• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklım durdu artık

efsun00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
26
Yer
İstanbul
[COLOR="#FF0000" Kızlar dünden beri sinirliyim.bu aralar borçtan yana çok sıkıntıdayız.eşim işinden ayrıldıktan sonra bir kaç ay boşta kalınca bizde kredi kartınla alışverişimizi yaptık.eşim 4 ay önce işe girdi.banka borcu,faturalar birikti.içinden çıkamayacağmız hal aldı.düzenli ödesek bile anca 5 ayda toparlanırız.eşiminde görümceme borcu vardı kaynatam görümcemin evini tamit ettirmiş mutfak dolaplarının parasını siz verin dedi.bende eşime banka bizi icraya verdi önce onu verelim ondan sonra ver dedim.eşim 4 ay içinde bana yalan söyledi vermiyorum dedi paranın yarısını vermiş.eşim deftere verdiklerini not etmiş bende şok oldum.çünkü ayı getiremiyoruz borç ödeyemiyoruz.elden arkadaşlardan borç aldım diyor.onlara borçlarını ödedim diyor.eve paranın çeyreğini getiriyor.malum böyle oluncada bankaya yine veremiyoruz.internet,su,doğalgaz aldı başını gidiyor.ilk defa.bu duruma düştük eşimin boş kalması ve diğer borclarımızı ödemeyip sadece görümcemin borcunu ödeyince bu duruma kadar geldik.dün eşimle konuşmayı denedim.not ettiği defteri bağıra çağıra yırtıp attı.bu ayda arkadaşlarından 700 tl aldığını söylüyor.konu görümcemin parasına,banka ve diğer faturalara gelince bağrıp çağırıyor.bunaldım artık çocukların ihtiyaçlarını bile alamıyorum.kaynatamda 2 gün önce bana mutfak dolabının borcu geldi dedi bende sıkışıktayız dedim.kaynatamın da bize borcu var hemde 10 senedir vermiyor.görümcemin evinin banyosunu doğalgazını kaynatam kendi parasınla yaptırdı.arkadaşlar görümcemin parasını eşimden çok ben vermek istiyorum biran önce bitsin diye ama icralık faturalar bankalar daha önce vermek zorundayız çünkü hergün faiz üstüne faiz.eşim neden böyle yapıyor anlamadım sizce bu adama ne dersem anlar beni?kaynatamda eşimi arayıp duruyor adam parasını istiyormuş.kaynatama sıkışıkdayız dedim oda anlamıyor.sizce ne yapmalıyım.

eşin o kadar borç içinde kardeşinin borcunu verebilmiş
babası sizin sözünüze bakmaz
oğlu o parayı verdi mi vermedi mi? ona bakar
bence siz muhattab olmayın eşiniz muhattab olsun babasıyla
sen paramız yok dersin eşin bi şekilde bulur verir parayı
arada siz kötü gelin olursunuz

Keşke sizde bir işe girip çalışabilseniz,

Kayınvaidenize bankayla icralık olduğunuzu söyleyin.
Borçları yazıp gösterin,eminim onlarda anlayışla karşılayacaktır.

eşin o kadar borç içinde kardeşinin borcunu verebilmiş
babası sizin sözünüze bakmaz
oğlu o parayı verdi mi vermedi mi? ona bakar
bence siz muhattab olmayın eşiniz muhattab olsun babasıyla
sen paramız yok dersin eşin bi şekilde bulur verir parayı
arada siz kötü gelin olursunuz

kaynatamla para işlerine girmek istemiyorum ama zorla beni bu konuya çekiyorlar.olan çocuklarıma oluyor kızımın okuldaki eksiklerini almadım daha kaç haftadır dersinden eksi alıyor.sinirlenmemek elde değil.önümüz ayda doğalgaz saatini söküp gittiler.parasını vermediğimiz için.bu kadar da olmaz.1 hafta doğalgazsız kaldım başkasından borç aldık verdik.düşünün ocakta yemek pişiremedim anneme gittim.çocuklarla orda yedik içtik

Keşke sizde bir işe girip çalışabilseniz,

Kayınvaidenize bankayla icralık olduğunuzu söyleyin.
Borçları yazıp gösterin,eminim onlarda anlayışla karşılayacaktır.

kayınvalideme söyledim borcumuz icralık oldu dedim umursamıyorlar bizimde borcumuz var dedi.

Eşinizin görümcenize yaptığı ödemeyi bankalar ve icralık faturalardan öncelikli tutması ailesinden ne kadar uzak olduğunu gösterir bence.

Bu zor dönemde birbirinizle kavga etmek yerine destek olun.

Belli ki ailesi yaşadığınız zor dönemi göremeyecek kadar kör ve eşiniz de onlarla bunu paylaşamayacak kadar uzak.

Önce onların borcunu ödemek '' vereyim de kapatayım çenelerini '' demektir benim gözümde bu kadar başka borç varken.

Evet ama herşey öyleee güllük gülistanlık değil evlatlar arası güle oynaya ayırım yapamaz anne-baba maddi manevi,kayınpederinizin artık o borcu ödeme vakti gelmiş zira siz sıkışık olduğunuzu belirtmişsiniz.

kayınvalideme söyledim borcumuz icralık oldu dedim umursamıyorlar bizimde borcumuz var dedi.

Borcu olan borcunu öder;kızının banyosunu yaptırmaz.

Eşinizinde modeli babası ise doğaldır önce kardeşinin dolap parasını vermesi.

Tuhaf.

kolay gelsin canım bizde bu ay aynı duurmdayız neredeyse.üstelik ben çalıstıgım halde.allah sağlık versin eşine canım borc bu ödenir ama işte sıkıntı oluyor ister istemez:(allah yardımcınız olsun.sizin ailenizden isteyin diyecegim ama eşiniz birazcık zorlukla mücadeleyi öğrensin ailenize güvenmesin

ne münasebet ne mecburiyetiniz var görümcenizin ev borçlarını ödemeye? bence görümcenizle ve kp ile konuşun borcunuzun zaten gırtlağı aştığını artık onlara para yetiştiremeyeceğinizi söyleyin.

Eşinizin görümcenize yaptığı ödemeyi bankalar ve icralık faturalardan öncelikli tutması ailesinden ne kadar uzak olduğunu gösterir bence.

Bu zor dönemde birbirinizle kavga etmek yerine destek olun.

Belli ki ailesi yaşadığınız zor dönemi göremeyecek kadar kör ve eşiniz de onlarla bunu paylaşamayacak kadar uzak.

Önce onların borcunu ödemek '' vereyim de kapatayım çenelerini '' demektir benim gözümde bu kadar başka borç varken.

Evet ama herşey öyleee güllük gülistanlık değil evlatlar arası güle oynaya ayırım yapamaz anne-baba maddi manevi,kayınpederinizin artık o borcu ödeme vakti gelmiş zira siz sıkışık olduğunuzu belirtmişsiniz.

kaynanam ve kaynatam evliliğimiz boyunca evlatlar arasında çok ayrım yapmıştır.önce kızlarını ön planda tutmuştur maddi manevi.kaynımıda bana nispet yapacak diye borca harca girip emekli maaşlarından kredi çekerek oğlunun iğneden iğneye herşeyini almıştır kız tarafına hiç birşey aldırttırmadı.eşimde kendi kendine evlendi evlendikten sonra elimle biriktirdiğimiz parayı alıp diğer çocuklarına yedirdiler.görümcem de kaynımda kaynatamın sayesinde sıkıntıya düşmüyorlar düşselerde kayınvalidem kaynatamda destek çıkıyorlar.biz evliliğimiz boyunca onları yanımızda hiç görmedik.

belli bir mesleğin yoksa
evde çocuk bakıcılığı yapsan en azından
çocuklarının masraflarını karşılarsın
onun dışında evde yapılacak bi çok iş olanakları var
benim çevremde mesleği olmayıp
evde iş yapıp eşine destek olann biçok kişi var
teyzem bu sayede evini baştan dizdi..
sadece adamdan beklemek bu devirde pek mantıklı değil
durumunuz düzelene kadar seninde çalışmaya mecburiyetin var

başka arkadaşlarımda söylemiş ama
sormak istedim?
çalışmayı düşündünüzmü?
ufakta olsa destek olabilirsiniz evinize ,eşinize ve cocuklarınızın masraflarına

başka arkadaşlarımda söylemiş ama
sormak istedim?
çalışmayı düşündünüzmü?
ufakta olsa destek olabilirsiniz evinize ,eşinize ve cocuklarınızın masraflarına

çalışmayı çok düşündüm halada düşünüyorum hayatımda hiç çalışmadım yapabilirmiyim bilmiyorum mesleğim yok 17 yaşında evlendim.kendimi hep kızlarıma verdim.eğitimi, bakımı eşimede söyledim istemiyor.sen otur çocuklara bak diyor.gerci kız kardeşim üniversite mezunu o bile iş bulamadı ben nasıl bulacağım diye düşünüyorum.bulunduğum yer küçük bir yer çalışma imkanı fazla yok.çalışanda düşük maaşa çalışıyor

kaynanam ve kaynatam evliliğimiz boyunca evlatlar arasında çok ayrım yapmıştır.önce kızlarını ön planda tutmuştur maddi manevi.kaynımıda bana nispet yapacak diye borca harca girip emekli maaşlarından kredi çekerek oğlunun iğneden iğneye herşeyini almıştır kız tarafına hiç birşey aldırttırmadı.eşimde kendi kendine evlendi evlendikten sonra elimle biriktirdiğimiz parayı alıp diğer çocuklarına yedirdiler.görümcem de kaynımda kaynatamın sayesinde sıkıntıya düşmüyorlar düşselerde kayınvalidem kaynatamda destek çıkıyorlar.biz evliliğimiz boyunca onları yanımızda hiç görmedik.

Aslında bu tavırlarının vardır mutlaka bir sebebi.
Şuan bunları düşünmeyi bırakmalısınız artık.
Madem bugüne kadar eşinizin ailesinin size bir faydası olmadı,bundan sonrada olacağını düşünmeyin.
Borç sizin borcunuz ve eşinizle birlikte nasıl üstesinden gelirsiniz ,ona çare arayın.
Borçlarınızı bitirene kadar enazından bir iş bulup çalışın,çocuğunuzada anneniz veya kayınvalideniz baksın.
Veya kendi ailenizden borç isteyin.

çalışmayı çok düşündüm halada düşünüyorum hayatımda hiç çalışmadım yapabilirmiyim bilmiyorum mesleğim yok 17 yaşında evlendim.kendimi hep kızlarıma verdim.eğitimi, bakımı eşimede söyledim istemiyor.sen otur çocuklara bak diyor.gerci kız kardeşim üniversite mezunu o bile iş bulamadı ben nasıl bulacağım diye düşünüyorum.bulunduğum yer küçük bir yer çalışma imkanı fazla yok.çalışanda düşük maaşa çalışıyor

Bu sıkışık durumunuzda iş veya maaş seçme lüksünüz yok diye düşünüyorum.
Tezgahtarlık veya çocuk bakıcılığı yapabilirsiniz,azda olsa o para sizin bir borcunuzu kapatacaktır.

öyle yetmiyo, çok zor durumdayız, içinden çıkamıyoruz, borçlar, bankalar, krediler demekle olmaz....
eşini de söyleyeceksin, iş bulup çalışacaksın... madem çok sıkıntıdasınız, en azından borçlarınız bitip, çocuklarınızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelene kadar, destek olmalısın...

iş yok bahanesini de bi kenara bırakın... ihtiyacı olana heryer iş dolu... kasiyerlik, tezgahtarlık, bakıcılık vs vs... yeter ki sen iste

Son düzenleme:

hayatı boyunca calışmamış yüzlerce ev hanımı sonradan hayat şartları sebebiyle iş hayatına atılıyo
eşinizle tekrar tekrar mantıklı olarak konuşup çalışmanız geektiğini kabul ettirin derim ben
küçük yer olabilir maaşı az olabilir
ama herzaman 1 ,0 dan buyuktur
o aldığınız ufacık maaşın sizin evdeki stresi karamsar düşünceleri azaltabileceğini unutmayın derim

İnanın okuduklarımdan sonra benimde aklım durdu
Eşinizin ailesinin sorumsuzluğunu ayrı
Siz nasıl bu durumda hala çalışmayı sadece düşünebiliyorsunuz?
İş yok bahaneleri, yapabilirmiyimler, maaş seçmeler:20:
Ben bu durumda olsaydım inanın ne iş olursa olsun yapardım
Merdiven silerek 6 kişilik aile geçindiren bir hanım tanıyorum ben
Çalışmayı isteyene iş çok
Eşinizi bu sorunlarla tek başına bırakmayın
Tekrar konuşun eminim oda kabul edecektir.

ay sinirim bozuldu allah sabır versin...

Back