- 15 Temmuz 2013
- 575
- 90
Yoo bak yukarıda biri koymuş. Açıklamaları çok güzel. Yalan da değil hani..
Fakir olan gidemediği için cennete giremeyecek ama zengin olan ki zenginliğinin nasıl olduğunu Allah bilir, o gittiği için cennete girecek. Burada gerçekten ciddi bir tezat var.
Madem Arabistan Müslüman bir ülke. Müslümanların da minimum sınırlar içinde bu ibadetlerini yapmaları için uygunluk verebilseydi. Ama para faniye çok tatlı işte…
Bunun dışında kadın zaten “herkesin kendi inancı ben gitmem diyor” düşüncesi de belli zaten.
O dediğiniz yaznın altındaki yorumlara baktım bi yorum dikkatimi çekti
Sesini, yorumunu cok sevdigim bir sanatcidir Leman Sam. Neden boylesine gereksiz, ustelik de cehalet ve irkcilik dolu bir aciklama yapma geregi duydu bilemiyorum. Inanmadigim icin hacca gitmiyorum dese yetmez mi? Hacca gitmiyor olusuna kah paragoz Araplari kah sovgoz hacilari bahane etmenin ne alemi var? Yok yani, biz Turkler bugun hala oralara hakim olsaydik, yarin gidecek miydin? Ya de ne bileyim, hac sadece fakirlere mahsus bir ibadet olsaydi, isi gucu birakip yalinayak coldeki kervana mi katilacaktin? Hac, sadece sagligi ve/veya maddi durumu musait olan muslumanlara farzdir, umre ise, yine bu kosullari tasiyan muslumanlar icin nafile ibadet hukmundedir. Hacca ya da umreye gidebiliyor olmak kimseyi kategorik olarak cennet ehli yapmadigi gibi, gidemiyor olmak da cehennem ehli yapmaz. Keske o guzel sesinizin ardinda, birazcik da bilgi ve irfan olsaydi...