Akraba evliliğinin risklerini biliyor musunuz?

:) Eşimin bir teyzesi dayı oğluyla evli bir sürü problem yaşıyorlar,diğeri teyze oğluyla evli teyzesi yani kaynanası öldü diye neredeyse sevinecek.Dayısı teyze kızıyla evli gelinler ananeyle anlaşamıyor.Bir sürü saçmalık.Daha sakatlık yok ama ilişkiler çok kötü.Akrabalarımla evleneceğime hiç evlenmem daha iyi....

karman corman olmus:) anlamıyorum ya hani dersin kız bildik biriyle evlensin tanıdık vasıtasıyla olur anlarım:) ama bu teyze oglu,dayı oglu olmaz ya... ben kuzenlerimle aynı evde kalırım sakalasırım gezerim dolasırım bunları yaparken en ufacık bir dusunce gelmez aklıma... ama akraba evliligi yapan insanların akraba ilişkileri olmuyor bence...

Kesinlikle sana katılıyorum.Büyükler hep kuzenlerin evlenebileceğini düşündükleri içinde temkinli davranıyorlar.Mesela benim eşimde evlenmeden önce dayısının karısı kızı için çok niyetlenmiş.Kızıda doldurmuşlar herhalde.Kız eşimden çok küçük abi derken eşime birden abi demeyi kesmiş.Eşim gülerek anlatıyor.Zavallı kızcağız eşim benle evlenince hayal kırıklığına uğradı şuan ise hala abi demiyor :)

ya o zihniyetli olan insanlarla gorusmesini bile istemem ben sahsen ya hiç hoş degil aile içinde olabilcek olaylar degil

ne alaka canim simdi peygamberimiz o hanimlari korumak icin evlendi zevki icin degil neden dinin gerektigini paylasmayacagiz ayrica muslumansak bizim icin haram helal nedir bunuda bilelim

nedense boyle konular hep milletin işine geldiği gibi uygulanır ...
madem 4 eşi kormak için himayesine aldı efendimiz ...
belki kuzenlerinide o şekilde almıştır :KK70:
o halde moon un dedigi gibi ...
4 eş yasak deildir helaldir ...
o halde her erkegin 1.2.3.4 eşi olabilir ve kadınların buna itirazı olmasın bakalım ...

mumkunmu deil tabiki :KK70:

burda eskiden efendimize sunulmuş hakkı neden reddederiz o zaman ?
neden kocamızın hayatında biri oldugunu duyunca ne yaparsınız sorusuna bin turlu katletme planları kuruluyor ...

yapmayın lutfen herseyi işinize geldiği gibi almayın ...

benim annemle babamda akraba anadoludaki yabancıya kız vermeme politikası kesinlikle iğrenç bir durum düşünemiyorum bile kuzenlerimle kardeş gibiyiz yanyana uyumuşluğumuz bile vardır ve hiçte büyükler kuzenleri birbirine ayarlama düşüncesi içindede değillerdir

ben şimdi şekerden kanserden tansiyondan nasıl korunacağım onu düşünüyorum çünkü sülalede var hem anneden hemde babadan aynı hastalıklar geliyor bende görülme ihtimalide baya bi yüksekmafoldumben

ben anne tarafindan akraba ile evlenmekte bir tehlike olmadığını duymuştum.

Ama sürekli yakın akrabalarla evlenme durumunda ortaya çıkan yeni nesil gittikce daha çirkin, hasta, küçük boylu ve s. oluyor. Hatta anne ve babasi farkli milletlerden olan çocuklar normal çocuklardan daha güzel oluyor farkettiyseniz. Türkiyeni bilmem ama bizim Azerbeycandakı insanların ortalama boy oranı 170-175 arasında. Ama caliştığım yabancı firmalardakı yabancılara bakıyorum boylari 180-den aşağı değil. Bunun da anna ve babanın uzak ve ya yakın akraba olmasından kaynaklandığını düşünüyorum ben.

X