Aklımdan Gitmeyen Soru

Nişanlıma olanları anlatmalı mıyım

• Evet

OY: 6 19,4%
  • Hayır

OY: 25 80,6%

• Ankete Katılan
    31
Anlatmaya bu aşamada gerçek yok gibi

Taciz kötü uzman desteği alın evlilik cinsellik vs sizi daha beter yapabilir

Bence evlilik yaklaştıkça rüyalarınıza da girmeye başlamış evlenmeden çözmelisiniz

Uzman yönlendirsin belki de bunu eşinizin bilmemesi size ağır gelendir o Zaman anlatırsınız
Evet günlerin yaklaşması sonucu oldu sanırım çünkü bayadır aklımda yoktu unuttum sanmıştım.

nişanlının nasıl biri olduğuna bağlı.
Aslında iyidir dertlerimi dinler falan ama bu biraz farklı olunca işte ister istemez çekiniyor insan.

Ben olsam sevdigim insana gecmis yaralarimdan travmalarimdan bahsetmek isterdim aslinda. Karsimdaki insan beni tamamen dinleyebilen, acimi paylasip bana destek olabilecek, anlattigima pisman etmeyecek biriyse elbette. Aslinda bence size ne iyi hissettirecekse onu yapmaniz lazim. Allah o pisligin belasini versin. Cok mutluluklar diliyorum size :KK200:

Mutlaka anlatmalı hatta yardım almalısınız.
Asla susmayın.
O insanı ifşa edin hatta dava açın! Eşine, çoluğuna, çocuğuna, torununa rezil edin!! Kahırlar içinde gebersin!
O sapığın yanına kar mı kalsın, başka kızları da mı istismar etmeye devam etsin?
Yok! Benim en hassas noktam! Susmayın lütfen yalvarırım susmayın! Hepimiz kadınız, kızlarımız olacak, hatta erkek çocuklarımız...
Biz sustukca cesaret alıyorlar, biz sustukca türüyorlar, devam ediyorlar!
Tedavi ile kendinize gelin lütfen. Hayatınızı tekrar elinize alın.
Çocuklarımıza anlatalım tacizin, istismarın, tecavüzün ne olduğunu..
Gözümüzü açalım.
Susmayı değil, karşı çıkmayı öğretelim.

Ben olsam sevdigim insana gecmis yaralarimdan travmalarimdan bahsetmek isterdim aslinda. Karsimdaki insan beni tamamen dinleyebilen, acimi paylasip bana destek olabilecek, anlattigima pisman etmeyecek biriyse elbette. Aslinda bence size ne iyi hissettirecekse onu yapmaniz lazim. Allah o pisligin belasini versin. Cok mutluluklar diliyorum size :KK200:
Aslında bakarsanız ne istediğimi bende bilmiyorum tek istediğim uykuya daldığım da biraz da olsa huzurlu olmak. Amin çok teşekkür ederim :KK36:

Bu konuyu açıp açmamak içi çok düşündüm. Ama içinden de çıkamadım. Benim 7 senedir normal giden ilişkim var.Bunun 1,5 yılı nişanlıyız. Askerden dönünce de düğün olacak. Sorum şurda başlıyor;

Ben beşinci sınıfa giderken mahallemizden geçen 55- 60 yaşlarında bir tablacı vardı. Bu adam (adam bile demek istemiyorum ama) oyuncak ,yapay çiçek, oya boncuğu gibi çeşitli şeyler satıyordu. Annem de o adamdan alışveriş yapardı. Ben de oradaki oyuncak olsun çiçek olsun onlara bakardım. Bu da beni severdi güya torununa benzediğini söylerdi. Tabi hiç art niyet taşımadığım için sevdiğini sanırdım. Salaklık işte bende ki de. Bu böyle bir zaman devam etti. Daha sonra beni dükkanına çağırmaya başladı. Sana bunları yapmayı öğreteyim gel derdi. Bende annem kızar diye söylerdim. Annemden fena korkardım. Daha sonra nasıl oldu kabul ettim bende bilmiyorum. Gittim dükkana. Hayatımın en aptalca kararını almışım meğerse. Orda tacize uğradım. Ama o kadar korkmuştum ki hiç kimseye söyleyemedim. Bu bizim mahalleye gelmeye devam etti. Ben kaçtıkça o sürekli tehditler etti. Elimde resimlerin ve görüntülerin var diye. Bu böyle 6 sene sürdü. O 6 sene resmen cehennem hayatıydı bana.i Nereye gisem karşıma çıkıyordu. Mahalle, staj yeri farketmiyordu. En son ki kozu kaçırtmak oldu. eğer istediğini yapmasam beni kaçıracağını ve birisiyle zorla evlendireceğini söylüyordu. O zamanlardan zorla kurtuldum.

Şimdi size sorum şu olacak ben bu yaşanılanları nişanlıma anlatmalı mıyım gece rüyalarıma girmeye başladı artık. Ama bir yanım da geçmiş gitmiş artık anlatmanın hiç bir yararı olmayacak diyor.Sizce hangisi daha mantıklı.
bence psikiyatrik destek alın atlatın önce bi siz
sonra tekrar düşünürsünüz anlatıp anlatmamayı

Mutlaka anlatmalı hatta yardım almalısınız.
Asla susmayın.
O insanı ifşa edin hatta dava açın! Eşine, çoluğuna, çocuğuna, torununa rezil edin!! Kahırlar içinde gebersin!
O sapığın yanına kar mı kalsın, başka kızları da mı istismar etmeye devam etsin?
Yok! Benim en hassas noktam! Susmayın lütfen yalvarırım susmayın! Hepimiz kadınız, kızlarımız olacak, hatta erkek çocuklarımız...
Biz sustukca cesaret alıyorlar, biz sustukca türüyorlar, devam ediyorlar!
Tedavi ile kendinize gelin lütfen. Hayatınızı tekrar elinize alın.
Çocuklarımıza anlatalım tacizin, istismarın, tecavüzün ne olduğunu..
Gözümüzü açalım.
Susmayı değil, karşı çıkmayı öğretelim.
Lisedeyken okulun psikiyatrisine gitmiştim kapanıp gitmişti konu sonra da konusu dahi açılmadı. tabi o pislik hala devam etmişti. sonra üniversiteye başka şehire gidince bağlanyımı kopartmıştı.Ondan sonra görmedim belki de geberdi gitti en son hastaydı

İşin garibi ben atlattım sanıyordum nerden tekrar aklıma geldi anlamıyorum
mutlaka vardır tetikleyen bir şey
travmam var ondan biliyorum aynı minvalde değil ama bir izlediğim haber duyduğum bir şey hatırlatıyor birden deşiyor yarayı
sonra geçiyor sonra bazen yine hatırlatıyor bişeyler böyle ..

Bilinç altınızda büyük bir travma olarak yer edecek. Yardım almanızı tavsiye ediyorum. Nişanlınıza söyleyip söylememek size kalmış tabii ama bence bir psikoloğa gidin. İleriki hayatınızda psikolojik olarak karşınıza çıkacaktır.

mutlaka vardır tetikleyen bir şey
travmam var ondan biliyorum aynı minvalde değil ama bir izlediğim haber duyduğum bir şey hatırlatıyor birden deşiyor yarayı
sonra geçiyor sonra bazen yine hatırlatıyor bişeyler böyle ..
Evet bir şey tetiklemiştir mutlaka işte tekrar unuturum inşallah

Tabii olur, ama mutlaka bir uzmandan yardım alın. Böyle bir travma asla unutulmaz. Zaman zaman hep hatırlayacaksınız. İleride evlendiğinizde cinsel hayatınıza bile zarar verebilir. Bir uzmandan yardım almak size hiç bir şey kaybettirmez.
En kısa zaman da gideceğim. Unutsam da ara ara böyle aklıma gelmesine tahammül edemiyorum.

Tek başınıza bu durumu atlatmanız çok zor. O desteği nişanlınızdan ziyade uzman birinden almanız daha doğru olur. Kendinizi toparlayınca karar verirsiniz söyleyip söylememeyi

Tek başınıza bu durumu atlatmanız çok zor. O desteği nişanlınızdan ziyade uzman birinden almanız daha doğru olur. Kendinizi toparlayınca karar verirsiniz söyleyip söylememeyi
Toparlandım sanıyordum dün tekrar rüyama girince anladım ki atlatamamışım. Hala bisikletli biri arkamdan korna çalınca korkuyorum. Bunu en kısa zamanda bir destekle atlatmam lazım artık zamanı gelmiş.

Bence anlatma. İnsanoğlu çiğ süt emmiş, nolur nolmaz. Gider o adamdan hesap sormaya kalkar belki, iyice başınıza bela olmasın.

Adamı şikayet edecekseniz o başka tabii.

Back