• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba

Ben kına da yapmadım evliliğim hepten geçersiz :))) Bu işe en çok annem çıldırmıştı ama beni de biliyor inadım inattır, içinde rahat etmeyeceğim hiçbir şeyi giymem buna gelinlik de dahil, altın takıp şıngırdatamam, çeyiz serme yapamam, yapma dediğim halde annemin binbir emekle ördüğü danteller bile sandıkta çürüdü, kızımı doğurmaya giderken de eşimi yanıma alıp gittim doğurdum, son günlerim diye millet eve yoklamaya gelip sonra hastane hastane beni aramışlar. Sevmiyorum ben evleniyorum veya doğuruyorum deyip ortalığı ayağı kaldırmayı.
Tek kelime ile örneksin abla.

Ben kına da yapmadım evliliğim hepten geçersiz :))) Bu işe en çok annem çıldırmıştı ama beni de biliyor inadım inattır, içinde rahat etmeyeceğim hiçbir şeyi giymem buna gelinlik de dahil, altın takıp şıngırdatamam, çeyiz serme yapamam, yapma dediğim halde annemin binbir emekle ördüğü danteller bile sandıkta çürüdü, kızımı doğurmaya giderken de eşimi yanıma alıp gittim doğurdum, son günlerim diye millet eve yoklamaya gelip sonra hastane hastane beni aramışlar. Sevmiyorum ben evleniyorum veya doğuruyorum deyip ortalığı ayağı kaldırmayı.
Ablam süpersin yaa

Hayatımda bu kadar saçma bir gelinlik seçme hikayesi görmedim.
Hayır kayınvalide falan sorun çıkarsa öper başımıza koyarız. Hakkıdır kraliçenin. Ha, dediğini yapmayız gene, o ayrı konu.
De, bu dış kapının dış mandalı akraba gelini ne alaka?
Çok ilginç geldi.
Sorunuzun cevabı da çok basit.
Senin fikirlerin beni ilgilendirmiyor, gelmeni istemiyorum diyeceksiniz.

Bekar, valla şu an kestiremiyorum ama kızım anne nikahıma sakın yırtık jean deri eldiven kombinle gelme diyor, çocuğum nasıl kayınvalidelik yapacağımdan çok nikahında giyebileceklerimden korkuyor, kendi nikahımda da gelinlikli değildim çünkü😬
Abla senin tarzını gördüğümden beri bu nasıl abla diyorum, hiç abla gibi değilsin kanka gibisin, 25 yaşındayım ben ama yaşıtım gibisin, bayılıyorum sanaaa

Katılıyorum abla, son derece rezil(!) nişanlılık tecrübemden sonra en azından ne istemediğimi kesinlikle biliyorum 😊
Sizlere tek vereceğim tavsiye ki kızıma verdiğim tavsiyeleri yazıyorum burada:)) adamların sabrını sınayın, asla kendinizden taviz vermeyin ve ailelerini iyi gözlemleyin ama bunu yaparken kayınvalide kayınpeder vb yüz göz olmayın, mesafeli davranın.

Kimseden beklentiniz olmasın, kaşıyacak tırnağınız varsa kendinizi kaşıyın, göbek bağıyla bağlı gibi ailelere bağımlı olmayın, eşya dediğimiz şeyler bir şekilde alınıyor maddi şeylerin hepsi zamanla yerine konabiliyor ama evliliğin temelini oluşturan iyi bir iletişim, sevgi ve sevgiden çok daha önemlisi saygı, işte bunlar parayla satın alınmıyor, birine zamanla kazandırılmıyor, birinde bunlar varsa vardır yoksa yoktur, saygısı olmayandan iletişimi zayıf olandan kaçacaksın.

Ablam süpersin yaa
Yaş 50 olunca öğretmen topuzlu döpiyesli gözde yakın gözlüğüyle yazan kadın sanılıyorum, beni hep böyle tasvir ettiler sitede, bir de banlıyorum parmak sallıyorum ya onun da etkisiyle sanırım :))) ama yırtık kotlu, hala gözleri kartal göz olan, kaz ayaklarına rağmen kulaklığı son ses açıp dark epic müzikler dinleyen değişiğin tekiyim, he bir de boy 1,5 metre, kapı gibi kadın hayal etmeyin diye söylüyorum 😂

Sizlere tek vereceğim tavsiye ki kızıma verdiğim tavsiyeleri yazıyorum burada:)) adamların sabrını sınayın, asla kendinizden taviz vermeyin ve ailelerini iyi gözlemleyin ama bunu yaparken kayınvalide kayınpeder vb yüz göz olmayın, mesafeli davranın.

Kimseden beklentiniz olmasın, kaşıyacak tırnağınız varsa kendinizi kaşıyın, göbek bağıyla bağlı gibi ailelere bağımlı olmayın, eşya dediğimiz şeyler bir şekilde alınıyor maddi şeylerin hepsi zamanla yerine konabiliyor ama evliliğin temelini oluşturan iyi bir iletişim, sevgi ve sevgiden çok daha önemlisi saygı, işte bunlar parayla satın alınmıyor, birine zamanla kazandırılmıyor, birinde bunlar varsa vardır yoksa yoktur, saygısı olmayandan iletişimi zayıf olandan kaçacaksın.
Teşekkür ederim ablacığım. O son saydığın üç şey karşı tarafta yoktu işte. Neyse sen de dahil buradaki çoğu üye benim konuları biliyor zaten😊

bir de beraber gülebildiğin birini seçmek çok önemli. aynı şeylere gülebilmek, birbirinin cümlelerini tamamlamak. bu arada çeyiz serme, düğün, gelinlik olaylarında ben de aynı fikirdeyim. ilk evliliğim ve nikah elbisemi seçip gidip evlendim. pandemi yüzünden de 20 dk. takı kısmı vardı onu da sandıklara koydular öyle üstüm başım para, altın dolmadı 😂 paraları yedik, altınlar da kuzucuğumuza kısmet inşallah. düğün yapıp 3 sene borç ödeyen, lüks olsun diye kredi çekenleri hiç anlamıyorum. he bir de davullu zurnalı gelin alma olayı var, yahu siz evleneceksiniz diye niye mahalledeki herkes rahatsız edilsin? hastası, bebeği olan var, gece çalışıp gündüz iki gram uyku uyumak isteyen var. işte eskinin anlı şanlı düğün cehaleti hepsi

Yaş 50 olunca öğretmen topuzlu döpiyesli gözde yakın gözlüğüyle yazan kadın sanılıyorum, beni hep böyle tasvir ettiler sitede, bir de banlıyorum parmak sallıyorum ya onun da etkisiyle sanırım :))) ama yırtık kotlu, hala gözleri kartal göz olan, kaz ayaklarına rağmen kulaklığı son ses açıp dark epic müzikler dinleyen değişiğin tekiyim, he bir de boy 1,5 metre, kapı gibi kadın hayal etmeyin diye söylüyorum 😂
Ben bir koçun gazabından sonra öğretmen topuzlu,döpiyes olayına inanmam zaten.

Heart of courage dinleyip mi banlıyorsun bizi yoksa 😳😌

Abla ben seni gördüm fotoğraf paylaşmıştın ya, valla ben de seni müdire gibi kadın sanıyordum, o fotoğraftan sonra çok yanıldığımı anladım ahahahaha olsun kısa boy candır ben bir buçuk metreyim hajajaj

Bende sizi boylu poslu vurduğunu deviren biri olarak hayal ediyordum😀😀 üzülmeyin bende 1.50 yim😀

Bende sizi boylu poslu vurduğunu deviren biri olarak hayal ediyordum😀😀 üzülmeyin bende 1.50 yim😀
Çenemle deviriyorum 🤣 1,5 metreye özgü müdür bilemedim de Rabbim boydan alıp çeneye vermiş çok konuşurum, sinirlendiğimde de dilim sivridir hiç tutamam susup kendime dert edeceğime konuşur dert olurum.

Hepiniz sakinleşmiş olmalısınız, konuya yorum yazacağım deyip klavyelerinize içine göçecek kadar basma isteğiniz geçmiştir diye umuyorum ve kaçıyorum ✌️🙋‍♀️

Çenemle deviriyorum 🤣 1,5 metreye özgü müdür bilemedim de Rabbim boydan alıp çeneye vermiş çok konuşurum, sinirlendiğimde de dilim sivridir hiç tutamam susup kendime dert edeceğime konuşur dert olurum.

Hepiniz sakinleşmiş olmalısınız, konuya yorum yazacağım deyip klavyelerinize içine göçecek kadar basma isteğiniz geçmiştir diye umuyorum ve kaçıyorum ✌️🙋‍♀️
Galiba kısa boylular çok dilli oluyor ahsjdkmd ben de öyleyim susmam yani Bi çene var maşallah

Babayla gelinlik almaya gidildiği nerede görülmüş? Nişanlın uzakta madem,sevdigin- zevkine güvendiğin kız arkadaşını götürseydin. Niye sevmediğin akraba götürüyorsun?
Bu ne saçma bir gelinlik bakma Allah askina babayla gelinliğe bakanda sende gördüm.baba ne karisiir bu ne saçma fikir.o akrabanın ne işi var ayrıca yakın bir kız arkadaş yada kuzenle falan gitsene

Back