarak uyanmalar.
En sonunda bitti.
Cok mutluyum.
Intiharmis oymus buymus, hala domuz gibi, beni cekistirmektende geri kalmiyor hasbam. Suclu benimya..

Aldatilmayi yasayan kadinlar bence affetmiyorlar.
Iclerinde bir yerlerde biriktirip susuyorlar. En olmadik yerde cikarip kinlerini kusuyorlar.
ve hayatlarinaa devam ederken o insani bazen aliskanlik oldugu icin,bazen maddi cikarlari oldugu icin cikaramiyorlar. Oluyor böyle seyler bazen. Allah hic birimizin basina vermesin. Ne aldatanlardan, ne de aldatilanlardan olmayalim..

Bir erkek arkadasimin telefonu eski kiz arkadasinin fotograflariyla doluydu, sil demedim bile cunku sevmiyordum. Ama sevseydim affedemeyebilirdim. Bu aslinda karsi tarafa da ne kadar bagli oldugunuzla alakali. Anne babaniz size sirtini donse cok buyuk yikim ama yabanci biri olsa degil.

Back
X