Hayırlı gördüğüm işlerde başıma önceden bir şey gelince o işin hayırlı olmayacağını düşünüp vazgeçiyorum ben. Ama tabi ki sizin evlilik. Ve siz ben değilsiniz.
Nişanlınızı iyi tanıyor musunuz? Sizce evliliği yürütecek olgunlukta mısınız?
İşte ben de merak ediyorum o yüzden bu soruyu soruyorumEee kadın sevgilisiyle evlilikle ilgili görüş istememiş ki konu bambaşka
Ayy cok güldüm sizde gülün inşallahİşte ben de merak ediyorum o yüzden bu soruyu soruyorum
6 yıldır beraberiz. A dan z ye herşeyini bilir, aynı zamanda da herşeyimi bilir. Birbirimizle alakalı olmasa bile bizi üzen her konuda hep destekçi olduk. Benim için evililik aslında iki kişinin sınırlarına saygı duyup birbirini anlaması. Maddi ve manevi olarak evliliğe hazırız.Hayırlı gördüğüm işlerde başıma önceden bir şey gelince o işin hayırlı olmayacağını düşünüp vazgeçiyorum ben. Ama tabi ki sizin evlilik. Ve siz ben değilsiniz.
Nişanlınızı iyi tanıyor musunuz? Sizce evliliği yürütecek olgunlukta mısınız?
Hayatınızın aksiliklerle dolu olduğunu düşünüp yapacağınız her işinizde aksilik yaşıyorsunuz enerji olayına sonuna kadar inanıyorum siz aksilik yaşayacağınıza o kadar inanıyorsunuz ki bütün aksilikler sizi buluyor en başından bu düşüncenizi değiştirmenizi tavsiye ederim şanslı bir insan olduğunuzu düşünün başınıza aksilik gelse bile onda bir hayır olduğunu düşünün ve her zaman öyle olacakmış gibi değil tek seferlik olduğunu düşünün o kötü enerjiyi yaymayın bence . Mesela benim anneannem hayatımda tanıdığım en iyi insandı hayatı boyunca her zaman iki gün yatak üçüncü gün toprak derdi ve beş sene çekti, yine ağzından düşürmediği Allah kimseye muhtaç etmesin ve maalesef hem felçlik geçirdi sağ tarafı felçti ve son zamanlarda Alzheimer oldu yani muhtaç oldu, ki yine dilinden düşürmediği bir söz Allah'ım aklımı almadan canımı alsındı ve dediğim gibi Alzheimer oldu yani aslında hayatı boyunca korkup olmasını istemediği her şeyi yaşadı çünkü aslında yıllarca bunu dile getirerek çağırdı ,o yüzden dilimizden çıkanlara ve yaydığımız enerjiye çok dikkat etmemiz gerekiyor diye düşünüyorumYıllardır takip ediyordum sıra bana buraya yazmak nasip oldu.
Yıllardır görüştüğüm erkek arkadaşımla bir kaç ay önce ailelerimiz tanıştı, kurban bayramınıda isteme ve söz günü alındı yaz tatilinin sonlarına doğruda nişan olarak düşündük. Buraya kadar her şey çok güzel. İsteme ve söz merasimi için A dan Z ye aklınıza ne geliyorsa herşey tamamlandı. Şunuda belirteyim sevgilim ile aynı memleketliyiz fakat ikimizde şuan farklı şehirdeyiz. Bu arada herşeyimiz memleketimizde olacak, İki tarafında aile akraba herkes memlekette.
Fotoğrafçı, kuaför, yemek, giyilecek kıyafetler, organizasyon, dağıtılacak hediyelikler ve daha aklıma gelmeyen bir sürü detay. Her birini hallettik, iki ailede heyecanlı herkesin ağzı kulaklarında. Ta kii pazar günü gelen bir habere kadar. Sevgilimin abisi çok büyük bir trafik kazası geçirdi. Haberi alır almaz aile ile beraber direk hastaneye koştuk. Yüzü tanınmayacak kadar kötüydü. Çok şükür sadece kırık ve çıkıklarla atlattı. 3 gün yoğum bakımda kalıp dün öğleden sonra servise çıkardılar.
Herkes 2 haftaya kadar toparlar diyor ama bizim için öyle değil. Babam vücudunda ki o kadar kırıkla söz yapılmaz konuşuruz erteleriz diyor annemde bende aynı fikirdeyiz. Bu arada abisi olamadan isteme yapılabilir diyenler için, sevgilim babasını küçük yaşta kaybettiği için herşeyinde abisi vardı. O yüzünde bizim için önemli ve değerli.
Ama ister istemez o kadar emek o kadar tantana boşamıydı diye çok üzülüyorum. Çünkü daha ne zaman yapılabilir büyük bir belirsizlik. Erkek kardeşim askeri öğrenci olduğu için kamp eğitimine gidecek.
Konu aslında ertelenmesi değil ama herşeyim bu yaşıma kadar problemlerle oldu. Sonuca bakarsak istediğime eriştim ama istedğime erişinceye kadar çok yıpratıcı süreçler geçirdim.
Mesela ortaokul da çok başarılıyken puanım fen lisesine yeterken öğretmenimin yanlış tericihi sonucu imam hatip lisesine çıkıp aylar ca nakil bekledim. Bir hevesle girdiğim üniden sadece 3 ay örgün eğitim görüp mezuniyetimin bile online olması bile bir acı benim için.
Herkesin çok iyi araba kullandığımı söyleyip bütün tersliklerin üst üste gelip tam 3. de ehliyetimi bile almak benim için çok yıpratıcıydı.
Aile tanışması olduğun gün aracımız arza yaptı. O gün tam bir fiyaskoydu zaten.
Daha hatırlayamadığım niceleri...
Tam bir aksilikler silsilesiyim. Şimdi söz ve kaza olayı. Neden böyle oluyor herşeyim bilmiyorum. Nerde ne hata yapıyorum bilmiyorum.
Bunların yazma sebebim için tavsiye almak. Bir yerlerde bir hatalar yapıyorum belkide farkında değilim.
Galiba haklısınız. Nişanımızda bahçede olacak bende bu şans varken o gün sağnak yağmura yakalanırız diyorum. Çok fazla olumsuz düşünüyorumbenim de nişan günüm babamın halası vefat etmişti. erteledik valla 20 gün kadar. hiç de talihsizlik gibi hissetmemistimhayatta her sey olabilir yani. sonucta kaza, vefat olaylarında insan ‘yaa o kadar hazırlık yapmıştık amaa’ diyemiyor. benim de esim emniyet personeliydi ve sürekli izin alamıyordu başka sehirdeydi. ama halloldu yani. siz sürekli ‘ay ne şanssızım’ derseniz bu dua yerine gecermis annem söyler hep bana o yüzden böyle düsünerek siz çağırıyor da olabilirsiniz
öyle düsünme. ben de çok istediğim gir şeyi beklerken sanki sürekli kötü bir sey olacak gibi düsünmeye meyilliyim. düğünümden önce öleceğimi bile düsündüm siz tahmin edin artıkGaliba haklısınız. Nişanımızda bahçede olacak bende bu şans varken o gün sağnak yağmura yakalanırız diyorum. Çok fazla olumsuz düşünüyorum
Bende tam tersi olmuştu mesela. Nikahımız temmuz ayında açık havada olacaktı eşim dedi ki o kadar insanın başına güneş geçecek senin yüzünden bu sıcakta dışarıda nikah mı olur vs, ben dedim ki hayır öyle olmayacak göreceksin ve hava öğlen 2de 23 dereceydi parçalı bulutlu esintiliydi. Yani biraz da hayatımıza neyi çağırırsak o oluyor, düşüncelerinize dikkat edin. Siz böyle dediniz diye bile yağmur yağabilirGaliba haklısınız. Nişanımızda bahçede olacak bende bu şans varken o gün sağnak yağmura yakalanırız diyorum. Çok fazla olumsuz düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?