• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba

Bu ne saçma bir gelinlik bakma Allah askina babayla gelinliğe bakanda sende gördüm.baba ne karisiir bu ne saçma fikir.o akrabanın ne işi var ayrıca yakın bir kız arkadaş yada kuzenle falan gitsene
Deveye 'neden boynun eğri' demişler, 'nerem doğru ki' demiş. Konu sahibinin hayata baktığı pencere, koca diye seçtiği insan, eşi dostu, kendine layık gördüğü hayat o kadar saçma ki, gelinlik bakmaya mahalle bakkaliyla bile gitse şaşırmam.

Neden sasiriyorsunuz ki E elifnurbeyza 'ya hanimlar, kendisi kucuk bir Turk insani simulasyonu. Namus anlayisini sadece kadin cinselligi uzerinde yuruten, kendine muhafazakarim diyip aslinda muhafazakar degil ahlak bekcisi olan, iki yuzlu sozde toplum ahlakini benimseyip kendisi gibi olmayan butun kadinlari namussuz olarak nitelendirebilecegini sanan, farkli dusunce yapilarina saygi duymayi bilmeyen, degisime kapali, elalem ne derci, ataerkil kafasi olan bir kadin iste.

Neden sasiriyorsunuz ki E elifnurbeyza 'ya hanimlar, kendisi kucuk bir Turk insani simulasyonu. Namus anlayisini sadece kadin cinselligi uzerinde yuruten, kendine muhafazakarim diyip aslinda muhafazakar degil ahlak bekcisi olan, iki yuzlu sozde toplum ahlakini benimseyip kendisi gibi olmayan butun kadinlari namussuz olarak nitelendirebilecegini sanan, farkli dusunce yapilarina saygi duymayi bilmeyen, degisime kapali, elalem ne derci, ataerkil kafasi olan bir kadin iste.
Ablam dövseydin daha az acırdı be…

Ben nisanliyken nisanli, evlenince evli oldum, demek farkli evlilik turleri varmis, ogrenmis oldum 😁😁🤪
Ben de eşimle evlenmeden önce aynı evde yaşıyordum kendisiyle.
Annem de, imam nikahı kıyın bari evlenene kadar diye diye canımı yedi. Ben de kıydık dedim yakamı bıraksın diye.
Neyse, eşimle (o zaman sevgilimdi) annemlere gittik yüzük takmaya.
Yüzükler takılınca annem benden bahsederken; "bizim kızı kocasıyla nişanladık" demişti. 😂
Gene aklıma geldi sizin mesajı görünce.

Onun öyle kinci bir huyu yok millet neler neler dedi hala gelip konu açıp fikir soruyor 😄

E dedim ya degisime kapali, sadece kendi dedikleri dogru saniyor diye. Yoksa 2023 senesinde kadinlarin bedenleri uzerinde ozgur iradesi ile sevisebilecek oldugu fikrine bu kadar kapali olup, hakaret etme hadsizliginde bulunabilir mi?

E dedim ya degisime kapali, sadece kendi dedikleri dogru saniyor diye. Yoksa 2023 senesinde kadinlarin bedenleri uzerinde ozgur iradesi ile sevisebilecek oldugu fikrine bu kadar kapali olup, hakaret etme hadsizliginde bulunabilir mi?
Değişme kapalı olan insan niye burda konu açar anlamıyorum

Türkler hakkında genelleme yapıyorsunuz böyle yazarak

İyi de eşimde evin geçimini yapıyor.Ayni evdeler bu insan eve hicmi para getirmedi azar azar insan çocuğumu evlendiricem onun eve getirdiği paradan demez mi ?

Eşinizin tüm maaşını eve verdiğini nereden biliyorsunuz ? Belki eve, sadece gıda alışverişi için bir miktar para vermiştir.

Orası öyle.Tabiki bakacak ama söylede durum var.Erkek çocuğu çalışır eve para getirir.Baba olsun olmasın ailesi düğününü yapar bizde.14 bin lira maas alıp 11 yaşından beri çalışan insanın sadece 50 bin lirası olur.Anneside çalışıyor.Kardesleri de.

Sizin orası tam olarak neresi ; nerenin geleneği bu ?

Baba olsun olmasın; ailesi düğünü yapacakmış. Sonra geride kalan aile fertleri taş mı yiyecekmiş ?

Bizim orası, bizde böyledir vb diyecek kadar gelenek gözeten bir insansanız; sizin oralardan biriyle tanışmaya çalışmalıydınız.

İnstagramda bir gönderinin altındaki yorumlardan birbiriyle tanışıp, evlenen bir çiftin; işlerine gelen gelenekleri de uygulamak istemeleri garip duruyor.

Eskiden kızlar nisan atınca dul muamelesi görüyordu ben çocukken.

Bazı insanların, nişanla beraber "gençler rahatça gezsin vb" adı altında, aile arasında nikah yaptırmak istediklerine ve yaptırmalarında bir sakınca olup olmadığına dair; Tv programlarında sorulan soruları duymuşsunuzdur.

Sizin çocukken duyduğunuz konuşmaların ve bakış açısının nedeni de; bu sorulara dayanıyordur belki.

Bekar, valla şu an kestiremiyorum ama kızım anne nikahıma sakın yırtık jean deri eldiven kombinle gelme diyor, çocuğum nasıl kayınvalidelik yapacağımdan çok nikahında giyebileceklerimden korkuyor, kendi nikahımda da gelinlikli değildim çünkü😬

"AAA KV bakın gelinden rol çalıyor" diyecekleri kadar taş gibisin ama

ben bazı yerleri kaçırdım veya anlamadım tatlı olayı nedir evli olanlar nişanlıyım yazmış bu iki konuyu anlamadım açıklarsanız sevinirim 😄

Deveye 'neden boynun eğri' demişler, 'nerem doğru ki' demiş. Konu sahibinin hayata baktığı pencere, koca diye seçtiği insan, eşi dostu, kendine layık gördüğü hayat o kadar saçma ki, gelinlik bakmaya mahalle bakkaliyla bile gitse şaşırmam.
Aynen öyle insanlar kendi dünyaları kadar dünya kuruyorlar bence

ben bazı yerleri kaçırdım veya anlamadım tatlı olayı nedir evli olanlar nişanlıyım yazmış bu iki konuyu anlamadım açıklarsanız sevinirim 😄
Benim eski nişanlım düğünde pasta yerine baklava dağıtmak istedi. Ben de pasta istediğimi söyleyince kavga etmişti benle. Olay çıkarmıştı. Bağırmıştı vs. Zaten son görüşmemiş oldu o gün, nişan atmıştım

Benim eski nişanlım düğünde pasta yerine baklava dağıtmak istedi. Ben de pasta istediğimi söyleyince kavga etmişti benle. Olay çıkarmıştı. Bağırmıştı vs. Zaten son görüşmemiş oldu o gün, nişan atmıştım

Eski nişanlınızdan bağımsız olarak; tercih edilen pasta ve baklavanın ne olduğu da önemli diyorum.

Bir ara düğünlerde adı "dondurmalı pasta" olan bir pasta veriyorlardı. Düğün pastası "dondurmalı pasta" ise olmasa da olur mesela.

Fıstıklı baklavanın kilosu, isim yapmış yerlerde; çeşidine göre: 480 tl'den başlayıp, 650 tl'ye kadar çıkıyor şu an.

Back