• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aldacton ve tüylenme???

kızlar ben sanıyorum sivilce hapından dolayı tüylerim arttı dr. gittim kadın doğuma bana sadece testesron testi yaptı ve aldactone ilacını yazdı tamam 6 ay bunu kullanayım ama yazmış bir çok arkadaşımız bırakınca devam etti diye ee ömür boyumu kullanıcaz bu hapı allah aşkına yaa..testestrondada 0.98 yazııyor eğerlerden anlamadığım için iyimi kötümü bilemiyorum ama çok fark yokmuş önemli bi sorun adetdimde düzenli şimdi bunu içersem adet bozulrsa e hormonlarım bouzlursa çok kararsız kaldım hap hap valla sağlıklı hiç bişey yok yediğimiz

Adamavi Selam ,
Aldactonu ben 6 ay boyunca kullandım. Hiç bir sorun olmadı. Ben cildim için tedavi gördüğüm için tansiyonu dengelemesi için Aldactonu verdi ve 1 gün bile aksatmadan kullanacaksın dedi. Bende senin gibi hergün ilaçı araştırıyordum . Sonra DR . yan etkileri aşırı tüylenme yapıyormuş ve ben bu ilaçı kullamaya devam etmek istemiyorum dedi. DR. bi süre bırak dedi istersen bir süre kullanmadım tedirgin oldun . DR. nereden okudun bunları ben neden bilmiyorum dedi. Tansiyonun dengelenmesi için kullanıyorsun hiç tedirgin olma demişti. Kendi prospektüsü zaten böyle bir yazmaz eğer baktın ise sadece internet sayfalarında görüyorsun bu yan etkiyi o yüzden dr na danış sonra kullan istersen . TEk başına kullanılmıyor Aldactone , genelde diana ile birlikte kullandığında etkili olduğunu bende okudum .

Adamavi Selam ,
Aldactonu ben 6 ay boyunca kullandım. Hiç bir sorun olmadı. Ben cildim için tedavi gördüğüm için tansiyonu dengelemesi için Aldactonu verdi ve 1 gün bile aksatmadan kullanacaksın dedi. Bende senin gibi hergün ilaçı araştırıyordum . Sonra DR . yan etkileri aşırı tüylenme yapıyormuş ve ben bu ilaçı kullamaya devam etmek istemiyorum dedi. DR. bi süre bırak dedi istersen bir süre kullanmadım tedirgin oldun . DR. nereden okudun bunları ben neden bilmiyorum dedi. Tansiyonun dengelenmesi için kullanıyorsun hiç tedirgin olma demişti. Kendi prospektüsü zaten böyle bir yazmaz eğer baktın ise sadece internet sayfalarında görüyorsun bu yan etkiyi o yüzden dr na danış sonra kullan istersen . TEk başına kullanılmıyor Aldactone , genelde diana ile birlikte kullandığında etkili olduğunu bende okudum .

tansiyon dengelenmesi için mi ay inanmıyorumm:S:S bana tuy için verdi bunu:S

kızlarre cok acil yardım:SSSSS ben aldactone 100 mg kullanıyorum.. akıntı beyaz yada seffaf olur ya bu ilaç kahverengi hatta siyah yaptı:S normal mi:S 1 hafta da 1 adet oluyorum zate:::S:S napcam ben:S:2::18::18::18:

A
kızlar arattım ama tam bir bilgiye ulaşamadım aldactonla ilgili..kullananlar bilirler prospektüsünde yan etkilerinin hirşutizm(aşırı kıllanma) yapabileceği yazıyo anlayamadığım bu ilacın tüylenmeye karşı diane 35le verilmiş olması bi tezat oluşturmuyor mu sizce de?fisfisfis

ayrıca bu diane 35i 15 gündür kullanıyorum ama göğüslerimde acı-ağrı yapmaya başladı yan etkisi olabilir mi bıraksam mı bilemiyorum?:uhm:
Aldactone adlı ilacı kullandınız mı

Sanı
banada pco için vermişti bir ay kullandım, yan etkilerinden biride adet düzensizliği , benim düzenimi çok bozdu bırakmak zorunda kaldım
aldactone adlı ilacı kullanmışsınız nasıl bir etki oldu tüylerinizde hala kullanıyormusunuz

diana35 yada benzeri k.d.hapları ile birlikte aldactone verilmesinin sebebi,tek başına kadın doğum haplarının hirsutizm tedavisi için yeterli olmayışı,bu iki ilaç kombine şekilde kullanıldığında etkin oluyor
aldactone nin hirsutizme etkisi tesadüfen bulunmuş,androjenleri özelliklede testesteronu dht ye çeviren hormonu yüksek seviyede baskılaması sebebiyle kullanmaya başlanmış.
aldactone farklı rahatsızlık için kullanılıyor aslında,tansiyon hastalarının kullandığı bir ilaç ama bu yönüde keşfedilince hirsutizm tedavisindede tavsiye edilen bir ilaç olma özelliğine sahip.
diana 35 kullanan arkadaş göğüsteki duyduğu rahatsızlıklar geçici çünki östrojen içeriyor diana ,dolayısıyle göğüslerde büyüme hassasiyet hissedilmesi normal kabul ediliyor.
dünyadada Türkiyedede hep aynı şekilde tedavi uygulanıyor ,yani k.doğum hapı+aldactone...
sanırım en az 6ay yada 1 yıl kullanmak gerekiyor,sabırlı olup doktorunuzun öngördüğü sürece kullanılmalı,çünki reseptörleri bloke etmesi öyle bir iki ayda olmuyor..düzenli kullanılırsa olumlu osnuç alınacağı yüksek...
Aldactone adlı ilacı kullandınız mı nasıl etkisi oldu tüylerinizde

bana tüylenme problemi yüzünden vermişti dr. ama 16 ay kullandm hiç bir faydası olmadı bende sadece çok az daha yumuşak çıktı. başka bir endokrin dr. u bırak dedi şu an kullanmıorum ayrıca sanırım bende saç dökülmesi yaptı. bıraktığımdan beri dökülme azaldı
Neden doktor aldactone adlı ilacı bırak dedi kullanırken mi saç dökülmesi yaptı

A
bende hem aldoctone hemde diane35 kullanıyorum. diane yi haziran sonunda basladım aldoctoneyi yeni ekledi doktorum onuda aralıktan beri içiyorum hormonlaırmda düzelme varmıs :)) 1 yıl bitsin 1 ay kullanmayıp kan tahlili yaptırcam :)[/QUOTE aldactone adlı ilaç tüylerinizde nasıl bir etki yaptı

bende hem aldoctone hemde diane35 kullanıyorum. diane yi haziran sonunda basladım aldoctoneyi yeni ekledi doktorum onuda aralıktan beri içiyorum hormonlaırmda düzelme varmıs :)) 1 yıl bitsin 1 ay kullanmayıp kan tahlili yaptırcam :)
Aldactone adlı ilaç tüylerinizde nasıl bir etki yaptı hala kullanıyormusunuz

Bende 1 aydır aldactone ve diane35 kullanıyorum hirsutizm tanısı kondu bana 6 ay kadar kullanmam gerekeiyomuş inşallah etkisini görürürm benim gibi hirsutizm hastası varmı aranızda
Aldactone adlı ilacı hala kullanıyormusunuz

slm bn bugun endok. dr. a gittim test yaptılar temiz cıktı hepsi. ileç verdi aldactone 100mg. bunu kulluncam 1 hafta tekrar gidiceğim. böbrek fonksiyonlarına bakcakmış..bu ilacı kullandıgımda tüylerden kurtulcakmıyımm..
Aldactone adlı ilacı kullanmışsınız sanırım tüylerinizde nasıl etkisi oldu hala kullanıyormusunuz

slm bn bugun endok. dr. a gittim test yaptılar temiz cıktı hepsi. ileç verdi aldactone 100mg. bunu kulluncam 1 hafta tekrar gidiceğim. böbrek fonksiyonlarına bakcakmış..bu ilacı kullandıgımda tüylerden kurtulcakmıyımm..
Aldactone adlı ilacı kullanmışsınız sanırım tüylerinizde nasıl etkisi oldu hala kullanıyormusunuz

bugün kadın doğum doktorum bana aldactone ve diane 35 verdi hirsutizm nedeniyle. en az 6 ay kullanıp tekrar kontrole gideceğim. inşalllah kullanınca bu tüylerden kurtulurum:KK43:(
Aldactone adlı ilacı kullandınız mı tüylerinizde nasıl etkisi oldu hala kullanıyormusunuz

mhenk aycangülün sitesinde de çok görüyorum seni burdada denk geldik :) bndede tüylenme var.Yarın hormon testi yaptırıcam.Sürekli her yerimden kıl fışkırır oldu.göğüslerimin uçlarında başladı şimdi komple ayva tüyleri var.onlar sertleşiyo ilerleyen zamanlar buna bi dur demenin zamanı geldi.göbek bölgesi desen fena halde zaten :KK43: off
Tüylenme probleminizi çözebildiniz mi

kızlar ben sanıyorum sivilce hapından dolayı tüylerim arttı dr. gittim kadın doğuma bana sadece testesron testi yaptı ve aldactone ilacını yazdı tamam 6 ay bunu kullanayım ama yazmış bir çok arkadaşımız bırakınca devam etti diye ee ömür boyumu kullanıcaz bu hapı allah aşkına yaa..testestrondada 0.98 yazııyor eğerlerden anlamadığım için iyimi kötümü bilemiyorum ama çok fark yokmuş önemli bi sorun adetdimde düzenli şimdi bunu içersem adet bozulrsa e hormonlarım bouzlursa çok kararsız kaldım hap hap valla sağlıklı hiç bişey yok yediğimiz
Aldactone adlı ilacı kullandınız mı nasıl etkisi oldu tüylerinizde

Back