AKP'li müezzin: Yönettiği hanımlar Reis-i Cumhur’a helaldir

Onlar olsa olsa tayyip cumhuriyeti ya da tayyip imparatorluğu olur. Türkiye ismini kullanmakta hukuksal bir sıkıntı olmazsa bana uyar devam etmek. Ama diğer taraf çirkeflik yapabilir sankim..

Bu işin raconunda çirkeflik var :KK53:
İsim olarak da "Türkiye Sahil Şeridi Cumhuriyeti "En Büyük TÜRKİYE:KK45:

Ben verdim aslında ama görmediniz sanırım. CHP'ye olan guvensizligin nedeni ne zaman başörtüsü yasağını kaldirmaktan bahsedilse iptal ettirmek için mahkemeye ilk koşan parti chp olmuştur. Kamuda başörtüsü yasağı kalktığında da aynısını yapti. İşte bu yüzden bu konuda guvenemiyoruz.

Ak partinin bu yasagi hemen kaldirmamssinin nedeni de 2008e kadar parti kapatma davalari ve muhtıra ile ugrasmasidir.

Atatürk de hatirlarsak toplumda infial yaratmamak adina halifelik ve saltanati ayri ayri zamanlarda kaldirmisstir. Bu doğru bir stratejidir. Tayyip Erdoğan'ın da yaptığı acele etmeden degisiklikleri sağlam bir temele oturtup yavaş yavaş hayata geçirmekti.

Ayrıca Cumhuriyet yuruyuslerini de unutmamak lazım tabii. Kisaca önce şartların olgunlasmasi gerekiyordu. Biz de bunu biliyorduk ve sabırla bekledik.

Duzgun duzgun yazdiginiz icin cevap vermek istedim, zira ilk defa goruyorum duzgun yazan ve sizin gibi dusunen insan.

Bunun gereken zamanda oy pompalamak icin yapildigini hic dusunmediniz mi?

Yani mesela burada da var AKP li uyelerden ben daha onceden basortusuyle giriyordum diyen.

Bu yasagin uygulanmasinin yapay bir pompalanmayla oldugunun farkinda misiniz?

Daha onceden ozellikte ODTU gibi universitelerde hic boyle bir sorun yoktu. Sorun oldugunda solcu orgutler basortululerin yaninda yer aldi ve guvenligi yikti.

Cumhuriyet yuruyuslerinde asil endise su anki Cumhurbaskaninin dini yonetim getirecegine dair onceki beyanlari ve buna yonelik uygulamalari idi.

Bu yapay gundem ile CHP taraftarlari korktu, cunku karsilarinda laiklik hakkinda soyledikleri ispatli bir hukumet vardi.

Yani once basortusu yasagi pompalandi, sonra karsi tepki pompalandi, en son oylarin pik yapmasi istenen noktada da kaldirildi.

Butun tarihciler ve siyasi analizciler (taraf fark etmeksizin) irtica tehlikesinin pompalanisi ile karsi hareketin pompalanisinin CHP disindan geldiginde hemfikir.

Bu konuda ne dusunuyorsunuz?

Duzgun duzgun yazdiginiz icin cevap vermek istedim, zira ilk defa goruyorum duzgun yazan ve sizin gibi dusunen insan.

Bunun gereken zamanda oy pompalamak icin yapildigini hic dusunmediniz mi?

Yani mesela burada da var AKP li uyelerden ben daha onceden basortusuyle giriyordum diyen.

Bu yasagin uygulanmasinin yapay bir pompalanmayla oldugunun farkinda misiniz?

Daha onceden ozellikte ODTU gibi universitelerde hic boyle bir sorun yoktu. Sorun oldugunda solcu orgutler basortululerin yaninda yer aldi ve guvenligi yikti.

Cumhuriyet yuruyuslerinde asil endise su anki Cumhurbaskaninin dini yonetim getirecegine dair onceki beyanlari ve buna yonelik uygulamalari idi.

Bu yapay gundem ile CHP taraftarlari korktu, cunku karsilarinda laiklik hakkinda soyledikleri ispatli bir hukumet vardi.

Yani once basortusu yasagi pompalandi, sonra karsi tepki pompalandi, en son oylarin pik yapmasi istenen noktada da kaldirildi.

Butun tarihciler ve siyasi analizciler (taraf fark etmeksizin) irtica tehlikesinin pompalanisi ile karsi hareketin pompalanisinin CHP disindan geldiginde hemfikir.

Bu konuda ne dusunuyorsunuz?

Başörtüsü yasağı 28 Şubat süreciyle başladı. O zamana kadar öğrenciler falan girebiliyordu.

28 Şubat kimin eseri hepimiz biliyoruz. Bu postmodern darbenin kurbanlarinin arasında Necmettin Erbakan ve Tayyip Erdoğan da vardır.

Bunlar kendi yaptı kendi düzeltti soylentisi de tamamen uzerlerinden suçu atma çabasıdır.

Eğer bu soylentiler doğru olsaydı ikna odalarinin baş aktörü Nur Serter bugün CHP'de değil Ak Parti'de milletvekili olurdu.

İrtica tehlikesini pompalayanlar darbeyi yapanlarla aynı kişilerdir. Sokak tiyatrolarini duzenleyenler yani.

Başörtüsü yasağı 28 Şubat süreciyle başladı. O zamana kadar öğrenciler falan girebiliyordu.

28 Şubat kimin eseri hepimiz biliyoruz. Bu postmodern darbenin kurbanlarinin arasında Necmettin Erbakan ve Tayyip Erdoğan da vardır.

Bunlar kendi yaptı kendi düzeltti soylentisi de tamamen uzerlerinden suçu atma çabasıdır.

Eğer bu soylentiler doğru olsaydı ikna odalarinin baş aktörü Nur Serter bugün CHP'de değil Ak Parti'de milletvekili olurdu.

İrtica tehlikesini pompalayanlar darbeyi yapanlarla aynı kişilerdir. Sokak tiyatrolarini duzenleyenler yani.

Yani Erdoğan'ın şeriatı öven beyanlarını, cumhuriyete karşı beyanlarını ret mi ediyorsunuz?

Bunlar gerçek değil midir? Gerçek ise bu irticadır zaten.

Bununla ilgili bir video var ben onu paylaşayım sadece.

Bununla ilgili bir video değil bu.

Erdoğan yüzeysel bir şeriatçıyım beyanı üzerine açıklama yapıyor.

Tek beyanı bu değil cumhuriyet karşıtı olan. Birçok kere yönetim şekli olarak şeriat istediğini dile getirdiğini bilmiyor olamazsınız. İrticanın tanımı da budur zaten. Yani irtica tehlikesi yalan değil, basbayağı mevcut o sırada.

Mesela bu videoda ''Dinsizliğe saygı duyuyoruz.'' diyor. Ama mitinglerde dinsizliği küfür olarak kullanıyor, dinsizlere hakaret ediyor ve yuhlatıyor.

Yani saygı falan duymuyor. Hatta ona biri siz dinsizlere saygı duyuyorsunuz derse hakaret olarak algılar.

Zamanım olduğunda size o videoları atacağım ama neden atacağıma da emin değilim. Bence şeriatı yönetim biçimi olarak istemesinden de rahatsız olmayacaksınız. Yanılıyor muyum?

Açık konuşmak adına soruyorum. Şeriatla yönetilmemiz sizi rahatsız eder mi?

Bununla ilgili bir video değil bu.

Erdoğan yüzeysel bir şeriatçıyım beyanı üzerine açıklama yapıyor.

Tek beyanı bu değil cumhuriyet karşıtı olan. Birçok kere yönetim şekli olarak şeriat istediğini dile getirdiğini bilmiyor olamazsınız. İrticanın tanımı da budur zaten. Yani irtica tehlikesi yalan değil, basbayağı mevcut o sırada.

Mesela bu videoda ''Dinsizliğe saygı duyuyoruz.'' diyor. Ama mitinglerde dinsizliği küfür olarak kullanıyor, dinsizlere hakaret ediyor ve yuhlatıyor.

Yani saygı falan duymuyor. Hatta ona biri siz dinsizlere saygı duyuyorsunuz derse hakaret olarak algılar.

Zamanım olduğunda size o videoları atacağım ama neden atacağıma da emin değilim. Bence şeriatı yönetim biçimi olarak istemesinden de rahatsız olmayacaksınız. Yanılıyor muyum?

Açık konuşmak adına soruyorum. Şeriatla yönetilmemiz sizi rahatsız eder mi?

Şeriat ile ilgili fikirlerimiz de bir değil. Isterseniz paylaşın ama beni ikna etmek için yapacaksaniz boşuna yorulmayin. Bu konuda fikrim sabit. Ve Erdoğan'ın şu videoda söylediği herşeyin altina imzami atarım.

Şeriat ile ilgili fikirlerimiz de bir değil. Isterseniz paylaşın ama beni ikna etmek için yapacaksaniz boşuna yorulmayin. Bu konuda fikrim sabit. Ve Erdoğan'ın şu videoda söylediği herşeyin altina imzami atarım.

Bunu anlatmaya calisiyordum.

Size Erdogan'in irticaci oldugunu anlatmam gereksiz, cunku zaten siz de oylesiniz.

Seriat ile yonetilmekten rahatsizlik duymazdiniz.

Komik olan irtica tehlikesi yokmus gibi konusmaniz. Var iste, irtica budur. Iyi veya kotu, irtica budur.

Size Erdogan'in irticaci oldugunu anlatmam gereksiz, cunku zaten siz de oylesiniz.

Komik olan irtica tehlikesi yokmus gibi konusmaniz. Var iste, irtica budur. Iyi veya kotu, irtica budur.

Peki. Bu sizin görüşünüz :)

Başörtüsünü sadece fahiseler takar demiş. O da mi doğru tespit. Pess size.

Ayrıca ortunme biçimi bu değil derken yeterli bilgiyi nerden aldiniz da bunu söylüyorsunuz.

Ve de ak parti gidrrse eger kimse bizim zorla başımızı açmadığı sürece acmayiz. Yeter ki yok şuraya giremezsin yok orda olamazsın demesin kimse.

Bizim yerimize konuşmaktan vazgeçin artık. Herkes dönüp kendine baksin, kendini tartsin..
valla o videoyu iyi dinle bence eski bi tarihte bu şekilde örtünme biçimini neden kullandıklarını söylemiş.. direk bunu takan dememiş.. bu örtünme biçimi değil derken yeterli bilgimi sormuşsun hemen cevap vereyim Kur-anı kerim den burada ayet paylaşmanın ysak olduğunu okuduğum için kurallara uymak adına şimdi o ayeti söylemiyorum ama sadece ' deve hörgücü'' şeklinde devam eden bi ayet biraz araştır istersen bu bilgi yeterli gelir umarım..sizekimse akparti gitsinde saçınızı açın demedi zaten böyle yapacak insanlar olacak dedim çünkü bunlar oy için belirli konuma gelmek için bu şekile girmiş insanlardır siz inancınızı doğru bi şekilde yaparsanız allah için örtünürseniz ben zaten buna saygı duyarım!

Örtünme şeklinden değil doğrudan başörtüsünden bahsediyor.'' Sümer tarihinde fa...şeler başını örterdi tanınmamak için, bazen acaba bi bağlantısı var mı diye düşünüyorum'' diyor. Baştan aşağı hakaret yani.
Ben Akp den önce de başımı örtüyordum, Akp den sonra da örteceğim. Öyle çok fazla insanın açılacağını da sanmam.
Ha tabii bahsettikleri yine başörtüsü yasaklarıysa onu bilemem.
fah...şeler başını örterdi değil 'bu şekilde örterdi diyor gizlenmek için.. bahsettiği örtü şeklide bizim annelerimizin anneannelerimizin örtü şekli değil zaten bu iktidargelince bu da moda oldu yalan mı

ben kendi adıma şeriat falan istemiyorum,kim bizi yönetecek düzgün,reisi cumhurla başbakan ikiye bir dolanıyor şehir şehir,inşallah birileri bunu fırsat bilip malı götürmüyordur:KK14:

valla o videoyu iyi dinle bence eski bi tarihte bu şekilde örtünme biçimini neden kullandıklarını söylemiş.. direk bunu takan dememiş.. bu örtünme biçimi değil derken yeterli bilgimi sormuşsun hemen cevap vereyim Kur-anı kerim den burada ayet paylaşmanın ysak olduğunu okuduğum için kurallara uymak adına şimdi o ayeti söylemiyorum ama sadece ' deve hörgücü'' şeklinde devam eden bi ayet biraz araştır istersen bu bilgi yeterli gelir umarım..sizekimse akparti gitsinde saçınızı açın demedi zaten böyle yapacak insanlar olacak dedim çünkü bunlar oy için belirli konuma gelmek için bu şekile girmiş insanlardır siz inancınızı doğru bi şekilde yaparsanız allah için örtünürseniz ben zaten buna saygı duyarım!

Ben deve horgucu ile ilgili ayeti de ziynet yerlerini ortmekle ilgili ayeti de biliyorum. Bildiğim için kapandim zaten. Moda diye değil

fah...şeler başını örterdi değil 'bu şekilde örterdi diyor gizlenmek için.. bahsettiği örtü şeklide bizim annelerimizin anneannelerimizin örtü şekli değil zaten bu iktidargelince bu da moda oldu yalan mı
bencede moda oldu tabiiki,herkes için geçerli değil tabii

bunu kastetmiştim. Seçim yaklaşıyor, böyle tipler çıkabiliyor.

Bu o kişinin ayıbıdır. Söylediği sözler kötüyse insanın boynuna yular olur. O yönden haklısınız.
Ama bir kişi böyle söyledi diye bütün Cumhuriyet Halk Partililer böyledir kötüdür diyemeyiz. Ben CHP ye hiç oy vermedim ama her türlü kutuplaşmaya karşıyım

bencede moda oldu tabiiki,herkes için geçerli değil tabii
tabiki genelleyerek konuşmuyorum herkesi aynı kefeye de koymuyorum bu zaten hem saygısızlık hem de haksızlık olur video da adamın anlattığı örtünme tarzı moda hatta söyle örtünürsen şucu böyle örtünürsen bucu demek siyasileştiriyorlar

X