• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Akne nedir, tedavi yntemleri nelerdir?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
hayır canım pudra değil fondoten diye geçiyor ürün. Kapatıcılık kazanmasını istiyorsan dediğim gibi busefer kapatıcı fırçasıyla uyguluyosun belirli bölgelere. Açıkçası bende kapatmam gereken ciddi lekeler olmadığı için zor olur mu sana inan bilmiyorum. Mesaj sayım az olduğu için link veremiyorum ancak ürünü aratırsan nette aklındaki soruları giderecek güzel videolar var. Ama yapman gereken yaşadığın yerde id satılan bir eczane bul ve ürünü dene! Bazılarının kapatıcı fırçasından haberi yok onu da ayrıca sor ttlm..

Ezgi bişey daha sorucam sana ben bu ürünü sordum eczanelere ama bana artık çıkmadığını söylediler adımı değişmiş ne tam anlamadım youngblood olarak çıkıyor dediler. imkanın olursa sende yaşadığın şehirde sorabilirmisin...

arkadaşlar cilt sivilcelenmelerinin en büyük sebeblerinden biri vücudumuzdaki ÇİNKO eksikliği... silvilce kremlerini kullanın fakat bi kan tahlili yaptırmanızı tavsiye ederim, çünkü; ÇİNKO eksikliğinden kaynaklanan sivilcelenmeler dışarıdan kremlerle ne kadar tedevi edilmeye çalışılsada kendini yeniler...

bendede demir eksikliği var bu yüzdenmi cildimde sivilce çıkıyor acaba :sinifsinif:

bende eskiden aşırı derecede akne vardı siyah noktalar da cabası..doktorum imex kremi vermi 3 aydır kullanıyorum ve inanın kullandığım ilk gunun sabahı aynaya inanamadım..neredeyse hepsi bir anda gitmişti..sonralarda az az çıkmıştı ama kesnlkle mükemmel bişey..hala kullanıyorum ve çok memnunum..akne problemi olan arkadaşlarıma öneririm.tabi ilk önce doktora sorulmalı nolur nolmaz:)

merhabalar ben ımex benzamycine bir sürü krem kullamndım ama faydası olmadı en son bi doktor roaccutane verdi bende onu kullanmak istemiyorum...

PNR :( cnm evet bgn bende herzaman aldığım eczaneye gittimm bana da aynı şeyi söyledilerr :( o başka bi marka die biliorum adı deişmemiş yani. herhalde türkiyeye getiren firma artık bunu getirtiyor anlamadım valla artık yok dediler ama nette hala var. Amerikadan getirtecektim kuzenime busefer zaten şimdi stok yapıyım bari bitince de artık bi çare bulucam. Dier marka hakkında hiçbir fikrim yok... valla çok üzüldüm :(

imex benzamycin filan ben de kullandım, bir işe yaramadı. bir çok ilaç denedim aslında.
roaccutane diyor doktor ama ben de istemiyorum, kullananların cildinde sivilce geçiyor ama cilt pörsüyor ve kırışıyor, canlı ve harika görünmüyorlar. mide ve karaciğer için tehlikeli bir ilaç zaten, ağır çünkü. bitkisel şeyler deniyorum. kimyasal ilaçlara denk gelen bir şey mutlaka olmalı. en son denediğimi yazayım; limon yağı içine biraz kantaron yağı damlatıyorum ve bunu masajla cildime yediriyorum. hem kan dolaşımı hızlanıyor hem de limon yağı düzeltiyor gibi. denemekten zarar gelmez...

Ezgi; bencede o başka bir ürün çok ilginç bu kadar iyi bir ürünün türkiyede olmaması. Araştırmak lazım yeni çıkan markayı ama sanırım diğeri gibi özellikle akneye yatkın ciltler diye bir özelliği yok oda mineralli bir fondaten...

canım roaccutanne karacaiğeri yorduğu için ve de daha bir sürü yan etkileri olduğu içi kullanmak istwmiyorum

çalışmayan sindirim sistemi,düzensiz menturasyon oldugu sürece akneden kurtulamayacagımızdan haberiniz olsun toksin birikmiş kirli kolon ilk cilde kusuyor onun için bitki çayları,kuru kayısı vs düzene konulan metabolızmada sebum salgısı aza iniyor dolayısıyla akne oluşmuyor sivilce izleriyle mücadele daha kolay oluyor bir de ne yapıyorsak düzenli yapmak takip etmek çok önemli enazından ben öyle yaptım günlük 1,5litre demlenmiş ot çaylarını içiyorum üzerine dogal tonik hesabına pamukla çayı yüzüme de uyguluyorum artık tek bir aknem yok

merhaba hangi bitkileri içiyosun ben lavantayı kullandım 15 gün sen ne kullanıyosun teşekkürler...

çok mecbur değilsen roacutan kullanma derimburda çok fazla formül var sivilceyle ilgili roacutan kıllanmada yapıyor sonrasında zorluk çekersin.

imex benzamycin filan ben de kullandım, bir işe yaramadı. bir çok ilaç denedim aslında.
roaccutane diyor doktor ama ben de istemiyorum, kullananların cildinde sivilce geçiyor ama cilt pörsüyor ve kırışıyor, canlı ve harika görünmüyorlar. mide ve karaciğer için tehlikeli bir ilaç zaten, ağır çünkü. bitkisel şeyler deniyorum. kimyasal ilaçlara denk gelen bir şey mutlaka olmalı. en son denediğimi yazayım; limon yağı içine biraz kantaron yağı damlatıyorum ve bunu masajla cildime yediriyorum. hem kan dolaşımı hızlanıyor hem de limon yağı düzeltiyor gibi. denemekten zarar gelmez...

roacutan cildi çok kurutuyor destek ürünler kullanmak lazım yağlı ürün kullanamazsınız nem içeren ürünler gerek ya gerçekten çok paralar verip iyi bir ürünle bu sivilcelerden kurtulursunuz yada burda çok güzel formüller var bide jinekoloğunuza sorarak roacutan yerine doğum kontrol hapı kullanabilirsiniz yan etkileri hiç yok gibi artık doğum kontrol haplarının hormonları düzenliyor ve tüm ilaçlardan daha etkili emin olun sadece bilinçli almanız lazım

ben gülsuyu ve pudra karıştırıp yüzüme sürüyorum sonra düzgün bir nemlendiriciyle ovup tekrar ykıorum

ilacın adı etiketi yok arkadaşım, olsa yazmaz mıyım.fiyatı hatırladığım kadarıyla 10-15 ytl olan bir ilaçtı.konak eczanesinde. içeriğini de yazdırıp götürüp doktora sormuştum üzerinde yazmadığı için.

önceki mesajımı yazdığım günlerde kremi kullandım. bendeki etkisi pıtır pıtır tek tek çıkan sivilcelerin hemen çıkması ve kabuk bağlaması şeklinde oldu. cilt içindekileri birden çıkarıyor bir bakıma. ama benim için önemli olan eski sivilce izlerinin kırmızı kırmızı yanaklarımda ve atnımda durmasıydı. buna iyi geldiği için 2-3 ayda bir 1 kere sürüyorum. çıkan sivilceler hemen kuruduğu için her sabah buğday yağı sürüp, bir süre bekledim, sonra yıkayıp nemlendiriciyle rahatlattım. gün içinde kurudukça yıkadım ve kremledim. 4-5 gün dışarıya çıkmıyorum, adana çok sıcak, güneşli olduğu için sivilce tedavisindekiler asla güneşe çıkmamalı. adanada tanıdığınız varsa sordurun derim.

umarım faydalı olabilmişimdir.

Canım ya acaba ilacın içinde bulunan maddeleri yazabilir misin? Kardeşim eczacı ona yaptırmak istiyorum. Çok teşekkürler.:kedi:

Çok üzgünüm çoookmerhabalar, ben 17 yaşında bir genç kızım. yüzümde sivilce,yağlanma ve siyah noktalar vede antalyada yaşadığım için biraz çillenme mevcut. arada bir sivilcelerimde kaşınıyor. T bölgem yağlı ve yanaklarım kuru yani karma cilt tipine sahibim. 1 hafta önce bu problemler için bir dermatoloğa gittim. alerjik olabileceğni söyledi ve alerji testi yaptı. alerji testinde en fazla 60 olması gereken bir değer bende 520 çıktı. bana şu ilaçları verdi :

Tetra antibiyotik 500 mg
Eritretin jel 30 gr tüp
Aerius film tablet 5 mg
Fucicort krem 30 gr

AYRICA

Bioderma Sebium foaming gel
Bioderma Sebium H2O
Bioderma Photoderm AKN mat spf 40

bunları 20 gün boyunca kullanmam gerektiğini daha sonrada alerji testi yapacağını söyledi. Yaşımın küçüklüğüne ve yüzümde çok fazla sivilce olmamasına rağmen bu kadar fazla ilaç normal midir ? Bu ilaçları nasıl kullanmalıyım ? Bu sorularımı cevaplandırırsanız sevinirim, şimdiden çok teşekkürler.
kaydirigubbakcemileohaoldumsmilekafamçokkarıştıÇok üzgünüm çoook

Çok üzgünüm çoookmerhabalar, ben 17 yaşında bir genç kızım. yüzümde sivilce,yağlanma ve siyah noktalar vede antalyada yaşadığım için biraz çillenme mevcut. arada bir sivilcelerimde kaşınıyor. T bölgem yağlı ve yanaklarım kuru yani karma cilt tipine sahibim. 1 hafta önce bu problemler için bir dermatoloğa gittim. alerjik olabileceğni söyledi ve alerji testi yaptı. alerji testinde en fazla 60 olması gereken bir değer bende 520 çıktı. bana şu ilaçları verdi :

Tetra antibiyotik 500 mg
Eritretin jel 30 gr tüp
Aerius film tablet 5 mg
Fucicort krem 30 gr

AYRICA

Bioderma Sebium foaming gel
Bioderma Sebium H2O
Bioderma Photoderm AKN mat spf 40

bunları 20 gün boyunca kullanmam gerektiğini daha sonrada alerji testi yapacağını söyledi. Yaşımın küçüklüğüne ve yüzümde çok fazla sivilce olmamasına rağmen bu kadar fazla ilaç normal midir ? Bu ilaçları nasıl kullanmalıyım ? Bu sorularımı cevaplandırırsanız sevinirim, şimdiden çok teşekkürler.
kaydirigubbakcemileohaoldumsmilekafamçokkarıştıÇok üzgünüm çoook
Bunları doktorunuza sormalısınız.

her krem herkese iyi gelmiyor, bir dönem akne sorunum olmuştu ve çoğu kişinin de sorunu olduğu için devamlı şu krem bana iyi geldi bu krem bana iyi geldi diyenler çıkıyordu, kimseyi dinlemedim üniversiteye gittim.

öyle çok aşırı bi sivilce problemim yoktu ama çıkıyordu işte. insan takıyor sonuçta.

doktor, alkol krem ilaç.. 4 küpür yazdı. gün içinde nasıl kullanılacağını anlattı. bir süre kullanıp yeniden gitmeliymişim uzatmayalım dediklerini yaptım olmadı. bu sefer başka ilaçlardan verdi kullandım tekrar gittim baktı olmamış. farklı doktorlara gittim her biri farklı farklı ilaçlar önerdi hep kullandım kullandım hiç saatlerini sektirmedim hep kullandım. iki üç sene bu krem furyasına katılmak beni çok yordu. ama yılmadım.

bi doktora daha gittim. bana dedi ki:

tamam temizliğine muhakkak önem veriyorsun titizsin ama herkesin titizliği sana uymaz çok özel olmalı senin yapacakların.

çok komikti bana bi kagıt kalem verdi bu yazdıracaklarım hiç bir eczanede yok dedi.
- sabah uyandın mı ilk işin banyo yapmak ( saçlarım o zaman da uzundu ve hiç toplamıyordum, saçlar yüze deyince sivilcelerin yayılması kolaylaşırmış) dedi. saçlar her daim temiz olmalıymış (ben abartıp günde iki kere yapmaya başladıydım)
- sonra bi akneli ciltler için sabun alıyorsun onunla yüzünü bi güzel yıkıyorsun dedi yumuşak hareketlerle daireler çizerek bastırmadan köpüklü köpülkü yıka dedi. asla bez havlulardan kullanma, mikrop yuvasıymış havlular, tek kullanımlık olacak, kağıt havlularla hafif suyuna al bastırmadan çöpe... dedi.
- sonra gün içinde kakao dan çekirdekten (müptelasıydım :1rolleyes: ) yağlı yiyeceklerden, çerezlerden fındık fıstık özellikle gazlı içeceklerden uzakdur dedi, maden suyu iyi geliyor ama cilde, domates ve elma ve kayısı da iyi geliyor cilde.
- elini sakın yüzüne götürme, yanak yanağa öpüşme uzak dur aman dedi, yüzüne hiç bir temas olmayacak dedi,
- bu cep telefonları da mikrop yuvası, kulaklıklarla konuş, yanaklarına değdirme kulaklık yoksa da dedi, uzaktan uzaktan konuş dedi,
- yüzüne makyaj malzemelerinden kullanma fondoten pudra falan, bi göz makyajı yap dedi, ben de zaten bi göz makyajı yaparım isabet olduydu..
- akşam yatarken bir daha sabununla bir güzel yıka dedi, yine kağıt havlu ile hafif hafif kurut yüzünü dedi
- en son olarak da her gün yastık yüzünü değiştireceksin dedi, bu çok önemli işte. temiz yastık yüzüne koyacaksın başını dedi ve mümkün olduğunca sırt üstü uyumaya çalış dedi

yardımcı olarak ufak bi tane krem verdi çok agır bir krem degil sen asıl bu dediklerime dikkat et bu kremi de çok rahatsız olursun bi sivilcenden üzerine bi miktar sür gitsin asıl önemli olan bu dediklerimi yapman dedi

allah o kadından razı olsun sivilce mivilce kalmadı, ama alışkanlık oldu bende geçmesine rağmen dediklerini hala yapıyorum, görenler bilenler benimle çok alay ediyor ama napayım :CüvCüv:

Back
X