Bizim kanıımız soyumuz asil olmadığı için bizim ailede hatta sülalede asla ama asla akraba evliliği yapılmaz. Hep dışardan kız alınır dışarı kız verilir. Ki asil olmayan kanımız hasbel kader asil olanlarla karışıp biraz değer kazansın...
Siz hala bu mantığı savunabiliyorsanız pesss diyorum, başka da bişey demiyorum...
kendin söylüyorsun şans eseri sakat cocuk olmamış diye..
ama bu hiç sakat çocuk doğmayacak anlamına gelmiyor.. o yüzden bu gelenek son verilmesi gereken bir gelnek...
artı asik kanımız ne??
genetik mucize misiniz siz?
evilik kurumunu ne olarak görüyor sizin aileniz?
21.yüzyılda hala mı ya hala mı???
evet canm dunyali degiliz biz coook uzaklardan geldik insan irki ile karisamayiz bu yuzden bunu anlatarak kendimi sizden ustun gordum cok muhtesem insanlariz diger insanlari kendimze layik bulmuyoruz. ssaglik acisindan da hic zarari yok evlenin evlenin akrabalarinizla dedim ovup durdum zaten.
oldu mu??
yerimseniben
kendin söylüyorsun şans eseri sakat cocuk olmamış diye..
ama bu hiç sakat çocuk doğmayacak anlamına gelmiyor.. o yüzden bu gelenek son verilmesi gereken bir gelnek...
artı asik kanımız ne??
genetik mucize misiniz siz?
evilik kurumunu ne olarak görüyor sizin aileniz?
21.yüzyılda hala mı ya hala mı???
ne bu 21. yüz yil olayi anlamiyorum ne yani sakat olupda akraba olmayanlara ne diyorsunuz????
illaki cocuk sakatmi olacak varmi böyle bisey ??
benim etrafimdada VAR AKRABASIYLA EVLI olan okadar güzel cocuklari varki anlatamam yok neymis cocukda sakatlik olmasada sinir vs oluyormusda hic sanmiyorum bende kuzenlerimle kardesim hatta abilerim ama evlenenlerede saygi duymak gerek
asmin tamam bu sizde yapılıyor sanada dogru geliyor anladıgımız kadarıyla ama sizde normal karsılanıyor diye de bu zamanda da dogru olacagı anlamına gelmiyor ki bu
yanlis olmasinin tek nedeni benim icin saglik sorunlarina neden olabilmesidir.
yine diyorum ve bunu hep dicem sansa cok sukur ki bir saglik sorunu yasanmamis bizim ailede. oladabilirdi. mumkundu evet.
ama yabanci biri ile de evlenirken daha dusuk bir ihtimal de olsa sglik sorunu olma ihtimali vardir. bunu da atlamayin.
Peygamber efendimiz bile yasaklamış bunu yani....gerisini siz düşünün ...
--ahzab suresi--
Ey Peygamber, gerçekten Biz sana ücretlerini (mehirlerini) verdiğin eşlerini ve Allah'ın sana ganimet olarak verdikleri (savaş esirleri)nden sağ elinin malik olduğu (cariyeler) ile seninle birlikte hicret eden amcanın kızlarını, halanın kızlarını, dayının kızlarını ve teyzenin kızlarını helal kıldık; bir de, kendisini peygambere hibe eden ve peygamberin kendisini almak istediği mü'min bir kadını da, -mü'minler için olmaksızın yalnızca sana has olmak üzere- (senin için helal kıldık). Biz, kendi eşleri ve sağ ellerinin malik olduğu (cariyeleri) konusunda onlar (mü'minler) üzerine neyi farz kıldığımızı bildik (size bildirdik). Böylelikle senin için hiçbir güçlük olmasın. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.
--50. ayet--
ben yanlış bılıyorum o zaman ,benım bıldıgım de söyle..
islamiyete göre sünnettir. Hz. Muhammed ,hala kızı, amca kızı demeden evlenmiştir.
bunu gectım sadece bildiğim yazdım ben ,konuyu Dine fılan getırmek ıstemedım..hemen ddini konular yasak demeyin..:)
artık TIP Gelişti..tabi tıp gelişti diyip bunu onaylamıyorum kesınlıkle ama artık,
Talesemi testi denen şey var,kan uyuşmazlığı testleri ve aşıları var.
Hangi çağda yaşıyoruz,kanserin bile birçok tedevisi var.
Hem her sakat doğan akraba evliliğinden kaynaklanmıyor.
Akraba olmayıp özürlü doğan binlerce çocuk var...
ben onaylıyor muyum hayır ..
Ama bu olay ,Ademle Havva 'dan beri var, ve olacak .. ne yazık ki görüldüğü üzere gönül kanbağı dinlemiyor..
evet ozamanda gayrimüslimler cokdu nedeni bu olabilirmi acaba... vede bu olayı surekli dine getirmenizi sacma buluyorum ona bakılırsa h.z muhammedin 4 tane esi vardı ozaman esleriniz uzerinize 3 tane kadın getirirse sorun olmaz
ne alaka canim simdi peygamberimiz o hanimlari korumak icin evlendi zevki icin degil neden dinin gerektigini paylasmayacagiz ayrica muslumansak bizim icin haram helal nedir bunuda bilelim