Akraba evliliğinin risklerini biliyor musunuz?

Bizim kanıımız soyumuz asil olmadığı için bizim ailede hatta sülalede asla ama asla akraba evliliği yapılmaz. Hep dışardan kız alınır dışarı kız verilir. Ki asil olmayan kanımız hasbel kader asil olanlarla karışıp biraz değer kazansın...

Siz hala bu mantığı savunabiliyorsanız pesss diyorum, başka da bişey demiyorum...

hele ben. mavi kanı geçtik. melezin melezi... oyyy. asalet kim ben kim.. karışmışız da karışmışız. mavi kan olmuş sulu kan:roflol:.
vah bana vah bana..

Tamamen kültürle alakalı , yetiştirme tarzı ile alakalı bir toplumsal durum bu..

Kimi kültürlerde, ''kuzenler kardeştir'' mantığı hakimken, kimi kültürlerde de ''kuzenler potansiyel eştir'' mantığı vardır..

Böyle bir durumda da yani çocukluktan itibaren kuzenleriyle ilerde evlenebilirler mantığı ile yetiştirilmiş insanlarda ve bunların ailelerinde, yukarda bir arkadaşın dediği gibi ''sülalede erkek mi kalmadı da kızımı dışarıya vereyim?' gibi kendilerine göre, haklı bir sebep ya da övünülecek bir durum ortaya çıkar..

Sağlıklı olsun ya da olmasın ben şahsen karşıyım , bana ters ama ben de bu şekilde yetiştirildim diye karşıyım..

Teyzesinin oğluna aşık olan bir insan bizde nasıl hayretler uyandırıyorsa, bizim hayretler içinde kalmamıza da onlar hayret ediyorlar; ''ne oldu ki? ne var ki? gayet normal... şeklinde.

Herkesin kültürü, fikri işte..Ne denir ki?:))

Kültür farkı..cehalet..gelenek görenek..kanın asilliğini bir sürü şeyden üstün tutma (ki bu kendini üstün görmeye geliyor ve bildiğim kadarıyla kibir en büyük günahlardan biri).. her ne olursa olsun..

benim yetiştiğim kültüre göre bana çok yanlış geliyor.. biz de akraba evliliği yok.. bir döne iki teyzem çocukları için aralarında düşünmüşlerdi çocukları duymadan.. aklıma gelen tek şey sapıttıklarıydı çünkü hepimiz kardeş gibi büyüdük. abi abla deriz birbirimize..Bu konuları okuyunca allaha dua ediyorum kızım gidip bir akrabasına aşık falan olmasın.. benim için büyük bir utanç bu..

arkadaslar lutfen artik icinden cimbizla cekip yorum yapmayin.
ben basindan beri bunun saglikli olmadini anlatiyorum zaten.
bizim kulturumuzdeki yerini anlattim hepsi bu.
.
karsi fikirlere karsi yorumlara saygili olalim.

kendin söylüyorsun şans eseri sakat cocuk olmamış diye..
ama bu hiç sakat çocuk doğmayacak anlamına gelmiyor.. o yüzden bu gelenek son verilmesi gereken bir gelnek...
artı asik kanımız ne??
genetik mucize misiniz siz?
evilik kurumunu ne olarak görüyor sizin aileniz?
21.yüzyılda hala mı ya hala mı???

ama bu hiç sakat çocuk doğmayacak anlamına gelmiyor.. o yüzden bu gelenek son verilmesi gereken bir gelnek...
artı asik kanımız ne??

evet canm dunyali degiliz biz coook uzaklardan geldik insan irki ile karisamayiz bu yuzden bunu anlatarak kendimi sizden ustun gordum cok muhtesem insanlariz diger insanlari kendimze layik bulmuyoruz. ssaglik acisindan da hic zarari yok evlenin evlenin akrabalarinizla dedim ovup durdum zaten.
oldu mu??
yerimseniben

evet canm dunyali degiliz biz coook uzaklardan geldik insan irki ile karisamayiz bu yuzden bunu anlatarak kendimi sizden ustun gordum cok muhtesem insanlariz diger insanlari kendimze layik bulmuyoruz. ssaglik acisindan da hic zarari yok evlenin evlenin akrabalarinizla dedim ovup durdum zaten.
oldu mu??
yerimseniben

asmin tamam bu sizde yapılıyor sanada dogru geliyor anladıgımız kadarıyla ama sizde normal karsılanıyor diye de bu zamanda da dogru olacagı anlamına gelmiyor ki bu

Bakın peygamber efendimiz bile diyor ki 'Sizlere kimlerle evlenip evlenemeyeceğinizi Kuran'da açıkça belirttik.Akrabadan evlenmek haram değildir.Ancak akraba evliliği yapmayın.Yabancılarla evlenin ki çocuklarınız güzel olsun' Burda güzel olsundan kasıt sağlıklı olsun anlamındadır. Benim ailemde de akraba evliliği yok.Benim kuzenim kardeşimdir.Bunu başka bir başlıkda söylediğimde çok tepki görmüştüm.Kuzenden kardeş olmaz diye.Herkesin kültürü farklı ama bizde durum böyle.Ben amcasının oğluna koca gözüyle bakabilen zihniyeti anlayamıyorum.Eşimin ailesinde akraba evliliği çok yaygın.Şimdiye kadar hiç sakat çocukda olmadığı için hala korkmadan akraban alıp verebiliyorlar.Sakatlıkdan bahsedincede anlamıyorlar,anlayamıyorlar. Bakın bir avrupa ülkesi olan Almanya'da ki istatistiğe birde bizdekine.Sonrada niye Türkiye Almanya gibi olamıyor derler.Kafaları değiştirmek lazım derler.Belki de zamanında hatta hala daha kabinede veya devletin çeşitli kademelerinde akraba evliliğinden olan bireyler görev yapıyorlar.Bu söylediğimi garipsemeyin.Akraba evliliğinde gerçekleşen bozuk gen sadece fiziki olarak değil akıl ve sinir sistemi bozukluğu olarakda görülebiliyor.Zira geçmişimizde ve şuan baktığımızda yönetim olarak hiçmi çarpıklık veya yanlışlık,tutarsızlık görmüyoruz?

artı asik kanımız ne??

ne bu 21. yüz yil olayi anlamiyorum ne yani sakat olupda akraba olmayanlara ne diyorsunuz????
illaki cocuk sakatmi olacak varmi böyle bisey ??

benim etrafimdada VAR AKRABASIYLA EVLI olan okadar güzel cocuklari varki anlatamam yok neymis cocukda sakatlik olmasada sinir vs oluyormusda hic sanmiyorum bende kuzenlerimle kardesim hatta abilerim ama evlenenlerede saygi duymak gerek

ne bu 21. yüz yil olayi anlamiyorum ne yani sakat olupda akraba olmayanlara ne diyorsunuz????
illaki cocuk sakatmi olacak varmi böyle bisey ??

benim etrafimdada VAR AKRABASIYLA EVLI olan okadar güzel cocuklari varki anlatamam yok neymis cocukda sakatlik olmasada sinir vs oluyormusda hic sanmiyorum bende kuzenlerimle kardesim hatta abilerim ama evlenenlerede saygi duymak gerek

Sen hiç akraba evliliği yapanların çocuklarının sakat olmazsa torunlarının sakat olabileceğini duydunmu canım? Varmı etrafında akraba evliliğinden torun? Onun durumu nasıl bide bu konuda bilgilendirirsen sevinirim :)

asmin tamam bu sizde yapılıyor sanada dogru geliyor anladıgımız kadarıyla ama sizde normal karsılanıyor diye de bu zamanda da dogru olacagı anlamına gelmiyor ki bu

yanlis olmasinin tek nedeni benim icin saglik sorunlarina neden olabilmesidir.
yine diyorum ve bunu hep dicem sansa cok sukur ki bir saglik sorunu yasanmamis bizim ailede. oladabilirdi. mumkundu evet.
ama yabanci biri ile de evlenirken daha dusuk bir ihtimal de olsa sglik sorunu olma ihtimali vardir. bunu da atlamayin.

Ayrıca bu konunun 21. Y.Y.'la alakası ne anlamadım çok güldüm valla :KK70: Benim 1800 lerde yaşayan akrablarımda da yok.Onlarınki de o zaman 19. Y.Y. olayıydı :KK70:

yanlis olmasinin tek nedeni benim icin saglik sorunlarina neden olabilmesidir.
yine diyorum ve bunu hep dicem sansa cok sukur ki bir saglik sorunu yasanmamis bizim ailede. oladabilirdi. mumkundu evet.
ama yabanci biri ile de evlenirken daha dusuk bir ihtimal de olsa sglik sorunu olma ihtimali vardir. bunu da atlamayin.

birisi bile bile lades demek digeride bilmeden yapmak...
ben sahsen dusunuyorumda benim ailemde boyle bir olay olmus olsaydı ve kardesimde bende saglık problemi yasasaydım ailemi asla affetmezdim...

Peygamber efendimiz bile yasaklamış bunu yani....gerisini siz düşünün ...

ben yanlış bılıyorum o zaman ,benım bıldıgım de söyle..

islamiyete göre sünnettir. Hz. Muhammed ,hala kızı, amca kızı demeden evlenmiştir.

--ahzab suresi--

Ey Peygamber, gerçekten Biz sana ücretlerini (mehirlerini) verdiğin eşlerini ve Allah'ın sana ganimet olarak verdikleri (savaş esirleri)nden sağ elinin malik olduğu (cariyeler) ile seninle birlikte hicret eden amcanın kızlarını, halanın kızlarını, dayının kızlarını ve teyzenin kızlarını helal kıldık; bir de, kendisini peygambere hibe eden ve peygamberin kendisini almak istediği mü'min bir kadını da, -mü'minler için olmaksızın yalnızca sana has olmak üzere- (senin için helal kıldık). Biz, kendi eşleri ve sağ ellerinin malik olduğu (cariyeleri) konusunda onlar (mü'minler) üzerine neyi farz kıldığımızı bildik (size bildirdik). Böylelikle senin için hiçbir güçlük olmasın. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.

--50. ayet--

bunu gectım sadece bildiğim yazdım ben ,konuyu Dine fılan getırmek ıstemedım..hemen ddini konular yasak demeyin..:)

artık TIP Gelişti..tabi tıp gelişti diyip bunu onaylamıyorum kesınlıkle ama artık,

Talesemi testi denen şey var,kan uyuşmazlığı testleri ve aşıları var.
Hangi çağda yaşıyoruz,kanserin bile birçok tedevisi var.
Hem her sakat doğan akraba evliliğinden kaynaklanmıyor.
Akraba olmayıp özürlü doğan binlerce çocuk var...

ben onaylıyor muyum hayır ..

Ama bu olay ,Ademle Havva 'dan beri var, ve olacak .. ne yazık ki görüldüğü üzere gönül kanbağı dinlemiyor..

Son düzenleme:

ben yanlış bılıyorum o zaman ,benım bıldıgım de söyle..

islamiyete göre sünnettir. Hz. Muhammed ,hala kızı, amca kızı demeden evlenmiştir.

bunu gectım sadece bildiğim yazdım ben ,konuyu Dine fılan getırmek ıstemedım..hemen ddini konular yasak demeyin..:)

artık TIP Gelişti..tabi tıp gelişti diyip bunu onaylamıyorum kesınlıkle ama artık,

Talesemi testi denen şey var,kan uyuşmazlığı testleri ve aşıları var.
Hangi çağda yaşıyoruz,kanserin bile birçok tedevisi var.
Hem her sakat doğan akraba evliliğinden kaynaklanmıyor.
Akraba olmayıp özürlü doğan binlerce çocuk var...

ben onaylıyor muyum hayır ..

Ama bu olay ,Ademle Havva 'dan beri var, ve olacak .. ne yazık ki görüldüğü üzere gönül kanbağı dinlemiyor..

evet ozamanda gayrimüslimler cokdu nedeni bu olabilirmi acaba... vede bu olayı surekli dine getirmenizi sacma buluyorum ona bakılırsa h.z muhammedin 4 tane esi vardı ozaman esleriniz uzerinize 3 tane kadın getirirse sorun olmaz

evet ozamanda gayrimüslimler cokdu nedeni bu olabilirmi acaba... vede bu olayı surekli dine getirmenizi sacma buluyorum ona bakılırsa h.z muhammedin 4 tane esi vardı ozaman esleriniz uzerinize 3 tane kadın getirirse sorun olmaz

ne alaka canim simdi peygamberimiz o hanimlari korumak icin evlendi zevki icin degil neden dinin gerektigini paylasmayacagiz ayrica muslumansak bizim icin haram helal nedir bunuda bilelim

ya ben konuyu dine getırmedım farkındaysanız ,sadece arkadas bırsey yazmıs ona cevaben yazdım..
yazdıgım yerde de belırttım konuyu dıne getırmek gıbı bır nıyetımım olmadıgını..

bu zamana kadar hıc bır yere din kelımesı bıle yazmadım ben ..

ve bende ne yazıldıgın okumadan hemen dine getırılmesı sacma denmesını sacma buluyorum..

yukarda bır yanlıs vardı onu düzelttim sadece..

uzattıkca sız konu dıne gelır zaten ama lütfen bunu benım üzerimden yapmayın..

akraba evlılıgı yanlıstır ama bunun önüne kimse gecemıyor kim ne derse desın mıllet gönlünü dinliyor..demek istedigim de bu..

ne alaka canim simdi peygamberimiz o hanimlari korumak icin evlendi zevki icin degil neden dinin gerektigini paylasmayacagiz ayrica muslumansak bizim icin haram helal nedir bunuda bilelim

boyle olunca ne alaka oluyor dimi:) akraba evliliginin dinimizde oldugunu soyleyen arkadaslara yazdım

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya Peygamber efendimiz o zamanın şartlarına göre böyle bir evlilik yapmıştır ama akraba evliliğinide tasvip etmemiştir.Yukarıda söylediğini de yazmıştım ama arkadaş okumamış

Imam-ı Gazali Hazretleri,sünnet ölçüleri içinde evlenecek eşlerde aranan vasıfları sayarken, cinsî duygunun zayıf olacağından dolayı kızın yakın akrabalardan olmamasını da zikreder. “Pek yakınınız olan bir kadınla evlenmeyin; çünkü çocuk zayıf, çelimsiz olur”(1) hadis-i şerifine yer verir.

ışte bu mahzur göz önüne alınarak, çok yakın akraba ile evlenilmesi tavsiye edilmemektedir.Yine bu hususta, “Yabancılarla evlenin, yakınlarınızla evlenmeyin”(2) mealindeki hadis de bu hikmetleri nazara vermektedir.

Bu meselede ehemmiyetli bir mahzur da, zamanla eşler arasında bir geçimsizlik olduğu takdirde, akrabalar arasında devam etmesi gereken manevî bağların zayıflamaya yüz tutmasıdır. Hadis îmamlarından Deylemî’nin bir rivayetinde, akraba ile evliliğin sıla-i rahim
bağlarının kopmasına sebep olacağı bildirilmektedir.

X