Al bendende bir ev derdi🙁

Hayatta olmayan kvnin evinde kira vermeden oturuyorsunuz, hak sahibi olan diğer kardeşler buna ses çıkarmıyor.
Bu da bir nimet işe bir de bu tarafından bakın.
Pandemi, ekonomi gibi şartlar sadece sizi değil tüm ülkeyi hatta dünyayı etkiledi.
Evdeki hesap çarşıya uymamış tamam ama buna takılıp mutsuz olmanın bir faydası yok.
Bu çok bilinmeyenli bir denklem değil.
Ya eski evde bedava oturmaya devam edeceksiniz ya da ev almaktan vazgeçip güzel bir eve kiraya çıkacaksınız.
Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor ne yazık ki.

Yerinizde olsam oturduğum evin diğer hak sahiplerine olan kısmını ödemek için kredi alır evin tapusunu üzerime alırdım.
Kira yerine kredi öderdim.
Ardından eve yatırım-tadilat yapar ve yaşam alanımı güzelleştirirdim.
Bu şekilde elimde bir mülk kalırdı.
5-8 sene sonra burayı satar peşinat yapar tekrar kredi çekerek daha güzel ve büyük bir ev alırdım.
Çoğu insan böyle mal sahibi oluyor.
Bu devirde ticaret yapmıyorsanız, miras-kira geliriniz yoksa tek maaşla ev almak zaten hayal.
İki kişi çalışır çabalarsa bir ihtimal.
Sızlanmayı bırakıp biraz gerçekçi olmak lazım.

Kv de olsa başkasının evi sonuçta nasıl satsinlar?

Eğer hak sahibi kardeşler olmasaydı hala kv'nin evi olsaydı kiralar çok pahalı kiraya vereceğin parayla evi yavaş yavaş yaptır derdim. Ama bugün değilse yarın mirasçılar sizden kira istemeye karar verebilir ( ki haklılar) ya da evi satma düşüncesi ortaya çıkabilir. İyi düşünün.

Madem kira vermiyorsunuz oturduğunuz evi güzel bi tadilat ettirin derimbu gidişle ev almak zor gibi.Yaşadığınız yeri güzelleştirin derim.

küçükde olsa birikim yapıp arabanızı üst modele çevirmişsiniz bu çektiğiniz sıkıntıya değdiğini gösteriyor ya bulunduğunuz evi boyayıp biraz bakım yapıp oturmaya devam edin ya da biraz daha böyle dişinizi sıkın bu kadar sabrınız boşa gitmesin şimdi taşınsanız taşınma -eşya-gideceğiniz eve perde halı uyup uymaması vs bir ton masraf ...

Ben olsam şu sıkıntılı günler geçene kadar o evde otururdum . 3-4 aylık kira ve taşınma parasını hesaplar , o parayla evi onarmaya çalışırdım . Mesela fayansları boyamak , lavabo değiştirmek gibi .
Kiracıların sıkıntılarını okuyoruz, ekonomik olarak önümüzü göremiyoruz, eşinizin işi garanti mi ?
Bu devirde kira vermemek büyük nimet bence . Ne güzel iyi bir arabada almışsınız .

Eşyaya göre ev olmaz eve göre eşya olur.

100 m2 evden 60 m2 eve geldim. Eşyalarımın çoğunu bıraktım.

Evet eşya almak kolay değil ama kirasını ödeyemeyeceğim bir evde oturmak hiç mantıklı değildi.

Şimdi az ve öz eşyam var diğer evde tıkış tıkış olan durumum burada yok gerektiği kadar eşyam var.

Fazlalıkları elden çıkarın yada depoya koyun.,

Yaptırabildiğiniz yere dolap yaptırın tüm dağınıklık toplanır.

herkes geniş bir evde yaşamak ister ama inanın öyle bir zamandayız ki insanlar artık 1+1 olsun benim olsun derdinde

Küçükte olsa sizin sonuçta çık diyen olmaz ,kiraya zam diye tutturan olmaz

Evinizi sevin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…