Akrabalarla İşş ?

sulecik33

☜♥☞Ölü PrenseS☜♥&#97
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
133
16
20 yaşındayım. Bu hafta Amcamın dükkanına çalışmaya gittim işi bildiğim halde (daha önce başka dükkanda da çalıştım)para kazanabildiğim halde herşeyime bi sorun buldu en önemlisi benle hiç konuşup muhabbet etmiyo ama işyerinde başka bi kız var onla sürekli konuşuyor nispet eder gibi ben gene sesimi çıkarmadım hergün müşteri gelirse bakıyorum onada hepsi atlıyo hemen önüme bana iş kalmıyo sonra müşteri yokken oturuyorum haliyle niye boş boş oturuyosun diyolar iş yokki ortada oturmayıp napıcam bilmiyorum bu duruma bişey demedim kimseye bi saygısızlıkta etmedim 6 gün çalışıyorum zaten bugün son gündü gene dükkanda bi yere çarptım ve üstündeki bikaç eşya düştü sadece bana dedi işte laylaylom yürüyorsun önüne baksana kırdın falan ama rencide edici bi şekilde konuştu gene( ki sen benim amcamsın sen beni hesaba almazsan dükkandaki kimse almaz resmen dükkanda ben yokmuşum gibi davranıyo) ama baktıgımda sadece ufak bi çatlak vardı bende kırılmadı amca dedim oğluda vardı yanımda kuzenim abi dediğim bi insan onada sordum abi kırıldımı dedim biz anlıyoruz sesinden kırılıp kırılmadığını dedi (oda aynı şekilde dükkana gelir ben muhabbet etmek için çabalarım millet dicek bunlar nasıl kuzen hiç konuşmuyolar ama benim dışımda herkesle konuşuyolar hiç tanımadığım bi yerde işe girsem bile insanlar hal hatır sorar) bende doldum iyice lavaboya gittim ağladım sonra geldim midemi bozmuşum kustum dedim oturdum gene içimden dedim ben niye uğraşıyorum muhabbet etmek için onlar konuşmak isterlerse bana öle konusayım dedim döndüm önüme diyoki ağlarsa anam ağlar gerisi çokta bilmem neremde(terbiyesiz bi kelime olduğu için boyle dedim anladınız) kızda dedi ananda burda olmadığı için dedi güldüler falan ben gene cevap vermedim üzerime alınmamış gibi yaptım ama o laf banaydı sonra dedi bana ben bikere konuşurum bidaha konuşmam sen burda trip atamazsın kimseye trip atcaksan tribini git evde yap dedi bende dedim gene abi trip atmadım moralim bozuldu ondan konuşmadım dedim ben söyliyimde dedi sonra işten çıktım eve gidene kadar ağladım o 1 saatlk yolda yazıklar olsun kaç senedir abi dediğim insan nasıl böyle bi laf kullanır bilmiyorum işi seviyorum ama bu lafıda hazmedemiyorum. Bu saatten sonra oyle bi işyerinde çalışmak nekadar doğru olur bu konuda yardımcı olurmusunuz ozellikle iş hayatında deneyimli olanlardan yardım istiyorum . Benim goremediklerimi gormemde yardımcı olsunlar bana

Son düzenleme:
20 yaşındayım. Bu hafta Amcamın dükkanına çalışmaya gittim işi bildiğim halde (daha önce başka dükkanda da çalıştım)para kazanabildiğim halde herşeyime bi sorun buldu en önemlisi benle hiç konuşup muhabbet etmiyo ama işyerinde başka bi kız var onla sürekli konuşuyor nispet eder gibi ben gene sesimi çıkarmadım hergün müşteri gelirse bakıyorum onada hepsi atlıyo hemen önüme bana iş kalmıyo sonra müşteri yokken oturuyorum haliyle niye boş boş oturuyosun diyolar iş yokki ortada oturmayıp napıcam bilmiyorum bu duruma bişey demedim kimseye bi saygısızlıkta etmedim 6 gün çalışıyorum zaten bugün son gündü gene dükkanda bi yere çarptım ve üstündeki bikaç eşya düştü sadece bana dedi işte laylaylom yürüyorsun önüne baksana kırdın falan ama rencide edici bi şekilde konuştu gene( ki sen benim amcamsın sen beni hesaba almazsan dükkandaki kimse almaz resmen dükkanda ben yokmuşum gibi davranıyo) ama baktıgımda sadece ufak bi çatlak vardı bende kırılmadı amca dedim oğluda vardı yanımda kuzenim abi dediğim bi insan onada sordum abi kırıldımı dedim biz anlıyoruz sesinden kırılıp kırılmadığını dedi (oda aynı şekilde dükkana gelir ben muhabbet etmek için çabalarım millet dicek bunlar nasıl kuzen hiç konuşmuyolar ama benim dışımda herkesle konuşuyolar hiç tanımadığım bi yerde işe girsem bile insanlar hal hatır sorar) bende doldum iyice lavaboya gittim ağladım sonra geldim midemi bozmuşum kustum dedim oturdum gene içimden dedim ben niye uğraşıyorum muhabbet etmek için onlar konuşmak isterlerse bana öle konusayım dedim döndüm önüme diyoki ağlarsa anam ağlar gerisi çokta bilmem neremde(terbiyesiz bi kelime olduğu için boyle dedim anladınız) kızda dedi ananda burda olmadığı için dedi güldüler falan ben gene cevap vermedim üzerime alınmamış gibi yaptım ama o laf banaydı sonra dedi bana ben bikere konuşurum bidaha konuşmam sen burda trip atamazsın kimseye trip atcaksan tribini git evde yap dedi bende dedim gene abi trip atmadım moralim bozuldu ondan konuşmadım dedim ben söyliyimde dedi sonra işten çıktım eve gidene kadar ağladım o 1 saatlk yolda yazıklar olsun kaç senedir abi dediğim insan nasıl böyle bi laf kullanır bilmiyorum işi seviyorum ama bu lafıda hazmedemiyorum. Bu saatten sonra oyle bi işyerindr çalışmak nekadar doğru olur bana yardımcı olurmusunuz ozellikle deneyimli olanlardan yardım istemiyorum. Benim goremediklerimi gormemde yardımcı olsunlar bana
Başlığı görünce sakın sakın dedim tecrübe olmuş oldu tavrinizi koyun

Doğru diyosunuz ama böyle sanki hiç tanımıyomuş gibi muamele göstermeleri beni çok üzüyor ben saygıda kusur etmiyorum ve bana gel çalış diye teklif eden kendileriydi ben iş dilenmedim onlardan

Değilim sadece 2 aylık bi süre çalışcam hem paramı kazanırım hemde biraz daha işi öğrenirim diye istiyodum kaç aydır iş aradım bulamadım bu meslekten

Ben olsam aileme durumu anlatır daha da gitmem oraya. Nasılsa bize muhtaç demişler vurdukça vurmuşlar.

Ben olsam aileme durumu anlatır daha da gitmem oraya. Nasılsa bize muhtaç demişler vurdukça vurmuşlar.
İş hayatında işi öğrenmek için insanlar bazı laflara kulağını ve gözünü kapaması gerekiyo böyle düşündüm önce oyüzden gerekli tavrı koyamadım bide ilk günler sesi çok çıkıyo sorun çıkartıyor demesinler diye ama haksız yere mi susuyorum bilmiyorum

Bence koşarak uzaklaşın. Akraba değil akbaba demişler.

Akraba ile is yapilmaz. Ben de dayimin lokantasinda 2,3 ay yardim amacli calismistim. Yani para bile almiyordum. Dayim lokantayi yeni acmisti, isler de yeni yeni aciliyordu. Hem guvenilir daimi bir eleman bulana kadar hem de borclarini daha cabuk kapatabilmesi adina elimden geldigindce yardim ettim. Sabah 10 da gider gece 12 de eve dönerdim hafta tatili almazdim ve bes kurus almadim o sure boyunca. Bak buna ragmen dayim bir gun de tesekkur ederim ellerine saglik dememistir ordaki calistigim sure boyunca. Dayimla aramiz iyidir mesela simdi de cok iyiyiz. Ama isin icine is girdi mi uzak duracaksin akrabadan. Resmen kanli bicakli olacaktik :KK70: sonr allahtan iyi guvenilir birini buldu da onu buldugu gun gittim :KK70:

Ben olsam kesinlikle ne aile ne akraba işinde çalışırım. Her ikisi her zaman suistimale açık. Yabancı bir yerde çalıştığında sorun çıktığında en azından el dersin geçersin. Kapıyı da çarpıp çıkarsın ama akrabanın lafı da, derdi de bitmez. Akrabalarımla her zaman mesafeli olmuşumdur bir ikisi hariç ve yüz göz olanlar birbirine girerken benim karşımda neredeyse düğmelerini ilikleyecekler. Demek ki akrabayla mesafe candır :KK66:

Eeee sen beni ne zannettin cagiriyorum babamı onla gör hesabını deseydiniz .
Niye sessiz sakin türk filmi kıvamında yürütüyorsun ki işini
Burada veya yeni iş yerinde dişli ol
Yoksa çok ezilirsin

Akrabayla asla iş yapılmaz aslında, profesyonelce hareket edeni yok denecek kadar az. Para kazanma niyetiyle başka yerde de çalışabilirdin, bu sana tecrübe olmuş diyelim, çok geçmeden çık ordan daha fazla psikolojin bozulmasın. Ha bu arada profesyonelce davranmaktan da öte amcanla kuzeninin yaptığı terbiyesizlik olmuş, ne olursa olsun yiğenden önce sen bir çalışansın. Neyse hayırlısı olsun ordan çıkış haberini de alırız umarım burdan :)

Akraba ile is yapilmaz. Ben de dayimin lokantasinda 2,3 ay yardim amacli calismistim. Yani para bile almiyordum. Dayim lokantayi yeni acmisti, isler de yeni yeni aciliyordu. Hem guvenilir daimi bir eleman bulana kadar hem de borclarini daha cabuk kapatabilmesi adina elimden geldigindce yardim ettim. Sabah 10 da gider gece 12 de eve dönerdim hafta tatili almazdim ve bes kurus almadim o sure boyunca. Bak buna ragmen dayim bir gun de tesekkur ederim ellerine saglik dememistir ordaki calistigim sure boyunca. Dayimla aramiz iyidir mesela simdi de cok iyiyiz. Ama isin icine is girdi mi uzak duracaksin akrabadan. Resmen kanli bicakli olacaktik :KK70: sonr allahtan iyi guvenilir birini buldu da onu buldugu gun gittim :KK70:
Bana işe ilk girdiğim gün demişti burda amca yiğen yok işe giren bir eleman gibisin diye bende biliyorum amca zaten bende ole olmasını istemem iş öğrenmek istiyorum hemde ailesel konular işin içine girsin istemem demiştim bu tamam ama bikeresindede bişey söyledim öyle normal bi muhabbet gevsek gevsek konusma gibi bsey mırıldandı ben gene duymamıs gibi yaptım falan bisey sorarım bazen cevap vermez ama diğer kızın dediği herşeye güler eder cevap verir bende hazmedemiyorum böyle olunca oda oyle olunca kendini bi üstün görmeye başladı bilemiyorum yani sanki dövcek gibi laf söylüyolar bişey olunca falan

Deli misin? Resmen seni istemiyorlar gitmen için daha ne yapmaları gerekiyor? Bence bidaha asla oraya gitme ve bidaha yüzlerine bakma ben olsam ortalığı yıkıp basıp gitmiştim

X