• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akl verin ltfen :((

caresz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2009
56
0
86
Çanakkale
selam arkadaşlar, ben yeni üye oldum.sıkıntım var ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Bu forumda sıkıntımı paylaşırsam bi kaç bişi bulurum kendime die düşündüm.Sizlere şimdiden tşk ediyorum yardımlarınız için.
Gerçekten çok çaresizim mantıklı düşünemiyorum ne yapmam lazım...2008 haziranda üniversite bitti.3 hafta sonra hemn iş buldum.Yeni mezun biri için hemn iş bulmak harika bişidi.Ancak 1 ay bunun mutluluğu yaşayabildim sonra sorunun 1.kısmı başladı.Aile dostumuz aradı annemin 15 senelik ark.elinde buyudum sayılır.Okulumun bittiğini öğrendi tabii hemen arayıp oğlu için ağız yapmaya başladı daha coçukluğumdan biliyorum gelinim der dururdu zaten.Ben hiç istemiyodum.Ailesini çok seviyorum ailecek görüşüyoruz ama oğluyla hiç görüşmemiştik.Benim istediğim çalışıp biraz hayatın tadına varmaktı gezmek birikim yapmak kurslara gidip kendimi geliştirmek sosyal yönden gelişmek istiyodum.3 4 ay annemle mücadeleye girdim annem çok istiyodu ark çok seviyo ve güveniyodu.Hergün kavga tartışma olmaya başladı evde ne işimden zevk alıyodum ne hayatımdan.Sonra yenildim tabi anneme.Sadece annem deil tüm çevrem olumlu bakıyodu.Yanlız kalınca pes dedim.Tamam tanışalım bakalım olursa olur olmazsa olmaz.Tanışdık herşey güzel gidiyodu.Ben hep bi kulp bulmaya çalışıyodum ama..Aradan biraz zamn geçti çevreminde etkisiyle ısınmaya başladım olumlu bakıyodum artk.Babam devreye girdi ve artık istemeye gelsinler yüzük takılsın öle gezin dedi.Zaten karşı tarafata hemen gelmek istiyolardı ii dedim tamam.İstemeye geldiler herşey çok güzel oldu.Takii düğün tarihi belli olup iş mobilya kısmına gelene kadar.Annem ve annesi arasında anlaşmazlık çıktı kaç yıllık dostluk iş para kısmına gelince deişti.annem hep iisi olsun die düşünürken karşı taraf nerde ucuz var nerde tanıdık var bize indirim yapar die düşünüyolardı annem tamam parasdında deil ama biraz ii bişi olsun güzel olsun hiç bi eksiği olmasın die konuşunca karşı taraf annemin herşeye karşıcağının düşünerek devre dışı bıraktı herşeyde, kendleri almaya başladılar.nişanlım ve ben arada kalıyoduk.nişanlım resti çekti aileler karışmıcak biz kendimiz halletcez dedi.eşyaları biz beğendik sadece para konusunda ailler girdi devreye.Ama bu her bişi alınacağı zaman sorun olduu .Mobilya perde halı gelinlik kınalık vss aklınıza gelen ne varsa hepsinde anlaşmazlık oldu ve biz yıpranıyoduk arada kalıyoduk.En son gelinlikte olay patladı.Çok güzel bi gelinlik beğendim tam istediğim ama fiyatı indire indire 1900 indirdiler ondna aşağı olmuyo karşı taraf bunu alamz.Sonra yetkili kişi bunu çok beğendin madm size bi güzellik yapayım bunu kiraya vereyim size ilk sen giy sonra getir dedi.önce mantıksız geldi kiralıkmı giycem die düşündüm sonrabunu beğendim hem bikere giyip kenara koycam nasısa biadaha işime yaramıyacak.Bide ilk ben giycem nasılsa olur dedim.Ama eve gelince bunu ailem sölediğimde çok tepki aldım özellikle ananem olmaz dedi herkes gibi seninde gelinliğin olcak nedemek kiralık dedi.İkna edemedim Nişanlıma anlattım önce tepki verdi tartıştık sonra ikna oldu başka bi glinlik aldık ama araya bikere tatsızlık girdi annemle falan tartıştılar.Neyse düğün oldu ama bu olylar arkamızdan gelmy başladı önce ailesi ailemi sildi.Sonra eşim gitmemeye başladı ben yanlız gidip geldim ailem geldiğinde gelmedi eve.en son geçen pazar günü kıyamet koptu ailem bizi istemeyeni biz hiç istemyiz çık gel dedi.Eşim istemiyorum görüşmek ailenle dedi.Bende gitmeye karar verdim ama bi yandan çok seviyorum işte kahraetsin konuştum eşimle nolcak bu böle.Eşimde ben seni sviyorum canım feda sana ama ailenin yaptıkllarınından sonra istemiyorum görüşmek bana zaman veririn düşüneyim biraz dedi babamla konuştum nezamanı şimdi nolucaksa olsun geliyorum seni almaya eğer seni biraz seviyosa bize saygı göstercek.Eşimde köpürdü nedemek almaya geliyomuş. onu sakinleştirdim başladık ağlamaya ikimizde. seni seviyorm ben istemiyorum gitmeni dedi.Gerçektende eşimle aramızda bu konu dışında hiç bi sorun yok saygı ve sevgisine inanıyorum onun ama ailem karşı tutumunuda kabul edemiyorum.Babamlar geldi onun ailesi falan toplandık konuşuldu ben baba gitmek istemediğimi biraz daha zamn verdedim oda beni anladı saolsun.Ama şimdided bayrama kadar düzelmezse bizden özür dilemezse bayramda gelmesin hiç diyor.Bende onun ailesiyle görüşmüyorum.bu yanlış biliyorum ama içimden gelmiyo babası dünya tatlısı bi insan o çok üzülüyo gelinim dio başka bişi demiyo en çok oana üzülüyorum ama napayım istemiyorum görüşmek o nezamn benim ailemle görüşür bende ozamn görüşücem.Doğru deil bu yaptığım ama ne yapayım bayramdan önce onu nasıl götürebilirim annemlere yoksa bu evlilik böle nerye kadr gider bilmiyorum.......Çaresizimmmmmm

çok zor bi durumda kalmışsın arkadaşım yaaa okurken yoruldum...

eşine aileni sevmese bile senin hatrına ara ara katlanması gerektiğini aşıla bence gözüküp çıkalım de ve aynı şeyi sende onun ailesine yapacağını söyle iki tarafında gönlü olsun biz daha mutlu olacağız gör bak filan de onu formaliteden bile olsa görüşmeye ikna et çok değil azıcık durun çıkın yani...

saol canım düşünüp bişiler yazdığın için evet biraz uzun yazmışım hatta bu kısaltılmış hali ama bana daha iyi yardımcı olmanız için konun ayrıltılarını yazdım.Bu akşam konuşucam eşimle biraz kadınlığımı kullanarak onu yola getiirmeyi deneyeceğim senin dediğin gibi yapmayı düşünüyorum.Ama eşim çok inatçı ve bu işi inat yaptı.Bilmiyorum nasıl ikna edicem ama bunu başarmam lazım evliliğim için..
ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIMLARINIZI FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM ÇOK YALNIZIM BU KONUDA EVLİLĞİMİ KURTARMAK İÇİN NE YAPMALIYIM ???????????????

canım bence kocanla anlaşmaya otur sen.şöyle ilk başta kocanla konuş ve seni gerçekten seviyosa ailene katlanır ve gereken saygıyı gösterir.sende ailenle çok fazla görüşmezsin hiç görüşmezsin demiyorum sık görüşmezsin diyorum.kocanı ikna edince alır kocanıda babanlara gidip konuşursunuz.kocan seni ne kadar sevdiğini ve sırf seni kaybetmemek için ailenle görüştüğünü,ailene anlatır.sen daha sonra ailenle bir yolunu bulur eşinin sana karşı ne kadar iyi olduğunu anlatır ve ılımlı davranmalarını ve işi yokuşa sürmemelerini,senide yanlız bırakmayıp yapıcı davranmalarını istersin olmaz mı?senin adına çok üzüldüm canım.aklıma gelen bu umarım azda olsa yardım edebilmişimdir.

ha şunuda söylemeyi unuttum asla kocanı atma eğer sana karşı iyise ve tek probleminiz buysa.çünkü artık sende ev bark sahibisin yarın öbürgün sende anne olacaksın.ve bence hayatta hep yanında olacak olan kocandır.eğer ailende senin mutluluğunu istiyosa yapıcı olur büyüklüünü gösterir.

eşinle aranda sorun yok zaten sizi başbaşa bıraksalar en mutlu çift olursunuz ben hep derim eşime de bizi bıraksalar geçinip gideriz ama dışarıdan biri fitne sokunca olmuyo...sen biraz duygusalda yaklaş ben mesela ailemden uzaktayım ailemle sorunu yok ama yeri gelince konuya göre derim ben ailemden çıktım artık sen varın en büyük destekcim annem babam kardeşlerim sen oldun diye ama onlarsız da olmuyo derim sende öyle yaklaş..

sen benim herşeyimsin ama hatrım için de..inşallah düzelir Allah yardımcın olsun...

canım gercekten uzuldum.benım esım de gıtmıyor.bızde cok sorunlar yasadık haklı olarak.annem gelır onada ıyı davranır esım.bencede konus ama gıtmezsede coook uzuldugunu ıkı arada kaldıgını belırt.sınırlıykende fazla ustune gıtme ters tepmesın...ayrıca bırakıp gıdecegktım ne demek.eger esınle mutlu ısen bırakıp gıtmek kolaymı?sende artık bır aıle oldun.lutfen evlılıgınıze dısardan mudahale edılmesıne ızın verme.ha esın kotu olsa gıtmek ıstemenı anlarım.neler goryyoruz bu forumlarda.bıraz mantıklı ol.tamam aılen ama unutma yerı gelıyor kımseden fayda gelmıyor esın den baska ınsana.benımde esımın aılesıyle sorunlarım oldu halada var.ama ne o benı zorladı ne ben onu.bıraz zamana bırak...hakkında hayırlısı olsun....

cnm eşinle konuş sen kendi ailenle o da kendi ailesiyle konuşsun
bu evliliyi önce onlar istemişler bunu hatrırlatın onlara daha sonrada bizim evlilimize zarar veriyorsunuz deyin
durumu anlatın ikinizde ailelerinize agırlınızu koyun yoksa görüşmeyin ailelerinizle
onlar eski arkadaş oldukları için bariştirın yoksa sen onun ailesine gitmemekle o gelmemekle bu cözulmez hem eşini yanlız gönderme
bende gitmicem sende de bu durumu cözücez diye konuş
aileleriniz sizin için barişir eski arkadaşlarda bilmem anlata bildimmi

saolun arkadaşlar yorumlarınız için çok tşk ediyorum.Birileriyle bunu paylaşmaya çok ihtiyacım vardıÖzellikle akıl tanışmaya.Kafam çok karışık yalnış bişi yapmaktan korkuyorum ne yapmam gerketiğini düşünemiyorum.Bi yanda ailem bi ynada eşim hemen pes etmek taraftarı deilimim çünkü eşimi seviyorum ve bu sorun dışında aramızda anlaşmazlık yok.Bu akşam konuşucam eşimle sizinde dediklerinizi aklımın bi köşesine yazdım.Konuşucam umarım başarılı olurum ikna edebilirim ve evliliğimi kurtarabilirim.(anlamadığım tek şey bu olaylarda benm hiç suçum yok ama arada kalnda idare edicek olanda benim nasıl bir iş anlamıyorum allah sonumuzu hayır etsinnn ) :((((

Bence annenle konuş onu aklıma siz soktunuz resmen beni siz zorladınız
Ben hayır dedikçe huzur bırakmadınız
Sevdim evlendim
Şimdi geri alıyorsunuz çocuk oyuncağı mı bu benim hayatımla nasıl oynarsınız demen lazım
Zamanında bana söylediklerinizi hatırlayın bi tanı seversin dediniz durdunuz
Şimdi sıra sizde bize bi şans verin biz mutluyuz deyin
Sakın yenik düşme evliliğini mutluluğunu başkaları için harcana
Allah kolaylık versin

bnece abartıcak hiç bişi yok
ikizinde iki aileyi de kabullenmek zorundasınız,
ve saygılı olmalısınız
ikiniz de birbirinizin ailesine gidip özür dileyin ve
mutlu mesut yaşayın
belki özür dilenecek bişi yapmamışsınızdır ama hatır için çiğ tavuk yenir

aileler ne kadar çok karışıyor her şeye tamam ailendir atılmaz ama ne demek aranızda kocanla hiçbir sorun yokken bırak gel demek kusura bakma ama ailen hiç yapıcı davranmıyor

bence eşini tatlı dille ikna et sonuçta sürekli gidio gelmesine gerek yok bayramlarda diğer zamanalrda da ayda bir felan gider ailene bir iki saat oturur çıkar ailen bir konuda haklı eğer seninle evliyse elbette ailene saygı göstermek zorunda sen de eşinle evliysen onun ailesine aynı şekilde

kendimden örnek vereyim kayınvalidem sayesinde boşanıyorduk nerdeyse aramız kötü diye zil takıp oynamadıkları kaldı birtek eğer ben onlarla görüşmek istemesem kocam asla neden demez beni de zorlamazdı ama ben ona sırf sana saygımdan ailene saygı gösterir görüşürüm ama benden sevgi bekleme dedim şu anda da görüşüyorum arada arayıp soruyorum bile ama sadece eşimin hatırına

sen de sevmeni beklemiyorum çok sık görüşmeni de ama evliliğimizin esenliği için sadece saygı göster arada gidip gelelim benseni kaybetmek istemiyorum de biraz da işve cilve yap onun ailesine de çok iyi davran mesela hallolur umarım

bak canım aileller için sakın yuvanı yıkma hemde birbirrinizi severken.benim halamın oğlu ve gelinide aynı sorunları yaşadılar.halamlar kız tafını istemedi,onlarda damadınkileri.iki tarafta ailemde ailem dedi başka bişey demedi bir tanede çocukları oldu ama ailelerine karşı çıkamadılar ve ayrıldılar.sonra çoook pişman oldular iş işten geçti barışmalarınada izin vermediler.7 yıl geçti hala ikiside evlenmedi birbirlerini unutamadılar.lütfen biraz daha sağduyulu davranın sonra pişman olmayın.kimse ailesinden vazgeçmez tabi ama zaman herşeyin ilacıdır

Son düzenleyen: Moderatör:
ya zaten böyle konularda hep sorun cıkıyor ne olmus yani kiralık gelinliği sen giyseydn aileler neden karısırki anlamam eşini asla bırakma derim sana

merhaba arkadaşlar; her yeni evlide aileler de sorunlar muhakkak çıkıyo ve bu sorunlar sadece biz yeni evlileri yıpratmaktan başka bişi değil.biz 3 yıllık evliyiz ve inanamayacağınız kadar çok sorunlarımız oldu. iki tarafta birbiriniz sevemedi.ama hata bizdeydi isteme gününe kadar tanıştırmadık onları. ve o gün birbirlerini sevmediler halada birbirlerinin adlarını duyduklarında suratları düşüyo :)) ama biz eşimle konuştuk bunlar birbirini sevmiyorlar ve bizim bu durumu kabul etmemiz ve idare eden taraf olmamız gerektiğine karar verdik. şimdi eşim ve ben idare ediyoruz ve 3 yıldır annelerimiz sadece benim doğumumda 3 gün evimde kaldılar ve keşke ikiside gelmeseydidiyorumm en zor ve en güzel zamanımda bile tatsızlık. neyse arkadaşım size örnek olmak istedim. eşinle konuş. ailelerinizi idare etme şeklinizi belirleyin. iki taraflada görüşün. çünkü sonuçta onlar anne babalarımız ne sen atabilirsin nede eşin atabilir. konuşarak çözmeniz dileği ile. bize de sonucu yazarsan sevinirim.merak edeceğim çünkü:enbuyukkk:

canım bence öncelikle annenlerle daha sonra eşinle konuş.arada kalan biz olduk de.mutsuz oluyoruz yıprandık de.hem siz istediniz de.birde eşin küçük onlar büyük eşinin tavır alması hiç hoş deil.seni seviyorsa ailene katlanması gerekir.onun bu fedakarlığı yapması gerekir.sende o da karşılıklı bişeler verirseniz sonunda verim alacağınızı düşünüyorum.bu gibi meseleler çok yıpratıcı biliyorum ama çözümsüz deil.eşinide anlamak lazım size gittiğinde hoş karşılanmıyorsa şevki kırılıyordur.önce aileni ikna et biraz yumuşat.canım çok üzgünüm ama biz kadınlar bi yerde denge olmak zorundayız.allah yardımcın olsun.

Arkadaşalar; eşimle cuma akşamı konuştuk.eve geldiğinde huzursuzdu hayrıdır dedim(tatlı dille).Babamısının tansiyonu yukselmiş.Ben onlara uğramıyorum arayıp sormuyorum die.Konu açılmış oldu ben konuşucaktım ama onun sakin bi anını kolluyodum ama o öfkeliydi bu olaydan dolayı.Neyse konuştuk ama anlaşamadık çünkü kızgındı.
Ertesi günü ben gideyim biraz düşünelim ikimizde bu böle gitmez dedim.Sende düşün ne yapman gerektiğine karar ver.İnadını yenmen lazım yoksa olmuyacak görüysun dedim.Eşim gitmemi istemiyodu ama ayrı kalıp düşünmemiz lazımdı.
Ya tek sorun ailelerin anlaşamaması olsa idare edersin ama eşim aileme tavır alınca idare edilemiyo.
İstemeyerekte olsa beni götürdü.Arada tlf konuşuyoruz ama hala anlaşamıyoruz inadı kırılmadı.En son yeter dedim tamam olmuyo işte zorlamayalım.Ailemle konuştum olmayacak hala aynı yerdeyiz ilerleme yok hiç dedim.Onlar bana bıraktılar sen bilirsin kararın ne olursa olursa olsun arkandayız dediler.
Eşime anlatttım sonuç bu dedim olmuyacak daha fazla yıpranmadan bitsin dedim.Ama o ayrılma tarfatarı deildi ve inadı kırıp geldi ailemin elini öpüp ilk adımı attı.(Ailem onu okadar seviyoki inanamadılar onun böle tavır almasına yoksa bize geldiğinde ailem onu çok hoş karşılıyo annem günler öncesinden başlıyo yemekler yapmaya bişiler hazırlamaya damadım gelcek die)neyse ailemde açmadı konuyu.güzel bi şekilde geldik evimize.
Bakalım zamn ne gösterecek .Tek dileğim bundan sonra herşeyin yolunda gitmesi..
Sizlere tşk ediyorum arkadaşlar yorumlarınız ve fikirleriniz için saolunn...

ılk adım atılmış umarım devamı gelir ve sende mutlu olursun
Herşey gönlünce olsun
SEvgiler

Back