- 20 Ocak 2023
- 5.385
- 20.916
Memurlar, öğretmenler arasında olan bir durum çünkü öyle arada bir gidilmiyor. Komşu ilçede diyor en az gidiş geliş 80-100 km den bahsediyor muhtemelen. Az bir menlağ değildir, servise dolmuşa da aylığa vurunca belli bir miktar tutar, aynını ya da benzerini işte arkadaşına verir. zamandan ve konfordan kazandırır kullanana; diğerine de maddi katkı. Ben de çok kullandım köyde çalışırken bu yöntemi. Konusu u unuttum arkadaşın da insanlar garipseyince anlatmak istedim
Şöyle oluyor ilçeye gidip gelirken masraflar paylaşılır, sürekli olan bir durum olduğu için
bende senelerce milleti taşıdım kimseden parada almak aklıma gelmedi
Ama şimdi mazot benzın fıyatları ortada ,ınsanlar arabalarını baglıyor ..
Gidecegi yere uzak dıye aracla gıtmek ıstemeyenler oluyor
Bu ilçeymiş sonucta bir gün olur iki gün alırsın ama servıs gıbı hergün al gerı getır tabi bir ucretı olmalı yakıtı karsılamalılar
Bir arkadas 3 4 veli cocuklarını devamlı goturen veliye ..hem haftalık yol ucretı hemde haftada bır arabanın temızlık parasını verıyorlarmıs
Ben yapamam yapmadımda .. yıllarca herkesı heryere tasıdım
Ama cok mantıklı sonucta hergun goturemem
Rast gelır alır gıderım o başka..
herkes boyle yapmalı bencede
Kızlar yanlış anlaşılmak istemem,ben kesinlikle kınamıyorum hatta yanlış anlamış da olabilirim.
Şöyle- zaten kendim için gideceğim yol üzerinden inecek arkadaşım var ise nasılsa yolumun üstü diye para almazdım demek istedim.
Kesinlikle 80-90 km başka ilçeye götür getir olduğunu düşünemedim.
öyle bir durumda yeni almazdım para ama taşımazdım da.kusura bakma canım ya o taraf bana ters veya uzak derdim sıyrılırdım işin içinden sanırım