• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldatilmakmi demek , yoksa buda mi yetmez?

Degerli arkadaslar,

Burda ben sizlere benim icin onemli ve ozel olup beni , tum iyi niyetimi parcalayan bir sikintimi yazdim, sizlerin fikrini almak belki biraz paylasip rahatlamak baabinda...
inanmak istemeyen, kirici yorumlar yapan arkadaslar inanip inanmamak size kalmis ...Inanin insanin basina hersey geliyor, insan kinadigini, kirdigini yasamadan dunyadan gitmiyor...ben yinede Rabbim sizleri boyle bir sikinti ile karsilastirmasin diye diliyorum

Bana yapici yorumda bulunan gercekten iyi niyetle yazdigi belli olan arkadaslar Allah razi olsun vakit ayirdiginiz icin , bilmiyorum ic ice olunca konumu anlasilmadi ama durum suki: Evet yurtdisi baglantili calisiyoruz ve esim her ay 1-2defa Turkiye seyahati yapar ki bunu 2010 yilinda daha sik sik ta yapti...Ben 2-3 ayda bir yalniz gelip donebiliyorum Turkiye'ye.
Kiz kardesine gelincede benimle oldum olasi iyi degildir arasi nedenide yok, ama hep soguk, ben evlendigimde o ilk evliligini bitirmisti , ben evliykende yine evlendi ayrildi..
Bende kendisi ile mesafeli olmayi tercih ediyorum..

Olaya gelince, Ben gecen carsamba geldim Istanbul'a carsamba ve persembe aksamini Istanbulda esimle gecirecek cuma aksamida Yurtdisina ucacaktim planimizca..
carsamba geceside bu yuzugu gordum , esime bahsetmedim hemen sabahinda sizinle paylastim , evde net olmadiginda aksam yazamadim, gun boyu dusundum , sizlerin yorumlarini okudum ve gece oldugunda hatta gece yarisi yarin gece ayriliyorum Turkiye'den bu soru isaretleri ile gitmem zor diye konuyu esime actim ki bu ana kadar hep esimi sorumlu tutmustum onceki yorumlarimda gorebilirsiniz ruh halimi, ve o gece yarisi ben patladiktan sonra ben birde ustelik kiz kardesinin yaptigini soylediginde ki bende evet zayif tarafim, zaafimdir bu iyi niyetim, inandim, kiz kardesinin telefonda ki seside bana tegit etti bunu...
esim bana sana aldigim yuzuk vardi icinde hangi ara onu aldida bunu degistirdi de dedi sakinlestikten sonra ne yapti beni kaybetti gibi cumleler kurdu..

arkadaslar bu ruh hali insana cok detayi atlatiyor, gerek isim, gerek tarih vs.onun icin anlayisli olmanizi bekliyorum, ne biliyim 5 gun oldu ama her an aklimda, kabullenemedim, dediginiz gibi gecen yil tamda bu zamanlar ayni kadindan gelen mesaj tesadufmu bende bilemiyorum, o gece bagirip cagirip sakinlestikten sonra sordum kiz kardesin bu kadini nerden biliyor , bu kadin sana mesaj atmisti paniklemistin diye, bana bu konu 20 yil onceki bir mevzu o an ailem ile ailside gorustu akabinde olmadi, o kadinda bana mesaj attiginda sana bunu aciklamaktan senin anlamamamdan korktum, esinden ayrilmis , ozurlu cocuguda varmis benden para yardimi istedi bende tekrar arama dedim kendisine dedi...
konuyu tekrar esime acmak oyle zor geliyorki bana daha kotu birseyler duymaktan korkarya insan oyle bir sey , yoruldum Arkadaslar, iyi niyet evet her zaman ne yazikki iyi olmuyor ama insan degistiremiyor kendinide kolay kolay, Yurtdisinda olmakta elini kolunu iyice bagliyor insaninki burasi Asya daha kisitli hersey , ne yapacagima dair en kucuk bir fikrim yok 1,5 ay sonra Turkiye'de olacagim 3 aylik bir saglik tedavim icin o zamana kadar dusunmek istiyorum ama insan hazmedemiyor...

Allah razi olsun destek olanlarda binlerce kez...

hikayen çok acayip.

ya çok safsın yada kendini kandırmaya o kadar ihtiyacın var ki doğru muhakeme yapamıyorsun.
eşimi seviyorum ona duygusal açıdan bağımlıyım diyebilirsin çok normal. bu olanları da beynimden ve hayatımdan silmek istiyorum da diyebilirsin.
böyle bir şeyin hiç olmadığına kendini inandırabilirsin de.
bazen çok sıkışınca kaldıramayacağı olayları yok sayabilecek bir gücü de var beynimizin.
galiba sen böyle bir durumdasın.
senin eleştirilecek bir tarafın yok. bu halinle eşinle gene de mutlu ve huzurluysan inan hiç sorun yok.
hayat bu.. herşey olabilir hayatta. her ilişkinin kendi içinde bir dengesi vardır.
kimsenin kınamaya hakkı yok bence neden kabul ediyorsun bu durumu diye.
çünkü sizin ilişkinizde sevgisizlik yok anladığım kadarıyla.
ama,
içine atıp kendi kendini yiyen biriysen dışarıya, eşine bile belli etmeden, içinde fırtınalar kopartıyorsan, gerçeğe karşı daha cesur olabilmelisin canım.
gerçeklerle yüzleşen hislerin seni nereye götürür bilemem. ama gerçeklerin korktuğun kadar korkunç olmadığını göreceksin.
çünkü ortada bir rus kadın var. sen tepki vermekte geç kaldığın için eşine zaman kazandırmışsın ve kızkardeşini ayarlamış gibi görünüyor. sana ne açıklama yapılacağına dair ağız birliği etmişler.
eşinin bu kadar sık istanbula gelme nedeni nedir bilmiyorum ama bu kadın olabilir.
gene de seni anlıyorum aslında. yazılarında çaresizlik ve iyi niyet hissettim. ve üzüldüm de.
hayat senin hayatın. nasıl huzurluysan yada huzurlu olacaksan öyle davran.

aklıma tek ve ilk gelen şuki;sizin çok dindar namuslu eşiniz bu rus kadına dini nikah yapmış ve yüzük takmış...ailesindende bu konuda yardım istemiş olayı kız kardes kabullenmiş....çünkü zaten onların bişey kaybetcek bi durumları yok sanırım...ALLAH yardımcınız olsun ne denirki bu durumda başka...zihninizi tamamen boşaltıp mantıklı düşünerek taşları yerine oturtun bence....ve bu rus kadın aileyle tanışıyormuymuşda kız kardeşi tutup ismini yazabiliyormuş yüzüğe anlayamadım ....sabrınızada hayran kaldım erdeminize yapıcılığınıza gerçekten çok zor bir durum...

hikayen çok acayip.

ya çok safsın yada kendini kandırmaya o kadar ihtiyacın var ki doğru muhakeme yapamıyorsun.
eşimi seviyorum ona duygusal açıdan bağımlıyım diyebilirsin çok normal. bu olanları da beynimden ve hayatımdan silmek istiyorum da diyebilirsin.
böyle bir şeyin hiç olmadığına kendini inandırabilirsin de.
bazen çok sıkışınca kaldıramayacağı olayları yok sayabilecek bir gücü de var beynimizin.
galiba sen böyle bir durumdasın.
senin eleştirilecek bir tarafın yok. bu halinle eşinle gene de mutlu ve huzurluysan inan hiç sorun yok.
hayat bu.. herşey olabilir hayatta. her ilişkinin kendi içinde bir dengesi vardır.
kimsenin kınamaya hakkı yok bence neden kabul ediyorsun bu durumu diye.
çünkü sizin ilişkinizde sevgisizlik yok anladığım kadarıyla.
ama,
içine atıp kendi kendini yiyen biriysen dışarıya, eşine bile belli etmeden, içinde fırtınalar kopartıyorsan, gerçeğe karşı daha cesur olabilmelisin canım.
gerçeklerle yüzleşen hislerin seni nereye götürür bilemem. ama gerçeklerin korktuğun kadar korkunç olmadığını göreceksin.
çünkü ortada bir rus kadın var. sen tepki vermekte geç kaldığın için eşine zaman kazandırmışsın ve kızkardeşini ayarlamış gibi görünüyor. sana ne açıklama yapılacağına dair ağız birliği etmişler.
eşinin bu kadar sık istanbula gelme nedeni nedir bilmiyorum ama bu kadın olabilir.
gene de seni anlıyorum aslında. yazılarında çaresizlik ve iyi niyet hissettim. ve üzüldüm de.
hayat senin hayatın. nasıl huzurluysan yada huzurlu olacaksan öyle davran.[/QUO

Tesekkur ederim canim, samimi yorumun icin, sanirim en yakin bunu hissettim kendime, gercekten cok saf ve iyi niyetliyim bu konuda beni uyaripta bu kadar gordun gecirdin egitim aldin hala yenemedin su iyi niyetini diyenleri anlayamiyorum, bunlar gercekten insanin dogasinda olan seyler ve degismiyor....
Hislerim oyle karisik ve notr durumdaki kime , neye inanacagimi sasirdim, henuz olay yeni oldugu icin saglikli karar vermek adina sadece dusunuyorum, huzurlumuyum asla degilim , sadece rahat gibi gorunusumun arkasinda olan sey gecmis bir zaman olmasi olabilir belki de diyorum buda bir kabullenis , kadercilikmi onuda bilemiyorum..
Tek bildigim herseyi icime attigim, bunu yillardir yaptigim, icimde firtinalarin kopmasina ragmen sustugum ama neden dersen, inan bunada verecek cevabim net , bilmiyorum ...Icimdeki ses beni buna goturuyor ve hic sebepsiz, esim olmadan da yasayabilecek birisi oldugum halde....

hayat ve ilişkiler o kadar çok bilinmeyenli denklem gibi ki.
her birini aykı kaba koymak mümkün değil.
senin durumunda aldatma olmuş gibi. bilemem tabi ama öyle görünüyor.
bunu yaşayan çok kadın var. hepsinin hikayesi başka başka.
bazıları affeder bazıları etmez.
affedersen bir daha yapar diye bir şey yok. ama yapmaz diye birşey de yok.
bu tamamen o ilişkiye ve eşlere bağlı olarak değişebilecek bir durum.
senin ilişkinde bu sorun aşılabilecek birşey gibi sanki. neden dersen ;
eşinin seni ben götürürüm diyerek eskişehire kadar bir geceliğine götürmesi ve arabadaki haline rağmen üste çıkmaya çalışmaması
bana seni kaybetmek istemediğini düşündürttü.
sizin yaşadığınız başka kadın sorunu seni sevmemesi istememesi yada acıması ile ilgili değil.( onsuz yaşayabilecek durumdayım demişsin. acıdığı için senle yaşamaya katlanıyor değil)
neden oldu böyle birşey bilemiyorum. çok farklı sebepler olabilir.
sebepler ne kadar çoksa o kadar da farklı çözümler ve yollar olabilir hayatta.
ama sen de yazılarına yansıdığı kadarıyla vazgeçilecek bir eş değilsin bir erkek için.
birbirinizden ayrılmak istemiyorsunuz belli.
bence içinden gelen sesi dinlemelisin. mutlaka bir bildiği vardır o sesin.

canım neyazıkkı kandırılıyorsun senın ıyı nıyetını saf kalplılıgınden yararlanmak ıstıyolar :47::47::47::47::47::47::47::47:

bu yüzük konusu öyle üstü örtülecek susarak aşılacak bir konu değil.eşin sana mantıklı bir açıklama yapmalı ki hoş bunun mantığı da yok:19:bence eşini iyi gözle hala bu bayanla ilişkisini devam ettiriyor olabilir aralarında dini nikah kıydırmış olabilirler eşinin seni kandırmasına izin verme canım:50:

Öncelikle ben de hiçbir şey anlamadım anlattıklarınızdan, önce yüzüğü sordum sana aldım dedi kendini affettirmek için ayakkabı alalım, kıyafet alalım dedi diye anlattınız olayı. Sonra kızkardeşinin yaptığını söylemiş. İlk sorduğunuzda eşiniz mahçup olmuş tam bir açıklama getirememiş eveleyip gevelemiş, bir yüzük var ortada ve içinde eşinizle o kadının ismi var. Bu çok basit bir olay değil, bir de üşenmemişler gidip isimlerini yazdırmışlar bunun üzerine neden gitmediniz ki hiç ummadığı bir anda ortaya çıkartıp soracaktınız ama siz unutmaya çalışmışsınız. Tekrar sorduğunuzda kızkardeşinin yaptığını söylüyor, kızkardeşinin size karşı tavrını bildiği için suçu onun üzerine atıyor, o da kardeşinin açığını çıkarmıyor kabul ediyor. Bunda tek mantıklı ihtimal bu, görümce ne kadar dengesiz psikopat olsa da gidip eşinizle bir rus kadınının (1 yıl önce de bir rus kadından mesaj gelmiş ne tesadüf) ismini yazıcak, üzerine de 2010 yazacak. Eşinizin TR ye sık sık gelme nedeni belli olmuş oldu, belki o rus burda yaşıyordur geldikçe evlilik hayatı yaşıyorlardır bilemem. Ama eşinizin anlattığı ve sizin inandığınız gibi olmadığı malum. Allah yardımcınız olsun, şimdilik inanmış gibi yapın gözlemleyin mutlaka bir açığını daha bulursunuz o zaman iyi değerlendirin. Görümceye de fazla kızmayın, bakın sizinle arası ne kadar iyi olmasa da yuvanızı kurtarmak için böyle bir suçu kabul edebiliyor.

Tesekkur ederim yapici yorumlariniz beni biraz rahatlatiyor degerli arkadasim, gozlemlerim hala devam ediyor isimin yanisira kafam hep orda, Siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz sadece bunu son olarak cevaplamanizi rica ediyorum..

hayat ve ilişkiler o kadar çok bilinmeyenli denklem gibi ki.
her birini aykı kaba koymak mümkün değil.
senin durumunda aldatma olmuş gibi. bilemem tabi ama öyle görünüyor.
bunu yaşayan çok kadın var. hepsinin hikayesi başka başka.
bazıları affeder bazıları etmez.
affedersen bir daha yapar diye bir şey yok. ama yapmaz diye birşey de yok.
bu tamamen o ilişkiye ve eşlere bağlı olarak değişebilecek bir durum.
senin ilişkinde bu sorun aşılabilecek birşey gibi sanki. neden dersen ;
eşinin seni ben götürürüm diyerek eskişehire kadar bir geceliğine götürmesi ve arabadaki haline rağmen üste çıkmaya çalışmaması
bana seni kaybetmek istemediğini düşündürttü.
sizin yaşadığınız başka kadın sorunu seni sevmemesi istememesi yada acıması ile ilgili değil.( onsuz yaşayabilecek durumdayım demişsin. acıdığı için senle yaşamaya katlanıyor değil)
neden oldu böyle birşey bilemiyorum. çok farklı sebepler olabilir.
sebepler ne kadar çoksa o kadar da farklı çözümler ve yollar olabilir hayatta.
ama sen de yazılarına yansıdığı kadarıyla vazgeçilecek bir eş değilsin bir erkek için.
birbirinizden ayrılmak istemiyorsunuz belli.
bence içinden gelen sesi dinlemelisin. mutlaka bir bildiği vardır o sesin.

Tesekkur ederim yapici yorumlariniz beni biraz rahatlatiyor degerli arkadasim, gozlemlerim hala devam ediyor isimin yanisira kafam hep orda, Siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz sadece bunu son olarak cevaplamanizi rica ediyorum..

senin yerinde olsam ne yapardım?
senin yerinde şartlar neler tam olarak bilemiyorum ki.
ben iç sesin doğru söylediğine inanıyorum her zaman.
eşinin seni sevmediğini hissetmiyorsan ki herkes bunu anlar hisseder bilir.
aranızda, ilişkinizde gerginlik soğukluk rahatsızlık yoksa,
senin yanında sıkılıp senden ayrı zaman geçirmek için fırsat yaratmaya çalışmıyorsa yada senden köşe bucak kaçmıyorsa,
beraber iyi vakit geçirebiliyorsanız
ayrıyken birbirinizi özlüyorsanız, ki kendini zaten bilirsin onun seni özleyip özlemediğini de bilirsin.
yani kısacası duygusal bağınız kopmadıysa ben olsam ilişkime devam ederdim.

şimdi ortaya yüzük çıkmış. tepkini de göstermişsin. o da bir şekilde aklınca durumu kurtarmış..!
eğer ilişkine devam edeceksen onun yaptığı açıklamayı yemiş gibi yapacaksın ve bu konuyu artık kesinlikle deşmeyeceksin.
konuyu tekrar tekrar açman yada ima etmen ilişkinizi yıpratır. dedektiflik yapmana da gerek yok bence. çok acizce olur bu.
bundan sonrası ona kalıyor.
eğer pişman olduysa diğer iişkisini bitirecektir.
bitiremezse, zaten ortaya çıkar.. daha tedirgin ve gergin olacaktır. halinden bile anlarsın.
ama nedense,
ben eşinin o defteri tamamen kapatacağını düşünüyorum.

Yazdiklarinizi kendi uzerimde dusundugumde yada esime bir anketmis gibi sordugumda buyuk ihtimaller ile yada buyuk cogunluk ile ortaya cikan sanirim duygusal iliskimiz bitmedi ve surmekte..
Yurtdisinda olmak cok elimi kolumu bagliyor, paylasabilecegim bir yakinim veya dostum ne yazikki yok burda , bu durumda yillardir icimden gelen sesi dikkatli dinlerim, dediginiz gibi o ses yaniltmiyor insani, simdide onu yaptim..

Dedektiflik yapacak kadar aciz degilim, kaldiki onu yapacak gucumde yok zaten manevi acidan zorlaniyorum...
Konuyu acmamaya calisacagim ona tekrar, acmadim su ana kadarda, ancak dediginiz gibi gozlemlerim devam edecek , ve yine galiba haklisiniz esim boyle birsey olduysa bile coktan kapatmis gibi gorunuyor zaten, bunu hissedebiliyorum...

Bilemiyorum bir depremdi geldi gecti gibi bir durum, ama iste deprem tedirginligi, korkusu da nasil kolay anlatilmiyorsa 3-5 gunde insan belleginde sanirim bendeki izlerde oyle olacak gibi...

Allah razi olsun desteginiz , zaman ayirdiginiz icin, Ve her sey dilerim gonlunuzce olsun..

senin yerinde olsam ne yapardım?
senin yerinde şartlar neler tam olarak bilemiyorum ki.
ben iç sesin doğru söylediğine inanıyorum her zaman.
eşinin seni sevmediğini hissetmiyorsan ki herkes bunu anlar hisseder bilir.
aranızda, ilişkinizde gerginlik soğukluk rahatsızlık yoksa,
senin yanında sıkılıp senden ayrı zaman geçirmek için fırsat yaratmaya çalışmıyorsa yada senden köşe bucak kaçmıyorsa,
beraber iyi vakit geçirebiliyorsanız
ayrıyken birbirinizi özlüyorsanız, ki kendini zaten bilirsin onun seni özleyip özlemediğini de bilirsin.
yani kısacası duygusal bağınız kopmadıysa ben olsam ilişkime devam ederdim.

şimdi ortaya yüzük çıkmış. tepkini de göstermişsin. o da bir şekilde aklınca durumu kurtarmış..!
eğer ilişkine devam edeceksen onun yaptığı açıklamayı yemiş gibi yapacaksın ve bu konuyu artık kesinlikle deşmeyeceksin.
konuyu tekrar tekrar açman yada ima etmen ilişkinizi yıpratır. dedektiflik yapmana da gerek yok bence. çok acizce olur bu.
bundan sonrası ona kalıyor.
eğer pişman olduysa diğer iişkisini bitirecektir.
bitiremezse, zaten ortaya çıkar.. daha tedirgin ve gergin olacaktır. halinden bile anlarsın.
ama nedense,
ben eşinin o defteri tamamen kapatacağını düşünüyorum.

Back