- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Bazı kadınlar ise bakıyorsun kocası peşinde köle olmuş, annesine karşı bile karısını savunur.
Cok yakınımda örneği de var kuzenim ve karısı..Kız öyle güleryüzlü falan da değil ama oğlan iyi kapılmış, annesine laf bile ettirmez...
Diğer konularda da kocasına her dediğini ustaca yaptırabilen, kendini ağırdan satan, kocasının dırdırcı gözüyle bakmadığı hatunlar yok değil...
kesinlikle katılıyorum. eşimin sevgisinden eminim ama bana köle falan değil, asla olmasını da istemem. ben onun doğru bildiğinden şaşmayan kişiliğine aşığım. her istediğimi koşulsuz yapan biri olsa kendi karakteri olmadığından ben sıkılırdım ve saygı duymazdım.Yalnız ben bu tutumu doğru bulmuyorum. Eşim neden benim peşimde köle olsun, her dediğimi yapsın ki.. Evli olsak da o benden ayrı bi birey. Benim her dediğim mutlak doğru mu ? Fikirlerimizi ortaya koyar bi noktada kesişiriz. Biraz benim çizgilerim esner, biraz onun.. Gerçi bahsettiğiniz kişilikte adamlar yok mu var ? Ama mutlu mu ? Bu otoriteye ne kadar tahammül eder ? Bir gün patlama noktasına gelirse ne olur ? Ayrıca bi süre sonra sürekli size itaat eden bir eş size ne kadar çekici gelir ? Bunları da düşünmek lazım.. Kadın olsun erkek olsun ben karşımda güçlü, fikirleri olan, benimle tartışabilecek özgüvene sahip biri olsun isterim. Adam seviyor diye de karakterini sömürmek olmaz. Klişedir ama, çok naz aşık usandırır...
Canim cookk guzell orneklemissin.. Aynen dedigin gibi kv den iyi kalpli biri olmasa, ornegin sen yine ayni tutumla hatani kabul etsen bile bunu onune koyup durur. Zaten sen boylesin diye soylenir.. Hatani kabul ettigine pisman olursun.Ben 2,5 yıllık evliyim kv bir gün olsun tartışmadım. Eşim her zaman beni savunur. Hatta abartir, ben annesini savunmak zorunda kalırım.
Fakat bunların hiç biri benim aklım sayesinde olmuyor.. Karşınizdaki insan kötü kalpli, uyumsuz, huzursuzluktan zevk alan biriyse, ağzınızla kuş tutsaniz yaranamazsiniz. Ama iki tarafta ılıman bi kişiliğe sahipse, anlaşamadıklari konularda bile uzlaşmacı davranabiliyorlarsa o zaman bu söyledikleriniz olabiliyor.
Çok akıllı, planlı, derinden giden biri olduğumu iddia etmem ama uyumlu, anlayışlı, sakin ve seviyeli ilişkiler kuran biriyim. Öyle herşeyi sorun haline getirmem, her zaman açık konuşup sorunları sakince çözmeye calisirm. Burda öyle konular okuyorum ki bazen yok artık diyorum 'bunu mu dert etmiş gerçekten'... Kv bana bi konuda sitem ediyorsa ve haklıysa ona 'evet anne haklısın ben bu konuda biraz eksiğim' demeyi bilirim. Haksızsa 'düşündüğün gibi değil ben şöyle düşünüyorum' da derim. Ama tekrar altını çizerek söylüyorum kv kötü kalpli biri olsaydı benim bu tutumun hiç bi işe yaramazdı. Çok şükür kalbi güzel olan bi insan.
kesinlikle katılıyorum. o akıllı kadın dedikleri aklını nişanlılıkta kiraya vermeyip gözünü dört açanlar bence.Sevgililik,nişanlılık dönemlerinde anne kuzusuyum diye basbas bağıran anne kuzularıyla,seven kıskanır yalanıyla sizi baskılayan ,kötü muamelede bulunan hanzolarla evlenmeyin.velev ki evlendiniz üremeyin ki nesilleri tükensin bu adam müsveddelerinin.
Eşim benim kulum kölem değil ben de onun kölesi değilim. Gerektiği yerde resti cekeceğimi bilir.Kaybetme korkusu ve ekonomik bağımsızlık ve eşimi iyi tanıtarak evlenmenin konforunu yaşıyorum.
Canim cookk guzell orneklemissin.. Aynen dedigin gibi kv den iyi kalpli biri olmasa, ornegin sen yine ayni tutumla hatani kabul etsen bile bunu onune koyup durur. Zaten sen boylesin diye soylenir.. Hatani kabul ettigine pisman olursun.
Malesef bn ayni samimiyeti bulamiyorum. Hep fesatlik hep guc savasi.. İyi insan olmak daha kolay.. Daha guzel ama.. Olmayinca noluyo biliyo musun. Bu sefer anladiklari dilden konusuyorsun saygisiz oluyorsun.
Kendi yaptiklari gorunmuyor.
Sonra kendilerinden sogutup evladini cok seviyomus gibi agliyolar. Bence evladini sevsen once saygi duyarsin..
İste insan olmak zor zanaat.. Bunun kv yada gelin olmakla alakasi yok bence.
Şu kv ile iyi anlaşabilen kişiler özellikle yazabilirse çok sevinirim.Takipte olacağım.
Ben çok iyi geçiriyorum çok şükür. Adı Meliha ben melos meloscum bile diyorum şakasına. O da bana kızım yavrum bebeğim falan der. Tabi oğluyla tartistigimzda onu tutar o ayrı mesele ☺☺
İsmine öyle sevimli yakıştırmalar yapsam anında bozulup ikaz eder anne demeye dilin varmıyor mu diye.
nişanlıyken .... anne diyordum hemen eşime annecim desin bana demiş
Benimki kronik vaka düzelmez
Başkalarını bilmem de bizde işler böyle gitmiyor.Valla ben onu bunu bilmem nerde Kadir kıymet bilmeyen umursamaz tip varsa el üstünde tutuluyor ..
İnce düşünceli hatunlar ise daha cok hırpalanıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?