Akıllı kadın olmak herşeyi güzel idare edebilmek

eşim bana danışmadan hicbi sey yapmaz.. yani ben de ona danismadan yapmam.. aileler her zaman ikimiz icin de ikinci plandadir.. ben baskalarinin yaninda esime laf ettirmem, esim de bana.. annesi de dahil.. yani bi yönden karsilikli.. kv meselesine gelince ben pek takmiyorum yani duysam bile duymamazliktan geliyorum.. arada laf acilinca esime söyle yapmalari yanlisti falan diyorum mantikli aciklayinca bana hak veriyo, yani anlayacagin karsilikli kafa yapisinin uyusmasi önemli, biz en basta ne olursa olsun aileler hep ikinci planda olucak diye konustuk.. simdiye kadar da sözümüzü tuttuk..

hiç bir entrika çevirmeden, kendim olarak, samimiyetimle ve içten tavırlarımla, ama aynı zamanda mantığı da elden bırakmayarak mutlu bir evlilik sürdürüyorum şükürler olsun. kocama deli gibi aşığım, o da bana aynı şekilde. hergün akşam olsun diye saate bakarız kavuşmaya. eşimin ailesini kendi ailemden çok severim, onlar da beni oğullarından çok sayarlar. bunların hepsi karşılıklı iyi niyetle ve olgunlukla ilgili şeyler. ben öyle sinsi sinsi iş çevirmeye karşıyım. ama olgun olmak, aklını kullanmak da lazım tabi. ve dediğiniz doğru, iyi bir cinsel yaşam mutlu bir evlilikte olmazsa olmaz.

Eşim bana çok bağlıdır. Ev işlerinde yardım eder. Özel günleri atlamaz. Gözümün içine bakar. Ama annesine de çok bağlı. Tartışma sebeplerimiz hep annesi oluyor.. Annesiyle ilgilenmemi aramamı sormamı istiyor sadece benden. Bende yavaş yavaş başladm aramaya etmeye. Mutlu oluyor memnun oluyor. Bana sorsan ben kv yi sürekli aradığım için mutlu değilim tbi. Ne konular okuyorm halime de şükrediyorm ama bizde de böyle işte..

Yalnız ben bu tutumu doğru bulmuyorum. Eşim neden benim peşimde köle olsun, her dediğimi yapsın ki.. Evli olsak da o benden ayrı bi birey. Benim her dediğim mutlak doğru mu ? Fikirlerimizi ortaya koyar bi noktada kesişiriz. Biraz benim çizgilerim esner, biraz onun.. Gerçi bahsettiğiniz kişilikte adamlar yok mu var ? Ama mutlu mu ? Bu otoriteye ne kadar tahammül eder ? Bir gün patlama noktasına gelirse ne olur ? Ayrıca bi süre sonra sürekli size itaat eden bir eş size ne kadar çekici gelir ? Bunları da düşünmek lazım.. Kadın olsun erkek olsun ben karşımda güçlü, fikirleri olan, benimle tartışabilecek özgüvene sahip biri olsun isterim. Adam seviyor diye de karakterini sömürmek olmaz. Klişedir ama, çok naz aşık usandırır...

Ben 2 yıllık evliyim
Evliliğimde hep boşanmayı düşünen ve planlayan biriydim
Takiii eşimin ailesini eleştirmeyi bırakana kadar
Aaa bir baktım ki adam zaten farkında yanlışların
Ben şu yanlış bu yanlis derken hem ailesinı hemde aslında kendini asagilamisim
Şimdi bir bakıyorum benim birşey söylememe gerek bile bırakmıyor
Son konumda buna örnek zaten
Nasıl yaptım sadece empati kurdum
Sürekli biri benim ailemı eleştirse
Dayanamazdım
O yüzden eleştirmeyi bıraktım 2 yıldır yaşamadığım mutluluğu 2 aydir yaşıyorum çok şükür

Sevgililik,nişanlılık dönemlerinde anne kuzusuyum diye basbas bağıran anne kuzularıyla,seven kıskanır yalanıyla sizi baskılayan ,kötü muamelede bulunan hanzolarla evlenmeyin.velev ki evlendiniz üremeyin ki nesilleri tükensin bu adam müsveddelerinin.
Eşim benim kulum kölem değil ben de onun kölesi değilim. Gerektiği yerde resti cekeceğimi bilir.Kaybetme korkusu ve ekonomik bağımsızlık ve eşimi iyi tanıtarak evlenmenin konforunu yaşıyorum.

kesinlikle katılıyorum. eşimin sevgisinden eminim ama bana köle falan değil, asla olmasını da istemem. ben onun doğru bildiğinden şaşmayan kişiliğine aşığım. her istediğimi koşulsuz yapan biri olsa kendi karakteri olmadığından ben sıkılırdım ve saygı duymazdım.

Canim cookk guzell orneklemissin.. Aynen dedigin gibi kv den iyi kalpli biri olmasa, ornegin sen yine ayni tutumla hatani kabul etsen bile bunu onune koyup durur. Zaten sen boylesin diye soylenir.. Hatani kabul ettigine pisman olursun.
Malesef bn ayni samimiyeti bulamiyorum. Hep fesatlik hep guc savasi.. İyi insan olmak daha kolay.. Daha guzel ama.. Olmayinca noluyo biliyo musun. Bu sefer anladiklari dilden konusuyorsun saygisiz oluyorsun.
Kendi yaptiklari gorunmuyor.
Sonra kendilerinden sogutup evladini cok seviyomus gibi agliyolar. Bence evladini sevsen once saygi duyarsin..
İste insan olmak zor zanaat.. Bunun kv yada gelin olmakla alakasi yok bence.

kesinlikle katılıyorum. o akıllı kadın dedikleri aklını nişanlılıkta kiraya vermeyip gözünü dört açanlar bence.

Çok haklısınız. İşte tam olarak bunu demek istiyorum ben de. Kv benimle sorun yaşamak istese o kadar çok malzemesi var ki. (Mesela; düğünümde bana takılan tek takı halamın taktığı çeyrek :)) Çeyiz deseniz sadece yemek takımı.. Bunlara karşılık düğünümüzü yapıp, bize ev ve araba aldı bu insanlar. Bir kere lafını bile yapmadılar..) İşte insanın gönlü güzel olunca, 'önemli olan çocuklarımın mutluluğu' diyebiliyorsa, bunlara hiç gerek duymuyor. Yani keramet benim aklımda, kurnazlığım da değil. Karşımdaki insanın yüreği güzel. Kimse kusursuz değil, tabi ki anlaşamadığım konular da oluyor ama durup iki dk düşünüyorum 'gerçekten bu insanı kırmaya değer mi' diye.. Ayaklarım üşümesin diye çorabımı giydiren bi anne bu, varsın niye gelmedin diye trip atsın, kızımı benden çok sahiplensin, yemeğime kusur bulsun vs. vs... Hiç biri gözüme batmaz. Hakkını ödeyemem.. Allah herkese nasip etsin.

yapı olarak dominant biriyim ne yazıkki değiştiremıyorum kendımı keşke kocama sırtımı dayayıp ohhhh be dıyebıleydım..ne yazıkki herseye yetısme cabam var...ve bu yuzden evde benım sözum gecıyor..eşim oldukca sakın ve naif.fazla naif..ben sureklı panık streslı....o yuzden o hep bana tamam demek durumunda kalıyor ve evde krız oluşmuyor..ha eşim benım gıbı olsaydı ne olurdu? -boşanırdık.....kesin yani...Allah dağına göre kar verirmiş derler ya ona inanıyorum..
anı yaşıyorum sinirliysem eger nasibini alır o an :) mutluysam evin kralı oldugunu hisseder...hiç bir seyi zorla yapmam yaptırmaya calıstı daha da bocaladı , o yuzden hep suyuma gider.kazanan o olur :) cunku guzellıkle davranınca ona gercekten gece 3 te tatlı yapabilecek kadar manyaklaşıyorum...

aile ilişkilerine gelince ;
kayınvalidem ile aram iyidir..vikvik konusmam..ama cok da sevmem.hiç bir hayırlarını da görmedim zararlarını da...en zor zzamanlarımda yoktular yanlarımda o yuzden eşime bu konuda cok çemkiririm...hiiç ses etmez hatta annen cok fena kadın he valla dua etsın yuzune gulup ses etmıyorum dedıgımde kes ulan kadın deyip şaaaaak diye tokadı da yapıştırabilirdi..ama dedım ya haklı oldugumu bıldıgı için ve annesıne hıc bu halimi yansıtmayıp idare ettiğim için ses etmiyor...kayınpederımı cok severım..görumcemı eşim de cok sevmez ben hıc sevmem ama mesafelı sevıyelı ıletısım ile yırtıyorum diyelim

asla politik değilim.birini ya severım ya sevmem..rol kesemem..ama kesmek gerekıyor tabıkı..öyle mutlu oluyorsun ne yazıkki...

bu işin sırrı bence doğru eşi bulup doğru eş olabilmekte..bıraz da 3 maymun dıyorlar ama onu daha henuz beceremedım...

İnsan kendine değer vermiyorsa hiç kimse değer vermiyor.buna koca anne baba bile dahil... ne zaman insanları alttan alsam,işi yüklensem kaybettim ben...

anladım ki birilerine aslında vazgeçilmez olmadığını gösterdiğinde işler ilerliyor,Tetikte oluyor. Bu yüzden bahsettiğiniz kadınlar gibi değilim sıkıntılar yaşıyorum ama hem kendimi de ezdirmiyorum artık

Ben çok iyi geçiriyorum çok şükür. Adı Meliha ben melos meloscum bile diyorum şakasına. O da bana kızım yavrum bebeğim falan der. Tabi oğluyla tartistigimzda onu tutar o ayrı mesele ☺☺

İsmine öyle sevimli yakıştırmalar yapsam anında bozulup ikaz eder anne demeye dilin varmıyor mu diye.
nişanlıyken .... anne diyordum hemen eşime annecim desin bana demiş
Benimki kronik vaka düzelmez

Benim dusuncem kadinlarin bazen utopik seyle icin beklentide olmalari: mesela her dakika erkekten guzel sevgi dolu mesajlar almak, hediyeler, "iliskide ki ilk gorusme ilk bulusma ilk su ilk bu"lari ozellestiripte her senenin ayri gunlerinde bir beklentide olup ta erkegin bunu hatirlamadigi icin pot kirmalar, sirf bir hata yaptigi zmn hatasini hemen anlmadigi icin triplere girmeler olmasa belki iliskiler de ki durum farkli olabilir.

Erkekler kadinlar kadar ince dusunup ince davranamazlar, ama onlarin da hissedip gormezden geldigi seylerde vardir. Biz calisip eve geldigimizde nasil dort dortluk kadin olamiyorsak; kastim: guzel yemekler hazirlamak, sofrayi zamaninda hazirlamak, bakimli suslu olmak, vucud bakimina ozen, temiz, guler yuzlu, karsindaki dinleyebilen vs.vs. olamiyorsak, erkeklerden de istedigimiz beklenemez.

Erkeklerin savunur gibi bir pozisyonda degilim; ahlak disi, terbiye ogrenmemis veya akli zit olan erkekleri kast etmiyorum.
Sozun kisasi, hayatta elidinizde oldugu seylerin kiymetini bilin; sukur edin; zamani gelince affedici olun zamani gelince kirilin ama asla egoist olmayin.

Ama beni de haklı bulduğu zamanlar olur
İsmine öyle sevimli yakıştırmalar yapsam anında bozulup ikaz eder anne demeye dilin varmıyor mu diye.
nişanlıyken .... anne diyordum hemen eşime annecim desin bana demiş
Benimki kronik vaka düzelmez

Yuhh o kadar da değil. Insanın içinden gelmeli böyle şeyler. Kayinvalidem zamanında çok çektiği için bize hiç bişey demez öyle sağolsun. O iyi ki ben iyiyim. Kişilik meselesi

Valla ben onu bunu bilmem nerde Kadir kıymet bilmeyen umursamaz tip varsa el üstünde tutuluyor ..
İnce düşünceli hatunlar ise daha cok hırpalanıyor..
Başkalarını bilmem de bizde işler böyle gitmiyor.
Ben çok kocacım kocacım kadınımdır.
Eminim ki ben böyle üzerine titremesem o da beni pamuklara sarmaz ki.
Hangi erkek huzursuz olduğu kadınla sevişmek ister ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…