her krem herkese iyi gelmiyor, bir dönem akne sorunum olmuştu ve çoğu kişinin de sorunu olduğu için devamlı şu krem bana iyi geldi bu krem bana iyi geldi diyenler çıkıyordu, kimseyi dinlemedim üniversiteye gittim.
öyle çok aşırı bi sivilce problemim yoktu ama çıkıyordu işte. insan takıyor sonuçta.
doktor, alkol krem ilaç.. 4 küpür yazdı. gün içinde nasıl kullanılacağını anlattı. bir süre kullanıp yeniden gitmeliymişim uzatmayalım dediklerini yaptım olmadı. bu sefer başka ilaçlardan verdi kullandım tekrar gittim baktı olmamış. farklı doktorlara gittim her biri farklı farklı ilaçlar önerdi hep kullandım kullandım hiç saatlerini sektirmedim hep kullandım. iki üç sene bu krem furyasına katılmak beni çok yordu. ama yılmadım.
bi doktora daha gittim. bana dedi ki:
tamam temizliğine muhakkak önem veriyorsun titizsin ama herkesin titizliği sana uymaz çok özel olmalı senin yapacakların.
çok komikti bana bi kagıt kalem verdi bu yazdıracaklarım hiç bir eczanede yok dedi.
- sabah uyandın mı ilk işin banyo yapmak ( saçlarım o zaman da uzundu ve hiç toplamıyordum, saçlar yüze deyince sivilcelerin yayılması kolaylaşırmış) dedi. saçlar her daim temiz olmalıymış (ben abartıp günde iki kere yapmaya başladıydım)
- sonra bi akneli ciltler için sabun alıyorsun onunla yüzünü bi güzel yıkıyorsun dedi yumuşak hareketlerle daireler çizerek bastırmadan köpüklü köpülkü yıka dedi. asla bez havlulardan kullanma, mikrop yuvasıymış havlular, tek kullanımlık olacak, kağıt havlularla hafif suyuna al bastırmadan çöpe... dedi.
- sonra gün içinde kakao dan çekirdekten (müptelasıydım :1rolleyes: ) yağlı yiyeceklerden, çerezlerden fındık fıstık özellikle gazlı içeceklerden uzakdur dedi, maden suyu iyi geliyor ama cilde, domates ve elma ve kayısı da iyi geliyor cilde.
- elini sakın yüzüne götürme, yanak yanağa öpüşme uzak dur aman dedi, yüzüne hiç bir temas olmayacak dedi,
- bu cep telefonları da mikrop yuvası, kulaklıklarla konuş, yanaklarına değdirme kulaklık yoksa da dedi, uzaktan uzaktan konuş dedi,
- yüzüne makyaj malzemelerinden kullanma fondoten pudra falan, bi göz makyajı yap dedi, ben de zaten bi göz makyajı yaparım isabet olduydu..
- akşam yatarken bir daha sabununla bir güzel yıka dedi, yine kağıt havlu ile hafif hafif kurut yüzünü dedi
- en son olarak da her gün yastık yüzünü değiştireceksin dedi, bu çok önemli işte. temiz yastık yüzüne koyacaksın başını dedi ve mümkün olduğunca sırt üstü uyumaya çalış dedi
yardımcı olarak ufak bi tane krem verdi çok agır bir krem degil sen asıl bu dediklerime dikkat et bu kremi de çok rahatsız olursun bi sivilcenden üzerine bi miktar sür gitsin asıl önemli olan bu dediklerimi yapman dedi
allah o kadından razı olsun sivilce mivilce kalmadı, ama alışkanlık oldu bende geçmesine rağmen dediklerini hala yapıyorum, görenler bilenler benimle çok alay ediyor ama napayım :CüvCüv: