Al bendende bir ev derdi🙁

Hayatta olmayan kvnin evinde kira vermeden oturuyorsunuz, hak sahibi olan diğer kardeşler buna ses çıkarmıyor.
Bu da bir nimet işe bir de bu tarafından bakın.
Pandemi, ekonomi gibi şartlar sadece sizi değil tüm ülkeyi hatta dünyayı etkiledi.
Evdeki hesap çarşıya uymamış tamam ama buna takılıp mutsuz olmanın bir faydası yok.
Bu çok bilinmeyenli bir denklem değil.
Ya eski evde bedava oturmaya devam edeceksiniz ya da ev almaktan vazgeçip güzel bir eve kiraya çıkacaksınız.
Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor ne yazık ki.

Yerinizde olsam oturduğum evin diğer hak sahiplerine olan kısmını ödemek için kredi alır evin tapusunu üzerime alırdım.
Kira yerine kredi öderdim.
Ardından eve yatırım-tadilat yapar ve yaşam alanımı güzelleştirirdim.
Bu şekilde elimde bir mülk kalırdı.
5-8 sene sonra burayı satar peşinat yapar tekrar kredi çekerek daha güzel ve büyük bir ev alırdım.
Çoğu insan böyle mal sahibi oluyor.
Bu devirde ticaret yapmıyorsanız, miras-kira geliriniz yoksa tek maaşla ev almak zaten hayal.
İki kişi çalışır çabalarsa bir ihtimal.
Sızlanmayı bırakıp biraz gerçekçi olmak lazım.

Alacağınız ev 1 milyon desek, 2 yüz toparladiniz desek, 800 kredi ödemesi nerden baksan 15 bin (rakamlarım tahmini)
Bu sartlarda alabilme ihtimaliniz var mı? Ev fiyatlarının azalacağını asla düşünmüyorum, faizler azalırsa belki. O evi satıp peşinat yapma ihtimaliniz yok mu?
Kv de olsa başkasının evi sonuçta nasıl satsinlar?

İnanın farklı uatalara sorduk ne çıkar.diye birbirine.yakin fiaytlar 35 biri 40 bin.dedi.yan fayansa yapılmadan taban yapılsa klozet konsa lavoba berbat çeşmeler berbat banyo berbat lavoba fayans hepsi değişmeli .bu ise başlanınca yarim yalak yapılınca o tozu pisi cekeceksen yamalikli yan fayans olmaz gzoe batar dedi usta hakkaten doğru o tozu çek bir alt tabanı yaptır olmuyor heryer eski. Atmek lazım başına gevince.cesmler bozuk lavoba kirli eski kuvcuk şu tasiyotlr yüzü yilarken.yer fayanslari berbat.suzgecler eski değişecek akiyor çeşmeler eski takilmazsa olmaz lavoba üstüne alınacak duvardan duvar kirilacak yama olur yan fayans yapılmazsa.veljasil yarım yamalak.edare edecek gibi olmaz bu iş başına eşarp tozun tadilatın geveince hepsi yapılmalı ben buna bu denli ustayla ikna oldum
Eğer hak sahibi kardeşler olmasaydı hala kv'nin evi olsaydı kiralar çok pahalı kiraya vereceğin parayla evi yavaş yavaş yaptır derdim. Ama bugün değilse yarın mirasçılar sizden kira istemeye karar verebilir ( ki haklılar) ya da evi satma düşüncesi ortaya çıkabilir. İyi düşünün.

Bayanlar slm benimde bu sıralar canım çok sıkılıyor.sizlere fikir danışıp dertleşmek istiyorum.biz üç yıl önce kirada oturuyorduk geniş güzel bir evde. kvdemin evi vardı boştu kiradan çıktık buray geldik ama ev küçücük bakımsız çok eski bir odasına esyalrimi koyup sığmadı koltuk takımı salon takımını kapattım bütün fazla eşyamı oraya koydum ne ararsanız var kiler gibi eşyada var çünkü mutfakta küçük sığmıyor her elime köyden geleni orta koyuyorum.bu şekilde diğer odalarda yaşıyoruz.2+1 şeklinde küçük bütün odalr banyo WC çok eski berbat heryer.buraya gelme sebebim kira vermezsek biraz para biriktirip ev sahibi oluruz diye geldim.ama üç yıldır dünya birbirine girdi ekonomi karışti salgın başladı herşey oldu pandemi vardı.bu şekilde yaşadık eve kapanıp parada kiraya vereceğimizi azıcık bir miktar biriktirdik çok komik bir rakam.ve bir kooperatife girdik.birde.arabamizi.degistirdik bir tık üstünü aldık arabamız çok eski biseydi.simdi bize olan üç yıldır değişim bu..faydaları bu.
Bense bu eve zor dayaniyorum temizlik günleri ölüm gibi eski kirli heryer temizlik yapsanda belli olmuyor dedemden kalma fayanslar aşağı akan balkon WC vs.. çok sıkıntılı küçük dapdar birin esyam.kilitli bastık sigdirdik velhasıl çok mutsuz oturuyorum.ev almakta bu devirde hayal oldu kredi cekemiyoruz burda yıkılıp kalmamk i dayanıp ev alana kadar cikmakmi daha iyi .
ben inanın iyimi oldu gelmemiz kötümü anlamadım 🤷
Madem kira vermiyorsunuz oturduğunuz evi güzel bi tadilat ettirin derimbu gidişle ev almak zor gibi.Yaşadığınız yeri güzelleştirin derim.

küçükde olsa birikim yapıp arabanızı üst modele çevirmişsiniz bu çektiğiniz sıkıntıya değdiğini gösteriyor ya bulunduğunuz evi boyayıp biraz bakım yapıp oturmaya devam edin ya da biraz daha böyle dişinizi sıkın bu kadar sabrınız boşa gitmesin şimdi taşınsanız taşınma -eşya-gideceğiniz eve perde halı uyup uymaması vs bir ton masraf ...

Ben olsam şu sıkıntılı günler geçene kadar o evde otururdum . 3-4 aylık kira ve taşınma parasını hesaplar , o parayla evi onarmaya çalışırdım . Mesela fayansları boyamak , lavabo değiştirmek gibi .
Kiracıların sıkıntılarını okuyoruz, ekonomik olarak önümüzü göremiyoruz, eşinizin işi garanti mi ?
Bu devirde kira vermemek büyük nimet bence . Ne güzel iyi bir arabada almışsınız .

Eşyaya göre ev olmaz eve göre eşya olur.

100 m2 evden 60 m2 eve geldim. Eşyalarımın çoğunu bıraktım.

Evet eşya almak kolay değil ama kirasını ödeyemeyeceğim bir evde oturmak hiç mantıklı değildi.

Şimdi az ve öz eşyam var diğer evde tıkış tıkış olan durumum burada yok gerektiği kadar eşyam var.

Fazlalıkları elden çıkarın yada depoya koyun.,

Yaptırabildiğiniz yere dolap yaptırın tüm dağınıklık toplanır.

herkes geniş bir evde yaşamak ister ama inanın öyle bir zamandayız ki insanlar artık 1+1 olsun benim olsun derdinde

Küçükte olsa sizin sonuçta çık diyen olmaz ,kiraya zam diye tutturan olmaz

Evinizi sevin

Back
X