Akşam 9'dan Sonra Yemeyerek Zayıflamak Mümkün mü?

guzel sozler

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2010
59
24
Merhabalar arkadaşlar, ben de akşam 9'dan sonra yemek yemeyi bırakarak zayıflamayı deneyeceğim, bunu yapmak hiç zor değil, zayıflamama katkısı olacağını düşünüyorum. Burada her cuma günü kilomu yazacağım bakalım etkisi olacak mı? Katılmak isteyen olursa deneyimlerimizi paylaşabiliriz.

Akşam yemeğini saat 9'da yemeyeceğim, yemekten sonra yapılan bütün atıştırmaları da akşam 9'a kadar tamamlayıp bu saatten sonra hiçbir şey yememeye karar verdim. Bizim atıştırma meyve faslımız neredeyse gece 11 buçuğa kadar sürüyordu, bunu saat 9'a çekerek kilo vermeye çalışacağım. Teşekkürler.

Evet bugün ilk kilo ölçümümü yazıyorum, başlangıcım bu:
27 mart 2017 cuma: 66,2 kg.

Önümüzdeki hafta cuma günü tekrar tartılıp yazacağım bakalım bir gelişme olacak mı akşam 9'dan sonra hiçbir şey yemeyerek zayıflamak mümkün müymüş göreceğiz, onun dışında başka bir diyet yapmadan. Yalnızca subliminal telkin dinliyorum bu arada kilo vermekle ilgili, bir de artık sabahları aç karnına sirkeli su içmeye başlayacağım.

Bu sabah aç karnına sirkeli su içtim, nasıl yapılacağını öğrendim, bir bardak ılık suya bir tatlı kaşığı doğal elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal konulacak, suyun çok sıcak olmaması gerekiyor yoksa bal zararlı hale geliyormuş, bunu sabahları aç karnına kahvaltıdan en az 20 dakika önce içmek gerekiyor. Sirkenin birçok faydası varmış, bu sabah ilk defa içtim iştahım fazla yok öğlen fazla yemedim şimdi de o kadar çok aç hissetmiyorum normalde 17:30'a doğru karnım çok acıkırdı işten eve gidince de hemen yemeklere saldırırdım bakalım bugün nasıl olacak. Canan Karatay Hocanın söylediğine göre asitlerin tok tutma özelliği varmış, ancak sirkenin mideye de zararı olabileceğinden günde 1 tatlı kaşığından fazla kullanmayacağım, sadece sabahları içeceğim. Sirkenin aynı zamanda varislerin ve selülitlerin azalmasına ve boğaz iltihabının azalmasına da faydası varmış, faydaları say say bitmiyor, vücudu temizliyor, yağları yakıyor, bakalım bunu da yaşayıp göreceğiz inşallah, tabi akşam 9'dan sonra hiçbirşey yememeye devam bu arada. Bu arada bugün kendimi daha enerjik hissediyorum, bu da sirkenin faydaları arasında sayılıyor. Bütün bunların yanında fırsat buldukça evde yapabileceğim step ve pilates gibi sporları da yapmaya çalışacağım.

Sonuçlarımı günlük olarak yazmaya karar verdim. En azından her gün buraya yazacağımı bilmek fazla yememek için zorlayıcı bir sebep olur.
14 mart 2017 salı: 66,1 kg.

Bu konuyu açarken saat konusunda olumsuz yorumlar yapılacağını düşünmüştüm ama ben konsantrasyonumu bozmadan yola devam...

Son düzenleme:
Yemeyi daha erken saatlerde bırakmakla ilgili konular forumda mevcut, benim hayat şartlarım 9'da bırakmamı gerektiriyor, bir süreliğine 7'de bırakıp daha sonra aynı düzene devam edeceğime, hayatım boyunca 9'da bırakmak benim için çok daha iyi bir başarı.En Büyük TÜRKİYE

Kendime yakın zamanlı hedefler belirleyeceğim, ilk hedefim 1 nisan 2017 olsun: 1 nisan tarihine kadar 65 kg olmak istiyorum, umarım bu hedefimi gerçekleştirebilirim. Asıl hedefim 55 kg olmak. Şimdilik 1 nisan tarihine odaklanıyorum ve 65 kg olmaya :dua:

Bu birkaç gündür saat 9'dan sonra yememe kararımı uygulayamadım akşamları homidi gırtlak sürekli yiyorum bu ara yaşadığım bir değişim var o sebepten ama birkaç güne kadar eski düzene döneceğim inşallah ve tekrar saat 9'dan sonra yememeye başlayacağım. Bugün tartıldım mesela dün çıktığımın 1,5 kg fazlası çıktım o kadar çok yemişim ki demek ki bir günde 1.5 kg fark etmiş. Ayrıca her gün tartılmanın da sağlıklı sonuçlar göstermediğini anlamış oldum yarın yeniden başlıyormuş gibi tartılıp o kilodan devam edeceğim ve hedefim her hafta 1 kg vermek.

Bu arada aklıma gelen bir şeyi burada denemek istiyorum, her gün olmak istediğim kiloyu sanki o kilodaymışım gibi tekrarlayacağım, beynim buna inanırsa beni o kiloya ulaştırmak için gerekenleri yapar diye düşünüyorum, mesela 60 kilo. Her gün şöyle diyeceğim, buraya yazacağım: "Ben 60 kiloyum".
Ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum.

Sadece yazmak bile iyi geliyor, aklıma geldikçe yazacağım. Görüşürüz.

Ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum

Bilmiyorum bu tekrarlarım mı işe yaradı ama dün akşam 40 dakika step yaptım parti müzikleri eşliğinde.

Ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum.

Ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum.

Merhaba, çok yemek yeme konusunda kendimi frenleyemiyorum ben de bir karara vardım artık saat 9'dan sonra değil 8'den sonra hiçbir şey yemeyeceğim, evet konumun başlığı 9'dan sonra yememekle alakalıydı ama bunun için yeni bir konu açmak istemedim, bundan sonra akşam 8'den sonra bir şey yememekle konuma devam edeceğim, bu arada sabahları ballı sirkeli suyumu da içmeye devam ediyorum, bu ara tartılmadım çünkü birkaç gündür hiç step yapmadım, bu hafta yoğunum önümüzdeki hafta tekrar başlayacağım stepe, günde 40 dakika step yapacağım her gün. Akşam 8'den sonra bir şey yememenin bendeki etkilerine gelince, bu arada akşamları artık çay da içmiyorum sadece dün akşam yarım fincan türk kahvesi içtim ama normalde onu da içmeyeceğim, akşamları daha dinç hissediyorum, aslında gün içinde daha dinç hissediyorum. Bu arada bende haşimato hastalığı var tiroid ilacı kullanıyordum ama onun da yan etkileri var adeti azaltıyor saçları döküyor vs, ballı sirkeli suyu içtiğimden beri tiroid ilacımı kullanmamama rağmen haşimatonun baş ağrısı gibi etkilerini yaşamadım. Saçıma zeytinyağı da sürdüm beklettim onun da etkisiyle kafa derimdeki kuruluklar gözle görülür şekilde azaldı, şimdi kendimi gün içinde daha dinç hissediyorum, ballı sirkeli sudan çok memnunum yani. Tabi akşam 8'den sonra yemeyerek ve akşamları çay içmeyerek kendimi çok daha dinç hissediyorum, bu kilo vermeme de etki edecektir çünkü daha dinç hissedince daha çok hareket ediyorsun sporunu da yapmaya enerjin oluyor. Tartıldığım zaman umarım güzel gelişmeler olmuş olur ve zayıflamış olurum. Bu arada kendi kendime olumlamamı söylemeye devam.

Ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum, ben 60 kiloyum.

Dün akşam saat 7'de yemeğimi tatlımı vs her şeyi yedim artık o saatten sonra hiçbir şey yemek istemedim, belli saatten sonra hiçbir şey yememenin güzelliği ertesi gün bağırsaklarının güzel çalışması, bugün tartıldım yine 66,2 kg çıktım ama ben kendimde hafiflik hissediyorum sanırım zayıflarsam da hemen olmayacak ama bir kere kilo vermeye başladım mı bariz kilo vereceğim. Ben yine olumlamamı yapayım.

Geçtiğimiz hafta spor konusunda eksik bir haftaydı, evet yemek yeme konusunda akşam belli saatten sonra yememeye devam edeceğim, genellikle saat 20.00 ya da 19.00'dan sonra bir şey yemeyeceğim, bunda anlaştık ancak bundan sonra dikkat etmek istediğim ve günlük olarak buraya yazacağım şey her gün ne kadar spor yaptığım, evde yapabileceğim spor pilates veya step, günde 10 dakika da olsa step veya pilates yapmak istiyorum. Her gün bir önceki günün raporunu yazacağım. Dünden başlıyorum:
26 mart 2017 pazar: 0 dk pilates, 0 dk step

X