valahi ben uzaktan yakından zerre empati yapamam bu duruma cunku oyle bir ortama hiç girmedim girmekte gercekten istemem biz oyle gormedik gerci cevremizdede olmadı dıdının dısı nın dısında belki gormusumdur ordada yadırgamısımdır ...
bazı seylerde empati kuramıyor insan ne yazıkki yasayan istedigi gibi yasasın beni ilgilendirmez ama memlekette adammı yok kızmı yok aynı evde yasadıgım benim kanım canım olan biriylede yabancı kan aileye karısmasın diyede evlenmem
iste olay zaten bunu hic gormemis olmanizdan kaynaklaniyor.
yani bak cok savundugumdan degil cok dogru buldugumdan degil
bizim ailenin gelenegi bu onu anlatmaya calisiyorum
asil kanimiz dagilmasin soyumuz karismasin mantigi..
cooook eskiden beri gelen birsey bu.
yabanciya kiz verilmez... verilirse bir baba icin cok buyuk utanc.
ha artik daha ilimlilar o ayri mesele..
yani hic ailesinde yoktur halasnin ogluna asik olmustur bu abes evet ama ailesinde surekli bunlari goren birisinin akraba evliligi yapmasi kadar normal bisey yok bence.
genelde dogu kulturunde var olan dusunculer benim gordugum kadarıyla....
adam ölür gider kardesi yengesini alır...
bir taraftan kız alınırsa diger tarafda kız vermek zorundadır...
işte bu tarz olayların savunulabilcek tarafı yok insanların kendilerini egitmesi gerekiyor
yani hic ailesinde yoktur halasnin ogluna asik olmustur bu abes evet ama ailesinde surekli bunlari goren birisinin akraba evliligi yapmasi kadar normal bisey yok bence.
yo hic de oyle seyler yok..
hersey gonul rizasi ile olmus yillardir bizim ailede..
her aile ayni degildir tabiki bunu da yapanlar vardir
ama herkesi boyle yargilamak cok yanlis.
gorememizin sebebi canım bizim aielelerin ve sulalenin geniş alayım olayı boyle birseyi asla yaşamadıkları ve asla etik bulmadıkları içindir ve bizi boyle buyuttuler bizden oncekileride bizden sonrakileride biz o şekil yetiştirecegiz ...
yani bizde asıl olan şey kuzenler hatta ben iyi bilirim babamın bile kuzenleri bizim abimiz ablamızdır kardeşimizdir ...
ha sizin olaya gelince onuda eski geleneklere baglıyorum...
ama bilmiyorum eskiden insanlar bilmezmi kuzenin aynı kanı tasıdıgını ve kardeş gibi oldugunu ne bileyim neresinden tutsam elimde kalıyo ya ...
şurdada hak vereyim demek geliyo içimden ama olmuyoki işte ...
siz oyle yetişmişiniz belki nesillerdir normal geliyor işde ...
bizde bu kuabullenir bişey degil ...
hani dedin ya bi baba kızını yabancıya verse cok utanır diye ...
bizdede işte boyle akrabayla bişey yaşanması aynı durumu gosterir ki hiç yaşamadık yaşanılmasını dusunemiyorum bile olay olur yane :)
bu sekilde davrananlar icin soyluyorum sadece.... babamın eilesinde komususunun kızını almak bile yanlıstır ona bile kardes gozuyle bakılırmıs.. yetişme tarzının buyuk onemi var umarım yeni yetişen nesiller artık bu tarz dusuncelri savunmaz
trakyali misin bilmiyorum.. trakya tarafinda insanlar ozellikle komsu kizi ve akrabadan kiz almazlarmis. yan gozle bakilmaz mantigi o da.. o da insanlarin gelenek goreneklerine yerlesmis bir dusunce.