- 24 Aralık 2021
- 2.962
- 15.011
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok teşekkürlerFırında etli sebzeli güveç yine fırında tavuk. Veya karnıyarık-pilav olabilir.
Yazacağım yazacağım unutuyorum, kayınvalide Karadenizliyim ben diye bağırıyor sankiKayınvalidemdeydik.
Karalahana çorbası
Fırında sebzeli balık
Mısır ekmeği
Şekerpâre-çay
Evet, kayınvalidem de ben de.Çok teşekkürler
Yazacağım yazacağım unutuyorum, kayınvalide Karadenizliyim ben diye bağırıyor sanki![]()
Bageti açıyor kasaplAr pirzola gibi yapıyorlar o zaman çok rahat oluyorBaget biraz kirli geliyor bana, belki eşim yemesini beceremediği için olabilir etin yarısı kalıyor üstündediğerlerine bakayım çok teşekkürler
![]()
Tepsi kebabiHanımlar, misafir yemeğim bu dediğiniz yemekleriniz var mı? Pazartesi kayınpederim gelecek, eşim sen sütlü domates çorbasını çok güzel yapıyorsun ondan yap dedi aklımda bir o var. Bir de geçen kayınpederime fellah köftesi yapmıştım çok beğenmişti ortaya ondan yaparım ekstra. Ama ana yemek konusunda fikrim yok. Ne önerirsiniz?
Sen bilirsin ama bu kadar yorma kendini. Patates püresi ve tavuk var zaten. Pilavla şehriye salatası aynı anda çok yenmez, emeğine yazık. Ya onu ya onu yap bence, iç pilav da harika fikir bu aradaSütlü domates çorbası
Patates çanağında beşamel soslu tavuk sote
İç pilav (emin değilim, belki düz pilav yapıp yanına arpa şehriye salatası yaparım)
Patates çullama
Mercimek humusu
Cacık
Burada yarışmaya katılan birinden gördüğüm 3 renkli muhallebi
Biraz hayal ürünü de olabilir çünkü çalışıyorum bugün, çok zor şeyler değil ama hem çalışıp hem evi toparlayıp hem bunu yetiştirebilecek miyim bakalım![]()
İç pilav yaptım şehriye salatası yapmadım.Sen bilirsin ama bu kadar yorma kendini. Patates püresi ve tavuk var zaten. Pilavla şehriye salatası aynı anda çok yenmez, emeğine yazık. Ya onu ya onu yap bence, iç pilav da harika fikir bu aradamisafir geldiğinde ben de yaparım. Patates çullama ne bilmiyorum ama püre ile ona da zahmet etme bence. Humusla cacık şipşak zaten.. onları çıkarınca da menün gayet yeterli.. Hem işten gelip hem bir sürü yorma bence kendini.. tabi siz bileceksiniz ama☺
Ohh aynenİç pilav yaptım şehriye salatası yapmadım.
Humus yaptım yanına cacık yapacağım çullama kalsın, patates değil patlıcan bu arada yanlış yazmışım ama gerek yok o kadarına cidden. Zaten kayınpederim oruçluymuş bu kadarı bile çok gelir :)
Dedem bir şey sorup peşine cevabını verirdi, "bugün okula gittin mi, yoook" O ışığı aldımİmam bayıldı yaptım fırında.
Yanına ne yapsam bilmiyorum.
Bulgur pilavı mı pirinç pilavı mı?
Yoğurt mutlaka olur zaten. Biraz biber turşusu çıkarırım.
Kalbimden geçen tereyağlı pirinç pilavı. Yapayım en iyisi.
Ahhahahaha ya benimki sesli düşünmek ve onun yazıya dökülmüş hâliDedem bir şey sorup peşine cevabını verirdi, "bugün okula gittin mi, yoook" O ışığı aldım
Pirinç daha iyi olur bence de![]()
Çok iştah açıcı geldiTam buğday unundan mayasız lavaş yaptım. Soğanı karamelize edip jülyen doğradığımız kapyalari da yağda çevirdim. Lavaşa labne sürüp bunu ekledim. Yanına ayran