• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aldacton ve tüylenme???

adamavi

yüreğini mavi tut!
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
385
3
116
40
İzmir
kızlar arattım ama tam bir bilgiye ulaşamadım aldactonla ilgili..kullananlar bilirler prospektüsünde yan etkilerinin hirşutizm(aşırı kıllanma) yapabileceği yazıyo anlayamadığım bu ilacın tüylenmeye karşı diane 35le verilmiş olması bi tezat oluşturmuyor mu sizce de?fisfisfis

ayrıca bu diane 35i 15 gündür kullanıyorum ama göğüslerimde acı-ağrı yapmaya başladı yan etkisi olabilir mi bıraksam mı bilemiyorum?:uhm:

banada pco için vermişti bir ay kullandım, yan etkilerinden biride adet düzensizliği , benim düzenimi çok bozdu bırakmak zorunda kaldım

diana35 yada benzeri k.d.hapları ile birlikte aldactone verilmesinin sebebi,tek başına kadın doğum haplarının hirsutizm tedavisi için yeterli olmayışı,bu iki ilaç kombine şekilde kullanıldığında etkin oluyor
aldactone nin hirsutizme etkisi tesadüfen bulunmuş,androjenleri özelliklede testesteronu dht ye çeviren hormonu yüksek seviyede baskılaması sebebiyle kullanmaya başlanmış.
aldactone farklı rahatsızlık için kullanılıyor aslında,tansiyon hastalarının kullandığı bir ilaç ama bu yönüde keşfedilince hirsutizm tedavisindede tavsiye edilen bir ilaç olma özelliğine sahip.
diana 35 kullanan arkadaş göğüsteki duyduğu rahatsızlıklar geçici çünki östrojen içeriyor diana ,dolayısıyle göğüslerde büyüme hassasiyet hissedilmesi normal kabul ediliyor.
dünyadada Türkiyedede hep aynı şekilde tedavi uygulanıyor ,yani k.doğum hapı+aldactone...
sanırım en az 6ay yada 1 yıl kullanmak gerekiyor,sabırlı olup doktorunuzun öngördüğü sürece kullanılmalı,çünki reseptörleri bloke etmesi öyle bir iki ayda olmuyor..düzenli kullanılırsa olumlu osnuç alınacağı yüksek...

diana35 yada benzeri k.d.hapları ile birlikte aldactone verilmesinin sebebi,tek başına kadın doğum haplarının hirsutizm tedavisi için yeterli olmayışı,bu iki ilaç kombine şekilde kullanıldığında etkin oluyor
aldactone nin hirsutizme etkisi tesadüfen bulunmuş,androjenleri özelliklede testesteronu dht ye çeviren hormonu yüksek seviyede baskılaması sebebiyle kullanmaya başlanmış.
aldactone farklı rahatsızlık için kullanılıyor aslında,tansiyon hastalarının kullandığı bir ilaç ama bu yönüde keşfedilince hirsutizm tedavisindede tavsiye edilen bir ilaç olma özelliğine sahip.
diana 35 kullanan arkadaş göğüsteki duyduğu rahatsızlıklar geçici çünki östrojen içeriyor diana ,dolayısıyle göğüslerde büyüme hassasiyet hissedilmesi normal kabul ediliyor.
dünyadada Türkiyedede hep aynı şekilde tedavi uygulanıyor ,yani k.doğum hapı+aldactone...
sanırım en az 6ay yada 1 yıl kullanmak gerekiyor,sabırlı olup doktorunuzun öngördüğü sürece kullanılmalı,çünki reseptörleri bloke etmesi öyle bir iki ayda olmuyor..düzenli kullanılırsa olumlu osnuç alınacağı yüksek...

teşekkürler beany bu yazdıklarını biliyorum ama benim sorum bu değil..
aldactonun prospektüsünde yan etkileri kısmında hirşutizm yapabileceği yazıyor..ilacın hem hirşutizm tedavisinde kullanılıp hemde yan etkisinin hirşutizm olması tezat değil mi?diye sormuştum benfisfisfis

adamavi benim k.valide tansiyon için aldctonenin düşük dozlusunu kullanıyor,dün baktım prospektüsüne hirsutizm yazmıyor yan etkilerinde ,nette baktım senin dediğin gibi hirsutizm yazıyor ama şöyle birşey var,ilaçlar üretilirken olabilecek en küçük yan etkiyi bile yazarlar prospektüse ,bu çok çok düşük bir ihtimal olmalı,çünki mantıkende bana hirsutizm gibi bi yan etki yapabileceği gelmiyor ,aldactonenin etken maddesi spirolactone güçlü androjen bağlayıcı ,hirsutizme sebp olanda androjenlerin fazla salgılanıyor olması değilmi? bu durumu baskılayan ajan nasıl olurda bu şekilde yan etki yapar.
bence aldactone hirsutizm tedavisinde kullanılan başarılı bir ilaç.
bu arada kaç mg senin kullandığın aldactone?

100 mg lık verdi ama ben kullanamadım sırf bu yanetki yüzünden..fisfisfis
diane 35 i kullanıyorum ama onuda bu aydan sonra bırakıp yasmine başlamayı düşünüyorum,diane 35 göğüslerimde çok ağrı yaptı,yasminin bitkisel olduğu söyleniyo...

aldactone (spirolactone ) kesinlikle hirsutizme sebep olmaz
bütün bilimsel bilgiler bunu doğruluyor,ve hirsutizmlilerde tedavide çok büyük başarılar elde edilmiş bu ilaçla
sanırım nette bazı ilaç prospektüsünde okudunuz bu bilgiyi ,ama gerçek ilaç reçetesinde bu bilgi yok,olsada mantıksız çünki antiandrojen etkili bir ilaç ve çok güçlü bir madde...

diane 35 kullandım bende 4-5 ay adet düzensizligi hormon bozuklugundan benımde gögsümde agrı oluyodu ve şişiyodu bayagı.sonra 4 kilo aldım.hormonlarım düzelince bıraktım 2 ay sonra bozuldu tekrar doktora gittim diane-35 veriyodu şikayetlerimi söyleyince yasmin verdi şimdi ona baslıcam bende.forlutal die söktürücü verdi onu bitirdim bugün yasmine baslıyorum.

bende adet düzensizliği için gittiğimde banada diana-35 i verdi 3 aylık tedavi bi hap daha verdi fak adını htırlamıyorum bende kisler vardı hemde adetimin düzene girceğini söledi bende 1 hafta kullandım ve bıraktım çok fazla iştahımı açtıı bilmiyorum blkide piskolojik çünki kime sölediysemm aaa işte çok iştah açıyo bilmemne diyolardı bide hapı bıraktım 1 hafta kullanmam yetti sanırım :D şuan hiç şaşmıyo :D 4 ay oldu ama gidip bi görünmem lazım bidaha malum aksatmaya gelmezmişş :(

nasıl yaaa!!
geçtiğimiz senelerde aşırı tüylendiğim ve ters olarak saçlarım döküldüğü için doktora gittiğimde bana bu ilacı vermişti,sonra reşit olamadığım için temin edemedim bu ilacı,ama diğer ilaçları aldım.hemşire tanıdıklarımda kullanma sakın senin yaşına göre değil riske girme demişlerdi.
şimdi ben iyimi yaptım kötümü

bana tüylenme problemi yüzünden vermişti dr. ama 16 ay kullandm hiç bir faydası olmadı bende sadece çok az daha yumuşak çıktı. başka bir endokrin dr. u bırak dedi şu an kullanmıorum ayrıca sanırım bende saç dökülmesi yaptı. bıraktığımdan beri dökülme azaldı

pco tedavisi için diane 35 veriolar.Bende senelerce kullandım. Ama bu rahatsızlık kronik olduğu için tekrar ediyor. ıbrahim saraçoğlunun bu konuda kürleri var.Biri soğan kürü. Bir de çayı varmış. Parayla alınıomuş. Ben soğan kürünü kullandığımda çok faydasını gördüm tavsiye ederim.

bende hem aldoctone hemde diane35 kullanıyorum. diane yi haziran sonunda basladım aldoctoneyi yeni ekledi doktorum onuda aralıktan beri içiyorum hormonlaırmda düzelme varmıs :)) 1 yıl bitsin 1 ay kullanmayıp kan tahlili yaptırcam :)

Hirsutizm farklı sebepleri var ama en çok görülen pko imiş,ve pko insülin direnci arasında doğru orantı var,insilün direnci genellikle kronik malesef,tedavi sonrasında belli süre tekrarlama riski büyük bana göre..

doktorunuzun hormonlarınızda bi sorun olmadan bu ilaçları vermesi mümkün değil
aldoctone bazı androjen gruplarını bloke eden bir ilaç,özelliklede testesteronun kötü sürümü olan dihidretestesteronu baskılar,dianada yine androjen blokeri olan bir ilaçtır.
androjenler var olan kılların kalın çıkmasına sebep olur,ilacı kullandığınız sürece kıl kalınlığının değiştiğini görürsünüz genellikle..
ümidinizi kırmak istemem ama hirsutizmin altında yatan sebepler kronik daha çok ,bazı genlerin kontrolünde .
bu işi çözerse genetikçiler çözer gibi geliyor bana.
erkeklerdede dht(dehidrotestesteron) hormonun fazla salgılanışı kelliğe sebep oluyor,belli fda onayı almış ilaçları kullanıyorlar,dht inhibitörü ilaçlar bunlar,kullanımı bırtaktıklarında saç dökülmesinin devam ettiğini söylüyorlar,sebep genetik oluşu.....

bana doktorum yalnız adactone verdi yaklaşık 1 aydır kulannıyorum şuana kadar hiç bi etki görmedim.artık bu tüylerden kurtulmak istiyorum senağlama

Back