aksi olan bebek ve sütten kesmek!

siderolites

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
4.805
3.577
448
herkese selamlar, benim 18 aylık bir bebeğim var 24 aya kadar emzirmeyi düşünüyordum, doğduğundan beri uykuyu seven bir bebek, 8. ayından sonra bu diş çıkarmaya başlaması ile birlikte geceleri çok ağlamaya başladı bir ara sadece benim kucağımda uyuyor bırakınca uyanıyordu, odalarımız ayrı kızım kendi odasında uyuyor, ben çalışıyorum gündüzleri annem bakıyor, alt üst 8 diş çıktıktan sonra rahatlamıştı kızım eskisi gibi sevimli uyumlu haline dönmüştü:) fakat şimdi aksi mi aksi sinirli mi sinirli bir bebek oldu, köpek dişleri hala çıkmadı acaba onun sıkıntısı mı diyorum, bir de meme emmek istiyor sürekli yemek yememeye başladı sadece ben verirsen yiyor o da her zaman değil. gün içinde annem yemek yedirince 'anne meme' diyormuş yani annem gelicek ben süt içicem diyor yemek hakkını benden yana kullanıyor, dün de annemlerde kaldık sabaha kadar uyumadı hem benim yanımda memem ağzında hem beni tekmeleyip yataktan atıyor. annem ve eşim kesinlikle sütten kesmem gerektiğini söylüyorlar.bu sabah resmen kendini yerlere attı sebep yok tek sebep uykusuz olması, ben anca 10 da çıkabildim evden kızımı uyuttum şimdi işteyim uykusuzluktan ölüyorum . yolda uyuyup kaza yapıcam diye ödüm kopuyor. aile hekimimizi aradım sütten kesmessen uyutmaz yemekte yemez dedi:(( ben napıcam o kadar severek içiyor ki iyice sinirli olmasından korkuyorum hiç sinirli bir çocuk değildi. bu durumu yaşayan var mı?

Merhabalar;
Benim kızım 17 aylık.Azı dişleri çıkmaya başladığında böyleydi.Ben halen emziriyorum lakin çalıştığım için sabah,işten gelince ve yatarken emziriyorum.Uyanması doymadığından olablir mi?
Malum ilk günkü kadar çoşarak gelmiyor süt.
Ben ayrıce biberonda inek sütü veriyorum.
Kreşte olduğundan yemek yemesi sorun olmuyor sadece bazen naz yapıyor.

Merhabalar;
Benim kızım 17 aylık.Azı dişleri çıkmaya başladığında böyleydi.Ben halen emziriyorum lakin çalıştığım için sabah,işten gelince ve yatarken emziriyorum.Uyanması doymadığından olablir mi?
Malum ilk günkü kadar çoşarak gelmiyor süt.
Ben ayrıce biberonda inek sütü veriyorum.
Kreşte olduğundan yemek yemesi sorun olmuyor sadece bazen naz yapıyor.

ay canım cevabın için çok saol aynı durumdayız , ben de yemek ve inek sütü de veriyorum 12 kilo şuan , zaten ben de süt çok yok bir sabah emziriyorum bride senin gibi akşam ve gece ama haftasonu felan hep üzerimde az da olsa süt içeyim diyor. benimde merakım buydu eğer bu aksilikler dişten ise çocuğu boşuna sütten kesmeyeyim, çünkü bu çocuk gece hiç uyanmadı daha 2 ay öncesine kadar akşam 9 sabah 8 uyuyan birçocuktu. senin azı ve köpek dişleri ne zaman çıktı bizim geç mi kaldı ağrısı ondan mı çok acaba benim kızım ocak 2013 doğumlu

benim kızda 05.01.2013 doğumlu.geçen gün gece 10 dan sabah 5 e kadar ara ara ateşlendi.sebebi diş.Benim kız erken çıkardı dişleri.ilk iki dişi 6 aylıkken çıktı.Azmettim bende 2 yaşına kadar emzireceğim inşallah.
Ben sizin kızın durumunu dişlere yordum.1 ay oldu çıkalı bizim dişler.

benim kızda 05.01.2013 doğumlu.geçen gün gece 10 dan sabah 5 e kadar ara ara ateşlendi.sebebi diş.Benim kız erken çıkardı dişleri.ilk iki dişi 6 aylıkken çıktı.Azmettim bende 2 yaşına kadar emzireceğim inşallah.
Ben sizin kızın durumunu dişlere yordum.1 ay oldu çıkalı bizim dişler.

ben de azmettim:) şimdi eşim ve annem bana bir şey olacak uykusuzluktan diye korkuyorlar onlar baskı yapıyor hergün kes muhabbeti, bizimde geçen hafta ateş 38.5 oldu 2 gün ben de anlamadım burun akıntısı yok halsizlik yok daha önce de bu derece ateşlenmemişti sonra kendiliğinden geçti 2 gün içinde. ama hala diş yok. o yüzden diş değildir demiştim , çok huzursuz çok anlatılacak gibi değil, diş sıkıntısı 2-3 ay sürer mi?

ben de azmettim:) şimdi eşim ve annem bana bir şey olacak uykusuzluktan diye korkuyorlar onlar baskı yapıyor hergün kes muhabbeti, bizimde geçen hafta ateş 38.5 oldu 2 gün ben de anlamadım burun akıntısı yok halsizlik yok daha önce de bu derece ateşlenmemişti sonra kendiliğinden geçti 2 gün içinde. ama hala diş yok. o yüzden diş değildir demiştim , çok huzursuz çok anlatılacak gibi değil, diş sıkıntısı 2-3 ay sürer mi?

Her bebek farklıdır mutlaka.Benim kızın diş çıkma sürecinde grip olmaz ama sürekli burnu akar.Anlarımki dişler geliyor.Dış çıkana kadar böyle devam eder.Azı dişler zorluyor sanırım ilk defa ateşlendi bizimkide.
Ben işten gelince hemen emziririm.1-2 saat sonra yemeğini yer.(18:30 da evdeyim) 19:30-20:30 gibi yemek yer.22:00 gibi uyur.
Bir de nacizane sorayım diş fırçalama eğitimi veriyormusunuz? ne zaman başladınız?

Her bebek farklıdır mutlaka.Benim kızın diş çıkma sürecinde grip olmaz ama sürekli burnu akar.Anlarımki dişler geliyor.Dış çıkana kadar böyle devam eder.Azı dişler zorluyor sanırım ilk defa ateşlendi bizimkide.
Ben işten gelince hemen emziririm.1-2 saat sonra yemeğini yer.(18:30 da evdeyim) 19:30-20:30 gibi yemek yer.22:00 gibi uyur.
Bir de nacizane sorayım diş fırçalama eğitimi veriyormusunuz? ne zaman başladınız?

ben ilk dişleri çıktığından beri fırçalıyorum ama macunsuz, plastik diş fırçaları var hem diş kaşıyor hem mevcutları temizliyor, şimdi bir de parmak fırçası aldım o da çok güzel daha macuna geçmedik ağzına su alıp tükürmeyi öğretemedim :))) ama ben fırçalamaz isem dişleri sararıyor mutlaka fırçalıyorum. benim eve gelişim çok belli olmuyor erken geliyorum genelde 7 yi çok geçmem emziriyorum sonra yemek veya ballı inek sütü o sırada uyumaz ise yine emmek istiyor, haftaiçi akşam ben varken asla yemek yemiyor sadece meme istiyor benim kızım emziğide ilk diş ile beraber attı, en geç 9 da uyuyor dayanamıyor ama son 2 aydır sabah 4:30 5:00 de uyanıyor.

ben ilk dişleri çıktığından beri fırçalıyorum ama macunsuz, plastik diş fırçaları var hem diş kaşıyor hem mevcutları temizliyor, şimdi bir de parmak fırçası aldım o da çok güzel daha macuna geçmedik ağzına su alıp tükürmeyi öğretemedim :))) ama ben fırçalamaz isem dişleri sararıyor mutlaka fırçalıyorum. benim eve gelişim çok belli olmuyor erken geliyorum genelde 7 yi çok geçmem emziriyorum sonra yemek veya ballı inek sütü o sırada uyumaz ise yine emmek istiyor, haftaiçi akşam ben varken asla yemek yemiyor sadece meme istiyor benim kızım emziğide ilk diş ile beraber attı, en geç 9 da uyuyor dayanamıyor ama son 2 aydır sabah 4:30 5:00 de uyanıyor.

Canım Ben 10.ayından itibaen R.O.C.K.S diş macunu ile fırçalıyorum.Bebeklere özel 3 yaşına kadar kullanılıyor ve yutulabiliroluyor.
Meme istemesi çok normak benim kız aklına gelince kreşteki yemek yapan ablaya saldırıyormuş:1:Üstten elini daldıramazsa allatn açmayı deniyormuş:1:
Yalancı emzik kullanmıyor sanırım.10. ayında unutturdum ben zor bela.
Geçen gün sakladığım yerden sen yalancı emziği bul ağzına al.Baktım anneciğim o ne dedim.
Ne dese beğenirsin.Gayet cool şekilde ağzından çıkardı arkasına sakladı ve HİÇÇÇÇ dedi.

Uzman doktor bile sütten kesmeniz gerektiğini söylerken niye inat ediyorsunuz? Zaten aalacağını almıştır o bence artık. Sadee size nazını gecirmeye calısıyor. Bir arkadaşımın doktoru söyle demişti "sütten kesilmesi gereken bazen bebekler değil anneler oluyor, aradaki bağı koparacaklarını düşünerek bu durumu uzatıyorlar ve daha cok zarar görüyorlar"....

Uzman doktor bile sütten kesmeniz gerektiğini söylerken niye inat ediyorsunuz? Zaten aalacağını almıştır o bence artık. Sadee size nazını gecirmeye calısıyor. Bir arkadaşımın doktoru söyle demişti "sütten kesilmesi gereken bazen bebekler değil anneler oluyor, aradaki bağı koparacaklarını düşünerek bu durumu uzatıyorlar ve daha cok zarar görüyorlar"....

benim doktorum 2 yaşına kadar günde iki bardak kadar anne sütü içmesinin bağışıklık için çok önemli olduğunu fakat bu davranışlarından dolayı kesmenin iyi olacağını söyledi. kızımın huzursuzluğu dişlerinden ise ben bir de sütten kesmeye çalışarak onu daha fazla huzursuz edebilirim.bunu engellemeye çalışıyorum.

Canım Ben 10.ayından itibaen R.O.C.K.S diş macunu ile fırçalıyorum.Bebeklere özel 3 yaşına kadar kullanılıyor ve yutulabiliroluyor.
Meme istemesi çok normak benim kız aklına gelince kreşteki yemek yapan ablaya saldırıyormuş:1:Üstten elini daldıramazsa allatn açmayı deniyormuş:1:
Yalancı emzik kullanmıyor sanırım.10. ayında unutturdum ben zor bela.
Geçen gün sakladığım yerden sen yalancı emziği bul ağzına al.Baktım anneciğim o ne dedim.
Ne dese beğenirsin.Gayet cool şekilde ağzından çıkardı arkasına sakladı ve HİÇÇÇÇ dedi.

o macunu alacağım mutlaka, benim ki hiç severek almadı emzik doktorum gece uykusunda mutlaka kullan demişti faydasını gördüm ama 8 aylıkken ilk diş çıkınca attı, benim ki emziği hatırlamıyor bile olabilir:)

ama bunun dişten olduğunu bılıyosun..benımkınınde 1 aydır köpek dıslerı balon gıbı sıstı..

aynen cok sınırlı,ıkı memem acık dolanıyorum evde ,kapatınca ortalık yıkılıyor..

zaten benımkı başka hıcbıse yemıyordu,sımdı tam oldu..sevdıgı seylerı bıle ağzına surmuyor..

yınede gecıcı bı süreç bence yaa..anne sutu 2 yasına kadar verılmelı dıyorlar..nıye cocugumu bundan eksık bırakım kı dıyorum ben:)

16 aylık oldu benımkıde bugun..

benim doktorum 2 yaşına kadar günde iki bardak kadar anne sütü içmesinin bağışıklık için çok önemli olduğunu fakat bu davranışlarından dolayı kesmenin iyi olacağını söyledi. kızımın huzursuzluğu dişlerinden ise ben bir de sütten kesmeye çalışarak onu daha fazla huzursuz edebilirim.bunu engellemeye çalışıyorum.

Belki de o sizi bu şekilde eğiteceğini öğrenmiştir. Yani su sekilde; ben ne kadar inatlaşırsam annem o kadar emzirecek. O kücük melekler zannettiğimizden daha cakal :D

Belki de o sizi bu şekilde eğiteceğini öğrenmiştir. Yani su sekilde; ben ne kadar inatlaşırsam annem o kadar emzirecek. O kücük melekler zannettiğimizden daha cakal :D

evet onu biliyor beni de biliyor:) zaten annem beni 8 ay kardeşimi 13 ay emzirmiş, kayınvalidem çok emen çocuk arsız olur diyor, eşim bu seninle dalga geçiyor diyor, ama ben sinirlenmeden tatlılıkla halledelim istiyorum ben zaten ne yaparsa yapsın kendini yerlere de atsa bana sevimli geliyor tek isteğim o sinirlenmesin üzülmesi o da bunu biliyor, bir de faydalı olduğunu bile bile o emmek isterken ben de de süt varken kesmek zoruma gidiyor bu huzursuzluklar dişten değilde memeden ise kesmem gerekecek şuan onu ayırt edemiyorum:(

ama bunun dişten olduğunu bılıyosun..benımkınınde 1 aydır köpek dıslerı balon gıbı sıstı..

aynen cok sınırlı,ıkı memem acık dolanıyorum evde ,kapatınca ortalık yıkılıyor..

zaten benımkı başka hıcbıse yemıyordu,sımdı tam oldu..sevdıgı seylerı bıle ağzına surmuyor..

yınede gecıcı bı süreç bence yaa..anne sutu 2 yasına kadar verılmelı dıyorlar..nıye cocugumu bundan eksık bırakım kı dıyorum ben:)

16 aylık oldu benımkıde bugun..

maşallah:) ya milancığım ama dişlerde şişlik yok bakıyorum fırçalarken de dokunuyorum hiç bir şey yok bir ucu görünse haah dişten diyeceğim diğer dişleri çıkarken de böyleydi ama bu kadar uzun sürmedi aylardır bu durumdayız:((

maşallah:) ya milancığım ama dişlerde şişlik yok bakıyorum fırçalarken de dokunuyorum hiç bir şey yok bir ucu görünse haah dişten diyeceğim diğer dişleri çıkarken de böyleydi ama bu kadar uzun sürmedi aylardır bu durumdayız:((

bızımkıde 1 ay dedım ama aslında bayagdır böyle..

bana ıyıce yapıştı,babasının kucağına gıtmek bıle ıstemıyor,kımseyı ıstemıyor..

sadece ıkımız olalım,mememde ağzında olsun..

bazende durduk yere bırı sankı onu cımcıklemıs gıbı bırden başlıyor ağlamaya..

ama ben bu trıplerı cok yasadıgım ıcın,her dişinde..bılıyorumkı dişten..

gelme de gelmiyor dişi o ayrı mesele..

balon gıbı duruyorlar sadece..

kesme bence..

bızımkıde 1 ay dedım ama aslında bayagdır böyle..

bana ıyıce yapıştı,babasının kucağına gıtmek bıle ıstemıyor,kımseyı ıstemıyor..

sadece ıkımız olalım,mememde ağzında olsun..

bazende durduk yere bırı sankı onu cımcıklemıs gıbı bırden başlıyor ağlamaya..

ama ben bu trıplerı cok yasadıgım ıcın,her dişinde..bılıyorumkı dişten..

gelme de gelmiyor dişi o ayrı mesele..

balon gıbı duruyorlar sadece..

kesme bence..

ben de diş kesin diş diyordum ama aylar oldu hala 8 tane diş var hiç çıkmadı, şimdi acaba meme yüzünden mi diye aklıma geldi şimdi dişleri çıkış sırasına baktım da köpek dişleri 22. aya kadar sarkıyor acaba o kadar sürer mi bu huzursuzluk:((

Back