Akıllı kadın olmak herşeyi güzel idare edebilmek

Neşeli pozitif cana yakin guler yüzlü olmak birinci sırada. Evine gelen kimse iyi agirlamak esinle birlikte.
Eşine dir dir yapmamak istedigin bir seyi nazikcr soylemek ona teşekkür etmek kibar konusmak az cazibeli cilveli dedigimiz şeyden olmak.
Kisaca anlatiyorum şuan.
Ailesine karşı asla kötü soz dememek . Hatta eşine onun ailesini ne kadar sevdigini soylemek bello etmek.
Gibi gibi..
Esinin ailesi kotu bile olsa sen sikayet etmedigin icin aksine sevdigini esine belli ettigin icin esin dicekki benim karim ailemi ne kadar seviyor el ustunde tutuyor ama benim Ailem kiymet bilmiyor deyip yanında olacak.
Ama bence bunlara hic gerek yok dogal olmak en yisi.

Yok Can'ım kocana davranmandan bahsetmedim daha cok ailesi ve cevreye karşı tutum olarak değerlendirdim ..

13 senedir evliyim daha birgün kv ile tartışmadık ama benim kv muhteşem bir kadın beni 15 senedir öz evladı gibi benimsedi bende onu bence bu birazda şans canım karşındaki iyi olunca sende iyi oluyorsun ve tersi.

Ben kayınvalidemle ve 3 adet görümcemle iyi geçiniyorum şimdilik. Evleneli 2 yıl oldu, eşimle de 5 yıldır birlikteyiz. Ama çok sıkıntılar yaşadım başta eşim hep ailesini savunuyordu bende ağlayıp zırlıyordum. Baktım olmuyor böyle, onlar birşey dediğinde sustum. Akşam olunca eşime bugün bana böyle birşey dendi ama ben sen üzülme diye cevap vermedim falan dedim. Başta yok öyle demek istememişlerdir, yok onu kast etmemişlerdir diyordu. Sonra kendi de birkaç kez şahit oldu. Orda sustun ya ben senin değerini anladım dedi. Ben susunca eşimde benim dediğimi yapmaya başlayınca kayınvalidemlerde fazla karışmamaya başladı. Ama onlarda genel olarak iyi insanlar haklarını yemeyeyim. Sadece beni kabullenmeleri biraz zor oldu.

Güçlü bir kadın olarak görününce kv de de pısar eşte. Galiba ben bunu yaptım işk evlendiğim ay aptal sanırdım kendimi ama şuan hayatımın dizilimine bakıyorum elimdekilere ve karşımdakilerin tutumuna. Ve ben gerçekten çok akıllı hareket etmişim diyorum. Eşimden bişey isteyecekleri zaman bile beni arayıp izin alırlar. Belli başlı soğuklukları tavır olarak görürdüm kızardım. Meğer çekiniyorlarmış bunu gördüm.
Bunun tabiki eşinizin karakteriylede alakası var ama olur olmaz herşeye kızmak yerineher konuya sakince mantık çerçevesinde ve egonuzu işin içine katmadan girerseniz, bi süre sonra eşiniz size farklı bi saygıyla yaklaşıypr. Evet doğru az konuşunca, çok snirli anlarda "ben biraz odamda sakinleşicem yoksa gereksiz kavga edicez ve saçmalicam bu olsun istemiyorum" derseniz size saygı duyuluyor.ve küste olsanız görevleri aksatmayınca sinirlide olsanız karnın aç mı diye sorabiliyorsanız eşiniz size saygı dıyuyor.
Kv ye gelince,
Kötüde olsa bi taktiğim vardı. Bişey olduğunda kızıp kızıp eşiminde o konuda ilgili kişiye bilenmesini sağlardım, ama yüzyüze gelince eşim sinirini ilgili kişiden çıkarırken sakinleştiren ve ona abarttığı için kızan ilgili kişiye yardım eden ben olırdum. Evet bu iki yüzlülük ama nişanlılık dönemimde cidden canımı çok yaktılar. Bende akıllı olmak zorunda kaldım. Bi konu tartışılırken sigara içmeye kalkardım eşimde içer tabi peşimden gelirdi o sırada milli adetimiz dedikodu yapılırdı içerde eşim bu sefer açar ağzını yumar gözünü bende kolundan tutup yapma annen yapma kardeşin kırma dedikçe iyi kalpli eş oldum o ise sinirlerine hakim olamayan er kişisi.

Bi davet falan olurdu misafirlik bildiğimi belli etmeden kuınvalideyi eve yatıya çağırırdım gelemeyeceğini bile bile . İyi eş iyi gelin olurdum.

Aslında içimde gerçekten kötülük yok ama benden önce aile içinde yaşanan bitakım olaylar yüzünden kimsenin kimseye güveni yoktu bana mı olacak e mağdem evleniyorım seviyorum ve seviliyorum o halde aradaki hukuku benim şekillendirmem gerekliydi bende bunu yaptım. Şuan bu ikiyüzlülüklere gerek kalmadı açıkçası. Kendimi gösterecek fırsatları hep kendim yarattım. Geçenlerde de (eşime karşı olanları değil kvye ve görümceye karşı olanları) eşime anlattım bu sinsilikleri. Vicdan yaptım çünkü sinirim geçmişti o insanlara karşı artık iyilerdi. Oda bana iyi yapmışsın dedi yoksa kafamız bu kadar rahat olmazdı herşeye karışırlardı deyip akıllı karım benim dedi:) sanki karışmaya kalksalar hayır diyebilecekti.

Maalesef güçlüde görünse kadın güçsüz bir varlık hep acıyı kendisi yaşayan ve yalnız. Bizim gücümüz ise aklımız. Herkese etki eder mi bilmem benim şansım vardı belki. Ama kötülüğü yaşamadan tahmin edip hamle yapmak lazım. Beni sinsilik yüznden kınayabilirsiniz. Hakta veririm ama dedm ya canımı yakmadan önce düşüneceklerdi.

Geneli ayni şeyi söylemiş bencede erkekte bitiyo arayi bulması gerekiyo iyi gözlemlemesi gerekiyo eşini de kabullenip benimsemesi gerekiyo

Kendi hayatimi anlatiyim 3 seneyi bitirdik ilk baslar annesine o kadar dustuki sanki gelin olarak o geldi ilgi alaka ikram hormet hep onaydı alisiyim diye bi yere götürmezdi pek böylede cahil bi düşüncesi vardı annesi doldururdu kulagimla duydum kaç defa üstüme salmaya çalıştığını ama bisey demedi iste bu boylemi oldu ben bisey duydum bide sen anlat vs sadece susardı ufacık bisey söylesem annem hakli kocaman kadın yalan mi söyleyecek e ben yalan mi soyleyecegim hic onu düşünmezdi ve annesi her lafında yalan olduğu halde ama kotulemedm hic suclamadim annen şöyle demedim ama ciddi konularda tepkimi koydum zamanla anladı benim dogruyu annesinin yalan konuştuğunu ama bunu kendisine farkettirdim ufak tefek olaylarla sağladım bunu gözü açıldı neyin ne olduğunu gördü yeni yeni beni savunmaya basladi ama kırgınlıklarım o kadar büyük ki unutamıyorum halada oluyo ama kendi içime atıyorum olay büyümesin diye veya artik koreldim sindirildim idare edecek gücüm kalmadı cinsel hayatımız ilk bas çok çok iyiydi ama zamanla bendeki yaralar çoğaldıkça azaldı benim acimdan çoğu zaman esim ister ufak tefek sikayetlenmeleride oluyo ama içime attiklarim icimi kemiriyo unutturacak bi ortamda saglamiyo bilmiyoda benim icimdekileri çünkü konuşmayı bilmiyo bişeyleri konuşarak halletmekten yanayım ben ama yapamadık olmadı belki diyorum cinselligi kullanıp yatırabilirdim çoğu şeyi veya annesine ağız yaparak canım cicim diye konuşarak göz boyayabilirdim o zaman daha kolay olurdu belki ama ben o karakterde biri değilim oyun oynayamiyorum içim almazken yüzüne gülemiyorum

Yine diyorum erkekte bitiyo esede anneyede yeteri saygıyı sevgiyi ikisinin yerinide ayırmayı bilecek keske diyorum ilk baslar bana yeteri kadar vakit ayirsaydi güvenseydi ne deyim ki sadece üzülüyorum nisnaliyken çok çok iyiydik gezmeler hediyeler süprizler ask dolu sözler sarildigimdaki güven omzunda uyuduğum huzur vs vs sadece üzülüyorum buda benim sinavimmis diyorum

Açmıyorsaniz bi iki yorum da siz yapıverin. Arkadaşlar çok güzel fikirler paylaşmışlar, sizinkilerden de yararlanalim. Belki birilerine faydamiz dokunur. Konunun amacı o ne de olsa.
tabııkı bu benım kendı tercıhım. ayrıca ıstedıgım yorumu yapabılıyorum dıye bılıyorum bu sıtede..
tesekkurler yıne de.

hem mesleki bilgimle (psikoloğum) hemde tecrübelerime göre yazmak istedim
Benimde kayınvalidem oldum olası beni hiç sevmez sürekli iyi yönlerimde bile kusur arar. Bazı erkek anneleri böyledir özellikle eşi olmayan veya eşi ilgisiz kv ler oğlunu bi dönem sonra eşi gibi görmeye başlıyor asla paylaşamıyor. Burada eşe görev düşüyor annesinin olumsuz davranışlarını daha pekiştiren erkek eşini bir süre sonra mutsuz eder. Benim eşim her zaman hatam olsa bile annesine karşı beni savunur sadece yalnız kaldığımızda varsa bir yanlışım tatlı dille beni uyarır. Bu insana güven veren bir şey olsa da ne yazık ki kv oğlunun karısını savunduğunu gördükçe daha çok kin ve hırs yapıyor. Peki ben ne yaptım? Asla bir gün bile kv me yaranmak için istemediğim bişey yapmadım kendi kişiliğimden taviz vermedim bunu ona uygun bi dille söyledim ben böyleyim diğer türlü yapmacık olurum vs diye pek işe yaramadı kv açısından ama eşim beni taktir etti her zaman dediği şey sen sen gibi davranmaz annemin sevgisi için vs farklı olursan onun kumanda ettiği biri olursan senden ayrılırım diye
Elbette üzülüyorum fani dünyada güzelce yasamak varken bu kadar sıkıntı stres niye diye insanlar ölümlü olduklarını unutuyorlar
Tavsiyem şudur ki eşiniz kv niz arkadasınız vs kim varsa çevrenizde olduğunuzdan farklı davranmayın aksi halde herkes Mutlu olurken siz mutsuz olursunuz

Ailesini asla eleştirmem sınırlarım bellidir kimsenin o sınırları geçmesine izin vermem. Eşim hep arkamdadır çünkü bilir kendi ailemde problem yapmayacağim şeyi eşimin ailesindede problem yapmam... Ailelerimiz çok önemli benim için kırmam kimseyi dikkat ederim. Asla arkamdan laf etmezler eşimde ettirmez zaten..
En önemlisi bu galiba eşim sahip çıkar konuşturmaz hakkımda bende sürekli kusur aramam alınganlık yapmam. İyi geçiniriz çok şükür.

nasıl beynine yer edebılıyorsunuz söyledıklerını bıraz tüyo versenize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…