• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKP’li belediyeden ortaokul öğrencilerine ‘hayat kılavuzu’: Göbek ile diz arasını açmayın

Yapilan doğru yanlış ona yorum yapmayacağım ama demissiniz ki hanifilikten bahsetmiş merak ediyorum hanifilikte kadının kadına göbek diz kapağı haramken diğer mezhepler de helal mi ? Yada karşı cinsin kıyafeti hanifilikte haram diğer mezhepler de helal mi ? Bunlar mezhep değil genel kavramlar ..
bence hristiyanlıkla ilgili yayın yapsalardı.
Hırsızlık filan onlarda da günah.
farkeden bir şey olmazdı yani.

‘İlm-i Hal’ adı altında anlatılanlar doğru olabilir. Bunu sanki misyonerlik ya da baskı gibi gösterilmiş haberde sanki.
He dağıtılması gerekli miydi bu tartışılır.
Bu insanların bakış açısına göre "1 kişiyi bile kazanabilirsek kardır."
Gerçi bu kazanma okulda dağıtılan bir ilmihalle olmaz ama işte...

Öğrenciler okullarda zaten MECBUREN din dersini hatta pardon din kültürü ve ahlak dersini görmüyor mu? O yeterli gelmiyor mu da insanlara hala farklı şekillerde baskı uyguluyorlar? Üç beş kez bildiri dagittiktan sonra direk yaptırımlar gelecek uymayanlara da neler yapacaklarını düşünmek dahi istemiyorum

Öğrenciler okullarda zaten MECBUREN din dersini hatta pardon din kültürü ve ahlak dersini görmüyor mu? O yeterli gelmiyor mu da insanlara hala farklı şekillerde baskı uyguluyorlar? Üç beş kez bildiri dagittiktan sonra direk yaptırımlar gelecek uymayanlara da neler yapacaklarını düşünmek dahi istemiyorum
belediyenin görevi mi hem bu.
adam gibi işlerini yapsalar ya.
itici olmanın ne alemi var

Tamam o kısmı okudum ama ahlak kavramında mezhep farkı yok ben onun için yazdım size .. Deseniz ki neden hanifi mezhebi diye adlandırılmış tamam haklısnız ama ahlak kavramını öğretirken zaten mezhep farkı yok ..

Ahlak nedir önce ona cevap bulun o halde kendi içinizde. Herkesin ahlak kavramı birbirinden farklı olmakla beraber o belirledikleri ahlak sınırlarını aşıp aşmamak da kendilerini bağlar. Bu ahlakı bir dini yapı da belirler mezhep olabilir veya kişi kendisi herhabgi bir dinden bağımsız belirler. Kıyafetlerle ilgili kuralları ahlak kavramına sokabileceğimize inanmıyorum. Olsa olsa bir dine göre şekillenmiş kurallardır bana göre. Sorun hanefilik ve sünniliğin benzerlikleri değil. Ateist bir aile de çocuğunu ahlaklı yetiştirmek ister. Ama siz ahlakı kıyafete sıkıştırdığınız zaman küçücük çocukların kafaları karışır sadece.

Din bütünü ile ahlak kurallarını elbetteki kapsayamaz .. Misal ateist olup çok da ahlaklı insan olanlar var yada dindar olduğunu beyan edip ahlaksızlık da tez sunabilecek insanlarda yok değil .. Benim esasında takıldıgım nokta siz hanifilikden bahsedilmiş tarzı yazınca konu içerisinde geçen bilgilerin de hanifilik değil bütün mezhepler için geçerli olduğundan yazma gereği duydum ..

benim de takıldığım nokta bütün mezhepleri kapsayan bir konuysa neden hanifilik diye belirtilme gereği duyulmuş.. yapılan açıkça ortada din diye öğretilen şey ; islamın hanifilik mezhebini beyinlere işlemek. bununda doğruluğu olamaz.

Din bütünü ile ahlak kurallarını elbetteki kapsayamaz .. Misal ateist olup çok da ahlaklı insan olanlar var yada dindar olduğunu beyan edip ahlaksızlık da tez sunabilecek insanlarda yok değil .. Benim esasında takıldıgım nokta siz hanifilikden bahsedilmiş tarzı yazınca konu içerisinde geçen bilgilerin de hanifilik değil bütün mezhepler için geçerli olduğundan yazma gereği duydum ..

Ahlak nedir önce ona cevap bulun o halde kendi içinizde. Herkesin ahlak kavramı birbirinden farklı olmakla beraber o belirledikleri ahlak sınırlarını aşıp aşmamak da kendilerini bağlar. Bu ahlakı bir dini yapı da belirler mezhep olabilir veya kişi kendisi herhabgi bir dinden bağımsız belirler. Kıyafetlerle ilgili kuralları ahlak kavramına sokabileceğimize inanmıyorum. Olsa olsa bir dine göre şekillenmiş kurallardır bana göre. Sorun hanefilik ve sünniliğin benzerlikleri değil. Ateist bir aile de çocuğunu ahlaklı yetiştirmek ister. Ama siz ahlakı kıyafete sıkıştırdığınız zaman küçücük çocukların kafaları karışır sadece.
Diğer arkadaşa yazdığım mesajı okursaniz bu yorumunuz gereksiz kalıyor .. Ben ahlaki din belirler demedim..

Çoğunluğun inancı neyse o anlatılacak tabi ki. Tabi azınlıklar rahatsız olabilir, rahatsız olan okumaz, çocuğuna da okutmaz, bu kadar basit...

benim de takıldığım nokta bütün mezhepleri kapsayan bir konuysa neden hanifilik diye belirtilme gereği duyulmuş.. yapılan açıkça ortada din diye öğretilen şey ; islamın hanifilik mezhebini beyinlere işlemek. bununda doğruluğu olamaz.
Bu konuda hakli olabilirsiniz .. Çok mezhepli hatta çok dinli bir ülkede dayatma ile din elbette öğretilemez..

Çoğunluğun inancı neyse o anlatılacak tabi ki. Tabi azınlıklar rahatsız olabilir, rahatsız olan okumaz, çocuğuna da okutmaz, bu kadar basit...
ne alaka. belediyeyle ne alaka. diyanet dururken birde.
belediye laiktir.onun üstüne vazife değil bu. ayrıca evet bu ülkede sadece hanefiler yok. alevilerde var.şafilerde var. ateistlerde var deisterde var. hristiyan,musevilerde var.
azınlıkla alakası yok. başı açık müslüman ailede, kızda rahatsız olur
ahlak demek başı kapamak değildir zaten. ahlaklı insan başkadır

İlk başta doktora dahi açılmaması gerektiğini söyledikleri yazılmış içeriğe inince doktor gibi zaruri haller dışında yazıyor resmen çarpıtma haber.

İlk başta doktora dahi açılmaması gerektiğini söyledikleri yazılmış içeriğe inince doktor gibi zaruri haller dışında yazıyor resmen çarpıtma haber.
yoo aynı.
bölgeyi doktora dahi gerekli kısım ve sürenin ötesinde açmama ‘talimatı‘ verildi

baştada aynını yazmış

yoo aynı.
bölgeyi doktora dahi gerekli kısım ve sürenin ötesinde açmama ‘talimatı‘ verildi

baştada aynını yazmış
“Bir kadının diğer kadınların yanında yüzme, güneşlenme, kişisel bakım vb. sebeplerle vücudunun göbek ile dizler arasında kalan kısmını açması haramdır. Bu sınırlar arasında kalan bir yer ancak doktor muayenesi gibi zaruret hallerinde bir başkasına gösterilebilir. Bu da hiçbir şekilde gerekli olan kısım ve sürenin ötesine geçmemelidir”

ama burada farklı yazmış

“Bir kadının diğer kadınların yanında yüzme, güneşlenme, kişisel bakım vb. sebeplerle vücudunun göbek ile dizler arasında kalan kısmını açması haramdır. Bu sınırlar arasında kalan bir yer ancak doktor muayenesi gibi zaruret hallerinde bir başkasına gösterilebilir. Bu da hiçbir şekilde gerekli olan kısım ve sürenin ötesine geçmemelidir”

ama burada farklı yazmış
devamınıda okusana
Kitaba göre kadınların ‘mahremi olmayan erkekler‘in yanında örtünmesi gerektiği vurgulanırken, “Bir kadının diğer kadınların yanında yüzme, güneşlenme, kişisel bakım vb. sebeplerle vücudunun göbek ile dizler arasında kalan kısmını açması haramdır. Bu sınırlar arasında kalan bir yer ancak doktor muayenesi gibi zaruret hallerinde bir başkasına gösterilebilir. Bu da hiçbir şekilde gerekli olan kısım ve sürenin ötesine geçmemelidir” denildi.

ne alaka. belediyeyle ne alaka. diyanet dururken birde.
belediye laiktir.onun üstüne vazife değil bu. ayrıca evet bu ülkede sadece hanefiler yok. alevilerde var.şafilerde var. ateistlerde var deisterde var. hristiyan,musevilerde var.
azınlıkla alakası yok. başı açık müslüman ailede, kızda rahatsız olur
ahlak demek başı kapamak değildir zaten. ahlaklı insan başkadır
Ben kendi adıma rahatsız olmam belediyenin böyle şey dagitmasindan. Başını kapatmayan ahlaksizdir diye bişey de yazmıyor, onu nerden çıkardın?

bu süreyi kim biliyor biri bana söyleyebilirmi. kaç dakika mesela bakabilir doktor. 1 dakikayı geçerni mesela yada saniyemi

Back