Yaşım 28 2017 de bir anda yüzüm de minik minik sivilcemsi şeylerle doldu. Cayyolunda cidiye doktoruna gittim sağolsun 2 metre ileriden ergenlik sivilcesi teşhisi koydu ve imeks yazıp gönderdi,ama yüzüm o kadar iğrenç oldu ki anlatamam tüm fotoğrafları paylaşacağım. O ara dövme sildiriyordum Kızılay’da Fatma yıldıza gidince yüzümü gösterdim oda bunların sivilce olmadığını ya alerji yada demodeks olabileceğini ama test yaptırmam gerektiğini söyledi. Başkent hastanesine gittim ve doktora dermatolog Fatma Yıldız test yaptırmam gerektiğini demodeks ten süphelendiğini söyledim ve test yapıldı yüzüme uhu sürdü cam yapıştırıp iyice bastırdı (bu arada test yaptırmaya giderken akşamdan yüzünüzü yıkamayın sakın 2 kere git gel yaptım ) camı kaldırdı ve mikroskop ta incelemeye başladı evet yüzümde demodex vardı hemde 15 tane birden yapıştırdığı yerden bana gösterdi tavsiyem sizin bakmamanız onları görünce baya bir psikolojim bozuldu. Yüzüm o kadar kaşınıyordu ki anlatamam bana siprey ,güneş koruyucu ve karışım krem verdi eczaneden yaptırdım yatmadan önce yüzüme sürüp sabah yıkayıp sonra parazit spreyini sıkıyordum. Herneyse böyle yüzüm iki üç kere kabardı kremlerle geçti sayılır. Yüzümde yanma batma kaşıntı alev alma evet bildiğiniz yüzüm alev alıyordu ve mis gibi Gül hastalığı yani roza hastalığı kapımı çaldı yüzümde kızarıklar ve kılcal damar çatlamaları başladı hatta boynumda da oluştu internetten baya bir araştırma sonucunda hastalığın tedavisi olmadığını anladım kılcal damar çatlamaları için dün Kızılay’da bulunan Ankara life polikinliğine Dr Fatma yıldıza randevu alıp gittim yüzüme ucuna iğne takılı tam adı aklıma gelmedi şuan radyofrekans ile damarlarımı yaktı (kendisi yüzümde demodeks testi yaptırmam gerektiğini söyleyen doktor güvenim tam ) burun kenarlarının inatçı olduğunu nisanın 15 ne kadar yaptırabileceğimi daha sonra tekrar kışı beklemem gerektiğini söyledi. Fotoğrafları atacağım. Bu hastalıktan kurtulan var mı bastırmak için neler yapıyorsunuz gözümde kiprik diplerimde de demodex var onlar içinde bi jel var onuda atacağım ben çay ağacı yağı aldım rosman diye bir yerden 19.90 tl ye indirimli onuda yüzüme kiprik diplerime sürüyorum baya yakıyor dikkatli olun azcık kulak çöpüne değdirip sürün boca etmeyin yüzünüze pamukla sürün ve benim yaptığım aptallığı yapmayın güneş kremsiz dışarıya çıkmayın ayrıca piyasadaki hemen hemen güneş kremlerin dandik olduğunu araştırmam sonucunda öğrendim link bırakayım sizde okursunuz ben solante kullandım ama zerre memnun kalmadım. Hala arayış içindeyim.