Aksilikler silsilesi, bahtsız bedevi kaderim

yasanilan aksilikler kadar hayat mucadeleyle dolu bsyler yapmak basarmak icin artik hep mucadele gerekiyor.hic bir sey eskilerdeki gibi saglam olmuyor bu kadar mucadeye ragmen vazgecmek bu kadar kolaymi
rica ederim mücadele etmeyi bana anlatmayın :)
kolay değil ama bu zamana kadar evlilik yolunda olan kişiler bu tarz aksiliklerle karşılaşan kim varsa çevremde boşandı.
 
Bu yaş dediğiniz 24 mü?
Terslikler her zaman olabilir. Son anlattığınızda adam neredeyse canından oluyormuş,sizin bu durumda kalkıp da “aman her işim zor oluyor” demeniz tuhaf.
 
Keşke bu kadar kötü kalpli olmasaydınız. Hep olumsuz düşünen birinin nasıl şımarık büyütülmesiyle bağdaştırdınız?
Madem çok merak ettiniz size açıklayayım. Son 2-3 yıl haricinden ailemin durumu iyi değildi. Ben onlardan kitap parası istemeye bile çekinir, lise boyunca sınav haftalarım dışında nerdeyse her hafta sonu part time olarak çalışmış biriyim.
Nakil olmaya gelirsek de keşke biraz empati yapsanız. Fen lisesine girecekken imam hatip lisesine gidip aylarca alakası olmayan dersleri görüp o derslerin sınavlarına bile girdiğinizi düşünün ve bunlar daha 14 yaşındayken.
Pandemi için en duyarlı insan sizsiniz. Ben yakınmam sadece mezuniyet değil altını çiziyorum pandemi haricinde üni karır ile örgün eğitim bile alamadık neredeyse.
Madem benim gibilerden kaçmak gerekiyor konuma neden girip de yorum yapma hakkını kendinizde buldunuz? . Lütfen konumu terkedin .
 
Bence siz nisanlinizla konusun yarim agiz istersen erteleyelim diyin. Onun tepkisine gore hareket edersinis .hayati tehlikesi yoksa istemede olmasada olabilir bence.
 
Adam can derdinde konu sahibi söz derdinde olmuş biraz:)
Ayol düğün değil bir şey değil davetiyeler dağıtıldı salona kapora verildi değil ki altı üstü söz 1 ay sonraya yapın ne olacak. En fazla pasta tarihini değiştirirsiniz. Diğer hediyelik falan bozulacak akacak kokacak şey değil.
 

Söz derdinde değilim :) Sadece çok fazla olumsuz düşünme derdindeyim.
 
Söz derdinde değilim :) Sadece çok fazla olumsuz düşünme derdindeyim.

Herkesin hayatında oluyor bunlar, çoğumuz bazen bir şeyler için diğerlerinden ekstra emek harcıyoruz sizinki A konusudur başkasınınki B. Önemli olan sağlık o olduktan sonra bir şekilde çözülür gider
 
Bu anlattıklarının benim icin aksilik bile sayılmaz günlük rutinim bunlar benim siz biseyleri çok abartiyosunuz bence yada hayatınız fazla yolunda gidiyor.en ufak şeyi negatife goruyosunuz.ben size kendi hayatımı anlatsam benimki ne dersiniz.ben her zaman ne olursa olsun önce biraz ağlayıp sonra demekki böyle olmalı diyip unutuyorum.daha dün aylardır kesin gözüyle baktığım bısey olmadı ağladım ama iki dakika sonra eski halime döndüm.
 
Son 2-3 yıl haricinden ailemin durumu iyi değildi. Ben onlardan kitap parası istemeye bile çekinir, lise boyunca sınav haftalarım dışında nerdeyse her hafta sonu part time olarak çalışmış biriyim.

Fen lisesine girecekken imam hatip lisesine gidip aylarca alakası olmayan dersleri görüp o derslerin sınavlarına bile girdiğinizi düşünün ve bunlar daha 14 yaşındayken.
Daha 14 yaşındayken yaşadığınız korkunç değil. Ben de fen lisesi mezunuyum. İki ders arapça iki ders siyer dışında pek de bir fark yok açıkçası. Heleki 9. sınıfta. Ki dindar biriyseniz sizin için iyi olmuştur.
üni karır ile örgün eğitim bile alamadık neredeyse.
Hangi bölüm? Tıp değildir herhalde

Siz konunuzu benden fikir almak için açtınız. Bana soruyorsunuz direkt. Burada ah vah canım demeyip gerçekleri söyleyince de hakkı nerden buldun Komiksiniz.
 
Böyle anlarda sağlık olsun gerisi hallolur cümlesi daha çok anlam kazanıyor benim için. Tavsiyeniz teşekkür ederim.
 
Haklısınız, çok fazla karamsar olunca kendi kendimi yıpratıyorum. Aslında bende böyle olmalıymış diye hep kendimde telkinde bulunuyorum fakat hep aklıma getirip üzülüyorum.
 
Hayat bu değil mi zaten? Sıkıntılarla, sorunlarla bir şekilde mücadele etme savaşı.
Siz çok fazla negatife odaklanıyorsunuz hatta gelecek içinde şimdiden negatif tahminler yürütüyorsunuz. Negatifi bir yandan da siz kendiniz çekiyorsunuz.
Olumlu yanlarından da bakın. Ne güzel abisi hayatta, o kadar ciddi bir kazayı sadece kırık ve çıkıklarla atlatmış. Ya daha kötüsü olsaydı? Daha kötü hayatlar ve sınavlarda var. Sizin sınavlarınız en azından biraz mücadele ile toparlanabilecek şeyler. Rabbim ölümle, sağlıkla sınamasın kimseyi. Önemli olan bu.
 
Benim nişanımda lapa lapa kar yapıyordu üstelik eş ailesi şehir dışından geldi senin kadar demoralize olmamıştım.
Alt tarafı söz ertelenecek evde değil mi bu söz? Davetiye basıldı da herkese nasıl erteleneceği mi bildirilecek? Abartmayın yani üstelik önemli olan canına gelmesin adamın ertelenir yani ne var? Aile olacaksınız bu insanlarla benimseseniz iyi olur.
 
Konuda herkes gerçekleri söylüyor. Sizin konu dışı konuyu farklı yerlere çekmenizde ki amaç nedir?
Konuyla alakalı merak edilen şeyler varsa sorulur ama bu saygı çerçevesi içinde.
Hayır anlamadığım şu yazdıklarınızla yaptıklarınız bağdaşmıyor. Madem kaçınılması gerekecek kadar kötü kalpli biriyiz hÂla daha konudasınız.
Konudan çıkarsınız sevinirim. Hayatta başarılar .
 
Ay size katılıyorum gerçekten. Pandemide insanların işi gücü battı lokantalar kafeler hepsi mahvoldu ki bunlar en basitleri bir sürü insan öldü ülke hemen ardından ekonomik krize girdi. Ne yalan söyleyim fen lisesinden çıkıp 2 yıllık okul okumuşsunuz onun da mezuniyetini dert etmeyiverin. 14 yaşındaki çevremden insanların ve kendi yaşadıklarımı siz yaşasaydınız kendinizi dağa taşa vururmuşsunuz herhalde. Hiçbir şekilde sıkıntıları küçümsemiyorum ama ben o zaman sırf annannem kaza geçirdi bir dönem yatalak kaldığı için babamdan ayrı bir şehre taşındık annemle. Annanneme bakmak için. Mükemmel bir anadolu lisesinde okuyordum çok başarılıydım sizin kadar dert etmedim annemle annannemin altından bez alırken. Ne yaşamış olabilirsiniz bu kadar karamsar olacak aklım almadı benim. Daha da anlatıyım mı kendi hayatımdan kesitleri ? Bir çok şey yaşadım ancak sizin kadar karamsar olmadım. 3 kez ehliyet demişsiniz diğer ikisi sizin hatanız. E kaza geçiren kaynınız da yaşıyor şükür ki. Adam yoğun bakımdan çıkmış tüh akayakay evlenecek sözü olacak diye sargılı halde yataktan çıkmasın bir zahmet. Karamsarlığınız tamamen zengin bebelerinin şımarıklığı gibi.
 
Konu sadece söz değil ya da ertelenmesi değil aslında. Her iki aile ve biz benimsedik aslında. Beklenmedik anlarda çok kötü şeyler olduğunda sürekli bunun üzerine düşünüyorum. Söz için hazırlıklar yapıldığında bile sanki ertelenecek kötü birşey olacak gibi kendimi yıpratıyordum. Sonuç olarak yukarıda bahseden arkadaşların dediği gibi negatif düşündükçe herşeyi çekiyorum.
 
Hak edene saygı gösterilir. Sizin 5 yaş şımarık hareketlerinize saygı göstermem ne yazık ki kocaman kadınsınız. Ki saygısızlık da yapmadım.

Beni alıntıladığınız sürece, başka üyeler alıntıladığı sürece yazacağım. Ayş çık konumdan yha diyerek engel olamazsınız. Tabii iyilik yapayım beni konunuzdan engelleyebilirsiniz.

Ailenize ve çevrenizdekilere sabır diliyorum
 
28 yaşındayım, yazılım mühendisiyim. Merakınız giderildi mi?
Herkesin derdi kendine büyük. Dertlerin büyüğünü ve küçüğünü karşılaştırmıyorum. Yıllarca bende babaannemin lazımlığını ve altından bezini aldım.
Kırmızı ışıkta dururken arkadan gelen aracın çarpmasında benim ne gibi bir hatam olabilir?
Herkes pandemide etkilendi. Sizin kadar bizlerde düşünüyoruz.
Yorum için teşekkürler .
 
Ben depremi en feci atlatan 4 ilden birindeydim. Yüzlerce tanıdığımı kaybettim hem anne hem de baba tarafım o bölgede olduğundan. Cidden öfff bunlar benim başıma neden geliyor diye 1 kere ağlamadım. Normale olabildiğince hızlı döndüm. Şımarıklık ya da karakter zayıflığı bu kadındaki
 
Madem babannenize baktınız o kadar bez temizlediniz ne diye karamsarlık kötü şeyler silsilesi vs adı altında ehliyettir mezuniyettir cart curt yazıyorsunuz ? Şu an lafı mı değiştiriyorsunuz yoksa ? Kötü olaylar silsilesi yazacak olsam ben babamın hastalığından başlarım devamı gelir siz ise hepimizin gülümseyerek okuyacağı sorunlardan bahsediyorsunuz. Sizce ehliyeti 3 seferde almış olmanız bizi ne kadar üzdü ? Ya da ne kadar üzücü geldi ? Şu ana kadar bahsettiğiniz sorunların hiçbiri (kaza dışında) babaannenize bakmanız kadar üzücü değil. Hangisi yalan onu söyleyin isterseniz. 28 yaşında birisi için fazla şımarıksınız. Çocukluğum çalışarak geçti diyen insan bunlara da üzülmez. Üzüleceği şeyler listesi artık daralır çünkü. Acı eşiği yükselir. Ayrıca 4 yıllıkların hepsi de 3 aydan fazla okula gitti söylemeden edemicem. Neresinden tutsam orası yalan gibi geliyor söylediklerinizin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…