Galiba haklısınız. İster istemez elimde olmadan böyleyim. Şimdi bile sözün ertelenme ihtimaline üzüldüğüm için sevgilim ve ailesine bencillik yaptığım düşünüyorum.Hayatınızın aksiliklerle dolu olduğunu düşünüp yapacağınız her işinizde aksilik yaşıyorsunuz enerji olayına sonuna kadar inanıyorum siz aksilik yaşayacağınıza o kadar inanıyorsunuz ki bütün aksilikler sizi buluyor en başından bu düşüncenizi değiştirmenizi tavsiye ederim şanslı bir insan olduğunuzu düşünün başınıza aksilik gelse bile onda bir hayır olduğunu düşünün ve her zaman öyle olacakmış gibi değil tek seferlik olduğunu düşünün o kötü enerjiyi yaymayın bence . Mesela benim anneannem hayatımda tanıdığım en iyi insandı hayatı boyunca her zaman iki gün yatak üçüncü gün toprak derdi ve beş sene çekti, yine ağzından düşürmediği Allah kimseye muhtaç etmesin ve maalesef hem felçlik geçirdi sağ tarafı felçti ve son zamanlarda Alzheimer oldu yani muhtaç oldu, ki yine dilinden düşürmediği bir söz Allah'ım aklımı almadan canımı alsındı ve dediğim gibi Alzheimer oldu yani aslında hayatı boyunca korkup olmasını istemediği her şeyi yaşadı çünkü aslında yıllarca bunu dile getirerek çağırdı ,o yüzden dilimizden çıkanlara ve yaydığımız enerjiye çok dikkat etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum
Simdi konuyla ne alakasi var bunun konu sahibi evleneyim mi ayrilayim mi diye sormuyor kibenim başıma bu kadar aksilik gelse evlenmekten de nişan yapmaktan da vazgeçerim. her işte bir hayır vardır öyle düşünün. benim de herşeyim zor oluyor istediğime ulaşana kadar kılı kırk yarıyorum. bazı aksilikler size mesaj olabilir.
Dediğim gibi bence tamamen şansız olduğunuz fikrini aklınızdan atın tam tersini düşünmeye çalışın şöyle düşünün en başından çok şükür hayatınızda bir adam var ailesiyle aranız iyi ailenizle aranız iyi bence bunların hepsi birer şanstır önce şükretmeyi bilmek gerekiyor maalesef ki herkesin hayatında olumsuzluklar oluyor ama bunu asla şansız olduğun yönünde düşünmeyin üzücü bir durum yaşanmış ama çok şükür ki o hale gelmesine rağmen hala hayatta Allah korusun başına bir şey gelseydi ölseydi her şey çok daha kötü olabilirdiGaliba haklısınız. İster istemez elimde olmadan böyleyim. Şimdi bile sözün ertelenme ihtimaline üzüldüğüm için sevgilim ve ailesine bencillik yaptığım düşünüyorum.
Bu enerji olayı için tavsiyeniz var mı peki?
konu sahibine nasıl birşey yazacağımı size mı sormam gerekiyordu? iç karartıcı birşey yok msjımda. madem hoşunuza gitmediyse es geçin ne dersiniz?Simdi konuyla ne alakasi var bunun konu sahibi evleneyim mi ayrilayim mi diye sormuyor ki
Bayiliuorsunuz millete ic karartıcı konusmaya
Tanınmamak için yaşım doğru değil.24 yaşındasınız ve fen lisesi çıkışlısınız anladığım kadarıyla peki ne okudunuz ki sadece 3 ay örgün eğitim aldınız ? 4 yıllık bölüm okuyanların hepsi en az 2 yıl gittiler okula. Sizinle yaşıt 24 yaşında kuzenim pandemi bittiği için ilk mezuniyet yapanlardan oldular. Ehliyeti 3. seferde almanız bu arada aksilik değil sizin hatanız. Burda ki tek aksilik abinin kaza geçirmesi ki o da kader. O olaydan sağ çıktı sonuçta dua etmelisiniz benim düğün günümde cenazemde vardı ayrıntısını anlatırsam tanınırım diye anlatmıyorum. Ancak bu cenaze bizim evliliğimizin kötü olduğu anlamına gelmedi mutluyuz sonuçta. İlk aylar çok üzüldüm ağladım eşim destek oldu ancak bunda da kaderdir dedik. Yaşayacak ömrü bu kadarmış diyor insan çok yakını olmadığında ve allahı düşünüyor. Hemen karaları bağlıyorsunuz ölmediği için şükredin maks iki ay erteleyeceğiniz nişanı cenaze olsa bir yıla kadar bekleyebilirdiniz. Çok fazla olumsuza odaklı birisisiniz anlaşılan zor mutlu olursunuz.
Zaten biz katiyen öyle birşey düşünmüyoruz. Sadece çevredeki bir kaç akrabanın düşencesiz yorumu.Abisi olmadan isteme olması nişan olması şık olmaz , babası hükmundeymis. Olsa dahi damat ailesi kuvvetle muhtemel arkanızdan gönül koyup laf ederler bekleyemedi gitti diye ,öyle olur . Her şerde bir hayır vardır belki nişanlınizin bir falsosunu kvnin sorunlu toksik bir tavrını göreceksin belki ilahi bir uyarı bu kim bilir ?
Haklısınız. Öneri için teşekkür ederim.Negatif insanların diğer negatifliklerini de çektiğine inanırım. Bu kadar negatif bi insanla da ömür çok zor geçer bu arada bence bi terapi alın bütçeniz ve vaktiniz varsa. Ben Eylül'de deniz kenarında kına yaptım o kadar fırtına vardı ki saçım başım uçuştu makyajım zaten 5.dakikada akmıştı ve güzel olmamıştı, duvağım yandı ama kadar eğlenmiştim ki adam akıllı bi tane fotoğrafım yok ama ben eğlendim, aklımda hep eğlenceli bi gün olarak kaldı. Siz ha öyle mi olacak ha o mu ölecek dünya mı yanacak diye düşünürseniz keyif de alamazsınız hiçbir aşamasından
Aslında herkesin başına gelebilir diye düşündüğümde bütün problemi çözmüş olacağım. Tavsiye için teşekkür ederim.Düğün, nişan, söz vs varsa illa bir cenaze, kaza, uçak kaçırma, acil doğum gibi bir aksilik olur. Yani herkeste değil de, çok duydum.
Benim de kına çıkışı arkadaşım kayınpederime çarptı arabayla.
Ehliyeti de 3'te almak mantıklı geldi sorun gibi görmedim.
En çok ben diye düşünmeyin diye diyorum
Ay dehşet iç bunaltıcısın. Yaşlanırsın bak benden demesi. Yanındakileri de yaşlandırırsın bu ne kadar karamsarlık. Anlattığın her şeyi sen çekiyorsun şu an eminim. Destek almaya bak ben çevremde bu kadar kötücül biri olsun istemezdim çünkü.Galiba haklısınız. Nişanımızda bahçede olacak bende bu şans varken o gün sağnak yağmura yakalanırız diyorum. Çok fazla olumsuz düşünüyorum
Fen lisesine puan yeterken imam hatip'e dusmek dışında ben elem ve keder yasanacak birsey goremedim, herkesin basina gelebilecek (ki pandemide uni okuyan herkes yasadi bunu) siradan aksilikler.Yıllardır takip ediyordum sıra bana buraya yazmak nasip oldu.
Yıllardır görüştüğüm erkek arkadaşımla bir kaç ay önce ailelerimiz tanıştı, kurban bayramınıda isteme ve söz günü alındı yaz tatilinin sonlarına doğruda nişan olarak düşündük. Buraya kadar her şey çok güzel. İsteme ve söz merasimi için A dan Z ye aklınıza ne geliyorsa herşey tamamlandı. Şunuda belirteyim sevgilim ile aynı memleketliyiz fakat ikimizde şuan farklı şehirdeyiz. Bu arada herşeyimiz memleketimizde olacak, İki tarafında aile akraba herkes memlekette.
Fotoğrafçı, kuaför, yemek, giyilecek kıyafetler, organizasyon, dağıtılacak hediyelikler ve daha aklıma gelmeyen bir sürü detay. Her birini hallettik, iki ailede heyecanlı herkesin ağzı kulaklarında. Ta kii pazar günü gelen bir habere kadar. Sevgilimin abisi çok büyük bir trafik kazası geçirdi. Haberi alır almaz aile ile beraber direk hastaneye koştuk. Yüzü tanınmayacak kadar kötüydü. Çok şükür sadece kırık ve çıkıklarla atlattı. 3 gün yoğum bakımda kalıp dün öğleden sonra servise çıkardılar.
Herkes 2 haftaya kadar toparlar diyor ama bizim için öyle değil. Babam vücudunda ki o kadar kırıkla söz yapılmaz konuşuruz erteleriz diyor annemde bende aynı fikirdeyiz. Bu arada abisi olamadan isteme yapılabilir diyenler için, sevgilim babasını küçük yaşta kaybettiği için herşeyinde abisi vardı. O yüzünde bizim için önemli ve değerli.
Ama ister istemez o kadar emek o kadar tantana boşamıydı diye çok üzülüyorum. Çünkü daha ne zaman yapılabilir büyük bir belirsizlik. Erkek kardeşim askeri öğrenci olduğu için kamp eğitimine gidecek.
Konu aslında ertelenmesi değil ama herşeyim bu yaşıma kadar problemlerle oldu. Sonuca bakarsak istediğime eriştim ama istedğime erişinceye kadar çok yıpratıcı süreçler geçirdim.
Mesela ortaokul da çok başarılıyken puanım fen lisesine yeterken öğretmenimin yanlış tericihi sonucu imam hatip lisesine çıkıp aylar ca nakil bekledim. Bir hevesle girdiğim üniden sadece 3 ay örgün eğitim görüp mezuniyetimin bile online olması bile bir acı benim için.
Herkesin çok iyi araba kullandığımı söyleyip bütün tersliklerin üst üste gelip tam 3. de ehliyetimi bile almak benim için çok yıpratıcıydı.
Aile tanışması olduğun gün aracımız arza yaptı. O gün tam bir fiyaskoydu zaten.
Daha hatırlayamadığım niceleri...
Tam bir aksilikler silsilesiyim. Şimdi söz ve kaza olayı. Neden böyle oluyor herşeyim bilmiyorum. Nerde ne hata yapıyorum bilmiyorum.
Bunların yazma sebebim için tavsiye almak. Bir yerlerde bir hatalar yapıyorum belkide farkında değilim.
Zaten toparlanamazsa eğer biz kendi ailem olarak direk erteleyeceğiz. Bizden çok abi bu günü bekliyordu. Herkes çok hevesli ve heyecanlıydı. Abisinin bile çok fazla hazırlığı bu süreç için herşey güzel olsun dört dörtlük olsun diye. O yüzden o aramızda olmadan böyle bir merasimi yapamayız.sizin için zor haklısınız, abisi katılmayı düşünür mü acaba toparlanamaz mı hiç
ama bunca şeye rağmen olaylar buraya kadar gelmiş seviyorsunuz seviliyorsunuz.
güle oynaya olur dediğim iş, hüngür hüngür ağlayarak sonlandı. Konumunuz en azından bu
yasanilan aksilikler kadar hayat mucadeleyle dolu bsyler yapmak basarmak icin artik hep mucadele gerekiyor.hic bir sey eskilerdeki gibi saglam olmuyor bu kadar mucadeye ragmen vazgecmek bu kadar kolaymibenim başıma bu kadar aksilik gelse evlenmekten de nişan yapmaktan da vazgeçerim. her işte bir hayır vardır öyle düşünün. benim de herşeyim zor oluyor istediğime ulaşana kadar kılı kırk yarıyorum. bazı aksilikler size mesaj olabilir.