- 16 Aralık 2017
- 68
- 20
- Konu Sahibi minnakkedicikk
Merhaba sevgili ablalarım.Size aklıma takılan çaresiz hissettiğim bir konudan bahsetmek istiyorum.Büyük bir şehirde yaşıyorum.On sekiz yaşındayım, sağlık meslek lisesi mezunuyum. Ailemin durumu pek iyi değil lise son sınıfta dersaneye gidemedim.Derslerim iyi olmasına rağmen hem meslek lisesine gittiğim için hemde tam anlamıyla bir temelim ve dershane gibi bir destek olmadığından üniversite sınavından pek yüksek puan alamadım. Yinede tercih yaptım çok iyi bi devlet üniversitesinin iki senelik vasıfsız okumaya bile gerek olmayan bi bölümünü kazandım ilk dönem gittim(okul yaşadığım şehirde) Ama yinede babamın günlük verdiği harçlık bile israf gibi gelmeye başladı bölüm çok kötü okumaya değmez bi bölüm,lisede bitirdiğim bölüm bu bölümden çok daha iyi ailemin de ev araba hiç bir şeyi yok babam 50li yaşlarda, ileride nasıl kira öder napar bilmiyorum onları rahat ettirmek istiyorum. 4 senelik ciddi bi ilişkim vae ve 5 6 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat nolursa olsun önceliğim ailem onların rahatı. Bende okula gidip vasıfsız bi bölüm için boşa masraf etmektense okulu bırakıp iş bulmaya karar verdim. Bir çok yere başvurdum(özel hastanelere) fakat hiç biri geri dönmedi. Şu an evdeyim çalışıp onlara ev almak istiyorum kardeşim var onu ilerde dersaneye göndermek istiyorum bi çok şey yapmak istiyorum her konuda mutlu olsunlar istiyorum babam geç saatlere kadar çalışıyor ve bu benim hiç içime sinmiyor. Üniversite sınavına tekrar gireceğim fakat yine çok yüksek bi puan alamam. Babam çok iyi bir insan okuyup iyi yerlere gelmemi ço istiyor. Onunla ve annemle de paylaştım iş aradığımı hak verip anladılar ama işte bulamıyorum. İş bulup kredi çekip ev alsam çok uzun zaman alır işin garantisi yok her şey karmakarışık. Zengin insanlara önyargılı oldum resmen. İçim acıyor babam yorgun argın geldikçe hiç kendilerine vakit ayıramıyorlar ve ben onlar her şeyi yaşasın istiyorum gerekirse onlar için kendimi feda etmek çalışıp ev almak istiyorum. Daha içimde bir sürü şey var sizinle paylaşmak istedim. Empati yaparak vereceğiniz yanıtlara akıllara açığım. Kimseye bu kadar açamamıştım içimi günlerdir düşünüğ duruyorum. Hepinize şimdidem çok teşekkür ederim.