- 25 Eylül 2015
- 2.904
- 8.150
-
- Konu Sahibi selyfurtado
Misal, kıza Antalya videoları göndermiş , bana beni Antalya'ya yollarmisin diyor. Ama akrabasıyla.
Sordum neydi amacın, sen o gözle bakmışsın elin kızı nasıl gelsin manyakmi benim için buraya gelecek diyor. Artı gitmek istediği akrabasida böyle birşey yapacak olsa görüşmez bizimkiyle o derece.
Şuan olaya baktığımda tek gördüğüm , facenin yeni kurulması, o ara tüm erkekler bakıyorum yabancı kızları ekliyor falan, benimki de birine güzelsin yazmış. 5 -6 ay önce eklemiş facesine ve iletişim kuramadığı içinde İngilizcesi için ilerletmek istemiş zamanında onun pişmanlığını yaşıyor. Haa ben böyle yorumluyorum ama onun anlattığı , sadece güzelsin lafı dedim. Başka bir amacım , bir atağım olmadı. Sen kafanda kuruyorsun diyor.
Görünen sadece güzelsin mesajı,
Bense o an yaşadıklarımı anlattım , benim için ,sevdiğim adamın bir başkasını beğenmesi bile bana yetti , aldatildim dedim . Ama bunun için ayrılamadim. Bir şans verdim ancak eski beni kaybettim.
Şuan evlatlarım mutlu ,eşim eski eşim değil, daha olgun ve oturaklı . Diyemem benim başıma asla gelmez artık diye ama Allah beterinden korusun, ufak da olsa yaşadım ve bana ders oldu.
Eğer atlatılamaz bir durum olsaydı, 2 terapist 2 psikiyatri ve klinik psikologların dan bunun tavsiyesini alırdım.
Kimseye katlanin demiyorum , yanlış anlaşılmasın. Siz bu durumda olsanız evladınizi yuvasiz bırakrmiydiniz
Km'lerce uzakta birine çok güzelsin lafına kliniklerde yatan, estetikler yapan sensin.bence bu soruyu kendine sor? Bi güzelsin lafına bu kadar kendini hastanelik edip insanlıktan çıkmışım dedirtecek safhaya neden geldin o zaman. Madem abartılacak bir mevzu değil gelio buraya bir de atarlanmanın manası Ne !!!!
Zamanı geri çevirsem , ingilizcemi ilerletseydim diye bir yazıydı. Babasından bir tokat yedi. Boşanmak istedigimi duyunca.
Söyle soyliyyiim o dönem yaşadığım travmayı size olduğu gibi aktardım ancak şuan baktığımda, doğru olan buydu sanırım diyorum. Allah bana ufakda olsa bunu gösterdi ki ileride olabilecekler için hazir olayım diye. Ben çalışmayan, tamamen kendisini aliesine adamış varı yoğu kocası olan bir ev hanımıydim. Bana zamanın kötülüğünü kötü günler için kendimi toparlamami öğreti yaşadığım. Şuan aynı durum olsa , kapı dışarı ederim ve ayaklarımin üzerinde durduğum için arkamada bakmam. Ama ozaman bunu yapmaya mecburdum.
İşte aynı bu durumu ozaman yaşadım. Evet önlemini almasaydim bilmeseydim yakalamasaydim devamı gelecekti. Bunun düşüncesi yedi bitirdi beni. Zaten boşanma aşamasında babası öğrenince bir tokat patlattı. Bizde böyle şeyler yok nasıl kalkisirsin diye.madem bu kadar basitti neden babası dövdü adamı??
neden senin babandan bile tehdit aldı?
şaka mısın neden soracak kıza antaya videoları atıyor, orası cok güzl sen de gesene diyor, sonrasında kendi gidip onunla orada buuşup takılma niyetinde. bayagı planlı programlı yani adam kafasında bu kaçamağı kurmuş yolunu yapıyormuş.5-6 ay ne yazışmışlar madem? bak yazışmak..karşılıklı yani...
Adam "ZAMANI GERİ ÇEVİRSEM.." demiş.. e daha ne desin? Basbayağ netten ilişki yaşamış adam.sen yakalamışsın sadece..
şu aşağıdakileri ninem yazmadı mesela;
"5-6 aydır bir japon kıza yazıyor. Çok güzelsin söylesin böylesin ," ZAMANI GERİ ÇEVİRSEM... "
DANNN biri beni vurdu . Zamanı geri ÇEVİRSEM... Hanıma Antalya tanıtım videoları gönderiyor, banada "aşkım beni arkadaşlarla Antalya'ya yollarmisin sen"
adam
tabii ki sana manyak mı niye gelsin diye çevirecek, ama görüyoruz 2 gündür tanıdıgı adama kıta değiştirip giden kızlar yok mu ya da daha komiği bulgaristandan gelen cevapsız çağrıyı geri arayıp, bulgar hatun fotosu görünce varını yoğunu veren adamlar?
akrabasıyla gideceğine nasıl bu kadar eminsin? hem belki akraba da o kafada..nerden biliyorsun milletin içini görüşmez bizimkiyle falan..
hanımefendi kendinizi kandırın böyle mutluysanız.. ama bizlere de aynı muameleyi yapmayın
Evet dışarıdan öyle görünüyor. Anlatıldığında, ancak kız ken yaşadığım hayatı bilen , evliliğinde çok özverili oldun derlerdi. Yaşadığım bana ders oldu. Sadece o travmayı yazmak istedim belkide ihtiyacım vardı anlatmaya bilemiyorum.valla bilmiyorum. dediğim gibi ilk anlattığın hikayeyle sonuncu arasında büyük fark var bize ne ister boşan ister 4.çocuğunu yap. sadece gözlem yapıp yorum yazıyoruz. hayatına dahil değiliz.
bence ama hikayeni başka insanlara anlatma çünkü sonu mutlu biten imrenilecek bir hikaye yerine, eşine aslında inanmayıp maddi sebeplerden inanmayı seçmiş aldatılan bir kadının travmalarından sonra bunalıma girip güzellik merkezlerinden çıkmayacak bir özgüven eksikliğine kapıldığı sonrasında ben ne yapayım diye danıştığı bir güzin abla sorusu benzeri gibi duruyor.
ben ne okudum şimdi ya bu ne saçma bir yazıydı zaman kaybı..
Bakımlar estetikler dediğinize göre odağınız iç dünyanız değil dış dünyanız yani dışarıdakinin sizi nasıl gördüğü üzerine kurmuşsunuz kendinizi. Alttan alta çabanız kocanızı sizi aldatmayacak kadar bağlamak ama böyle birşey mümkün değil. Sadakat kişisel bir özelliktir adamda bu yoksa isterse angelina jolie ye dönüşün yine birileriyle yazışır gözü yine dışarıda olur önemli olan sizin artık bundan etkilenmeyecek kadar sağlam bir ruha sahip olmanız. Keşke buna yoğunlaşsaydınızBireysel terapi alıyorum zaten , ben bipolar hastasıyım. Bakımlarımin eşimle alakası yok eskiden de isteğim vardı ancak parasına acirdim şuanda fedakarlık yapmıyorum sadece olay bu. Yani hayatımın odak noktası o değil artık bahsettiğim buydu
Ya varya yazımdan kimse kimsenin hissini anlayamıyor bu net artık yani. Ben gayet normal yazıyorum soru soruyorum bana ne yani senin evliliğin boşanmaman boşanman İnan zerre umrumda değil ki kalkıp sinirleneyim.Nedense birden bu kadar sinirlenmeni çok sevdim atarlı bir kişilik gibi geldin
Bakımlar estetikler dediğinize göre odağınız iç dünyanız değil dış dünyanız yani dışarıdakinin sizi nasıl gördüğü üzerine kurmuşsunuz kendinizi. Alttan alta çabanız kocanızı sizi aldatmayacak kadar bağlamak ama böyle birşey mümkün değil. Sadakat kişisel bir özelliktir adamda bu yoksa isterse angelina jolie ye dönüşün yine birileriyle yazışır gözü yine dışarıda olur önemli olan sizin artık bundan etkilenmeyecek kadar sağlam bir ruha sahip olmanız. Keşke buna yoğunlaşsaydınız
Yani kocana seni aldattı diye ödül verdin ve bunu zafer olarak görüyorsun. Enteresan. Ama ben ama çok daha ise yarar bir yöntem anlatayım, adamı boşuyorsun ve tüm o yaptıklarını sadece kendin için ve istersen yapıyorsun. Hayatına yeni bir yol veriyor, yıllarca seni aldatan adamın koynuna girmek zorunda kalmıyorsun. Hele ki dişiliğini adama birşeyler yaptırmak için hiç kullanıp kendini kirlenmiyorsun.Aldatma , katlanılabilir bir tabir değil.
Anlattıklarım yokya bu sayılmaz desede, beterin beteri var desede, tarifi seçenekleri yada çeşidi yok aldatma aldatmadir.
O ara Facebook yeni çıkmış, biz toplam 3 yıllık evliyiz. Ben gurbete gelmişim ailemden kopup. Benimki , sabahlara kadar face'de, ne yapıyorsun gelsene yatalım deyince PC yi kapatıyor bir glizlemeler falan.
İşyerindeyken aldım PC yi çözdüm şifreleri kırdım, 5-6 aydır bir japon kıza yazıyor. Çok güzelsin söylesin böylesin ," ZAMANI GERİ ÇEVİRSEM... "
DANNN biri beni vurdu . Zamanı geri ÇEVİRSEM... Hanıma Antalya tanıtım videoları gönderiyor, banada "aşkım beni arkadaşlarla Antalya'ya yollarmisin sen"
" tabiki canım ben sana güveniyorum..."
(O salak benmiymisim...)
Nasıl fedakarlık yapılır nasıl kendinden ödün verilir nasıl sonsuzzzzz güvenle sevilir elbebek gulbebek bakılır benden öğrenin de yapmayın
O gün birde evlilik yıldönümümuzdu.
Öğünden sonra hiçbir şey aynı kalmadı.
Ben kliniklere yattım. Atlatamadim. Kavgalar gürültüler beynimi kemiren sahneler.
Karar verdim çevremde olanı biteni gözlemledim. Asla sevenin kıymet bilinmiyor.
Aile olduk , yuva kurduk, ikinci çocuğu da ilk evladım için yaptım .
2 aile terapisti gördük. Güven asla yok , ama paranoyaklik bitti. Sevgi insanı olarak evet.
Aşk yok bitti.
Yerine ,bakım merkezlerinden çıkmayan, çalışan , estetikleri takip Edip ihtiyacı olanı yaptıran, yaptırmak içinde adamin iliğine kadar sömüren , işime geldimi canım istemi, gönlümü kirmadiysa hoş ettiyse isveyi cilveyi özel hayatı kaybettirme korkusu Salacak derecede yaşatan kadin oldum.
Dönüp bakıyorum , ozaman 8 sene önceki benmi mutluydu, şimdiki benmi.
Kesinlikle şimdiki ben.
Adam pir dönüyor, kisknacliksa bende değil kendisine döndü şimdi. Kaybetme korkusuysa iliklerine kadar yaşıyor .
Haa içim rahat, kimseyi kırmadım, kimsenin arkasından iş çevirmedim. Kimsenin ahini almadım . Yaptığım şeyler olması gerekenlermis ve ben annelik yapmışım ona zamanında.
Aldatilmak kabullenilecek bir durum değil. Ama sosyal medya bile olsa oda aldatmadir.
Fedakarlık sadece evlada ve anne babaya yapılır. Hatta nankörlük görüyorsanız onlarada yapmayın.
Çevrem , sonsuz güvenle sevgi duyan hanımlarını aldatan, erkekle dolu
Bir diğeriyse bencill, fazla bakımlı aynı zamanda kendisine kocasından daha çok aşık hanımlarına tapan adamlarla dolu.
Hangisi olacağınızı siz ve eşiniz belirleyecek ..
Buda bir tecrubedir böyle ..
Varmı sizinde kişiliğinizi etkileyen yaralarınız..
Bende üzülüyorum ancak , çevremde inanın hiç kimsenin dört dörtlük evliliği yok ve o zaman ki cahilligimizle ne ben ayrı yasayabilirdim nede o yaptığının sorumluluğunda bilincinde değildi.Geçmişi unutmamış kendini kandıran sürekli intikam duygularıyla yasayıp evliliğin temeli olan sevgiyi yaşamayan bir kadının yazdıklarını okudum.üzüldüm.
Yani kocana seni aldattı diye ödül verdin ve bunu zafer olarak görüyorsun. Enteresan. Ama ben ama çok daha ise yarar bir yöntem anlatayım, adamı bozuyorsun ve tim o yaptıklarını sadece kendin için ve istersen yapıyorsun. Hayatına yeni bir yok veriyor, yıllarca seni aldatan adamın koynuna girmek zorunda kalmıyorsun. Hele ki dişiliğini adama birşeyler yaptırmak için hiç kullanıp kendini kirlenmiyorsun.
Belki klişe olacak ama siz aynısını yapsanız o bu duruma düzeltilebilir bir hata gözüyle bakacak miydi? Seven, saygı duyan aldatmaz. Şu an uslu duruyorsa tamamen düzenin değişmesinden korktuğu için. Kaybetmekten korktuğu siz değilsiniz, kurulu düzeniniz. Sizi kaybetmekten korksa zaten bu hatayı yapmazdı.O yaşadığım beni şuanda güçlü kıldı. Ve ben o günkü saflığım ve zayıflığımla suanki kararlılığımi edindim. Peki kendisi bundan pişman olmamışmidir. İnsan olarak hata yaptıysa telafi edebiliyorsa değiştiğine inaniyorsam neden birsans vermiyeyim. Ve bunun için vijdanim inanın rahat. Onada banada yaşadıklarımız çok şey öğretti. Ben şuan bunun farkındayım.
O yaşadığım beni şuanda güçlü kıldı. Ve ben o günkü saflığım ve zayıflığımla suanki kararlılığımi edindim. Peki kendisi bundan pişman olmamışmidir. İnsan olarak hata yaptıysa telafi edebiliyorsa değiştiğine inaniyorsam neden birsans vermiyeyim. Ve bunun için vijdanim inanın rahat. Onada banada yaşadıklarımız çok şey öğretti. Ben şuan bunun farkındayım.
Belki klişe olacak ama siz aynısını yapsanız o bu duruma düzeltilebilir bir hata gözüyle bakacak miydi? Seven, saygı duyan aldatmaz. Şu an uslu duruyorsa tamamen düzenin değişmesinden korktuğu için. Kaybetmekten korktuğu siz değilsiniz, kurulu düzeniniz. Sizi kaybetmekten korksa zaten bu hatayı yapmazdı.O yaşadığım beni şuanda güçlü kıldı. Ve ben o günkü saflığım ve zayıflığımla suanki kararlılığımi edindim. Peki kendisi bundan pişman olmamışmidir. İnsan olarak hata yaptıysa telafi edebiliyorsa değiştiğine inaniyorsam neden birsans vermiyeyim. Ve bunun için vijdanim inanın rahat. Onada banada yaşadıklarımız çok şey öğretti. Ben şuan bunun farkındayım.
Canım burada tabiri caizse klavye delikanlısı çok olur.herkes her konuda atar tutar.ama hiç kimse başına gelmeden olayı tam olarak algılayamaz.keşke buraya böyle bir konu açmasaydın.hayat senin hayatın kimseye yargılamak düşmez bence.sen şu an mutlu musun önemli olan o.eşin seni aldatmıştır ama pişmandır sende affedersin bu senin kararın.belki gerçekten pişman.bunu kimse bilemez.insan oğlu hata yapar hangimiz günahsızız,dört dörtlüğüz.allah şaşırtmasın.umarım bundan sonra böyle birşey yaşamazsınız.sevgiler.Hepinize , yazdıklarınıza , fikirlerinize tavsiyelerinize, kınamalarınıza , yermelerinize ,
Teşekkür ederim.
Eşiniz sosyal medyadan bir bayana , ulaşamayacağını bildiği halde (ki Japonya'da bukiz hiçbir şeyden haberi yok)
"çok güzelsin keşke zamanı geri cevirsem İngilizcemi ilerletseydim. Yazdi. Başkada hiçbir diyalog yada iletişim kurmamis , gorusmemiş,
Gönül bağı aşk yada fiziksel bir olay olmamış,.
Savunması "cahilligime ver bir anlık saçma bir şeydi " ciddi bile değildim öylesine yazmistim. Öyle birşey yapacak olsam tutup bir japona mı yazarım. Dedi.
Kıza İngilizce mesaj atp sordum . Kızın birseyden haberi yok adamın varlığından ruhu bile duymamış. Zaten sevgilisi var ve güzelsin lafını tek yazan bir benim eşim değilmiş.
Siz olsanız " güzelsin "lafı için evliliğinizi bitirmisiniz.ortada bir kız çocuğu var babasına çok düşkün. Ve eşiniz 27 yaşında. Henuz olgunlaşmamış.
Kliniğe yatma sebebim , ben bipolar hastasıyim dönem dönem ağırlasiyorum , artı o durumu atlatamadim. bazısına küçük bir durumda gelse ben ağır geçiriyorum depresyona girdiğimde .
Ailemin yanına dönüp geri gitmeyeceğim dediğimde 1 hafta sonra kızımı getirdiler. Ve bana sürekli nezaman evimize donecegimizi ve babasıyla parka gitmeyi ozlediginden bahsetti.
3 yaşında bir kız çocuğunu sırf babası bir japona çok güzelsin dedi diye ailesiz bırakamazdim. Terapiler gördük , oda yaptığından çok pişman.
Ve asla kasıtlı bilinçli birşey yapmadım cocukmusum diyor cahildim diyor.
Bunun dışında hiçbir şey gormedim sonrasında.
Haa güven duymuyorum ama kimseye de otur aldatildin suslen puslen adamın dizinden ayrılma diyemem.
Sizce bu aldatilmakmıdır. Ve sorunsuz yuvanizi böyle birşey için bozar misiniz. Ben bunu merak ediyorum