Bu ekonomi kime neye büyüyor bilmiyorum.
Babam 15 senedir fabrika işçisi ne uzadık ne kısaldık.Herkescikler ev almış,babam biz okuyalım diye para dökmekten tadilat yaptıramıyor.
Tek lüksü sarma tütün sigara.
Günde 2 saat görüyorum. 2 saat ! Ya uyuyor,ya işte...
Allah aşkına işin içinde olmadığınız şeyler hakkında laf söylemeyin.Çok tuhaf oluyor.
Valla ben yillardir ozurlu cocuguna baktigi icin son yillarda insanlara maas baglandigina sahit oldum.
Yaslilarda eskiye nazaran daha cok hizmet gormeye basladi. Saglik sektoru dersen inanin suan Hollandayi sollamis durumda.
Hatta size suan vuku bulan bir ornegini verebilirim. Arkadasim suan 6 aylik evli. Esi uc haftadir hasta sabahlari atesi 40lara kadar cikiyor,
hatta gecenlerde 41,5 mus. Adam resmen ölümle burun buruna geldi. Kan tahlili yapmislar hastanede her yapilan tahlili 4 gun bekliyorlar.
Bu derece hasta bir insanin tahlili bu kadar gecikmemeli ama insan hayatinin degeri kalmadi burda.
Bir baska ornekse, annem bel fitigi. Doktora defalarca bacaklarindan ve sirtindan rahatsiz oldugu icin gitti. Doktor annemi surekli aspirinle eve gonderdi.
Annemde israrla doktora gidince, once aspirinin dozunu arttirdilar, baktilar hala annemin sikayetleri gecmedi mr felan cekildi, anca oyle fark edildi belfitigi oldugu.
Bir arkadasimin kizkardesinin beyininde tumor vardi. Bu kizin annesinindede daha once bir tumor tespit edilmisti. Herneyse kiz o zaman daha 12 yasinda felan. Basagrisi icin doktora defalarca gitmisler, eve yine aspirinle yollamislar, piskolojigtir felan demisler. Kiz birden acaip kilo felan almasina ragmen piskolojigtir diyip saglik taramasi bile yapilmadi, sonunda ailesi Turkiyeye gidip check up yaptirinca durum fark ediliyo ama is isten gecmis.
Suan o kiz 16 yasinda ama davranislari dusunceleri 10 yasindaki cocuktan farksiz.
Ve biz ayda en az 300 tl saglik sigortasi oduyoruz. Isimiz olsun olmasin. O parayi odemek zorundayiz.
babanin tutun luksune gelince, bugune kadar tutune verdigi parayi hesaplarsan emin ol guzel bir daire alinirdi o fiyata.
ya ben yurtdisinda yasiyorum inaniiiiiiiiin birde sosyal oldugum bir is alaninda calisiyorum baska ulkeden insanlarla bol bol sohbetim oluyor inanin turkiyeden bahsettigimde heposinde bir hayranlik ve heposide turkiyenin ekonomik gucunden buyumesinden haberdar erdoganida basindan bilenler biliyor inanin arabi hollandalisi hintlisi hepsi hepsi ulkemiz hakkindaki olumlu gelismelerden haberdarken.Yine ayni seyi soyluyorum bunlari baska partiden biri yapsin ben oyumu ona veriyim ama yooooooook bizim halkimiz sag sol diye bastan ayirmis kendisini sagci demek dinci turkcu vs solcusu ataturkcu laikci sagci olan ataturku sevemezmis gibi bir imaj cizildi sanki ataturku seven herkez mutlaka sola vermeliymis gibi bir imaj cizildi bunlar yanlis temelden kotu bu ayrisma
Aynen canim ya, Benim cevremdede oyle. Koca koca yetiskin insanlar bile Turkiyenin durumuna asiri derecede imrenerek bakiyolar.
Sadece muslumanlar degil, surinamlilar, hintliler hatta hollandali yetiskin insanlarda bile durum ayni.
Bizim ulkemizde maalesef takim tutar gibi parti tutuluyor.
Kotunun iyisi buysa, daha iyisi gelene kadar ben suanki dusuncemin arkasindayim.