Aksaraylı olan yada aksarayda yaşayan arkadaşlar

kuzuprensesim

Guru
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2012
126
3
318
Merhaba Muşta yaşıyoruz Memuruz Aksaraya tayinimiz çıkacak ve nasıl bir yer olduğunu merak ediyorum..Daha önce Manisa için bir başlık açmıştım arkadaşlar çok yardımcı oldular ama araya tayin yasağı başka olaylar girdi ve Manisa iptal oldu..Şİmdi ise Aksaray a tayinimiz çıkacak...Ben sosyal yaşam olarak ev kiraları olarak merak ediyorum..Mesela ucuz bir yermi vs.... Kendim Konyalıyım Konyayada 1.5 saat uzaklıkta bir şehir ama daha önce hiç gitmedim Aksaraya...Bilgi paylaşıp fikir verirseniz çok mutlu olacağım...:18:

ben aksaraylıyım :) şöyle anlatim sana kiralar ucuz, 3+1 evi 400-500 e kiralarsınız. konya kadar büyük bi şehir diildir ama idare eder :)) bildiğim kadar 2 tane avm var 1 tane kültür park var (bildiğim kadar diorum çünkü uzun zamandır istanbuldayım) insanları kötü diildir o yönden rahat ol :)) tabi hepsi de iyi olcak die bişe de yok en güzel ve nezih semti büyük bölcek mahallesidir. annemler ordalar :) yani aklıma başka bişi gelmedi şimdi. senin aklında bişi varsa seve seve yardımcı olurum canım :)

Ulaşım bakımından çok rahat bir yer. Metro, tramvay, marmaray yakınında. Ama ne yalan söyleyeyim en korktuğum yerlerden birisi. Geçen kış eğitim için bir hafta gidip geldim. Uyuşturucu satanını mı görmedim, kadın pazarlayan adamları mı.. Eğitime şehir dışından gelen arkadaşların otelde gördüğü muamele ve yaşadıklarını anlatmayayım bile. Ben ki İstanbul'da her yeri gezer eve geç saatte dönerim babam hiç aramaz rahatsız etmez ama bir haftalık eğitim süresi boyunca geç çıktığım bir gün Aksaray'dan gelip bizzat kendisi aldı. Bahsettiğim kısım Aksaray'ın tam merkezi Vatan Caddesi. Ev tutacağınız muhiti iyi araştırın derim ben. Bütün Aksaray böyle değildir elbet.

İstanbul Aksarayi sormuyor arkadaş
İl olan aksarayı soruyor

2 yıl aksarayda çalışmış biri olark söyleyebilrim ki yaşanacak yerlerden biri aksaray. kiralar öyle cok değil (buyuk sehirlere oranla) 400 e bulabilirsin 500e de.. şehir icinde ulasım zor degil ben orada bulundugum surece cok az araca binmisimdir kucuk bir yer oldugundan her yere yuruyerek gidebiliyordum.

Son düzenleme:
Aksaray'a bir arkadaşımı ziyeret için gitmiştim zamanında
Evler ucuz, trafik derdi yok, sakin
Yaşanacak bir yer yani, insanları sıcak
Konya gibi büyük değil ama çok rahat bir yer

AKsaray da formasyonu kazandım henüz yeniyim orada ve ramazan dolayısıyla pek gezme imkanım olmadı ama ilk izlenimlerim çok sakin bi yer herkes kendi halinde orada bi akrabam yaşıyor dediğine göre yabancıya pahalı bir şehirmis kızını özel okula kayıt yaptıracağında misal yabancıya 10 bin aksaraylıya 3 bin gibi bir fiyat vermişler o da okulu şikayet etmiş papaz olmuşlar :) orada ev mi kıralasak diye düşünürken internetten kiralara baktım çok uygundu yani. Ulaşım yönünden de çok ucuz ve kesinlikle çok sıcak kuru bi sıcağı var :)

Son düzenleme:

Ev kiralarının ucuz olması avantaj tabiki..Zaten bence Konyalı olduğum için bi ayagım hep Konyada olacak..Avm sayısı 5-6 olması gerekiyor biraz araştırmıştım..ama tabi bi şehrin güzelliği insanların güzel olmasıyla direk olarak alakalı....Ev bakmaya gittiğimde Bölcek mahallesine bakacağım teşekkürler

İstanbul Aksaray değildi sorduğum yer.Ama yinede emek verip yardımcı olmussun çok teşekkür ediyorum...

Aslında ben 2 senedir Muşta olduğum için büyük şehri çok özledim buraya o yüzden alışamadım zaten..Belkide burası küçük sıkıcı sosyal hayatın 0 olduğu bir yer olduğu için korkuyorum açıkcası ama Aksaray ve Muş kıyaslanamaz heralde...Tabiki sözlerinizde içimi rahatlatıyor teşekkür ediyorum

Son düzenleme:

yanlış yere yazmışım düzeltiyorum

Son düzenleme:

Bu arada kamudamı bulunmuştunuz Aksarayda..Sakıncası yoksa hangi kurumdaydınız..Birde bazı duyumlar alıyorum yani gerçekmi değilmi bilmiyorum tabi önyargılı olmakta istemiyorum..Diyorlarki akşam 21.00 dan sonra kimse sokakta olmaz rahat giyinemezzin sosyal hayat 0 dır gibi şeyler..Doğruluk payı varmı acaba..Dedim ya hiç bir bilgim ve fikrim yok böyle söyleyenlerede önyargılı olmak istemediğimi söylüyorum..

Birde Aksarayda belli bir saatten sonra bile sokaklarda kimsenin kalmadığı söyleniyor belli bir saat dediğimde akşam 9 dan sonra falan..Yani bu cümle bir çok anlam içeriyor..Gerçekten böyle bir yermi

Birde Aksarayda belli bir saatten sonra bile sokaklarda kimsenin kalmadığı söyleniyor belli bir saat dediğimde akşam 9 dan sonra falan..Yani bu cümle bir çok anlam içeriyor..Gerçekten böyle bir yermi

Kulliyen yalan hele hele yaz aylarında sokaklar cıvıl civildir kışlari haliyle o saatlerde herkes evinde küçük bir şehir olduğu icin öyle geceleri takılacak yerler yok zaten ama bir aksarayli olarak soyleyebilirimki erkekleri biraz yabani kadın gördümmü dayanamaz bakarlar ama zararsizdirlar korkmayın bunun dışında pek olumsuz bir şeyi yoktur ulaşım sorunu yasamazsiniz merkeze yakın bir yerden ev tutarsanız cok rahat edersiniz yada çalışacağınız kuruma yol parası bile vermezsiniz

hayır kamu degil özel sektörde çalıştım. tabiki kucuk bir sehir oldugundan buyuk sehirlerdeki gibi sosyal hayat yok.. arkadasında dedigi gibi iki tane avm var efor avm ve park site internetten arastırabilirsin. buyuk bir kultur parkı var icinde cafeler cay bahceleri ve luna park var. valla rahat giyinip giyinmemek konusunda sunu soyleyebilirim ki cok acık bir sehir degil fakat yasadıgım surece kimsinin giyimine birsey soylendigine sahit olmadım.. 21:00 den sonra dısarı cıkmak konusunda ise kız arkadaslarımla cıkardık biz cafeye giderdik bir sorun olmadı hic..

Ben çalışmıyorum istifa ettim bebeğim olduktan sonra.Eşimin tayin nedeni ile geleceğiz Aksaraya..Birde merak ettiğim komşuluk ilişkileri nasıldır..Yani önceden aramıyordum ama Muşa gelince birde bebeğim olunca komşu arar oldum vallahii

İnternetten araştırdım hatta ilerisi için kızımın eğitimiyle ilgili bir araştırma bile yaptım ki kızım henüz 1.5 yaşında umarım hayırlısı olur...

21:00 dan sonra sokaga kimse cıkmıo muymus?? :)) çoğu kadın kocasını evde bırakıp komşularla ve genc kızlarıyla geziolar parklar da sokaklar da :) giyim konusun da süper mini giyilmez sadece. 22 yaşıma kadar orada yaşadım hiç bi sorunla karşılaşmadım giyim konusunda. ayrıca komşuluklar güzeldir aksaray da. en son gittiğimde o kadar güzel apartmanlar yapılmıs ki bayıldım.

benimde dikkatimi cekmisti gercekten çok güzel apartmanlar var aksaray da.. fazla yüksek degil dış cepheleri cok güzel boyaları falan.. icleride oyle genelde odaları mutfakları genis oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…