• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıllı kadın olmak herşeyi güzel idare edebilmek

Bir kere mükemmel diye bir şey yok. Herkes herşeyi mükemmel idare edemez. İdare etme niyetine girdi mi mükemmelliyetçi bir insana dönüşür sadece kendini yıpratır
Kv ile 2 yıl iyi anlaştım ne Zaman bebeğim oldu bebeğimi benden kıskandığı için aramız açıldı görüşmüyoruz iki aydır
Eşim evet dediklerimin yüzde 99 una tamam der.söylediklerimi öyle hafif hafif yeri gelince ve belli aralıklarla söylüyorum ki dırdırcı olmuyorum. Atıyorum annesiyle ilgili kötü bir şey mi söyleyeceğim konuyu onun açmasını bekliyorum. Annemle bugün konuştuk falan diye başlayınca muhabbete, ya işte ben de böyle böyle düşünüyorum diyorum. Konu genelde orada kapansa da aklında kalıyor söylediklerim
İyi bir cinsellik evliliğin olmazsa olmazı. Ama istediklerini yaptırma aracı olarak görenlerin sonu pek iyi olmuyor.içten ve samimi olmak lazım.

1 yillik evliyim daha en basindan esime annenle yada babanla bir tartismama sahit dahi olsan karismayacaksin biz aramizda halledecegiz dedim. Herhangi birsey oldugunda direkt onlarla muhattap oluyorum hatalida olsalar soyluyorum hic tartışma yasamadik resmen el üstünde tutuyorlar beni. Onlarla ilgili bir seye canim sıkıldığında da asla sicagi sicagina esimle konusmam uygun zamani kollarim. Dengeyi kurdugumu dusunuyorum. Aileme nasil davranilsin istiyorsam onlarada ayni sekilde davraniyorum. Misal anneler gununde kv ye tencere takimi aldırdım esime. Kv bana tesekkur etti ben calismiyorum ogluna et dedim :) hayir sana ediyorum cunku sen musade etmesen oglum bunu yapamazdi dedi. Onlarda durumun farkinda. Esim fikrimi almadan aslan birsey yapmaz bende onun dusuncelerine saygi duyar teşvik ederim. Ikili iliskilerde iyilik yada kotuluk tek taraftan kaynaklanmaz bence her iki tarafinda ozverili olmasi gerekir.
Esimi evdede disardada el ustunde tutuyorum oda beni basinin ustunde tasir tabiri caizse. Suana kadar ne bir gece ayri yattik nede küs.

Benim dusuncem kadinlarin bazen utopik seyle icin beklentide olmalari: mesela her dakika erkekten guzel sevgi dolu mesajlar almak, hediyeler, "iliskide ki ilk gorusme ilk bulusma ilk su ilk bu"lari ozellestiripte her senenin ayri gunlerinde bir beklentide olup ta erkegin bunu hatirlamadigi icin pot kirmalar, sirf bir hata yaptigi zmn hatasini hemen anlmadigi icin triplere girmeler olmasa belki iliskiler de ki durum farkli olabilir.

Erkekler kadinlar kadar ince dusunup ince davranamazlar, ama onlarin da hissedip gormezden geldigi seylerde vardir. Biz calisip eve geldigimizde nasil dort dortluk kadin olamiyorsak; kastim: guzel yemekler hazirlamak, sofrayi zamaninda hazirlamak, bakimli suslu olmak, vucud bakimina ozen, temiz, guler yuzlu, karsindaki dinleyebilen vs.vs. olamiyorsak, erkeklerden de istedigimiz beklenemez.

Erkeklerin savunur gibi bir pozisyonda degilim; ahlak disi, terbiye ogrenmemis veya akli zit olan erkekleri kast etmiyorum.
Sozun kisasi, hayatta elidinizde oldugu seylerin kiymetini bilin; sukur edin; zamani gelince affedici olun zamani gelince kirilin ama asla egoist olmayin.

Doğru evet bu açıdan erkekleri eleştirirken bi taraftan da kendimize bakmalıyız ama bazı seyler affedilemez

1 yillik evliyim daha en basindan esime annenle yada babanla bir tartismama sahit dahi olsan karismayacaksin biz aramizda halledecegiz dedim. Herhangi birsey oldugunda direkt onlarla muhattap oluyorum hatalida olsalar soyluyorum hic tartışma yasamadik resmen el üstünde tutuyorlar beni. Onlarla ilgili bir seye canim sıkıldığında da asla sicagi sicagina esimle konusmam uygun zamani kollarim. Dengeyi kurdugumu dusunuyorum. Aileme nasil davranilsin istiyorsam onlarada ayni sekilde davraniyorum. Misal anneler gununde kv ye tencere takimi aldırdım esime. Kv bana tesekkur etti ben calismiyorum ogluna et dedim :) hayir sana ediyorum cunku sen musade etmesen oglum bunu yapamazdi dedi. Onlarda durumun farkinda. Esim fikrimi almadan aslan birsey yapmaz bende onun dusuncelerine saygi duyar teşvik ederim. Ikili iliskilerde iyilik yada kotuluk tek taraftan kaynaklanmaz bence her iki tarafinda ozverili olmasi gerekir.
Esimi evdede disardada el ustunde tutuyorum oda beni basinin ustunde tasir tabiri caizse. Suana kadar ne bir gece ayri yattik nede küs.

ala ala tencere mi aldınız bana diyen kaynanalar da var veya dogum gunumde bana cul caput canak degil duzgun bişey alın diye sipariş veren de var bence sizin geciminiz kv nin iyi olmasından buyuk oranla

Kocayla ve ailesiyle anlaşmak planlayarak yapılabilecek şeyler değil ki.

Ben eşimle çok iyi anlaşıyorum, evliliğim çok şükür yolunda. Ailesiyle de seviyeli ama düzgün bir ilişkimiz var. Ama bunun için özel hiç bir şey yapmıyorum. Zaten bütün ömür bunları düşünerek ve planlayarak geçmez ki.:KK51:

İşin özü anlaşabileceğiniz eşlerle evlenmek. Ailesiyle anlaşamıyorsanız da seviye koyun araya. Burada kocanın ana kuzusu olmaması da önemli etken tabi.
Sonra her şey kendiliğinden oluyor zaten.:KK50:
Eşim ana kuzusu degıl ama ailesınıfe pek aramaz cok nadir bende diyorum ara ailen onlar senin . Ne konuscam dıyor beş dk konuşup kapatıyor bana göre de bu yanlış . Eşimle oyırtamadıgımız evlılıgımız var Bı arada . Valla erkek yumuşak olursa istedıgını yaptırısın içinde olacak

Annem tamda boyle bir bayan ben asla yapamam banannemle buyuk sorunlar yasadim kuyusunu kazarken yakaladm ama annem hic buna karsilik bozmadi kendini babami da babannemi ustune annesini cok iyi idare ediyor kv ile hic kavga etmemistir ben bildim bileli nasil yapiyor anlayamiyorum..

ala ala tencere mi aldınız bana diyen kaynanalar da var veya dogum gunumde bana cul caput canak degil duzgun bişey alın diye sipariş veren de var bence sizin geciminiz kv nin iyi olmasından buyuk oranla
:)) gorumcemin dugununde hazirlik olarak kofte kizartmislardi hamileyim acikmisimda esimin yaninda kofte yiyecegim dedim kv aynen dedi ki onlar sayili aksam yenecek cok iyidir sagolsun ama bu tarz dusuncesizlikleride cok ben takmiyorum kafaya :) dedigim gibi iki taraftan da kaynakli tek tarafli bir yere kadar. Genel olarak iyidirler.

Ben sabırlı oldugum için 10 kere düşünüp öyle uygulamaya geçtiğim eşimi izledigim için eşimi evlenince yola getirebildim.Benimle direk konuşmak istemiyor.Bende başkası üzerinden agzından laf alıyorum sen olsan napardın aşkım falan diye öyle düşüncelerini ögrenip ona göre hareket ediyorum.Kıskandıgımı belli etmiyorum.Bazen ilgisiz davranıyorum hemen peşimde turluyor biri bişey mi dedi bişey mi oldu diye..İlgili oldugum zaman kendini çekiyor,havalara giriyordu anladım ki kaçan kovalanırmış bazen başka şeylerle ilgilenip ilgisiz bırakıyorum.Çoğunlukta eşim benden akıl alır ama bazen egosunu tatmin etmesi için bilmiyormuş o olmadan yapamıyormuşum gibi davranıyorum,Öyle dengeliyorum yavaş yavaş açıldı eskiden yanımda bile oturamazdı utanırdı herkesin yanında ilgilendigimi belli edince onunla o da alıştı ve ayakkabıma kadar çorabıma kadar giydiriyor ailesinin yanında onlar da şaşıp kalıyor.. :D Arada kaçıyor gibi davranman bile yeter seni cepte göremesin evli olsan bile..

Ben sabırlı oldugum için 10 kere düşünüp öyle uygulamaya geçtiğim eşimi izledigim için eşimi evlenince yola getirebildim.Benimle direk konuşmak istemiyor.Bende başkası üzerinden agzından laf alıyorum sen olsan napardın aşkım falan diye öyle düşüncelerini ögrenip ona göre hareket ediyorum.Kıskandıgımı belli etmiyorum.Bazen ilgisiz davranıyorum hemen peşimde turluyor biri bişey mi dedi bişey mi oldu diye..İlgili oldugum zaman kendini çekiyor,havalara giriyordu anladım ki kaçan kovalanırmış bazen başka şeylerle ilgilenip ilgisiz bırakıyorum.Çoğunlukta eşim benden akıl alır ama bazen egosunu tatmin etmesi için bilmiyormuş o olmadan yapamıyormuşum gibi davranıyorum,Öyle dengeliyorum yavaş yavaş açıldı eskiden yanımda bile oturamazdı utanırdı herkesin yanında ilgilendigimi belli edince onunla o da alıştı ve ayakkabıma kadar çorabıma kadar giydiriyor ailesinin yanında onlar da şaşıp kalıyor.. :KK70: Arada kaçıyor gibi davranman bile yeter seni cepte göremesin evli olsan bile..

çok iyi taktikler

Ben esimin ailesiyle gorusmuyorum.
Esim annesinin ablasinin yani kardeslerinin huysuz oldugunun farkida.
Benimde oynamami istedi resmen
Sevme sadece saygini bozma dedi.
Surekli bana duyma,görme,isitme dedi
Onlara neden böyle yapiyosunuz demedi.

Ben aktör degilim
Tiyatrocu degilim bilsem konservatuar tiyatro falan okurdum dedim.

Nitekim 5yildir görusmuyorum.
Kafam pırıl pırıl.

Eskiden esimle ailesi yuzunden kedi köpek gibiydik simdi mevzulari acilmazsa sorun yok.
Ama mevzulari acilsa yine tartisiyoruz.
Ben isimlerini anmamaya calisiyorum.

Çok haklısınız. İşte tam olarak bunu demek istiyorum ben de. Kv benimle sorun yaşamak istese o kadar çok malzemesi var ki. (Mesela; düğünümde bana takılan tek takı halamın taktığı çeyrek :)) Çeyiz deseniz sadece yemek takımı.. Bunlara karşılık düğünümüzü yapıp, bize ev ve araba aldı bu insanlar. Bir kere lafını bile yapmadılar..) İşte insanın gönlü güzel olunca, 'önemli olan çocuklarımın mutluluğu' diyebiliyorsa, bunlara hiç gerek duymuyor. Yani keramet benim aklımda, kurnazlığım da değil. Karşımdaki insanın yüreği güzel. Kimse kusursuz değil, tabi ki anlaşamadığım konular da oluyor ama durup iki dk düşünüyorum 'gerçekten bu insanı kırmaya değer mi' diye.. Ayaklarım üşümesin diye çorabımı giydiren bi anne bu, varsın niye gelmedin diye trip atsın, kızımı benden çok sahiplensin, yemeğime kusur bulsun vs. vs... Hiç biri gözüme batmaz. Hakkını ödeyemem.. Allah herkese nasip etsin.
Amin.. Benim bundan sonrasi icin temennim bana nasip olmadi. Allah izin verirse bi oglum var bn kv niz gibi olurum ins.

Aynen öyle. Ben de hediye olarak tencere takımı almıştım mesela. Teşekkür dahi etmedi. "Oğlumun kesesine bereket" demiş sadece.

Not: Çalışıyorum ve o hediyeyi eşim almadı, ben aldım. Sonuç, bir daha hediye almadım. Genel sonuç; iyi ilişkiler tek tarafın çabasıyla olmuyor maalesef.

Tatlım bu eşle alakalı bı durum maleseef ben kv ıle ıyı gecınıyrum kadın ıyıdır ama arada kvdelık yapar o zamnlar sessız kalırım eve gelınce yuzum asık ve uzgun olur esım sorarsa anlatmam baya ısrar eder durumu abartmadan anlatırım esım telefnu alır gerekenı yapar konu hallolur kv ıle kavga etmesını ıstemem ve etmezler esım knusur kv tamam der konu sonsuza dek kapanmış olur sonuc olarak bır olaya tepkımı vermeden once ılerıde benım aannemde kv olacak gelınımızın anneme nasıl tavır takınmasını ısterım dıye dusunup ona gre davranırım ama bazen sabırım el vermedıgı durumlarda yukarıda anlattıgım gıbı olur sonucta kv ıle ben ktu olsam laf sylesem o olay hıc unutulmaz ama oglu bı laf sylese tepkı bıle vermez kırılmaz uzulmez bu yuzden ıkıncı planda kalmayı tercıh edıyrum

Benımle alakalı planladıkları seylerı hsuma gıtmezse esım ustunden reddeıyorum durum oyle olunca ıkna cabalarıyla ve ısrarlarıyla ugrasmıyorum

vay be bızım kk dakı hanımların hepsı ne kadar akıllıymıs... övünüp durmuslar sureklı...:KK14:
sanırsın o konuları ben acıyorum...:KK14:

Açmıyorsaniz bi iki yorum da siz yapıverin. Arkadaşlar çok güzel fikirler paylaşmışlar, sizinkilerden de yararlanalim. Belki birilerine faydamiz dokunur. Konunun amacı o ne de olsa.

Şahsen kocam öyle mıç mıç biri değildir beni korur ailesine karşı laf ettirmez onun yanında kv aram iyidir ama bu tartismayiz anlamına gelmez gayette tartışırız araya kocami sokmam kendim hallederim zaten öyle herseyime karışmaz ama tencere bu tıkırdiyor ışte ama lafimi esirgemem evimiz aynı bahçenin içinde ve hakimiyet bende

Konuları okuyunca o kadar sorun var ki evliliklerde. Başta kayınvalide olmak üzere tabi...
Bazı kadınlar ise bakıyorsun kocası peşinde köle olmuş, annesine karşı bile karısını savunur.
Cok yakınımda örneği de var kuzenim ve karısı..Kız öyle güleryüzlü falan da değil ama oğlan iyi kapılmış, annesine laf bile ettirmez...

Diğer konularda da kocasına her dediğini ustaca yaptırabilen, kendini ağırdan satan, kocasının dırdırcı gözüyle bakmadığı hatunlar yok değil...Kaynana ile iyi geçinebilen...Karşıdaki insan da çok önemli tabi...Kötü de olsa aklını kullanarak min. sorunla bütün düzeni yürütebilenlere bravo

Kadın olarak beklentilerimiz oluyor, sürekli düşünüyoruz, eşten güzel söz, herşeyin önünde tutmasını istemek, hatalarını farkedip özür beklemek, zamanını bize ayırmasını, aşkını göstermesini beklemek gibi ama malesef beklentilerimiz karşılanmadığı zamanlarda tartışmaya dönüşebiliyor sonra soğumalar yatak ayırmalar vs

Merak ettiğim içinizde bunların hepsini yapabilen var mı ve sürdürebilen bu kadar akıllı, planlı, derinden gidebilen, duygularına hakim olabilen...Boylece erkeğine de tam hakimiyet kurabilen...İyi bir cinsel hayat ta erkekler üzerinde çok etkili diye düşünüyorum bu da vardır öyle eşlerde...Varsa tüm düzeni nasıl yaptığını da burda anlatırsa herkes faydalanır diye düşünüyorum...Özellikle biz bayanların duygusallıktan yaptığı hatalar çok fazla....Akıllıca davranmak yerine fevri olunca işler sarpasarıyor...O sabrı herdaim gösterebilen mantığı ile hareket edebilen var mı acaba
ben içimden geldiği gibi davranıyorum eşimin ailesini gram hazetmiyorum ve o bunu net biliyor ama tavrını değiştirmiyor çünkü benim nasıl bir insan olduğumu anladı ailesinide tanıyor zaten.Çok tekrara düşmemek lazım hiç sanmıyorum ki çok konuşan eşini farketmeyen bir erkek olsun.Hoşuna gitmeyen şeyler varsa mesafeni koru görmezden gel hepsi bu aslında.

Ben 2,5 yıllık evliyim kv bir gün olsun tartışmadım. Eşim her zaman beni savunur. Hatta abartir, ben annesini savunmak zorunda kalırım.

Fakat bunların hiç biri benim aklım sayesinde olmuyor.. Karşınizdaki insan kötü kalpli, uyumsuz, huzursuzluktan zevk alan biriyse, ağzınızla kuş tutsaniz yaranamazsiniz. Ama iki tarafta ılıman bi kişiliğe sahipse, anlaşamadıklari konularda bile uzlaşmacı davranabiliyorlarsa o zaman bu söyledikleriniz olabiliyor.

Çok akıllı, planlı, derinden giden biri olduğumu iddia etmem ama uyumlu, anlayışlı, sakin ve seviyeli ilişkiler kuran biriyim. Öyle herşeyi sorun haline getirmem, her zaman açık konuşup sorunları sakince çözmeye calisirm. Burda öyle konular okuyorum ki bazen yok artık diyorum 'bunu mu dert etmiş gerçekten'... Kv bana bi konuda sitem ediyorsa ve haklıysa ona 'evet anne haklısın ben bu konuda biraz eksiğim' demeyi bilirim. Haksızsa 'düşündüğün gibi değil ben şöyle düşünüyorum' da derim. Ama tekrar altını çizerek söylüyorum kv kötü kalpli biri olsaydı benim bu tutumun hiç bi işe yaramazdı. Çok şükür kalbi güzel olan bi insan.
+1

Back
X