- 17 Mart 2010
- 26.338
- 67.841
- 798
Neden ki?Pişi de demeyin bana... her yemekte bi acım var
Hamuru bitirmedim attım dolaba şimdi kalanı kahvaltıya kızartacağım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Neden ki?Pişi de demeyin bana... her yemekte bi acım var
Patatesleri guzelce yikayip teflon tencerede hic su koymadan kisik ateste pisiriyorum. Alti yanmasin diye 10-15 dkda bir ceviriyorum 1 saat civari pisiyor oyle ayni disarda yedigimiz kumpir gibi oluyorTeflonda nasıl oluyor?
Ben haşlayıp içine kaşar ve tereyağ koyup eziyorum. Sonra üstüne garnitürler.
Bu arada akşam yemeği kesmedi. Pişi yaptım yedim şimdi.
Anamın evinin karşısında fırın vardı ekmek hamuru alıp yapardık en sevdiğim şeydi. Burada üşeniyorum kendim yapmaya, fırın da yok. Pişisiz kaldımNeden ki?
Hmm fırın mantığı yani köz gibi yine.Patatesleri guzelce yikayip teflon tencerede hic su koymadan kisik ateste pisiriyorum. Alti yanmasin diye 10-15 dkda bir ceviriyorum 1 saat civari pisiyor oyle ayni disarda yedigimiz kumpir gibi oluyor
Aaa tarif çok kolay bir boğa olarak yaparsın.Anamın evinin karşısında fırın vardı ekmek hamuru alıp yapardık en sevdiğim şeydi. Burada üşeniyorum kendim yapmaya, fırın da yok. Pişisiz kaldım
MERHABA, kusura bakmayin özelden yazmaya calistim ama erreur verdi, galiba mesajlariniz kapali. Bana ulabilir misiniz ? eski yorumlarinizda gördügum ve bir ameliyat ile alakali sorularim vardi eger musaitseniz.Neden ki?
Aynen firin mantigi ama teflonda kabugu daha citir oluyor disardakiler gibi o yuzden daha cok seviyorumHmm fırın mantığı yani köz gibi yine.
Ben fırında da denedim de sonra onu bıraktım. Ama teflon pratikmiş.
Ayy anlatınca canım çekti ya.Aynen firin mantigi ama teflonda kabugu daha citir oluyor disardakiler gibi o yuzden daha cok seviyorum
Fit değilim ya 56.8'im sabah tartıldım, bakınca hiç göze batan bi yerim yok ama o göbek... O da hep oturmamdan ve paketli beslenmemden herhalde
Sıcaklardan yürüyüşü aksattım bu hafta biraz. Yoksa yürüyordum düzenli o da kilomu dengeliyordu.Fit değilim ya 56.8'im sabah tartıldım, bakınca hiç göze batan bi yerim yok ama o göbek... O da hep oturmamdan ve paketli beslenmemden herhalde
Tiramisu yaptım bayramda kurabiye de mi yapacakmışımSıcaklardan yürüyüşü aksattım bu hafta biraz. Yoksa yürüyordum düzenli o da kilomu dengeliyordu.
Evde kurabiye filan yapacaktın bayramda geri bıraktın mı?
Kp gelecekti diye günler öncesi menü planlıyordun kurabiye dikkatimi çekmiştikurban bayramı niye kurabiye yapacak bizim orange demiştimTiramisu yaptım bayramda kurabiye de mi yapacakmışım
Benim öyle çok algım yok ya kurabiye değil tiramisu yaptım mesela yine ne alaka kurban bayramıylaKp gelecekti diye günler öncesi menü planlıyordun kurabiye dikkatimi çekmiştikurban bayramı niye kurabiye yapacak bizim orange demiştim
Şu tiramisu bir ben sevemedim sanırım ya. Ne yaparım ne yerimBenim öyle çok algım yok ya kurabiye değil tiramisu yaptım mesela yine ne alaka kurban bayramıyla
Ayy tarif isterim. Üstüme link de atabilirsin hiç sorun değil.Dünden tüm yemekler kaldı. Ek olarak patlıcanlı yaz böreği yapıyorum
1 soğanı incecik doğrayıp yağda kavuruyorum.Ayy tarif isterim. Üstüme link de atabilirsin hiç sorun değil.
Patlıcanım var.
Bende dünkülere ek salata yapacağım.
Tatlı olarak da dondurma aldım.
Kv ler senin harcın benzerini çiğden minik doğrayıp pişinin içine koyup yağda kızartıyor. Et gibi değişik güzel bir tadı oluyor. Net malzeme listesine emin değilim. Kırmızı biber yoktur mesela. Ama arar öğrenirim. kızartmayıp belki direk gözleme gibi pişiyor da olabilir. Uzun zamandır yemiyorum çünkü. Ama şimdi ondan da canım çekti ya.1 soğanı incecik doğrayıp yağda kavuruyorum.
Üstüne 2 sivri, 1 kapya biberi ince doğrayıp ekliyorum onu da kavuruyorum.
Sonra 2 tane domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayarak ekliyorum. Biraz suyunu salmasını bekliyorum.
Üstüne 1 tatlı kaşığı biber salçasını da ekleyip patlıcanını ekliyorum. Ana tarifte 2-3 patlıcan küp küp doğranarak ekleniyor ve yemek gibi pişiriliyor ama ben konserve köz patlıcan kullanıyorum. Yaklaşık bi kavanozun 3/4'ünü ekliyorum.
Tuz, karabiber, toz biber ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakıyorum.
1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı su, 1 yk sirke ve 1 yk unu karıştırıp yufkalara sürüyorum.
Tüm yufkanın ucunu biraz katlayıp harç koyup sardıktan sonra keserek de yapabilirsin ama ben üçgen kesiyorum sigara böreği gibi yapıyorum. Üstüne ya kalan sostan ya da 1 yk yağ ile 1 yumurta sarısını karıştırıp sürüyorum susamlayıp 170 derece fırına.