• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldatilmakmi demek , yoksa buda mi yetmez?

tebessum_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
51
0
36
- Yurtdışı
Merhaba Arkadaslar,

Yurtdisinda yasayan 7 yillik evli cocugu olmayan bir bayanim, gecen yil tamda bir yil once esimin telefonuna bir mesaj gelmisti ve cok panik olmustu benden gizlemek icin akabindede karsi tarafin bir rus bayan oldugunu ogrenmistim ciddi tartisma boyutlari yasamis, annesine konuyu yansitmistim vs. uzatmayalim icimde derin bir cizgi olusmus olasada anlik bir yanlis oldugunu dusunup kapattim mecburen..
Esimin asiri derecede dinine bagli olmasindan ve bunun ilk hatasi oldugundan konduramamak ile birlikte icime attim diyelim o zaman…

Gel gelelim bu kurban bayraminda Istanbula geldik, ki esim sik sik Istanbula gelir hemen hemen her 20 gunde bir, esimin cekmecesinden ne bulsam begenirsiniz bir adet yuzuk, nikah yuzugu…
Icindede o rus bayanin adi ve esimin adi yazili tarihte 2010 yazilmis….yani soyle: Katya-Murat 2010
Sok oldum, ustumden kaynar sular bosandi , evet bu konudan size anlattigim gibi haberdardim ancak bu boyuta geldiginden hic bir fikrim yoktu, ne yapacagaimi bilemeden bir sure bekledim ve sonra yuzugu cantama atttim yani su an bende, neden bunu yaptim onuda bilmiyorum, olaylar dun gece oldu, esimle konusmadim, gecen yil olmus bir konuyu bu sene acmanin ne anlami olur , canimi sikmayim daha fazla diye kapattim ama icim oyle aciyorki ne yapmam lazim en kucuk bir bilgim yok, paylasabilecegim kimse yok…
Cok zor durumdayim, paramparca olmak bu demek olsa gerek…Lutfen degerli arkadaslar bana yapici fikirlerinizi yazabilirmisiniz?

alyans buldunuz ve eşinize sormadınız mı??
sizin nikahınız trde mi oldu yurt dışında mı?
yani düşünüyorum acaba eşiniz o kadınla burda nikah mı kıydı fln diye ama..
yurt dışında da evlenmiş olsanız bunun trde anlaşılması gerekir nikah işlemleri sırasında..
nikah olmadanda o alyansın ne işi olabilirki??

böle bişey yakalayıp dünden bu zaman kadar susabildiysen bravo sana. ben olsam değil geçen yılki olay üstünden 10 sene geçmiş olsa bile hebap sorardım.
umarım eşinin bu konuda mantıklı bi açıklaması olur, Allah yardımcın olsun canım.

Nasıl bi yürek var sende ablacım..

İçine atabilmen bile büyük bi güç harcadıgının göstergesi.Eşini çok seviyorsun,anladım.Ama bu içe atılabilecek bir şey değil.Zaten ilk telefon olayında bitirmeliydin bence..Tabi neler yaşadıgını da bilemem.Ama bu konuda sakın susma,içine atma.Hele bir de nikah yüzüğü ne demek? Öyle insanla aynı havayı solumak bile agır gelirdi bana.Hala geç kalmış değilsin.Bir an önce bitir derim ben..Çok zor bi durum,anlıyorum desem bile yaşamadan anlayamam.Seni tanımasam da yazdıklarından ne kadar güçlü oldugunu görebiliyorum.Bunu da atlacaksın,eminim.

Yorum yazan degerli arkadaslarim hepinize ayri ayri tesekkur ederim cevaplamaya calisiyorum sorduklarinizi..
Esim Turk bende Turkum nikahimiz tabiki Tukiyede oldu ve resmi nikahimizda mevcut hala, dediginiz gibi guclu bir krakterim var, cok seyleri astim cok seylere sahidim hayatta yasim 32 olsada, bilmiyorum hep icimdeki sesi dinledim simdiye kadar olgun ve dusunerek hareket etmeye calistim hep , simdide yaptigim kendimce budur bagirsam cagirsam ne faydasi olurki dedim kendi kendime , bazen sizlerde bilirsiniz en etkili cevap susmaktir oyle yapmaya calistim...
Ancak bu formu actiktan sonra yani bugun esimin bir cumlesi ile konuyu actim yuzeysel bana acikladigi su oldu senin icin almistim o yuzugu dedi neden icinde benim degilde o bayanin ismi var dedim yaaaa oylemi dediii yalan soylemeyi beceremeden , daha cok alcalma gozumde Lutfen dedim ona ben bir cok seyi astim ve Allaha biraktim diyerek konuyu kapattim sucluluk psikolojisi ile sana ayakkabi alalim ihtiyacin vardi yok elbise alalim vsvs..diyerek gunu devam ettirdi, yuzuk bende belki ilerde yine bir vukuati olursa diye icim acisada saklayacagim onu bakmadan icine..
Baskada ne yapabilirim bilmiyorum ama en zoru yarinda Turkiyeden ayriliyorum 2 ayligina...
Bana destek olan sizlere tesekkur ederim Allah hicbirinize bu sikintilari yasatmasin..

buna ses çıkarmadıysanız yarın birgün o kadınla aile olmasına da ses çıkarmayacaksınız galba

hangi kadın kocasının başka bir kadınla alyansını görürde allaha havale ettim der aklım almıyor..

hayır tabiki güçlüsünüzdür de çocuğunuzda yokmuş hani zorunda da kalmamışsınız ...neden boşanmak konusunu açmadınız ?

Degerli Arkadaslarim,

Konu oyle bir hal aldiki ben bile hala kabustayim gibi hissediyorum iki gundur, size bu olayi yazmamin ardindan sizlerinde belki destegiyle yurtdisina cikmadan konuyu esime actim, once bana aciklayacagin birseyler varmi diyerek basladim akabinde sinirlerime hakim olamayarak yuzugu suratina firlatip buna da katlanmami bekleme diye bagirdim o anda saat gecenin tamda 12 si idi ..
esim sok oldu , cok fazla sinirlendi, simdiye kadar hic onu boyle gormemistim, olayin onunla hic bir ilgisi olmadigini soyledi hemen kiz kardesi aklina geldi o yapmistir bunu dedi bende sana inanmam icin ara dedim kiz kardesini ac telefonun sesini, dedigimi yapti ve iki evlilik bitirmis , psikoljik sorunlari olan evlendigim gunden beri benimle gecinemeyen , egitimimi, konusmami , giyimime kadar kiskanan ancak maddi durumu benden iyi oldugu halde bunlara sahip olamayan kiz kardesi evet dedi yuzsuz bir sekilde ben yaptim,,
bilemiyorum neden esim yapsa sanki daha az sinirlenirmisim gibi kendime hakim olamadim o aksam kiz kardesi ve annesi izmirde bulunmaktalar, annesinin telefonu eline almasi ile tum hiddetimle agzima geleni soyledim onlara, ne dediklerini duymadim bile,ne aklima geldiyse soyledim...
simdiye kadar olan tum sikintilarimi ailemden gizleyen ben istanbulda gecenin o saatinde aileme gidiyorum diyerek her ne kadar esim suclu olmasada ailesine olan sozsuz bagliligindan dolayi onada kizarak ciktim kapidan amacim taksiye binmek otogara gitmke ve direk Eskisehire aileme donmekti esim bir saniyede nasil giyindi nasil hazirlandi anlayamadigim bir halde ben seni goturecegim diyerek arabayi calistirdi ve hic durmadan izmite kadar bagirdim cagirdim, agladim, kabullenemedim hirsimi yenemedim...
sonrasi birsey olmadi hala ailesini gormus degilim esime kiyamadim , ailemede bildirmedim bir gecelik seyahatin ardindan donduk..

Siz benim yerimde olsaniz ne yaparsiniz, tek kusuru ailesine asiri bagli olan bir esim var, ve nasil boyle bir insanin ailesi bu kadar kotu olur dedigim bir ailesi..
annesi, erkek kardesi ve kiz kardesi, erkek kardeside esinden ayri, kiz kardeside iki evlilik bitirmis birisi...
siz olsaniz boyle bir ortamda ne yaparsiniz, idare etmeye calismak hic cozum olmadi yillarca denedim, son iki yildir bir soyleyene bes cevap verme taktigini kullaniyprum ilkinden daha etkili, ama su son olan nasil bir kurgu benim bile aklim almadi, sen gir abinin yatak odasina benim bakacagimi bildigi icin boyle bir nihak yuzugu koy, sanirim anneside icinde olmali olayin diye dusunuyorum,
senin odana nasil girerler dersenizde ben yurtdisinda yasayan bir insanim esimle birlikte turkiyedeki evide malum ailesi daha cok kullanmakta malum hepside esinden ayrilmis olunca ben ancak 3 ayda bir Turkiyeye belki bir haftaligina geliyor ve o sirada evimi kullanabiliyorum..

durumlar boyle degerli arkadaslarim farkli ve hic aklima gelmeyecek bir boyut oldu, evet kiz kardesi benim gozumde oldu, intihar etti kendi kendini bitirdi, artik onu sildim yuzunu bile gormeyecek gerekirse Turkiyedeki tatillerimi kendi ailem ile gecirecegim cok kararliyim, esimde buna cok saygi gosterdi ama bu cozum mu bence degil , ama cocumunde ne oldugunu bilmiyorum, siz ne dersiniz en cok detayi ile paylasitigim hikayeme degerli dostlar?

canım ailesi seni baştan berimi istemedi yoksa kız kardeşi iki evlilik bitirdiği için bütün kaprisi sana mı bilemiorum ama bu kadarınada pes doğrusu sonuçta sen eşinle yaşıosun ve eşinin naptığından haberdarsın o yüzden eşin senin arkandaysa onları boşver görüşme dediğin gibi tatillerini kendi ailenin olduğu şehirde yap bidaha onlarla görüşme görüştüğün sürece başına daha çok fenalık gelebilir çünkü yaptıkları sizi ayırmaya kadar götürcekti belki de

canım ailesi seni baştan berimi istemedi yoksa kız kardeşi iki evlilik bitirdiği için bütün kaprisi sana mı bilemiorum ama bu kadarınada pes doğrusu sonuçta sen eşinle yaşıosun ve eşinin naptığından haberdarsın o yüzden eşin senin arkandaysa onları boşver görüşme dediğin gibi tatillerini kendi ailenin olduğu şehirde yap bidaha onlarla görüşme görüştüğün sürece başına daha çok fenalık gelebilir çünkü yaptıkları sizi ayırmaya kadar götürcekti belki de

Haklisin canim tesekkur ederim yapici yorumun icin evet sanirim oyle olacak zaten su an yurtdisinda oldugum icin yuzlerinide gormeyip geldim, tekrar gormeyide hic dusunmuyorum, Allah kimseyi bu sekilde aile fertleri ile imtihan etmesin...

Eşinizin çekmecede alyans olduğundan haberi yoksa eğer, siz alyansın hesabını sorduğunuzda eşiniz niçin sana aldım gibi bir şey söyleme ihtiyacı duydu. Alyanstan ilk defa haberi olan insan nerede, göster bakalım falan der.

Ya eşiniz uyduruyor ya da siz. Kk'de klasik bir laf vardır, inanmıyorsan cevap yazma. Yazdığınız cevaplar, bu kadar büyük bir olaya soğuk kanlılıkla yaklaşmanız, iki günde meselenin çözülmesi vs..

Görümceniz, eşin ve Rus sevgilisiyle olan ilişkisini biliyor muydu peki?

Son düzenleme:
Ben bu konudan bir şey anlıyamadım..Ya eksik anlattığınız bir şeyler var ya da kendinizle çelişiuorsunuz..

önce yüzüğü gösteriyorsun sana yaptırdım diyor(17/11/2011) iki gün sonra kız kardeşim yaptırdı diyor(19/11/2011) kız kardeşini arıyorsun evet ben yaptım diyor. bu durumda
1)ya sen ayın 17 sinde yüzüğü falan göstermemiştin,yani hikayene yalan kattın. adam yüzüğü ilk kez 19 unda gördü. çünkü adam 19zunda yüzüğü gördüğünde hiddetleniyor. neden ilk gördüğünde değilde ikinci gördüğünde aşırı tepki versin. senin anlattığına göre adam ilk seferinde gayet sakin yüzüğü sana yaptırdım diyor. sen de neden içinde katya yazıyor diye sorunca yalanı ortaya çıkıyor. sonra yüzüğü ikinci kere gösteriyorsun bu sefer hiddetleniyor kız kardeşim yaptı diyor. yüzüğü kız kardeşi yaptırıp oraya koyduysa neden ilk gördüğünde kocan benim bu yüzükten haberim yok demiyor.sana yalan söyleme ihtiyacı duyuyor.
2)ya da kız kardeşiyle arasında gizli bir anlaşma yaptı. yüzüğü kız kardeşi yaptırmış gibi gösterip kendi işin içinden sıyrılacaktı.
ama ikinci senaryo bana olası gelmiyor. birinci senaryo daha gerçekçi.

Son düzenleme:
Bir yıl önce eşini bir Rus kadın aramış. Tesadüfe bak ki, görümcen alyansın içine Rus ismi yazdırmış. Tesadüf deme sakın.

büyük ihtimalle sizin dini bütün(!) eşiniz rus hanıma dini nikahı kıyıp ( sizinle de evliyken) yüzüğü de almış koymuş türkiyede nasılsa görmezsiniz diye. geçmiş olsun, ne diyelim. inanmışsınız siz eşinize ve o kadar kötülüğüne rağmen doğru söylediğine inandığınız görümcenize.

burda eksik bişe var gerçekten. ben senin yalan söylediğini düşünmüyorum. bu olayı zaten ilk başından geçiştirmenden saf iyi niyetli biri olduğunu hissediyorum. o yüzüğün eşinle alakası var. kızkardeşinin yaptırdığını düşünmüyorum, direk sana yaptırdım demezdi eşin, yüzükten haberdar. kendisi yaptırdı, yazıyıda görmediğini düşünerek sana aldım dedi. senin üzülmenden dolayı senin bu halinden etkilendiğinden başka bi bahane daha bulma gereği hissetti ve kızkardeşine anlattı. kendince kılıf uydurdu ve sen inanmak istiyorsun. çok acı ama belkide senin dışında Türkiye ye geliyormu, geliyorsa o evde buluşuyor bile olabilir. üzmek değil niyetim ama bu kadar iyi niyetli olma. böyle yaparsan arkası kesilmez bunların, inanmadığını hissettir. abisinin evliliği bozulmasın diye bu olayı kızkardeşinin ve kaynananın üzerine alınması gayet normal. çok emin olmadan inanmamanı tavsiye ediyorum.

Back