- 13 Şubat 2018
- 1.425
- 3.121
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Peki ne yapicam ben çok kafam karıştı ben olgun biriyim ama çok gözümü korkuttunuzŞansımız böyleymiş banada çok dediler dinlemedim biz çok iyi anlaşıyoruz beni çok seviyor gözümün içine bakıyor beni asla üzmez diyordum ama öyle olmadı olmuyor
O yaşlarda evlenmem annem okulun bitince dedi zaten ama çok tepki verdiler acaba yanlış mı yapıyorum çünkü bu adama ben umut verdim okul bitsin öyle dedim o da tamam dedi ama ailen bilsin gizli sakli iş yapmayalım dedi20-21 yaşında evlenmeyin de 30 yaşında sevgiliniz olsun önemli değil.
Seninkinin yaşla alakası yok evladına bayram için yada normal Bi zamanda Toka aldın diye kızıyorsa daha insan olamamıştır problem o yaniBenden sana tavsiye sakın yapma!! Ben kendimden 9 yaş büyük biri ile evlendim çok pişmanım kuşak farkı var resmen hiç birşeyimiz uyuşmuyor çocuğum dogdugundan beri sürekli tartışıyoruz mesela bugün 4 aylık kızıma bayram için minik bı toka aldım diye kızdı beni ağlattı kızımın ilk bayramı diye heves etmiştim halbuki
Bu yaz evlenmekSelamlar ben 19 yaşındayim yakında yirmi yaşıma gircem üniversite okuyorum öğretmen olucam inşallah size bir sorum var. Benim sevgilimin yaşı benden çok büyük kendisi 30 yaşında ve aramızda çok yaş farkı var ama bir kere bile bu bizim için sorun olmadı hatta Allah nazardan saklasın çok iyi anlaşıyoruz kendisinide çok seviyorum. Benim annem ve anne tarafım biliyor ilişkim olduğunu hatta annem tanıyor, sevgilimin ailesi de biliyor geçen iftara gittim tanişmaya iyi insanlar ama ne yazık ki babam bilmiyor ilişkim olduğunu ve bilse büyük ihtimalle tepki veriri çünkü sevgilimi tanıyor ve yolda görse selamlaşir hal hatır sorarlar ama benimle sevgili olduğunu bilmiyor. Ben etrafımdan çok tepki alıyorum yaşı çok büyük neden onla sevgilisin seni kullanır vs. Ama asla kullanma gibi bir durum olmadı ben ne istersem onu yapıyor bir dediğimi iki etmiyor beni üniversiteye bile ziyaret(yaşadığım şehirde okuyorum) gelir her dediğimi yapar çiçekler alır benim gönlümü çok hoş eder ve bana gerçekten aşık biliyorum. Ve okulum için elinden geleni yapar benim okumamı çok istiyor ayaklarım üstünde durmayı istiyor her daim arkamda . Kendisi de baya ciddi evlenmek istiyor bu yaz babna söyle dedi. Ama yaş farkini herkes başıma iter diye tepki almaktan korkuyorum sizce ben ne yapmayalım siz benden daha bilgili ve tecrübelisiniz kendisini çok seviyorum ayrılmak istemiyorum ayrılsak bile peşimi bırakmaz barışmak için her şeyi yapar o derce seviyor beni :))))))
İşte demek istediğimiz tam olarak bu 30 lar insanın gezme tozma evresi zaten çünkü okul bitmiş ,mesleğin var , paran var , evlendiysen eşin var , arkadaşların var, heycanın var . sen 30 lara gelince ise o 40 larda olcak ve bazı şeyleri de aşmış olacak . Sen hep böyle enerjisiz kalmayacaksın emin ol.Kendisi benden daha enerjik ve neşeli ben o kadar enerjik değilim sürekli plan yapar şuraya gidelim bunu yapalım bir dediğimi iki etmiyo çok haklısınız evet çok yaş farkı var ama şöyle de bir durum var çok iyi anlaşıyoruz kendisi sorumlu ne istediğini bilen biri
Sorun sayısal fark değil dönemsel fark.yani 30 -40 , 35-45... olur ama 20 -30 , 15-25 olmaz .Selamlar ben 19 yaşındayim yakında yirmi yaşıma gircem üniversite okuyorum öğretmen olucam inşallah size bir sorum var. Benim sevgilimin yaşı benden çok büyük kendisi 30 yaşında ve aramızda çok yaş farkı var ama bir kere bile bu bizim için sorun olmadı hatta Allah nazardan saklasın çok iyi anlaşıyoruz kendisinide çok seviyorum. Benim annem ve anne tarafım biliyor ilişkim olduğunu hatta annem tanıyor, sevgilimin ailesi de biliyor geçen iftara gittim tanişmaya iyi insanlar ama ne yazık ki babam bilmiyor ilişkim olduğunu ve bilse büyük ihtimalle tepki veriri çünkü sevgilimi tanıyor ve yolda görse selamlaşir hal hatır sorarlar ama benimle sevgili olduğunu bilmiyor. Ben etrafımdan çok tepki alıyorum yaşı çok büyük neden onla sevgilisin seni kullanır vs. Ama asla kullanma gibi bir durum olmadı ben ne istersem onu yapıyor bir dediğimi iki etmiyor beni üniversiteye bile ziyaret(yaşadığım şehirde okuyorum) gelir her dediğimi yapar çiçekler alır benim gönlümü çok hoş eder ve bana gerçekten aşık biliyorum. Ve okulum için elinden geleni yapar benim okumamı çok istiyor ayaklarım üstünde durmayı istiyor her daim arkamda . Kendisi de baya ciddi evlenmek istiyor bu yaz babna söyle dedi. Ama yaş farkini herkes başıma iter diye tepki almaktan korkuyorum sizce ben ne yapmayalım siz benden daha bilgili ve tecrübelisiniz kendisini çok seviyorum ayrılmak istemiyorum ayrılsak bile peşimi bırakmaz barışmak için her şeyi yapar o derce seviyor beni :))))))
Evlenince öyle olmuyorlar yaa işten gelip koltukta elinde kumanda telefon g*tü göbegi salmış hayattan bezmiş gibi takılan tipler oluyorlar sevgiliyken böyle olması normal özlüyo az görüyor sizi ama evlenip aynı evin içine girince çok degişiyorlarKendisi benden daha enerjik ve neşeli ben o kadar enerjik değilim sürekli plan yapar şuraya gidelim bunu yapalım bir dediğimi iki etmiyo çok haklısınız evet çok yaş farkı var ama şöyle de bir durum var çok iyi anlaşıyoruz kendisi sorumlu ne istediğini bilen biri
Yaş farkıyla alakası yok durumunBenden sana tavsiye sakın yapma!! Ben kendimden 9 yaş büyük biri ile evlendim çok pişmanım kuşak farkı var resmen hiç birşeyimiz uyuşmuyor çocuğum dogdugundan beri sürekli tartışıyoruz mesela bugün 4 aylık kızıma bayram için minik bı toka aldım diye kızdı beni ağlattı kızımın ilk bayramı diye heves etmiştim halbuki
Ablacım şöyle ki ailem benim okumamı çok istiyor bende okucam okul bitince zaten evlenmek istiyorum ona da dedim şuan 19 yaşında evlenicek halim yok zaten yapamam ama herkes çok tepki verdi ya ben okuyorum en değerli mesleği yapmak için aklım başımda zaten benim sevgilim öyle yapmaz ama Allah bilir tabiki ben bilemem inşallah hayırlısı olur yorumun için teşekkürler biri de adam gibi konuşup yorum atmamış herkes ne kadar kaba ben siz daha iyi bilirsiniz bir abla gibi akıl veririseniz diye yazdım ama keşke yazmasaydim çünkü ağladım az önce kendimi kötü hissettimCanım , şu an için yaş farkı sorun olmayabilir ama ileride sorun teşkil edebilir neden dersen sana şöyle aciklayayim ;
Evlenmek istiyor demişsin , bir evliligin sorumluluğunu alabilecek misin önce bu şekilde düşün taşın .
Hayat şu an toz pembe gorunebilir ama ileride ne olacağını bilemezsin en azından 2 veya 3 sene tanimani tavsiye ederim hatta ekonomik özgürlüğünü eline alana dek , kendi ayakların üzerinde durana dek karar vermemelisin.
Yaş farkına gelince , yaş sadece bir sayıdan ibaret diye düşünme tabiki bazı evliliklerde yaş çok birsey ifade etmiyor ama iyice tanımadan karar veremezsin buna .
Buna bir örnek vermem gerekirse şu an konusmadigim geçmişte çok samimi olduğum kız arkadaşımdan örnek verebilirim sana . Kendisi 17 yaşında iken bir adamla tanıştı adam 29 yaşındaydı çok olgun tam istediğim gibi beni çok seviyor bana hediyeler alıyor beni çok düşünüyor diyordu . Ailesi okumasına izin vermemişti lise 2 de iken kızı okuldan aldılar açıktan devam etmesine dahi izin vermediler yeter bu kadar okuduğun dediler arkadaşımin tanıştığı çocuk seni okutacagim arkandayım dedi gizlice kızı liseye yazdırdı yaşı 18 olana dek konuştular o kadar ilgiliydi ki ben bile inanmıştım gerçekten kizi sevdiğine sınavlarında kızı okulun önünde beklemeler kitaplar almalar ders çalışırken moral olsun diye hediyeler çikolatalar almalar derken yaşı 18 e geldi çattı ailesi de zaten kızı evlendirmek niyetindeydi fakat sonradan adamın yaşını sorun ettiler kızı vermek istemediler kız 18 ini doldurdugu gün adama kaçtı 2 hafta kendisinden haber alamadım nikahı kiymislar evini dayamış dosemis bana gösterdi ben tabiki çok şaşırdım .
Ama gel zaman git zaman yaş arkadaşım için sorun olmaya başladı eşi iste oldugu zamanlar bana anlatırdı ; gezelim diyormuş seninde evde durmaya hiç niyetin yok çocuk gibisin diyormuş sınavlarına goturmemis öyle ki zamanla kitaplarını da çöpe atmış ne gerek var okumana diye hamile kaldı çok erken yaşta ne yazık ki ama hamile iken dayak yedi aldatilmasini saymıyorum bile kıza ettiği iki lafından birisi "çocuk gibisin " yani adam yaşamış görmüş geçirmiş hayatını ama kız henüz yolun başında bu dengesizliği asabilirim diyorsan şans ver ama iyice dusun
Bekleyeceksiniz bende çok olgundum herşeyi ama herşeyi sırtlandım en az 3 sene bi bakın bakalım sonra ne oluyor nasıl oluyor aynı heyecanı var mı sevgi en önemlisi saygı aynı mı ve hiç birşeyi göz ardı etmeyin en ufak bir yanlışı bile yazın kenara bu 3 senenin sonunda mutluluklarınızın 3 te biri kadar bile yanlışı varsa gözünün yaşına bakmayın alışmayin kaniksamayin düzelir dediğimiz hiç birşey düzelmiyor evlenince daha da zorlaşıyor büyüyor büyüyor alıştıkça dahada büyüyor tek temennim sizin için öyle olmamasıPeki ne yapicam ben çok kafam karıştı ben olgun biriyim ama çok gözümü korkuttunuz
Pardon nerden vardınız bu kanıya en öğretmenlik okuyorum ayrıca arapça egitimim var erasmusa gitmeyi düşünüyorum siz kimsiniz acaba motivasyonnsuzmuşum aynen ablaAyrıldığınızda peşini bırakmayacak kadar saplantılı bir manyak davranışı övdüğüne göre henüz yumurtadan yeni çıkmış bir civciv yavrusu kadar küçük, hayata dair cahilsin.
19 yaşında ne evlilik düşünmesi, ne kaynanayla tanışması.
İnsan genç olunca gençliğini yaşamak ister hayal kurar. Hayata karşı ne kadar motivasyonsuz bir gençsin.
Canım belki yasayip gördükleri için seninde aynı hatayı yapmaman icin sert tepki vermiş olabilirler .Burda dertlerimizi paylaşıyoruz birimizin yaptığı hatayı başka bir kız kardeşimiz daha yapmasın diye bu kadar tepki vermiş olabilirler . Yine de senin hayatın biz burda ne söylersek söyleyelim Rabbimin yazdığı bir alın yazısı vardır elbet . Hakkında en hayırlısı ne ise o olsun üzüntü keder görme inşAllah . İyi düşün taşın daha önünde zamanın var bu süreç içerisinde derslerine odaklan inşAllah güzel yerlerde olursun sevgilerimle .Ablacım şöyle ki ailem benim okumamı çok istiyor bende okucam okul bitince zaten evlenmek istiyorum ona da dedim şuan 19 yaşında evlenicek halim yok zaten yapamam ama herkes çok tepki verdi ya ben okuyorum en değerli mesleği yapmak için aklım başımda zaten benim sevgilim öyle yapmaz ama Allah bilir tabiki ben bilemem inşallah hayırlısı olur yorumun için teşekkürler biri de adam gibi konuşup yorum atmamış herkes ne kadar kaba ben siz daha iyi bilirsiniz bir abla gibi akıl veririseniz diye yazdım ama keşke yazmasaydim çünkü ağladım az önce kendimi kötü hissettim
Çok basit ve temiz bakıyorsunuz her şeye, yaşınızın getirdiği toyluktan, severler o toyluğu. O yaşıtlarınız bu adamdan daha zararsız, eğer her şey bir şekilde onun istediği doğrultuda giderse o cinsellik isteyen aldatan bebelerin 10 tanesinin veremeyeceği zararı size verecek. O adamın dengi çok çok 25 yaş kadın. Ama o yaşta en basit manipulasyonları yemiyorsun, zaptın zor oluyor. 25 inize geldiğinizde pişman olma ihtimaliniz epey var. 25 inizde bu adamla evlenmiş olmayın.Haklısın ama yaşitlarim erkekleriule anlaşamıyorum hepsi cinsellik istiyor aldatıyor etrafımda çok var neleri yapıyorlar arkadas olup ayrılıyorlar hemen, yazan eden var ama ben aklı başında birini istiyorum ya nasıl diym kendisi de iyi biri bana kötü davranacağını düşünmüyorum yorumun için teşekkür ederim bu arada ablacım
Bende 30 yaşındayım.Hemeb evlilik düşünür ve çocuk sen buna hazır mısın.Okulun varmış bırak diyebilir veya evlendikten sonra çocuğun olur ara verirsin ailen sorun yaparmi ? Kafalar uyusunca yaş önemli değil miş?Selamlar ben 19 yaşındayim yakında yirmi yaşıma gircem üniversite okuyorum öğretmen olucam inşallah size bir sorum var. Benim sevgilimin yaşı benden çok büyük kendisi 30 yaşında ve aramızda çok yaş farkı var ama bir kere bile bu bizim için sorun olmadı hatta Allah nazardan saklasın çok iyi anlaşıyoruz kendisinide çok seviyorum. Benim annem ve anne tarafım biliyor ilişkim olduğunu hatta annem tanıyor, sevgilimin ailesi de biliyor geçen iftara gittim tanişmaya iyi insanlar ama ne yazık ki babam bilmiyor ilişkim olduğunu ve bilse büyük ihtimalle tepki veriri çünkü sevgilimi tanıyor ve yolda görse selamlaşir hal hatır sorarlar ama benimle sevgili olduğunu bilmiyor. Ben etrafımdan çok tepki alıyorum yaşı çok büyük neden onla sevgilisin seni kullanır vs. Ama asla kullanma gibi bir durum olmadı ben ne istersem onu yapıyor bir dediğimi iki etmiyor beni üniversiteye bile ziyaret(yaşadığım şehirde okuyorum) gelir her dediğimi yapar çiçekler alır benim gönlümü çok hoş eder ve bana gerçekten aşık biliyorum. Ve okulum için elinden geleni yapar benim okumamı çok istiyor ayaklarım üstünde durmayı istiyor her daim arkamda . Kendisi de baya ciddi evlenmek istiyor bu yaz babna söyle dedi. Ama yaş farkini herkes başıma iter diye tepki almaktan korkuyorum sizce ben ne yapmayalım siz benden daha bilgili ve tecrübelisiniz kendisini çok seviyorum ayrılmak istemiyorum ayrılsak bile peşimi bırakmaz barışmak için her şeyi yapar o derce seviyor beni :))))))