akupunktur ile zayıflama serüvenim

princesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
1.946
1.072
Her yolu denedim bir bu kalmıştı.
yapmadığım diyet, artı spor programı (uzun vadeye taşıyamadan) kalmadı. veremedim bir türlü. ağır depresyona girdiğim dönem hariç son yedi yılda 55 altını nadir gördüm. şimdi 61'im. hatta doktorun ölçümüne göre 61.7. destekleyici, itici bir şey olmayınca veremiyorum o noktaya geldiğimi hissettim.

birkaç gündür gerek burada, gerek başka forumlarda akupunktur araştırdım ama yeterli bilgi yok.
ben de gidersem bilgi de veririm diye düşündüm. ankara'da bir merkezde başladım. daha bugün ilk gün:)
doktor oldukça sevimli ve rahatlatıcıydı.

gitmeden evvel kendi merak ettiğim şeyleri notlar halinde yazayım:

-ilk gidişte kan vs testi istemiyorlar. öncelikle bir form dolduruyorsun sağlık durumuna ve yeme durumuna dair. bunu hep yerim, bunu hiç yemem dediğin şeyler, günde ne kadar ekmek yiyorsun, kola içiyor musun vs türü. herhangi bir hastalığın var mı, veya adet düzensizliği vs var ise formda işaretliyorsun.

-sonra vücut ölçüm aletine alıyorlar. tartı bildiğin ama yağ oranın suyun vs onları da hesaplıyor. benim su içmem baya iyi çıktı yüzde 88 çıktı ne demekse ama doktor baya iyi dedi. kalça bel bölgem sorunlu çıktı. aslında popom çok yoktur ama yanlar denilen kısım sanırım.

-bölgesel iğne takmadı doktorum belki ilerleyen dönemde yapar sormadım ama. sağ kulağıma sanırım 5-7 arası iğne, içi dahil taktı. ilk iğneyi taktığında sinek ısırığı gibi hissettim. sonrası bant yapıştırıyor gibi geldi. 'uyuşturdunuz mu' diye sordum. zira iğneden feciii korkarım ama rahat diyebilirim sıfıra yakın acı. bir bant yapışıyor onu hissediyorsun o kadar. sol kulağımda ise 2-3 tane var sanırım. ben genelde insanlarda iki tane falan görüyordum ondan fazla geldi, şaşırdım.
-işlem bitti. eskiden yediğim fast foodu, tatlıları, arada atıştırmalık çekirdekleri vs canımın istemeyeceğini söyledi doktor.
-bantlar bir hafta kalacak kulağımda, gelecek hafta tekrar randevum var. çıkarılıp değiştirilecekler.
-sabahları yumurta kesin dedi. ve 12'ye kadar iki maden suyu tüketilecek dedi. onun dışında bol su. akşam yemeği ise çorba salata gibi hafif geçilecek. 3-4 dilim ekmeğe normal dedi fakat bende ona gerek yok ekmek düşkünü değilim. çay, kahve şekersiz şekilde var.
-garip şekilde şunu asla yeme bunu yapma demedi. zaten canın istemez dedi. öyle olunca da bir rahatlık var üzerimde açıkçası.
-bugün daha ilk gün olduğu için bir şey fark etmiyorum sanırım. yani akşam mesela yine atıştırayım çekirdek falan dedim. ama duygusal açlık benimki. sanırım bu önlenecek bir iki güne. (umarım) (yemedim bu arada)
-alkole karışmıyorum o konuda rahatsınız dedi. ben zaten haftada-on beşte bir ancak içerim. çok aramam yani.
-spor da söylemedi. ekstra bir saat yürüyeceksin vs demedi.
-kulağındaki bantları hissetmiyorsun diyebilirim. arada saçtan dolayı vs kaşıntı olunca elini atınca fark ediyorsun. bazıları düşebilir diğer seansa kadar dedi. sıkıntı olmazmış. güzel sevdim bu işi yani. umarım faydalı olur.
-----
genelde akupunktur ile kilo verenler ilk hafta çok iyi vermiş. ilk hafta 4 sonraki hafta 2 falan gibi okudum hep. ödem de atıldığı için. bu haftadan biraz umudum var yani.
ara ara bilgilendirme geçeceğim.

Son düzenleme:
ankara'da olduğumu söylemiştim. 4 doktor arasında kaldım öncelikle. bunların ilki hüseyin çiçek idi, arkadaşıma da yaptığı için- yeni başladılar. fakat yeri etimesgut'ta. ve kadınlar kulubunde bir sürü fake üyelikten ona övgü dizilmiş. bu yüzden hoşlanmadım ve onu eledim.
monado akupunktur ile görüştüm. 2.5 ay sürüyor. ilk iki hafta 4'er gün gidiyorsun, vücut akupukturu yapıyorlar. toplam 2 bin ödüyorsun. o ilk iki hafta içinde ödeniyor o para.
hrs'de volkan hoca vardı. seansı 160 tl. 12 seans sürüyor. haftada iki kez gidiyorsun.

benim gittiğim yer de senası 150 tl. haftada bir gidiliyor. zayıflayana kadar gidiyorsun. bu bana daha uygun çünkü 40 kilo veren kişi de aynı paketi alıyor diğerlerinde, 5 kilo veren de.
benim gittiğimin ismini şu an yazmadım. birkaç güne fark olursa yazayım diyorum yoksa reklam için yazmış gibi olurum bu kadar anlattığımı. ki henüz gerçekten kefil olamam. bu son saydığım üç yer de tunalı'da bu arada.

ben yine geldim. bugün üçüncü gün. ayın 7'sinde cuma başladım bugün pazartesi 10'u.
sabah tartıldım 60.7 çıktım. ama doktorun tartısı benimkinden fazla ölçüyordu o yüzden çok bir kayıp olduğunu sanmıyorum. bir sonraki seansa cuma gideceğim.

cumartesi akşamı ve pazar gayet acıktım. daha az yedim doğru. canım çok istemedi hızlı doydum ama mesela akşam midem kazındı. birkaç günde etki etmeye başlar iğneler diyorlar. bugün nispeten iyiyim. henüz çok acıktım diyemem zorla yiyeceğim yani.

hala 3. gündeyiz. sabah tek yumurta yedim denildigi gibi, oglene kadar iki maden suyu. normalde oglen bir ogun yemem lazimdi et tavuk vs. onu atladim ofiste cok yogundum. aksam da salatalikla mercimek corbasi yedim. 18.30 gibi kapattim gunu. fakat simdi biraz aciktimm. su falan icip midemi doldurmaya calisiyorum. demekki hala tamamen acikmami engellemiyor akupunktur. doktor ogle ogunu aksam tok olmani saglayacak demisti onu atlamam yapti biraz da. hic acikinca sunu ye falan da demedigi icin kaldik oyle.

4. gündeyiz. kendi tartım 60.8 çıktığında doktorun tartısı 61.7 idi. (ikisinde de kıyafetliydim o yüzden çok fark etmez sanırım. ama onunki daha hassastır)

bugün kendi tartımda 59.8 çıktım. tam bir kilo gitmiş oldu. ödem de olabilir diye düşünüyorum sürekli tuvaletteyim. gerçi açım da yani. midem dolmuyor ki doğru düzgün maden suyuyla falan doluyor. ha şimdi bakınca açıkcası şu ana kadar (öğlen 12)
1 yumurta, bir maden suyu içtim. bolca da su içtim. birazdan bir maden suyu daha içeceğim. öğlen normalde yemek yemem lazım tonbalıklı sandviç salata vs olabilir ama canım çekmiyor.
ay garip bir hal ya. midem boş ama canım yemek istemiyor. yalnız 4. gün için etki ettiğini söyleyebiliriz sanırım artık. ilk iki gün sıfır etkiydi neredeyse.

dün açlıkla baş etmek için her şeyi okudum gece, en son vurdum kafayı yattım sabaha daha iyiydim. midem küçülecek inanıyorum. hele bir 21 gün dayanabilirsem kendim de küçülürüm midem de. zorlanmam da hiç.

4. günde aşırı şekilde canım tatlı istedi gece. ben de muz yedim ve kahve içtim. müthiş bastırdı isteğim falan kalmadı. bu güzel oldu.
5. gün itibariyle kilom 59.3
ilk gün kendi tartım 60.8 çıktığında doktorun tartısı 61.7 idi.
yani şu an giden kilom kendi tartıma göre 1.5 kilo. doktorun tartısına göre ohoo 2.4.
ama bence 1.5 tamamdır.

ilk gün kilom: 61.2
7. gün kilom: 58.8

her şey yolunda gitti. bozmadan 8. güne girdik...

X