Akşama Ne Yemek Var ?

Bugün dışarıdan söyleyeceğiz. Yarın misafirim var. kafamdakiler;
Sütlü domates çorbası
İzmir köfte
Şehriyeli pirinç pilavı
Cacık
3 kaşık tatlısı

Ama gelen kişi İzmirli olduğu için İzmir köftesinden emin değilim 😅 anasının yaptığı gibi olmaz neticede. Var mı öneriniz?
İzmir köfte çok severim😀
Siz tencerede mi, fırında mi yapıyorsunuz?

Sütlü domates çorbası
İzmir köfte
Şehriyeli pirinç pilavı
Cacık
3 kaşık tatlısı

Ama gelen kişi İzmirli olduğu için İzmir köftesinden emin değilim 😅 anasının yaptığı gibi olmaz neticede. Var mı öneriniz?
çanak köfte yap orange izmir köfte bulamazlarsa çanak yesinler 🤣

çanak köfte yap orange izmir köfte bulamazlarsa çanak yesinler 🤣
Arkadaşıma dedim de aman kimde yiyecek İzmir köfteyi İzmir'de, sen yap dedi. Kaynanaya laf çarptı galiba çözemedim :KK70: Çanak köfte de olabilir bu arada patates püreli garnitürlü aa.
Normal köfteli patates yemeği yap kizartmadan oda lezzetli oluyor bir köfte bir patates şeklinde üzerine sos.
Valla beni en çok yoran bu sıcakta ön kızartma evresi. Olabilir bu da 🫠

Sütlü domates çorbası
İzmir köfte
Şehriyeli pirinç pilavı
Cacık
3 kaşık tatlısı

Bu yemeklere İzmir'de ne diyorlar ben onu merak ettim. Eminim hepsine başka isim vermişlerdir😂
İzmir köfte yapma, islim kebabı yap. O da köfteden hem sempatik duruyorlar 😃
Bu şeye benziyor, ülkemize gelen İtalyan misafire pizza yapmaya çalışmak gibi

Bu yemeklere İzmir'de ne diyorlar ben onu merak ettim. Eminim hepsine başka isim vermişlerdir😂
İzmir köfte yapma, islim kebabı yap. O da köfteden hem sempatik duruyorlar 😃
Bu şeye benziyor, ülkemize gelen İtalyan misafire pizza yapmaya çalışmak gibi
Ay ne bileyim valla farklıdır adları :KK70:

Patlıcan sevmiyomuş misafir 🫠 Örnek cuk oturdu bu arada :KK70:

Ay ne bileyim valla farklıdır adları :KK70:

Patlıcan sevmiyomuş misafir 🫠 Örnek cuk oturdu bu arada :KK70:
Patates de sevmiyormuş galiba haspam. Domates soslu ıslak köfte yap, ismi de anonim olsun. Benim yaptığım hiçbir yemeğin orijinal ismi yok hepsini uyduruyorum 😃
Bu arada sütlü domates çorbasını çok severim. Üzerine de az kaşar rendesi. 🤩

Patates de sevmiyormuş galiba haspam. Domates soslu ıslak köfte yap, ismi de anonim olsun. Benim yaptığım hiçbir yemeğin orijinal ismi yok hepsini uyduruyorum 😃
Bu arada sütlü domates çorbasını çok severim. Üzerine de az kaşar rendesi. 🤩
Benim en birinç çorbamdır ya, her misafire de yaparım beğenmedim diyen olmadı daha. Bebek gibi bi şey 🧡

Benim en birinç çorbamdır ya, her misafire de yaparım beğenmedim diyen olmadı daha. Bebek gibi bi şey 🧡
O değil de, üç kaşık tatlısı nedir çok merak ettim güzel bir şeyse bana da öğret, regl zamanlarında kurtarıcım olsun. Dua ederim sana🤗

O değil de, üç kaşık tatlısı nedir çok merak ettim güzel bir şeyse bana da öğret, regl zamanlarında kurtarıcım olsun. Dua ederim sana🤗
Aslında 3 değil de 5 ya 3 olunca çok ince oluyor 🫠

3 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı sıvı yağ
5 tepeleme yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı süt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı süt

Klasik kek gibi, önce yumurta şekeri çırpıp üstüne kalanları ekliyorsun, 180 derecede 25-30 dakika. Şerbet kaynamıyor, direkt soğuk sütle şekeri çırpıp ılıyan kekin üstüne döküyosun. Trileçe gibi ama değil gibi güzel bi şey oluyor 🧡

Aslında 3 değil de 5 ya 3 olunca çok ince oluyor 🫠

3 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı sıvı yağ
5 tepeleme yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı süt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı süt

Klasik kek gibi, önce yumurta şekeri çırpıp üstüne kalanları ekliyorsun, 180 derecede 25-30 dakika. Şerbet kaynamıyor, direkt soğuk sütle şekeri çırpıp ılıyan kekin üstüne döküyosun. Trileçe gibi ama değil gibi güzel bi şey oluyor 🧡
Of zahmet etme diye yazdım ama geç kaldım. Şimdi biri üç diyor sen beş diyorsun. Üçün beşin hesabını yapacak değilim elbette ama azıcık da olmasın tabii. Beşte mutabıkız😂

X