Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
birde özellikle yine yazıyorum dikkat çeksin diye. O kişi kendini biliyor. ülkemiz vergi konusunda cennetmiş !! Lütfen kanıtla diyorum ses yok. Kanıtlayamayacağın şeyi yazmayacaksın !
Bir ulkenin ekonomisinin ne denli buyudugunu anlayabilmek icin birde 10 sene onceki duruma bakmak lazim.
O zaman gunde kac bebek soguktan ölüyordu. Hala memleketin ucra koselerinin oldugunu inkar etmem ama Turkiyenin ekonomisinin buyudugunu inkar edemezsiniz, Siz belki ev sahibi olamadiniz ama son 10 yilda ev ve araba sahibi olmus insanlarin sayisindaki artisi gormezden gelemezsiniz.
Saglik hizmetinin 10 yil oncesine bakarak ilerledigini inkar edemezsiniz, oysa durum avrupada ispanyada, ingiliterde ve hollandada tam tersi. Bu uc ulkeyi son iki yilda ziyaret etme sansi oldugum cok rahat bir sekilde ornek olarak verebiliyorum.
Bir ulkenin ekonomisinin ne denli buyudugunu anlayabilmek icin birde 10 sene onceki duruma bakmak lazim.
O zaman gunde kac bebek soguktan ölüyordu. Hala memleketin ucra koselerinin oldugunu inkar etmem ama Turkiyenin ekonomisinin buyudugunu inkar edemezsiniz, Siz belki ev sahibi olamadiniz ama son 10 yilda ev ve araba sahibi olmus insanlarin sayisindaki artisi gormezden gelemezsiniz.
Saglik hizmetinin 10 yil oncesine bakarak ilerledigini inkar edemezsiniz, oysa durum avrupada ispanyada, ingiliterde ve hollandada tam tersi. Bu uc ulkeyi son iki yilda ziyaret etme sansi oldugum cok rahat bir sekilde ornek olarak verebiliyorum.
neeeyyyy benzinin kaçta kaçı vergiymiş bi sorun bakalım şöyle bir örnek vereyim rizeliyim tanıdıklarımız rizeye gittiğinde batum a (gürcistan) geçip benzin alıyolar çünkü ucuz
ya ben yurtdisinda yasiyorum inaniiiiiiiiin birde sosyal oldugum bir is alaninda calisiyorum baska ulkeden insanlarla bol bol sohbetim oluyor inanin turkiyeden bahsettigimde heposinde bir hayranlik ve heposide turkiyenin ekonomik gucunden buyumesinden haberdar erdoganida basindan bilenler biliyor inanin arabi hollandalisi hintlisi hepsi hepsi ulkemiz hakkindaki olumlu gelismelerden haberdarken,bizim halkimizdan bazi kesimler inadina korlesmis Yine ayni seyi soyluyorum bunlari baska partiden biri yapsin ben oyumu ona veriyim ama yooooooook bizim halkimiz sag sol diye bastan ayirmis kendisini sagci demek dinci turkcu vs solcusu ataturkcu laikci sagci olan ataturku sevemezmis gibi bir imaj cizildi sanki ataturku seven herkez mutlaka sola vermeliymis gibi bir imaj cizildi bunlar yanlis temelden kotu bu ayrisma
Ha bu arada ben Allahin izniyle onumuzdeki 5 yil icinde memlekete kesin donus yapmayi dusunuyorum.
Turkiyedeki vergiler yine bizim odemekte oldugumuz vergilerin yaninda hic bisey,
Turkiyede bir ev hanimin devlete karsi herhangi bir sorumlulugu yoktur ama hollandada her ay saglik sigortani odemek zorundasin,
bir kac ay odemezsen icraadan bir mektup gelir ve oturdugun yerden borcun icinde bogulmaya baslarsin.
Eskiden issiz olanlara is bulamayanlara maas baglarlardi, simdi 5 kurus vermeden 3 ay kursa gonderiyolar.
Kursun sonunda hala is bulamiyosan cop toplatarak karnin doyacagi kadar para veriyolar.
Bu yine Turkiyede ac kalmaktan iyi olabilir ama Avrupa neydi ne oldu, Turkiye neydi ne oldu bakilmasi gereken nokta bu
Siz nerde yaşıyorsunuz?
Almanlar benimle konuşurken yolsuzluk davalarını cidden merakla soruyorlardı, işin aslı astarı ne diye.
Bugün başbakanın vatandaşa tekme tokat girdiği fotoları görmüşler, bir de Soma faciasını.Bir iş arkadaşım 'bunların üstüne hükümetiniz artık gidici, değil mi' dedi. Ben de içimden 'nerde milletimizde o kafa' dedim. Paraları ayakkabı kutularına istifleyen hırsızlara milletimiz nasıl oy verdi aklım hala almıyor.
Kim Türkiye'ye hayran? Almanlar kesinlikle değil, her gün ayrı bir rezaletle haberlerdeyiz. Muz Cumhuriyet'inden geldiğimi anladılar artık, her yeni rezalette benimle dalga geçiyorlar.
Amerikalilar da hayran degil.
He valla babam elektrik işiyle ugrasıyor benim. böyle malzemeleri falan lazım oluyor eniştem almanyada oturuyor. sordu bir tanesinin fiyatını babam burada bin lira bu dediyahu Allah aşkına yapmayın ya daha bi kaç ay önce aile dostumuzla aramızda geçen bi muhabbeti anlatayım eşi alman ve araba almak istiyorlar ama hep kavga ediyorlar neden arabalar çok pahalıymış vergisi niye bukadar yüksekmiş diye adam aynı arabanın almanyadaki fiyatını söylüyor şok oluyoruz en son dedik burda böyle yapıcak bişey yok hatta gidip ordan almayı falan düşündüler ama gene sonunda burdan aldılar kavga gürültü
He valla babam elektrik işiyle ugrasıyor benim. böyle malzemeleri falan lazım oluyor eniştem almanyada oturuyor. sordu bir tanesinin fiyatını babam burada bin lira bu dedi
eniştemin gözler böyle yuh ya diyor bu kadar olur mu. sonra ordaki malzemelerin başka şeylerin fiyatını söyledi de biz şok olduk tabi. cennette yaşıyorsunuz diye adamlar burdaki piyasadan nefret ediyor fiyatlar neden bu kadar uçuk diye
vatanım cennet ona püşhe yok zaten sadece cehenneme çevirmeye çalışanlar var okadar
Çünkü bundan 10 veya 20 sene önce bankalar bukadar aktif değildi. Yani insanlar her ihtiyaçlarında koşup bankadan kredi çekmiyordu. Şimdi eğitim için ayrı, sağlık için ayrı, araç için ayrı, evlilik için ayrı bir sürü kredi çeşidi var. Şimdi insanlar gidiyorlar bankaya faizi ile kredi çekip bir mal mülk sahibi olmaya çalışıyorlar. Ellerindeki iman bu. Yani kimse kenarda biriktirip almıyor. 6 sene önce ancak ev sahibi olduk. Kredi çekerek. Çünkü üniversite bitti çalışmaya başladık eve ek gelir gelmiş oldu. Biz okurken çok iyi hatırlıyorum kaç kez ev sahibi olmak istemiş babamlar ama o zamanlar bankalar bu kadar çok değilmiş ve bukadar kredi vermiyorlarmış. Üstelik sağlık sektöründe 5 sene çalıştım. Oradan konuşması sizin için çok kolay. Bahsettiğiniz şeyler doktor doğru teşhis yapmamış. O doktorun tecrübesizliği yada bilgisizliği. Türkiye' de bu şekilde size birçok örnek verebilirim. Bu durum sağlık sektörünün gelişmişliğini kanıtlar mı? Hani sağlık ücretsizdi? Muayene katılım payından haberiniz varmı hani şu ezcaneye gidince ödemek zorunda kaldığınız. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Evet ilaç alımı artık daha kolay çünkü kuyruk beklemiyorlar. Ben annemlerin hastanede ne kadar kuyrukta beklediğini biliyorum. Ben körü körüne savunmuyor yada eleştirmiyorum. Ama sadece ilaçlar kolay alınıyor diye siz sağlık sektörü çok gelişti diyemezsiniz. Bir göz doktoru 4 dk.'da bir hasta bakmak zorunda bırakılıyorsa (performans ödemesi aldıkları için) bana orada herhangi bir gelişmişlikten bahsedemezsiniz. Bilmediğiniz çok şey var malesef. Dediğiniz gibi güllük gülistanlık değil buralar.
Iyide arkadas dunyanin neresinde is guc sahibi olmadan ev alinabildigi gorulmus ki zaten? Nerede yasarsan yasa memursan ve ev almak istiyorsan kredi cekmeye mahkumsundur! Dugun konusundada ayni. Sizce neden avrupadaki cogunluk nikahsiz yasiyor? Dugun masraflarinin altina girmeye gerek duymadiklari icin. Ben babam yasinda insanlar taniyorum, 3 cocuklu aile beraber yasiyolar ama adamlar evli degil. Sonsuz saygi duyarim kendi kararlari ama burda dugun yapan insanlarda kredi cekmeye mahkum. Ayrica burda bir ev aldigin zaman vefaat ettigin zaman evin %51i devlete geriside cocuklarina miraz kaliyor gibi sacma sapan bir kanuna sahip.
Benim vurgulamak istedigim nokta suan Turkiyedeki hayat sartlari 10 yil oncesine bakarak duzelirken, avrupadaki hayat sartlari gittikce kotulesiyor.
Burdaki sistem cokmek uzere, ogrenci burslari vardi, ogrenciler icin toplu tasima hafta ici bedavaydi. Ulkenin durumu iyidi.
Suan ogrenci bursu borc oldu, toplu tasima icin ucuk fiyat veriyorsun. Ekonomik sistemleri cokmek uzere.
Siz nerde yaşıyorsunuz?
Almanlar benimle konuşurken yolsuzluk davalarını cidden merakla soruyorlardı, işin aslı astarı ne diye.
Bugün başbakanın vatandaşa tekme tokat girdiği fotoları görmüşler, bir de Soma faciasını.Bir iş arkadaşım 'bunların üstüne hükümetiniz artık gidici, değil mi' dedi. Ben de içimden 'nerde milletimizde o kafa' dedim. Paraları ayakkabı kutularına istifleyen hırsızlara milletimiz nasıl oy verdi aklım hala almıyor.
Kim Türkiye'ye hayran? Almanlar kesinlikle değil, her gün ayrı bir rezaletle haberlerdeyiz. Muz Cumhuriyet'inden geldiğimi anladılar artık, her yeni rezalette benimle dalga geçiyorlar.
Tıklım tıkış Hindistan dan gelen Hintli komşum bile dalga geçti bugün.Hint gazetesindeki haberlerin yarısı Türkiye'den dedi.
Türkiye'yi hiçbir AB ülkesi ciddiye almıyor.Son rezaletlerden sonra AB ye girme olasılığımızın 0 olduğu netleşti.Ülke yönetimi bu kadar kötüyken ne gelişmesi, nereye geliştik Allah ın aşkına? Başbakanın vatandaşı tartakladığı ülkeyi kim ciddiye alır?
O insanlar gelir seviyeleri arttığı için ev sahibi olmadı yalnız,15-20 senelik krediler çekerek ev sahibi oldu.Avrupa'da yaşayan,maaş alan birine Türkiye'deki hayat çok ucuz çok kolay gelebilir ama bu Türkiye'de yaşamanın ucuzluğundan değil,Türk lirasının Euro karşısında değerinin düşük olmasından kaynaklanıyor.Bu yüzden Avrupa'da ortalama şartlarda yaşayan biri aynı paraya Türkiye'de daha rahat yaşayabilir.Bir ulkenin ekonomisinin ne denli buyudugunu anlayabilmek icin birde 10 sene onceki duruma bakmak lazim.