- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
Zemzem Tower yakında Kabe nin bahçesine girecek.
Kabe manzaralı odalar 950 bin liraymış.
Kutsal toprakları bu hale getirmenin mantığı daha fazla insan ağırlamakmıymış yani.
Buna çocuklar bile inanmaz.
Eki Görüntüle 1082227
Ya canımm daha fazla insan ağırlamak için illa lüks şeyler yapmak gerekiyor!
Yahu tatile gidenlerle filan kıyaslıyorlar yok oralara o kadar para vereceklerine ibadet için versinler de filan. Bırakın tatili senelerce ibadetlerini farzlarını yerine getirmek için para biriktiren insanlar o kadar çok ki. Bu insanların günahı ne. İlla zenginler mi gidecek oralara tamam durumu iyi olanlara farz kılınmış olabilir ama insanlar gitmek istiyor elbette kabeyi görmek, el yüz sürmek istiyor Allah nasip ederse bende istiyorum.
Şu manzaraya bakın dediğin gibi otel neredeyse kabenin içine girecek başka yer mi yok. Ticareti de düşünecekmiş zaten oradan her haluıkarda kar ediyor o kadar insan akın akın gidiyor. Bu kadar a'dan z'ye herşeyin pahalı olmasının hep lüks oteller yapılmasının, zengin kesimin düşünülmesinin mantığı nedir orası turizm yeri değil bir Antalya filan anlarım keyfi olarak eğlenmeye dinlenmeye gidiyorsan belli bir parayı gözden çıkaracaksın ama buraya ibadet için gidiyorsun gezmeye değil bu ibadeti bir Müslüman bu kadar pahalılaştırabiliyorsa kolaylaştıracağı yerde o zaman bende dini kullnarak zengin oluyorlar derim bunun başka açıklaması yok zengin tayfası da lüks yerlerde kalmayıversin gerçekten ibadet için oraya gidiyorsa rahatından feragat ediversin eşit olsun herşey. Zaten orada bile rahatını düşünen bilmem kaç yıldızlı otellerde kalmak isteyen insanların ibadeti geçerli mi olur. Oradan dönerken havaalanlarında viski alanlar var yaa ibadetten dönüyorsun yani. Ama cebinde az parasıyla sevdiklerine o topraklardan birşeyler almak isteyen de var ama sırf otel değil herşey ateş pahası neden yani zaten zebgin olacakları kadar olmuşlar normal fiyatlarda bile olsa kalkınırlar bunu oranın halkı yaparsa başkaları ne yapmaz. İşlerine gelince diyorum ya peygamberimiz gibi yaşamak sakal bırakmak sünnet ama yaşayış tarzları hiçte öyle değil oraya ibadet için gelenlerin üzerinden kazandıkları paralarla Türkiye'de sefa sürüyorlar yazlık beldelerde. Onlar sefa sürsün diye insanların cebinden milyarlar çıkıyor. Kabe orada olabilir ama şahsen Arapları hiç sevmiyorum hal ve hareketlerini tasvip etmiyorum çok pis ve saygısızlar.